2017/2018 Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi

Mesajlarımın üçte birinde feneri övüyormuşum falan hala aynı yalana devam açın okuyun madem kendiniz karar verin. Fenerin başarısını ülkere ve a lisansa bağlayacak kadar sığ olmayınca feneri övmüş olmuyorsunuz doğru yaptığı şeylerin hakkını teslim etmiş ve rekabette geri kalmamızdaki esas sorunu kendimizde görmemiz gerektiğini söylemiş oluyorsunuz.

2013 ve 2014'tei bütçe klüp başkanımızın ağzından 20 milyon dolar açıklanmışken bugün 5 milyona bile razıysak sebebi yönetimdir. Rekabette geri kalıyorsak sebebi yönetimdir. Yunanistanın nüfusundan fazla taraftaarın varken euroligin düzgün bir şeyler ortaya sunmuş olsanız sizi almayacağını mı sanıyorsunuz. Asvel'i almaya kalkıyorlar pazarı büyütmek için bizim avrupada bir çok ülke nüfusundan fazla taraftarımız var. A lisans'ı haketsek emin olur verirler. Uleb'in yapmaya çaıştığı şey düzenli ekonomik yatırımı olacak takımlarla özel bir lig oynatmak. Bu nedenle A lisans veriyor A lisans veren takımlardan bir tek Zalgiris ve Baskonia'nın ekonomik durumu vasat ki onlar da ekol olmalarının yanı sıra rekabetçiler de, gerisinde bol miktarda ekonomik güç var. Bizde niye o ekonomik güç yok, sebebi yine klübün tiksindirici dinamikleri. Klübe destek olmak isteyenin yoluna taş koyan köhne düzenimiz. Gelişmenin yolu, hatayı eksikliği yanlışı önce kendinde aramaktır.

Rakibin 3 yıldır avrupada final oynuyor seninse buna cevabın a lisansı var o kadar paraları var sığlığında kalıyorsa daha ileriye gidemezsin. Ülkenin en entellektüel camiasının ülkede taraftarı en çok olan avrupada en çok bilinen takımının bahanesi bunlar olamaz. Bunlar üzerinden rakip küçümsenemez. Bunu yapmak ergence kör fanatiklikten başka bir şey değildir. Vizyonsuzca sığ yorumlarla Galatasaraylı olunmuyor, sna katılmayıp senin sığlığında olmayan da Fenerli olmuş olmuyor.

Terbiyesizliğin de iftiranın da lüzumu yok. Adminler baksınlar bakalım ip adresimi incelesinler. Çok mu zor bunu kanıtlamak. İstanbulda bile yaşamıyorum herif gelmiş kadıköylü bi tane fenerli Kemal Çeliğin twitterını gösteriyor. Herifin sığlık düzeyi bu kadar ilerlemiş, ülkede aynı isim ve soy isimden binlerce insan olacağını bile düşünemiyor. Bir de kendisini zehir hafiye zannediyor. Zeka küpü yerli Sherlock
Obradovicin yaptigi tokat sayilmaz yeaa diyen birini daha fazla muhatap almiyorum. Fener seviciligiyle basbasa birakiyorum. Fener seviciligi ve ataman dusmanligi gecmis mesajlarinda duruyo isteyen acip bakar notunu verir.

Mesajlarinin 3te 1i fener guzellemesi 3te 1i ataman dusmanligi kalan 3te biride cesitli konularda olan arkadasimiz fenerli degil objektifim diyor. Bizde renktasa inaniyor ve guveniyoruz tabiki

Yurolig 16 takimli kapali bi lig. 10 takima a lisansi verildi. Simdiki adiyla fbdogusun ulkerspordan miras kalma a lisansi var. Yani toplam 11 takimin yeri nolursa olsun garanti. Kalan 5 takim icinse yuroligle yapilan anlasma geregi yurocup sampiyonu ile rusya ve ispanya liginin en basarili a lisanssiz takimlari aliniyor. Etti 14, kaldi 2! Alman ligi sampiyonunu aliyolar. Kaliyo 1 tanecik yer. Onuda sirp ligi sampiyonuna veriyolar.

