2017/2018 Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi

Efes'i oturtmuş Ergin hoca. Bir kere iyi savunma yapıyorlar, Weems-Mccollum gibi kopuk adamları bile belli bir düzende oturtmuş. Dunston burada çok önemli nokta tabii. Adam hem kaya gibi sağlam, hem de kalite anlamında muadilleri Vesely-Ayon'a göre çok daha oturmuş bir oyuncu kafa olarak. Hines'ın biraz daha fiziklisine benzetiyorum ben kendisini, şu an tüm ligde Galatasaray'da görmek isteyeceğim 1 numaralı isim olabilir.

Hücumda da tamamen Rockets'ın 2018 yılının başından beri oynadığı oyuna dönmüş Efes. Simon'un pick and roll'leri hariç hemen her hücumda spacing'i tamamlayıp tek adam üstünden 1'e 1 oynuyorlar. Bu pek çok takıma uymayabilir ama Efes'te Mccollum-Weems-Brown gibi bu oyunu kusursuza yakın oynayabilecek o kadar iyi oyuncu var ki verim almayı başarabiliyorlar. Bugün de neredeyse ter dökmeden 78 sayı bıraktılar Daçka potasına, hem de Brown'ın hiç işin içine girmediği günde. Oyun tarzı buna evrilince savunmadaki efor da artıyor tabii, bu da normalde vasat olan savunmacılardan bile iyi verim alınmasını sağlıyor.

Son olarak Doğuş Balbay tüm ligde Wilbekin savunmasındaki en yetkin adam olabilir. Adam hem fizik olara eşleşiyor, hem atletizmi yüzünden fake'ten sonraki ikinci şutu bile zorlayabilir, hem de potaya tüm atakları fiziğiyle kusursuz karşılıyor. Ben kendisini hep Göksenin'in olmak isteyip de olamadığı adam olarak görüyorum. Kariyerinin bir noktasında artık dış şutu tamamen unutup savunmasını keskinleştirmeye çalışması da onun adına iyi bir karar oldu. Takımda bu kadar hücum spesiyalisti varken onu yapması da çok elzem değil zaten.

Gönlümden geçen bizim olmadığımız ortamda Özerhun iticisine rağmen Ergin hocamızın başarılı olması. Bu başarıyı şu an ülke topraklarında onun kadar hak eden başka bir basketbol antrenörü olmayabilir. Umarım sonunda da onun yüzü güler.

Evet Ergin hoca belli bir düzen oturtmayı başarmış. Hücumda da savunmada da oyuncular birbiriyle kontak halinde ve iyi performans gösteriyorlar.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Her ne kadar Anadolu Efes'in kadrosu kağıt üstünde çok iyi gözükse de Blatt faktörüyle Darüşşafaka'nın kolay pes etmeyeceğini düşünüyorum. Büyük ihtimalle seri 3. maça uzar. Sonunda kim tur atlar belli olmaz lâkin ben finalde Darüşşafaka'nın Doğuşspor'u daha fazla zorlayacağını düşünüyorum Efes'e nazaran.

Anadolu Efes'in önce Darüşşafaka sonra Tofaş ve finalde Fenerbahçe Doğuş'u eleyerek şampiyon olacağını düşünüyorum. Şu an ligde Fenerbahçe'yi geçebilecek tek takım Anadolu Efes, diğer takımlar bir maç bile alamaz.

Anadolu Efes'in önce Darüşşafaka sonra Tofaş ve finalde Fenerbahçe Doğuş'u eleyerek şampiyon olacağını düşünüyorum. Şu an ligde Fenerbahçe'yi geçebilecek tek takım Anadolu Efes, diğer takımlar bir maç bile alamaz.
Yarin o seri 1-1 olur. Cmt nolcagida hic belli olmaz. Efes once su seriyi gecsin. Tofasin playof tecrubesi yok eres favori olur ama o serisininde garantisi yok. Fbdogusun o devasa butceyle mac kaybetmemesi gerekir aslinda ama finalde 1 tane kaybedip 4-1 alirlar bence.

