2017/2018 Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi

Anadolu Efes'in önce Darüşşafaka sonra Tofaş ve finalde Fenerbahçe Doğuş'u eleyerek şampiyon olacağını düşünüyorum. Şu an ligde Fenerbahçe'yi geçebilecek tek takım Anadolu Efes, diğer takımlar bir maç bile alamaz.

Tebriklerim Anadolu Efes ve Ergin Ataman'a... İki sezondur David Blatt'e üstünlük kurdu hocam. Sırada bir başka sevdiğim ekip TOFAŞ var. Finalde Ergin hocam yarım kalan hesabı kapatacak inşallah :)

Müthiş maç oldu müthiş. Son zamanlarda böylesine seyir zevki yüksek bir karşılaşma izlememiştim. Tabii parkede bu kadar yıldız olunca rekabet kaçınılmaz oluyor.

Her sene kendisini biraz daha geliştirerek tam bir lider haline gelen ve bu maçta da Doğuş Balbay'ın savunmasına rağmen kusursuza yakın bir perfomans sergileyen Wilbekin, tartışmasız herkesin takımında görmek isteyeceği, Avrupanın en iyi ve en formda pivotları listesinde ismini rahatlıkla en tepeye yazabileceğimiz Dunston, o Dunston'a karşı elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışan Michael Eric, bireysel yetenekleri ve istediği zaman faul alıp çizgiye gelme alışkanlığıyla kötü gününde bile çift hanelere ulaşan eski oyuncumuz McCollum, yaptıklarıyla bu maçı takımının kazanmasında büyük rol oynayan Avrupanın en elit skorerlerinden Sonny Weems, saman alevi gibi bir yanıp bir sönse de büyük bir potansiyel olduğunu her pozisyonda belli eden Derrick Brown ve niceleri...

Beklenenin aksine ev sahibi Darüşşafaka değil Efes hızlı bir başlangıç yaptı ve farkı uzun süre çift hanelerde tutup bir ara 20'ye kadar çıkardı. Bunda Daçka'ya göre daha geniş rotasyona ve daha kaliteli oyunculara sahip olmasının yanısıra Doğuş'un Wilbekin'e yaptığı harika savunma ve JJ Johnson'ın bir türlü ritim bulamamasının da etkisi büyüktü.

Fakat sezon içinde sık sık geri dönüşlerine şahit olduğumuz David Blatt ve öğrencileri burada da mükemmel bir reaksiyon göstererek 20 sayıdan naçı çevirip öne geçmeyi bildiler. Lâkin hücum opsiyonları Efes'inki kadar geniş olmayınca maçı koparmayı başaramadılar. Weems'in skora etkisi ve Johnson'ın beklenenin çok altında kalması müsabakanın kaderini belirleyen başlıca etkenler oldu.

Efes turu 2-0 ile geçip bu sezonun flaş ekibi Tofaş'ın rakibi oldu. Bu seri de zevkli geçmeye aday. Umarım finale çıkan takım doğuşsporu eleyip şampiyonluğa uzanır.

Dün iki maç da inanılmaz oldu. Hele Eskişehir-Tofaş maçının sonu kırk yılda bir olacak cinstendi. Son saniye basketiyle aldı Tofaş uzatmada. Efes de yine gösterdi ki feneri eleyebilecek tek takım bu ligde. Tofaş'ı da geçerler umarım. Her ne kadar Tofaş bu senenin en başarılı takımı olsa da. Rotasyon dar ama gününde olurlarsa fenerden eksik yanları yok Türkiye kupasında da gösterdiler zaten bunu. Ergin hocanın bir kere yenmesini umuyorum obradovic'i.

Ciddi ciddi efesin feneri gecip sampiyon olacağima inanan var mi? 7 maclik seride feneri gecmeleri imkansiza yakin. Arada ciddi bir kalite farki , ondam daha da fazla bir oyun zihniyet farki var.