Yani turk takimlari icin 1 sene sonra 18 takimli sisteme gecilene kadar tek katilim yolu 1 sene once bizim bu senede dackanin yaptigi gibi yurocupi almak. Tofas sampiyon olsada gidemez. O yuzden diyorumya a lisansi bazi kalin kafalar almasada haksiz rekabet diye.

İbrahim Bey aramızdaki tek kalın kafalı sizsiniz. Ne yazık ki artık sizin seviyenize inme vakti geldi.

Evet Fenerbahçe ve Ülker birleşti ve Fenerbahçe Ülker'in lisansını kullandı. Evet neden haksız rekabet şimdi bu? Kulübümüz ne yazık ki çapsızlar tarafından yönetiliyor ve buna çözüm bulacağımıza calimero gibi "ama haksızlık bu" diye ortada dolaşmak daha kolay değil mi? https://www.youtube.com/watch?v=kXoY6OmMUrs

Kazandığımız hiç bir başarı sürdürülebilir değil. Kadınlar Euroleauge'e kazanıp ertesi sezon yokları oynamak, Eurocup kazanıp ertesi sezon yine yokları oynamakla mutmain olabilirsiniz lakin ben olmam.

Kendi başarısızlığımızı dış oyunlar, gelişmemize engel oluyorlar ile açıklayan zihniyet ancak kendi iktidarını korumak için bir tarafını yırtanlar da olur.

Galatasaray kötü yönetiliyor ve kötü yönetilmeye devam edecek.

ULEB'in başında ben de olsam almam Galatasaray'ı. Garantisi var mı sezon ortasında takımın maaş sorunu yaşamayacağının. Param olsa Galatasaray'a kuruş vermem şu yapısıyla. Vereceğim parayı yemek ve beni refüze etmek için takla atacak bir sürü kene var kulüpte.

Neyse biz ağlayalım calimero gibi. Altyapımız bitik daha ona gelmedim.

Kapalı lig usülü organizasyonlarda sporun ruhunu nasıl oluşturabilirsiniz?

Şampiyonlar ligi kapalı lig usulü olsa Porto, Monaco, Galatasaray, Dortmund, Liverpool gibi kulüpler nasıl kendi hikayelerini yazabilecekler?

Avrupa'da basketbol Euroleauge'den ibaret değil, Euroleague kapalı lig usulü devam edecek olursa zaten hiç bir zaman kitlelere yayılamayacak. Adaletin olmadığı yerde keyif olmaz.

Kapalı lig usülü organizasyonlarda sporun ruhunu nasıl oluşturabilirsiniz?

Şampiyonlar ligi kapalı lig usulü olsa Porto, Monaco, Galatasaray, Dortmund, Liverpool gibi kulüpler nasıl kendi hikayelerini yazabilecekler?

Avrupa'da basketbol Euroleauge'den ibaret değil, Euroleague kapalı lig usulü devam edecek olursa zaten hiç bir zaman kitlelere yayılamayacak. Adaletin olmadığı yerde keyif olmaz.
Desteklediğim birşey değil kapalı lig, ama sonuçta nba de kapalı lig formatında ve basketbolun zirvesi. Doğru formullerle Euroleague de bunu başarabilir.
Katılımın sadece belli takımların tekelinde olması doğru değil ama şampiyon oldukları halde kendi istekleriyle katılmayan takımlar da oldu. Bence gelişim sürecinde Euroleague, ya bu krizde dağılacak, yada güçlenip çıkacak.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

İbrahim Bey aramızdaki tek kalın kafalı sizsiniz. Ne yazık ki artık sizin seviyenize inme vakti geldi.

Evet Fenerbahçe ve Ülker birleşti ve Fenerbahçe Ülker'in lisansını kullandı. Evet neden haksız rekabet şimdi bu? Kulübümüz ne yazık ki çapsızlar tarafından yönetiliyor ve buna çözüm bulacağımıza calimero gibi "ama haksızlık bu" diye ortada dolaşmak daha kolay değil mi? https://www.youtube.com/watch?v=kXoY6OmMUrs

Kazandığımız hiç bir başarı sürdürülebilir değil. Kadınlar Euroleauge'e kazanıp ertesi sezon yokları oynamak, Eurocup kazanıp ertesi sezon yine yokları oynamakla mutmain olabilirsiniz lakin ben olmam.