Banvit deplasmanda Bjk'yi yendi ve seride 1-0 öne geçti. Filipovski keşke Erman Kunter yerine gelseydi belki de yarı final yapardık bu sezon.

Bence yapamazdık. Biraz önce tesadüfen Erkin Şenel'i, Şehmus Hazer'i görünce 99 jenerasyonunun en iyi 17 oyuncusuna denk geldim Trendbasket'te. 1 tane Galatasaraylı oyuncu yok içlerinde. Banvit'ten çok daha ciddi bütçeye sahip olmadığımız düşünülürse Filipovski de pek tabii ki yerlilerden yardım almak durumunda kalacaktı. Elde de Metecan Birsen, Buğrahan Tuncer ayarında bile bir yerli olmadığına göre bir yerde yine dar rotasyonla tıkanacaktık. Biz yıllar içinde ne yaptık, ne kadar kötü yönetildik bilmiyorum ama bir Banvit kadar bile altyapı faaliyetimiz, bir Beşiktaş kadar bile kadro istikrarımız yok. Her sene değişik değişik oyuncular, seneye Oktay hoca da kalsa, başka hoca da gelse yine 10 oyuncuyla sil baştan. Altyapıdan gelen kimse yok zaten. Bizim taraftarın 2000'li Serkan Aydın'ı oyuna girdiği her anda alkışlamaktan elleri patlıyor (haklı olarak), elin oğlu 99'luk oyuncularının üstüne takım kuruyor. Daha ellerinde bir türlü patlamayan Tolga Geçim gibi bir cevherin olduğunu da unutmamak lazım.

İşin özü pek çok branşımızda olduğu gibi bu branşlarımızda da Türkiye'dir Galatasaray durumumuz var. Aynı güzel ülkemiz gibi yıllar içinde o kadar hata, o kadar harcama, o kadar kayıp yaşamışsız ki geçtim üst düzey bir şube olmayı, gelecek 5 sene içinde kaç sezonu orta karar oynayabileceğimiz bile belli olmuyor. Daha kurulması 25 yılı bulmamış, hepi topu 15 yıldır ligde olan Banvit'in organizasyonuna bakınca Oktay hocanın da sezon içinde söylediği gibi bu kulübün, bu şubenin hiçbir şeyi hak etmediğini daha iyi idrak edebiliyorsunuz. Bizim olay artık koçu-kadroyu geçmiş, toptan bir yapılanma lazım. Peki kulüp içinde bunu umursayan, çaba harcayan ve bu çabanın neticesinde başarılı olmaya muktedir bir yönetici var mıdır, hiç sanmıyorum. O yüzden gelecek 10 yıl içinde Galatasaray'ın herhangi bir şubesi yine Avrupa Şampiyonu olup ertesi sene ligde kalma mücadelesini son haftalara kadar sürdürebilir. Aynı Terim'siz Galatasaray futbol takımı gibi. Adımızın büyüklüğü hep bize güzel anlar yaşatsa da genel toplamda Lale Devri'nden fazlasını yaşamıyoruz esasında.

Bence yapamazdık. Biraz önce tesadüfen Erkin Şenel'i, Şehmus Hazer'i görünce 99 jenerasyonunun en iyi 17 oyuncusuna denk geldim Trendbasket'te. 1 tane Galatasaraylı oyuncu yok içlerinde. Banvit'ten çok daha ciddi bütçeye sahip olmadığımız düşünülürse Filipovski de pek tabii ki yerlilerden yardım almak durumunda kalacaktı. Elde de Metecan Birsen, Buğrahan Tuncer ayarında bile bir yerli olmadığına göre bir yerde yine dar rotasyonla tıkanacaktık. Biz yıllar içinde ne yaptık, ne kadar kötü yönetildik bilmiyorum ama bir Banvit kadar bile altyapı faaliyetimiz, bir Beşiktaş kadar bile kadro istikrarımız yok. Her sene değişik değişik oyuncular, seneye Oktay hoca da kalsa, başka hoca da gelse yine 10 oyuncuyla sil baştan. Altyapıdan gelen kimse yok zaten. Bizim taraftarın 2000'li Serkan Aydın'ı oyuna girdiği her anda alkışlamaktan elleri patlıyor (haklı olarak), elin oğlu 99'luk oyuncularının üstüne takım kuruyor. Daha ellerinde bir türlü patlamayan Tolga Geçim gibi bir cevherin olduğunu da unutmamak lazım.