Dacka eueocupi kazandigindan beri kontagi kapatti zaten. Blatt seneye nereye giderimin derdinde. Oyuncular bu sezonki misyonlarini tamamladiklarinin farkinda. Buna ragmen Efes 20 sayidan mac veriyordu. Oyun olgunlugu yerlerde bir iki oyuncunun maci suruklemesine muhtac direnci dusuk efesin sampiyon olma ihrimali yuzde1'den fazla degil

Ciddi ciddi efesin feneri gecip sampiyon olacağima inanan var mi? 7 maclik seride feneri gecmeleri imkansiza yakin. Arada ciddi bir kalite farki , ondam daha da fazla bir oyun zihniyet farki var.

Dacka eueocupi kazandigindan beri kontagi kapatti zaten. Blatt seneye nereye giderimin derdinde. Oyuncular bu sezonki misyonlarini tamamladiklarinin farkinda. Buna ragmen Efes 20 sayidan mac veriyordu. Oyun olgunlugu yerlerde bir iki oyuncunun maci suruklemesine muhtac direnci dusuk efesin sampiyon olma ihrimali yuzde1'den fazla degil

Spor iddia işidir, hiçbir maç oynanmadan kimin kazanacağını tahmin edemezsiniz. Çok gördük geçmişte imkansızların olabildiğini. En çokta FB'nin başına gelmiştir. Tarihi 2.'ncilikle dolu bir takım malum. Kadro kalitesi önemli bir kriterdir ama nihayetinde inanan, isteyen ve bunun için daha iyi hazırlık yapan kazanır sporda. Yoksa tek santraforlu, sol açığı olmayan, yedeği olmayan GS Futbol Takımımız şampiyon olamazdı. Kaldı ki iyi ve formda bir Efes'in kadro kalitesi hiç de sıradan değil. Ne kendinizi aşırı abartın, ne de rakibinizi bu derece küçümseyin. Hatta rakiplerinizi de övün ki sizin de başarınızın değeri artsın.

Daçka-Efes maçında Efes' in mücadelesi iyiydi ama öyle takımda bir şampiyonluk havası,ruhu göremedim. Weems' in kritik basketlerinde bile gerek takım olsun gerekse bench olsun öyle aman aman tepki bile vermedi. Efes'te takım içi birliktelikte bir sorun varmış gibi duruyor. Her şeyden önce olası finalde Fenerbahçe karşısında en büyük dezavantajları bu olur. Ergin Ataman bir şekilde takıma ruh getirir diyeceğim ama Efes'teki genel görüntü bu sene hep böyle oldu. Fenerbahçe' nin şampiyonluğa rahat ulaşacağını düşünüyorum.

Spor iddia işidir, hiçbir maç oynanmadan kimin kazanacağını tahmin edemezsiniz. Çok gördük geçmişte imkansızların olabildiğini. En çokta FB'nin başına gelmiştir. Tarihi 2.'ncilikle dolu bir takım malum. Kadro kalitesi önemli bir kriterdir ama nihayetinde inanan, isteyen ve bunun için daha iyi hazırlık yapan kazanır sporda. Yoksa tek santraforlu, sol açığı olmayan, yedeği olmayan GS Futbol Takımımız şampiyon olamazdı. Kaldı ki iyi ve formda bir Efes'in kadro kalitesi hiç de sıradan değil. Ne kendinizi aşırı abartın, ne de rakibinizi bu derece küçümseyin. Hatta rakiplerinizi de övün ki sizin de başarınızın değeri artsın.

Kendinizi derken ????

Yanlislik oldu sanirim. Fenerli diilim ben baskalariyla karistirmayin. Ha kor fanatiklik yapip avrupadaki en ust seviye takimlardan biri olmus takimin gucunu ve basarisini kucumsemiyorum hakkini veriyorum olan biten bu. Basketbol oyunundan keyif almaya calisiyorum.