Kendi başarısızlığımızı dış oyunlar, gelişmemize engel oluyorlar ile açıklayan zihniyet ancak kendi iktidarını korumak için bir tarafını yırtanlar da olur.

Galatasaray kötü yönetiliyor ve kötü yönetilmeye devam edecek.

ULEB'in başında ben de olsam almam Galatasaray'ı. Garantisi var mı sezon ortasında takımın maaş sorunu yaşamayacağının. Param olsa Galatasaray'a kuruş vermem şu yapısıyla. Vereceğim parayı yemek ve beni refüze etmek için takla atacak bir sürü kene var kulüpte.

Neyse biz ağlayalım calimero gibi. Altyapımız bitik daha ona gelmedim.
Once bunu yazmisim https://gsbasket.org/forum/galatasa...ioglu-basketbol-super-ligi-19.html#post733038
Kosmasaydik engelli sig cevabini vermissin.
Sonra bumesaji yazip https://gsbasket.org/forum/galatasa...ioglu-basketbol-super-ligi-19.html#post733042 Adim adim dusunmeyi basarabilirseniz a lisansi olmadan hicbirinin olmiycagini idrak edebilirsiniz. diye bitirmisim ama ilk adim olan a lisansi olmasaydi bu neticenin adim adim gelemiycegini idrak edemiyorsun. Daha fazla zorlamiycam sana anlatmak icin olmuyor iste. Ali parlak cok iyi anlamis. Kapali lig. Adamlar seni oraya almiyoki rekabet edebilesin. En iyi yabanci ve yerli oyuncun yuroligde yoksun diye teklifini degerlendirmiyo bile. Daha ucuza yurolig oynamaya giden oyuncularin var. Yukarda cem yilar final oynayan gidebiliyomu diye sormus. Ne finali senin liginin sampiyonunu bile almiyor adamlar liglerine artik. Haksiz rekabetin kirali bu. Ama anliyan anliyor anlamiyana davul zurna az.

Son düzenleme:
Nba ile Euroleague'i kıyaslanmaz

İki farklı oluşum, birinin altyapısı NCAA, Euroleague'in altyapısı?

Euroleague asla bu çizgiden daha öteye geçemeyecek, çünkü kimse tarih yazamayacak bu sistemde, kimsenin özlü bir şampiyonluk hikayesi olmayacak.

Oly'nin bizimle aynı grupta olup her iki takımın 3 galibiyet 3 mağlubiyet ile bitirdiği ardından gidip CSKA'yı geriden gelip yendiği gibi bir hikaye bir daha yaşanabilir mi bu düzende?

A lisanslı takımlar kendini kandırmaya devam etsin, bu kafayla çürümeye devam ederler.

Ilk macta Tofas Efesi ezdi gecti ve seride one gecti. Tabi her macin ayri bir hikayesi var bu nedenle ikinci mac farkli gelisecektir. Yine de derli toplu bir takim karsisinda boyle aciz durumlara dusmesi efesin ne kadar kirilgan, bir iki adamin sirtinda giden bir takim oldugunu gosteriyor.

Efes inanılmaz kırılgan bir takım.
Erik maccolum
Sonni wiims
Kurunoslav simon
Brok motum
Derik brawn
Bu isimleri yanyana koyarsan iyi bi kadro olur ama takim olamaz. Adams dragic doelman ve ledonun gitmis hali bide bu kadro. Efes hala favori olabilir orda 1 mac alip 3-1 kazanabilir. Tam tersi 3-0da kaybedebilir. Zaten bukadar dengesiz bi kadro sampiyon mampiyon olamaz. Kadro dedigin sinan silb micov davids lasmedir. Kadro dedigin sulukas bogdanovic datome udoh veselidir. Istisnalar kayideyi bozmamak kaydiyla nekadar cok amerikali okadar iyi kadro nekadar az amerikali okadar iyi takim.