İşin özü pek çok branşımızda olduğu gibi bu branşlarımızda da Türkiye'dir Galatasaray durumumuz var. Aynı güzel ülkemiz gibi yıllar içinde o kadar hata, o kadar harcama, o kadar kayıp yaşamışsız ki geçtim üst düzey bir şube olmayı, gelecek 5 sene içinde kaç sezonu orta karar oynayabileceğimiz bile belli olmuyor. Daha kurulması 25 yılı bulmamış, hepi topu 15 yıldır ligde olan Banvit'in organizasyonuna bakınca Oktay hocanın da sezon içinde söylediği gibi bu kulübün, bu şubenin hiçbir şeyi hak etmediğini daha iyi idrak edebiliyorsunuz. Bizim olay artık koçu-kadroyu geçmiş, toptan bir yapılanma lazım. Peki kulüp içinde bunu umursayan, çaba harcayan ve bu çabanın neticesinde başarılı olmaya muktedir bir yönetici var mıdır, hiç sanmıyorum. O yüzden gelecek 10 yıl içinde Galatasaray'ın herhangi bir şubesi yine Avrupa Şampiyonu olup ertesi sene ligde kalma mücadelesini son haftalara kadar sürdürebilir. Aynı Terim'siz Galatasaray futbol takımı gibi. Adımızın büyüklüğü hep bize güzel anlar yaşatsa da genel toplamda Lale Devri'nden fazlasını yaşamıyoruz esasında.

Filipovski ile başlasaydık ona göre bir kadro kurulurdu. TJ Cline gibi çöplere o kadar para verilmezdi. Yani en azından ligde 6. veya 7. olurduk bu şekilde yarı finale kalırdık. Erman Kunter dönemi cidden fiyaskoydu ne aldığı oyuncular ne oynattığı basketbol ne de skorlar. Allahtan Oktay hoca biraz toparladı takımı ama nafile iş işten geçmişti.

Obradovic geçen gün “2 yıllık sözleşmem var ama hayat neler gösterir bilinmez” diye bir cümle kurmuştu. Ayrılık sinyali mi artık bilmiyorum.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Filipovski ile başlasaydık ona göre bir kadro kurulurdu. TJ Cline gibi çöplere o kadar para verilmezdi. Yani en azından ligde 6. veya 7. olurduk bu şekilde yarı finale kalırdık. Erman Kunter dönemi cidden fiyaskoydu ne aldığı oyuncular ne oynattığı basketbol ne de skorlar. Allahtan Oktay hoca biraz toparladı takımı ama nafile iş işten geçmişti.