Kucumseme meselesine gelince Efes eurolig sonuncusu olmus, ne mucadele ruhu var ne takim disiplini ve sistemi. Yani onlar iyi de ben kucumsuyormusum gibi bisey olmasin. Bir iki skorerinin sirtinda giden vasat tbl takimlariyla ayni zihniyette sadece kadro kalitesi onlardan daha iyi olan bir takim. Karsisinda uc senedir euroligde final oynayan tblde son iki sezonda toplam sadece bes mac kaybetmis, hem kadro kalitesi olarak daha iyi hem de takim yapisi kimyasi ve karakteri olarak cok daha ustun bir takim var. Tek mac oynanacak olsa hadi bi nebze de dortte biten seride yuzde bir sans kucumsemek degil olacak olan sey

Bu arada Efes - Tofas serisi cok sahane bir seri olacak. Istanbuldaki ve bursadaki arkadaslar kacirmasin. Iki farkli karakterdeki takimin mucadelesi. Hem cekismeli hem de keyifli gececegini tahmin ediyorum Tofas yapi olarak fenere benziyor birkac seviye alti tabi ama onlar gibi dogru seti oynayan pozisyon secen savunmada gayretli kapasitesinin hakkini vermeye calisan bir takim. Efes ise yetenek citasi olarak Tofastan iki seviye ustun olsa da daginik kaos basketbolu oynayan bireysel yeteneklerine guvenen bir takim.Iki farkli ekolun kapismasi olacak. Efesin yetenek farkiyla gececegini dusunsem de kolay olmayacak.

Kendinizi derken ????

Yanlislik oldu sanirim. Fenerli diilim ben baskalariyla karistirmayin. Ha kor fanatiklik yapip avrupadaki en ust seviye takimlardan biri olmus takimin gucunu ve basarisini kucumsemiyorum hakkini veriyorum olan biten bu. Basketbol oyunundan keyif almaya calisiyorum.
59 mesajinin 3te 1i fener guzellemesi veya fenerin rakiplerine tas atma. Diger 3te 1i ataman dusmanligi. Kalan 3te 1de cesitli.

https://gsbasket.org/forum/galatasa...ioglu-basketbol-super-ligi-12.html#post728968 bu mesajda ataman tokat atti diye elestirip (hakli elestiridir katiliyorum) obradovicinki tokat sayilmaz demekte objektifliginin gostergesi zaten. Iyki senin gibi objektif GSliler var. Burada yazilarini okumak cok keyifli renktas. Buarada feykini yapmislar senin fenerli basketbol sever diye haberin olsun https://mobile.twitter.com/kemalalicelik

Yıllardır ligin en istikrarlı takımlarından olan Banvit rencide ederek eledi bjk sompo japan'ı. İstedikleri zaman tempoyu arttırıp istediklerinde düşürdüler. Dilediklerinde rahatça vites arttırdılar. Alkışlar Filipovski'ye. Sonuna kadar hakettiler.

Filipovski son 2 senedir Obra ile birlikte takımına pozitif katkı yapan ikinci koç.
Az bütçe ve alt yapıdan çıkardığı 3 4 genç ile müthiş işler yapıyor tebrik etmek lazım.

Diğer taraftan basketbol medyasının Ufuk Sarıca güzellemesi acaba daha ne kadar sürecek ?
Milli Takımdan sonra kulüp takımında da gösterdiği başarısızlık bakalım daha ne kadar göz ardı edilecek ?
Merak konusu bir durum benim için.

Bu arada tahminim Banvit,Doğuştan en az 1 maç alır...

59 mesajinin 3te 1i fener guzellemesi veya fenerin rakiplerine tas atma. Diger 3te 1i ataman dusmanligi. Kalan 3te 1de cesitli.

https://gsbasket.org/forum/galatasa...ioglu-basketbol-super-ligi-12.html#post728968 bu mesajda ataman tokat atti diye elestirip (hakli elestiridir katiliyorum) obradovicinki tokat sayilmaz demekte objektifliginin gostergesi zaten. Iyki senin gibi objektif GSliler var. Burada yazilarini okumak cok keyifli renktas. Buarada feykini yapmislar senin fenerli basketbol sever diye haberin olsun https://mobile.twitter.com/kemalalicelik

Benim twitter hesabım yok onu baştan bi söyliyim.