Hakkaten anlamak güç.. Daçka gibi başında Blatt’in olduğu Eurocup’ı söke söke alan bir takımı çok iyi oyunla eleyen Efes, Tofaş’tan 30 yiyor. Ve bu Tofaş da Fener’den fark yiyor, yiyecek de muhtemelen ama Efes Fener’e güçlük çıkarabiliyor.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Daçka Eurocup'ı aldıktan sonra epey düşüş yaşadı. Ben bu düşüşü kendilerini play-off a saklamalarına bağlamıştım ama durum pek öyle değilmiş. Ayrıca Efes serisini küçük farklar belirledi.

Tofaş kimseyi yanıltmasın şu an gayet iyi konsantre olmuş durumda. Banvit de bir şekilde Arena'dan galibiyet çıkarabilirse ilginç maçlar izleriz. Efes ekstra işler yapabilmek için hala Simon'a bağımlı ve yedi maçlık serilerde bu pek işe yaramayacaktır. Sezon ortası epey transfer yaptılar ama sonucu pek değiştireceğini sanmam. Banvit ve Tofaş şu an daha şanslı diye düşünüyorum çünkü FBDoğuş da mental problem yaşayabilir.

Hakkaten anlamak güç.. Daçka gibi başında Blatt’in olduğu Eurocup’ı söke söke alan bir takımı çok iyi oyunla eleyen Efes, Tofaş’tan 30 yiyor. Ve bu Tofaş da Fener’den fark yiyor, yiyecek de muhtemelen ama Efes Fener’e güçlük çıkarabiliyor.

Daçka Eurocup şampiyonluğundan sonra kontak kapatmıştı onu da atlamamak lazım, iyi bir başarım kazandılar ve doyuma ulaştılar.

FD çok rahat şampiyon olur; gerek AE gerek Tofaş gerekse Banvit kafa tutamaz!
Sizleri bilmiyorum ancak ben hiç mi hiç zevk almıyorum; bugünkü F1 Monaco GP gibi sıkıcı bir basketbol var. Belki takımım olsa keyif alırım ama son 1 yıldır takımı da takip etme heyecanım kalmadı.

Tahminim Euroleague bileti de alınınca saldılar. Blatt galiba CSKA'ya gidecek ayrıca kadronun önemli isimleri de Fener'e ve avrupa'nın diğer takımlarına gider. Aralarında NBA yapmaya çalışan da olur. G-league bile bir kaç sezona Avrupa'ya rakip olacak.

Once bunu yazmisim https://gsbasket.org/forum/galatasa...ioglu-basketbol-super-ligi-19.html#post733038
Kosmasaydik engelli sig cevabini vermissin.
Sonra bumesaji yazip https://gsbasket.org/forum/galatasa...ioglu-basketbol-super-ligi-19.html#post733042 Adim adim dusunmeyi basarabilirseniz a lisansi olmadan hicbirinin olmiycagini idrak edebilirsiniz. diye bitirmisim ama ilk adim olan a lisansi olmasaydi bu neticenin adim adim gelemiycegini idrak edemiyorsun. Daha fazla zorlamiycam sana anlatmak icin olmuyor iste. Ali parlak cok iyi anlamis. Kapali lig. Adamlar seni oraya almiyoki rekabet edebilesin. En iyi yabanci ve yerli oyuncun yuroligde yoksun diye teklifini degerlendirmiyo bile. Daha ucuza yurolig oynamaya giden oyuncularin var. Yukarda cem yilar final oynayan gidebiliyomu diye sormus. Ne finali senin liginin sampiyonunu bile almiyor adamlar liglerine artik. Haksiz rekabetin kirali bu. Ama anliyan anliyor anlamiyana davul zurna az.

Ülker'in A lisansını almasının haksız rekabet olmadığı gün gibi ortada. Doğrudur Murat Ülker tuttuğu takıma ve Efes lobisine karşı güç olabilmek adına destek olmuştur.

Ben de diyorum ki biz ne yaptık? Biz bizim ne yaptığımıza bakalım dedikçe sizin takıntınız calimero'nun verdiği tepkinin ötesine geçmiyor.

Bu kulübün yapısı değiştirilmeli. İnsanları destek verdiğine bin pişman etmemeli. Bir daha soruyorum basketbola 30 milyon avro verseniz, kulüp içindeki çakallar o parayı çarçur edip bir de sizi rezil eder mi etmez mi?,