Doğru söylüyorsun abi, yani Erman Kunter döneminden kötü olmamız mümkün değil zaten ama benim anlattığım daha geniş perspektiften bir şeydi. Yerli oyuncuları Euroleague'in son 7 maçında 1 dakika süre almamış Fenerbahçe bile Milli Takım'a kafadan 3 oyuncu gönderirken Galatasaray'ın icaben Göksenin'i yollamasından bahsediyorum ben. Bu olay futbol takımında umrumda değil. Çünkü Türkiye'nin yerli futbolcuları hiçbir şey hak etmiyorlar. Zaten ufaktan bir şey vaat etmiyorlar, kendilerini geliştirmiyorlar, sorumluluk almıyorlar. Ama basketbol altyapılarda izliyoruz işte, çok karakterli gençlerimiz var. Daha Efes 2 tane pırlanta gibi çocuğu NBA'e gönderdi, Banvit 2 yerli gencini maçın en kritik anlarında hamle oyuncusu olarak kullanıyor, Fenerbahçe bile şu umursamızlıkta bizim takıma gelse kafadan en iyi yerli olacak Egehan'ı çıkartıyor yahu. Biz 5 yıldır Göksenin şut soksun, Ege çemberde top bitirsin diye bekliyoruz. Demek ki bu adamlar geliştiremiyor kendini. Ya biz gelişsinler diye bir şey yapmıyoruz ya da bu çocuklar gelişme derdinde değiller. İşin kötüsü bunlar bir de bizim altyapının en iyi ürünleri. Galatasaray'ın 25 yıllık Banvit kadar oyuncu yetiştirebilecek bir yapı haline gelmesi lazım. Eminim bunu yapmak bir Murat Ülker, Ferit Şahenk gelsin diye beklemekten de çok daha zahmetsiz bir iş. Fener Ülker desteğini alırken biz altyapıyı geliştirmeye uğraşsak bugün hiç yoktan 2 tane yerli as oyuncumuz olurdu. Herifler Ülker'den sonra 10 yıl geçti, Euroleague kazandı biz hala bir zengin Galatasaraylı gelsin de bizi kurtarsın diye bekliyoruz. Benim tepkim bunaydı. Ama şube o kadar şuursuz adamlara emanet ki; bu insanlar Nisan'dan gelecek sezonun bütçesini tartışmaktan başka bir şey yapmıyorlar. Her sene 10 oyuncu gidiyor, 10 oyuncu geliyor. Halbuki 3 tane as yerlimiz olsa da 5 oyuncunun gidip geleceğini tartışsak daha mı kötü olur? Bu şekilde ne istikrarlı başarı oluyor, ne de belli bir ekonomi. Her sene yeniden yapboz.

Öncelikle şube içinde garip şekilde yıllar öncesinin şartlarını isteyenler var. Adamlar yenilmez armadanın hayalini kuruyor. 80'lerin hepsi genel manada yeteneksiz Türk oyuncu havuzundan yeteneksizlikler arasından biraz daha düzgün olanların kadromuzda bulunduğu ve ABD'den gelecek biraz yetenekli oyuncuların eline bakan dönemlerine özlem duyuyorlar.
Biz neden Ege'den vazgeçemiyoruz? Belli ki bu çocuk en azından bizim kadromuzda olmayacak. Bizim altyapı seçmelerimiz yetenek bazlı mı yapılıyor yoksa adam kayırmacılık var mı?

Neyse bu site de bile rakibin çok bütçesi var haksız rekabet diye sayıklayanlar var.

Neyse bu site de bile rakibin çok bütçesi var haksız rekabet diye sayıklayanlar var.
durup dururken bana satasacagina su soruya cevap ver

Ulkerin a lisansi miras birakilmadan efes pilsen-ulkerspor rekabeti devam etse 2006dan bu yana fener kac kere yurolig oynardi?

Sonrasinda 2006dan bu yana sonuncu oldugunda bile 12 kere yurolige katilan bu sayede koclar oyuncular ve en onemlisi organizasyon tarafindan taninan dolayisiyla daha kolay siponsor bulup tercih edilen fbulker-fbdogus ile 2006dan bu yana 1 on eleme ve 1 yurocup sampiyonluguyla 2 kere yurolige katilan yurolig oynamadigi icin bicok oyuncu tarafindan reddedilen ve buyuk siponsorlarin uluslararasi taninirligi yurolig kadar olmayan liglere siponsor olmaya yanasmadigi daha acik soylemek gerekirse fbulkerin lider konumda oldugu bransta biz ikinci takima siponsor olup marka degerimizi dusurmeyiz dedigi durumda haksiz rekabet varmi yokmu sorusunun cevabi kendiliginden cikar ortaya. Soruya cevap verirsen hakliligim ortaya cikcagindan laf kalabaligi yapip soruyu net bir sekilde cevaplamaktan kacinma sadece yukardaki koyu renkli soruya cevap ver. A lisansi mirasi haksiz rekabete yolacmismi acmamismi kendin cevabini vermis olursun.

Ulkerin a lisansi miras birakilmadan efes pilsen-ulkerspor rekabeti devam etse 2006dan bu yana fener kac kere yurolig oynardi?

Sonrasinda 2006dan bu yana sonuncu oldugunda bile 12 kere yurolige katilan bu sayede koclar oyuncular ve en onemlisi organizasyon tarafindan taninan dolayisiyla daha kolay siponsor bulup tercih edilen fbulker-fbdogus ile 2006dan bu yana 1 on eleme ve 1 yurocup sampiyonluguyla 2 kere yurolige katilan yurolig oynamadigi icin bicok oyuncu tarafindan reddedilen ve buyuk siponsorlarin uluslararasi taninirligi yurolig kadar olmayan liglere siponsor olmaya yanasmadigi daha acik soylemek gerekirse fbulkerin lider konumda oldugu bransta biz ikinci takima siponsor olup marka degerimizi dusurmeyiz dedigi durumda haksiz rekabet varmi yokmu sorusunun cevabi kendiliginden cikar ortaya. Soruya cevap verirsen hakliligim ortaya cikcagindan laf kalabaligi yapip soruyu net bir sekilde cevaplamaktan kacinma sadece yukardaki koyu renkli soruya cevap ver. A lisansi mirasi haksiz rekabete yolacmismi acmamismi kendin cevabini vermis olursun.

Adamlar becermiş Ülker'i kendilerine sponsor yapmış. Bir daha soruyorum nerede haksız rekabet? Siz buldunuz da böyle bir sponsorluk engellediler mi? Olmamış şeyler üstünden yorum yapılmaz olan şeylerden yorum yapılır. Bakın tüm basın 2017-2018 sezonu Fenerbahçe Akhisarspor'u yenseydi diye açıklıyor. Laf kalabalığı yapan sizsiniz ne yazık ki. Sürekli olarak kendi hariç herkesi suçlu ilan edenler bir yere varamaz. Bakınız Türkiye.

Hocam bir Fenerbahçeli olarak sana bunun cevabını vereyim, 0, yazıyla da "sıfır". Finali geçtim, f4 bile 0 olurdu hadi iyimser olarlım 1 olurdu diyelim.
Şimdi sen açıkla nasıl haklı çıktın ?

Murat Bey in dediği gibi, bu sayının 0 olmaması için bir arayışa gittik ve bu çözümü bulduk. Başka adam mı var böyle diyeceksin, bende tek yol bu mu diye soruyorum, Gökhan beyin yazdığı gibi ne yapıldı Galatasarayda son 10 yılda (Şampiyon olan Beşiktaşın %90 ını transfer etmekten başka)? Zalgiris örneği veriliyor her yıl. Benzerce daha iyisi Kızılyıldız, adamlar satmasa (ki siz olsanız onlar kadar para için adam satmaya ihtiyacınız olmazdı) onlar bile f4 için iddialı takımlar arasına girebilirdi.

Aynı mantıkla bende derim ki, siz gittiniz Fatih Terim i getirdiniz, haksız rekabet çıktı. Getirmeseydiniz bu sene siz mi şampiyon olurdunuz ? Bence olamazdınız, ilk maçta 3 atan Beşiktaşı Tudor ile hayatta yenemezdiniz, Terim ile evire çevire yendiniz. Haksız rekabet o zaman bu yaptığınız.

Hocam bir Fenerbahçeli olarak sana bunun cevabını vereyim, 0, yazıyla da "sıfır". Finali geçtim, f4 bile 0 olurdu hadi iyimser olarlım 1 olurdu diyelim.

Murat Bey in dediği gibi, bu sayının 0 olmaması için bir arayışa gittik ve bu çözümü bulduk. Başka adam mı var böyle diyeceksin, bende tek yol bu mu diye soruyorum, Gökhan beyin yazdığı gibi ne yapıldı Galatasarayda son 10 yılda (Şampiyon olan Beşiktaşın %90 ını transfer etmekten başka)? Zalgiris örneği veriliyor her yıl. Benzerce daha iyisi Kızılyıldız, adamlar satmasa (ki siz olsanız onlar kadar para için adam satmaya ihtiyacınız olmazdı) onlar bile f4 için iddialı takımlar arasına girebilirdi.

Aynı mantıkla bende derim ki, siz gittiniz Fatih Terim i getirdiniz, haksız rekabet çıktı. Getirmeseydiniz bu sene siz mi şampiyon olurdunuz ? Bence olamazdınız, ilk maçta 3 atan Beşiktaşı Tudor ile hayatta yenemezdiniz, Terim ile evire çevire yendiniz. Haksız rekabet o zaman bu yaptığınız.

Ayhan Bey son paragrafta yazmış olduğunuz etik bir şey zaten antrenör değişimi her kulüp için normaldir. Ama kulüp birleşimi öyle değildir. Şimdi diyeceksiniz ki siz de bulsaydınız diye. İyi de Ülker gibi o zamanın Efes ile birlikte en güçlü takımıyla birleştiniz sırf başkanları Fbli diye. Yani biz istesek bile birleşemeyecektik çünkü Ülker'in yönetim kurulu Fblilerden oluşuyor. Ne zaman Türk Telekom ile birleşme iddiaları atıldı hükümet engelledi. Zaten TBF'nin 4-5 sene önce değişen yeni tüzüğüne göre artık birleşme yapılamıyor sadece isim sponsoru olunabiliyor. Yani Fb misyonu tamamladı diğer kulüplere de geçmiş olsun denildi. İşte bu haksız rekabettir. Aliağaspor nasıl Göztepe olarak etik dışı bir olaya imza attılar Fb'nin durumu da öyle.

Adamlar becermiş Ülker'i kendilerine sponsor yapmış. Bir daha soruyorum nerede haksız rekabet? Siz buldunuz da böyle bir sponsorluk engellediler mi? Olmamış şeyler üstünden yorum yapılmaz olan şeylerden yorum yapılır. Bakın tüm basın 2017-2018 sezonu Fenerbahçe Akhisarspor'u yenseydi diye açıklıyor. Laf kalabalığı yapan sizsiniz ne yazık ki. Sürekli olarak kendi hariç herkesi suçlu ilan edenler bir yere varamaz. Bakınız Türkiye.
Ulkeri kendilerine siponsor yapmamis. Murat ulker fenerli oldugu icin ulkere siponsor olmus. Adam GSli olsa ayni durumda biz olacaktik.

Murat Bey in dediği gibi, bu sayının 0 olmaması için bir arayışa gittik ve bu çözümü bulduk. Başka adam mı var böyle diyeceksin, bende tek yol bu mu diye soruyorum, Gökhan beyin yazdığı gibi ne yapıldı Galatasarayda son 10 yılda (Şampiyon olan Beşiktaşın %90 ını transfer etmekten başka)?
Cozum 1 taneydi ve o cozum fenerliydi. Murat ulker GSli olsa ayni durumda biz olcaktik. Adamin fbli olmasi sizin cozum bulmaniz demek degildir.
Sifirda olabilir 1-2 de olabilir ama max 3 kere katilabilirdiniz yurolige. Simdi bunun nasil hakli cikardigini soyliyim.

Yurolige katilmayan takima 30 milyonluk siponsor bulabilirmiydin? HAYIR

Yurolige katilmayan takima Gerardini ve Obradovici getirebilirmiydin? HAYIR

Yurolige katilmayan takima yurolig oynamayan takimlarin teklifini degerlendirmeye bile almayan elit oyunculari getirebilirmiydin? HAYIR

10 milyondan belki biraz fazla butceyle Obradovicsiz ve yuroligin elit oyunculari olmayan kadroyla kupayi birak finalfor gorebilirmiydin? HAYIR

Iste a lisansi miras birakilmasa bunlarin hicbiri olmiycakti. Haksiz rekabet budur. Fener 100 metreyi engelsiz kostu biz 100 metreyi engelli ve sirt cantasiyla kosuyoruz. Bukadar basit.