Bu sene bizim tadımız tuzumuz mu vardı da takım hakkında konuşayım. Oktay hoca geldikten sonra zaten onun hakkında zaman zaman yazdım, üzerine konuşmaya değer konu ve kişiler oldukça vakit de bulursam yazarım. Eurolig avrupa basketbolunun zirve noktası ve özellikle ilgimi çekiyor bu nedenle oraya daha sık yazıyorum. Fırsat buldukça takım analizleri yapmaya da çalışiyorum.

Ergin Ataman konusuna gelirsek kendisini sevmediğim gibi koçluk kalitesini de yeterli bulmuyorum. Kendisini geliştirmeyen çağın gerisinde kalan, her çeşit bahanenin arkasına sığınmayı amaç edinmiş spor ahlakı hatta genel ahlakı zayıf birisi. Bu nedenle ara sıra eleştiririm.
Sizin için Galatasaraylı olmak ezeli akibin başarıarını ülkere ve a lisansa bağlayıp küçümsemekten geçiyor olabilir ama benim açımdan öyle değil. Bahanelerin arkasına sığınmadan onlardan daha iyisini yapabilecek potansiyelde olduğumuzu düşünerek olaya bakıyorum. Onlarda var olan şey bizde yoksa bunun sebebini kendimizde arayıp çözümüzü de bulabilecek kapasitede olduğumuzu düşünüyorum. Ergence küçümseyip bahane bulmak sevmediğim karakter olan Ergin Ataman'ın yaptığı şeyler. Ben Oktay hoca gibi elindeki imkanları en iyi şekilde kullanmaya çalışıp mücadele verip gerektiğinde rakibin hakkını teslim etmekten yanayım.

Tabi canim bilmemmi renktas. Oyuzden senin feykini yapmislar dedim. Halis mulis renktasimizsin. Yazdiklarindanda belli zaten. Ip adresinin kadikoyden oldugu gibi biseyde soylemedim zaten.

Ben Ocak ayından beri İstanbul'da bile yaşamıyorum ip adresi görebilen adminler kontrol de edebilirler. Bilip bilmeden sallayıp iftira da atma. Bütün iddiaların bu kadar mesnetsizse bu zamana dek boşuna ciddiye alıp yanıt yazmışım. Türkiye'de kaç tane Kemal Çelik olabileceğini hiç düşündün mü? Ya da düşünebiliyor musun önce oradan başlayalım.

Ben Ocak ayından beri İstanbul'da bile yaşamıyorum ip adresi görebilen adminler kontrol de edebilirler. Bilip bilmeden sallayıp iftira da atma. Bütün iddiaların bu kadar mesnetsizse bu zamana dek boşuna ciddiye alıp yanıt yazmışım. Türkiye'de kaç tane Kemal Çelik olabileceğini hiç düşündün mü? Ya da düşünebiliyor musun önce oradan başlayalım.
Tivitir hesabinda adres kadikoy gozukuyo. Oyuzden benim oyle bi iddam olmadi dedim. Sen kadikoyde oldugunu soyledigimimi anladin. Anlayisin cokiyi. Atamanin tokatina yaygara koparip obradovicinki tokat sayilmaz yeaa diyen birinden beklenmeycek sekilde muthis bi algin var. Ben sana hafif kaldim. Lutfen degerli zamanini bana yazarak harcama onemli insan.

Tahincioglu Basketbol liginde yari final son durumlarini aktarayim. 4. mac sonunda Ibrahim Bulent bey 2 - Kemal Celik Bey 2 bayagi cekismeli geciyor simdilik.

Bakalim Banvit Fener Eslemesinden kim galip ayrilacak merakla bekliyoruz.

İbrahim bey..

O Kemal isimli arkadaş Fener li mi cidden
Mesajlarinin 3te 1i fener guzellemesi 3te 1i ataman dusmanligi kalan 3te biride cesitli konularda olan arkadasimiz fenerli degil objektifim diyor. Bizde renktasa inaniyor ve guveniyoruz tabiki

Arkadaşlar bu arada.

Diyelim ki Tofaş, Efes i eleyip finale çıktı. Finalde Fenerbahçe ye elense seneye Euroleague de olucak mı?