Son düzenleme:
Ulkeri kendilerine siponsor yapmamis. Murat ulker fenerli oldugu icin ulkere siponsor olmus. Adam GSli olsa ayni durumda biz olacaktik.

Cozum 1 taneydi ve o cozum fenerliydi. Murat ulker GSli olsa ayni durumda biz olcaktik. Adamin fbli olmasi sizin cozum bulmaniz demek degildir.
Sifirda olabilir 1-2 de olabilir ama max 3 kere katilabilirdiniz yurolige. Simdi bunun nasil hakli cikardigini soyliyim.

Yurolige katilmayan takima 30 milyonluk siponsor bulabilirmiydin? HAYIR

Yurolige katilmayan takima Gerardini ve Obradovici getirebilirmiydin? HAYIR

Yurolige katilmayan takima yurolig oynamayan takimlarin teklifini degerlendirmeye bile almayan elit oyunculari getirebilirmiydin? HAYIR

10 milyondan belki biraz fazla butceyle Obradovicsiz ve yuroligin elit oyunculari olmayan kadroyla kupayi birak finalfor gorebilirmiydin? HAYIR

Iste a lisansi miras birakilmasa bunlarin hicbiri olmiycakti. Haksiz rekabet budur. Fener 100 metreyi engelsiz kostu biz 100 metreyi engelli ve sirt cantasiyla kosuyoruz. Bukadar basit.

Koşmasaydık engelli? Bulsaydılar bir tane zengin. Murat Ülker Galatasaray'a 6 milyon dolar verdi sezon başı haberiniz var mı? Bizimkiler gittiler o parayla futbolculara olan borçları ödediler.
Galatasaray ne yazık ki kendi dinamiklerini bu gibi durumlarda çalıştıramıyor.

Koşmasaydık engelli? Bulsaydılar bir tane zengin. Murat Ülker Galatasaray'a 6 milyon dolar verdi sezon başı haberiniz var mı? Bizimkiler gittiler o parayla futbolculara olan borçları ödediler.
Galatasaray ne yazık ki kendi dinamiklerini bu gibi durumlarda çalıştıramıyor.
Zengin sana a lisansi veremiyo. 2 tane vardi o a lisansindan. Birini tuncay ozilhan ozevladi gibi elinde tutuyo kac kere isteyen bjkye vermedi kendisi koyu bjkli olmasina ramen. Digerinide fenerli murat ulker fenere miras birakti. Sana zengin siponsor kadro kurdurur para verir ama hersezon yurolige katilmani saglayamaz. Bicok oyuncu senle gorusmez bile paran olsada yurolig oynamadigin icin. Yurolig oynadigin sezon alipta sonraki sezon kal dedigin kendi oyuncun ben yurolig oyniycam diye teklifini dinlemez bile. Sorun para butce falan degil yani. Siponsor butce ile olsaydi dacka a lisansi alirdi. Son yurolig oynadigimiz sezon bi sonraki sezon yurolige gitmek icin tek sansimşz o sene yuroligi almakti. Lig sampiyonu olsak bile gidemiyoduk. Ama bu sene efes yuroligi rezalet bi sekilde sonuncu bitirmesine ramen seneye yuroligde yeri garanti. Butcesi yan siponsorlari gorustugu adamlar buna gore hazir. Adim adim dusunmeyi basarabilirseniz a lisansi olmadan hicbirinin olmiycagini idrak edebilirsiniz.

Ülkerle birleşen biz olsaydık Aziz ve şikeci camiası geri kalmamak için ne yapar eder bir şekilde büyük sponsorlar bulur, rekabet etmeye çalışırdı. Başarılı olurlar mıydı bilinmez ancak mutlaka seviyeyi yükseltirlerdi. Bizim vasıfsız yönetimler gibi kafasını kuma gömüp üç maymunu oynamazlardı.

O nedenle ortada haksız rekabet varsa bunun nedeni Galatasaray'ın beceriksiz yöneticileridir.