Fenerbahçe Efes ve Tofaş mı, Euroleague e katılacak eğer Tofaş final oynarsa
Yurolig 16 takimli kapali bi lig. 10 takima a lisansi verildi. Simdiki adiyla fbdogusun ulkerspordan miras kalma a lisansi var. Yani toplam 11 takimin yeri nolursa olsun garanti. Kalan 5 takim icinse yuroligle yapilan anlasma geregi yurocup sampiyonu ile rusya ve ispanya liginin en basarili a lisanssiz takimlari aliniyor. Etti 14, kaldi 2! Alman ligi sampiyonunu aliyolar. Kaliyo 1 tanecik yer. Onuda sirp ligi sampiyonuna veriyolar.

Yani turk takimlari icin 1 sene sonra 18 takimli sisteme gecilene kadar tek katilim yolu 1 sene once bizim bu senede dackanin yaptigi gibi yurocupi almak. Tofas sampiyon olsada gidemez. O yuzden diyorumya a lisansi bazi kalin kafalar almasada haksiz rekabet diye.

Mesajlarımın üçte birinde feneri övüyormuşum falan hala aynı yalana devam açın okuyun madem kendiniz karar verin. Fenerin başarısını ülkere ve a lisansa bağlayacak kadar sığ olmayınca feneri övmüş olmuyorsunuz doğru yaptığı şeylerin hakkını teslim etmiş ve rekabette geri kalmamızdaki esas sorunu kendimizde görmemiz gerektiğini söylemiş oluyorsunuz.

2013 ve 2014'tei bütçe klüp başkanımızın ağzından 20 milyon dolar açıklanmışken bugün 5 milyona bile razıysak sebebi yönetimdir. Rekabette geri kalıyorsak sebebi yönetimdir. Yunanistanın nüfusundan fazla taraftaarın varken euroligin düzgün bir şeyler ortaya sunmuş olsanız sizi almayacağını mı sanıyorsunuz. Asvel'i almaya kalkıyorlar pazarı büyütmek için bizim avrupada bir çok ülke nüfusundan fazla taraftarımız var. A lisans'ı haketsek emin olur verirler. Uleb'in yapmaya çaıştığı şey düzenli ekonomik yatırımı olacak takımlarla özel bir lig oynatmak. Bu nedenle A lisans veriyor A lisans veren takımlardan bir tek Zalgiris ve Baskonia'nın ekonomik durumu vasat ki onlar da ekol olmalarının yanı sıra rekabetçiler de, gerisinde bol miktarda ekonomik güç var. Bizde niye o ekonomik güç yok, sebebi yine klübün tiksindirici dinamikleri. Klübe destek olmak isteyenin yoluna taş koyan köhne düzenimiz. Gelişmenin yolu, hatayı eksikliği yanlışı önce kendinde aramaktır.

Rakibin 3 yıldır avrupada final oynuyor seninse buna cevabın a lisansı var o kadar paraları var sığlığında kalıyorsa daha ileriye gidemezsin. Ülkenin en entellektüel camiasının ülkede taraftarı en çok olan avrupada en çok bilinen takımının bahanesi bunlar olamaz. Bunlar üzerinden rakip küçümsenemez. Bunu yapmak ergence kör fanatiklikten başka bir şey değildir. Vizyonsuzca sığ yorumlarla Galatasaraylı olunmuyor, sna katılmayıp senin sığlığında olmayan da Fenerli olmuş olmuyor.

Terbiyesizliğin de iftiranın da lüzumu yok. Adminler baksınlar bakalım ip adresimi incelesinler. Çok mu zor bunu kanıtlamak. İstanbulda bile yaşamıyorum herif gelmiş kadıköylü bi tane fenerli Kemal Çeliğin twitterını gösteriyor. Herifin sığlık düzeyi bu kadar ilerlemiş, ülkede aynı isim ve soy isimden binlerce insan olacağını bile düşünemiyor. Bir de kendisini zehir hafiye zannediyor. Zeka küpü yerli Sherlock

Son düzenleme: