Ergin Ataman'ı ısrarla, körü körüne savunan bir kitle var. O kitle olaya oldukça sınırlı bir bakış açısıyla bakıyor ve maalesef ki
sonuçlar tersini de gösterse bir türlü ikna olmuyor. Tabi ki ikna olmayabilirsiniz, kendi dünyanızda Ataman bir numara olabilir ama olayları çarpıtmayın. Ben niye Ataman'ı sevmeyeyim, kendisiyle bir kez bile yüz yüze gelmedim, kendisiyle herhangi bir sorunum da yok. Ben objektif bakıyorum, siz bakamıyorsunuz ya da bakmak istemiyorsunuz tek fark bu.
Tabi ki inanıyorum inanmadığım bir şeyi söylemem. Basketbolda yalnızca geçmişle yaşanmıyor, en son 15 sene önce F4 oynamış bir antrenörle, günümüzde Eurolig'de öyle ya da böyle istikrarlı bir şekilde var olan, zaman zaman başarılı olan hiçbir antrenörü kıyaslamam. Sito Alonso da Pianigiani de en az Ergin Ataman kadar koçtur. Birçok insana göre de daha iyi koçlardır. Kariyerlerini buraya yazmama gerek yok. Koçluk kariyeri olarak Saras da Ergin Ataman'ın mazisi'ne henüz sahip olmayabilir ama benim için Saras da Ergin Ataman'dan iyi koçtur. İtoudis de.. Mesela kariyer ya da mazi değil yalnızca. Ergin Ataman şu anki performansıyla, mevcut defektleriyle Eurolig'de iddialı olmak isteyen hiçbir takımın koçu bence olamaz. Zaten Efes dışında bir Eurolig takımının da kolay kolay takımı ona teslim edeceğini düşünmüyorum. Efes de ediyorsa mazi'ye olan özlem ve saygılarından, bizim çocuk dedikleri için ediyorlar. Ben olsam gelecek sezon Ataman ile devam etmem, sanırım onlar da bu tarz bir karar vereceklerdir.
David Blatt ile Ataman'ı asla kıyaslamam isterse 33 kez çeyrek finalde elensin. Kariyer olarak da şu anki koçluk melekeleri ve performans olarak da her alanda David Blatt Ataman'dan fersah fersah üstündür, kıyas kabul etmez. Bu sözlük özelinde fikirlerimi paylaşıyorum ama normal hayatta birisi Blatt ile Ataman'ı kıyaslarsa onunla basketbol konuşmam. Bartzokas'a gelince kariyer çizgisi başarıları biraz zigzag'lı gidiyor ama Olympiakosla Eurolig şampiyonu olmuş bir koçu da Ataman ile kıyaslamam. Ataman önce Olympiakosa koç olsun, sonra Eurolig kazansın, sonra yakın dönemde F4 yapsın Bartzokas'ın Kubanla yaptığı gibi ondan sonra belki kariyer olarak kıyaslarım ama dediğim gibi mesele salt kariyer de değil. Overall olarak Bartzokas da Ataman'dan iyi koçtur benim nezdimde..Mesela henüz Ataman'ın mazi olmuş olan başarılarını kazanamamış olsa da Trinchieri de Ataman'dan iyi koçtur benim için. Yani mesele yalnızca 10-15 sene önce kazanılan F4 filan değil. Benim açımdan bu değerlendirmelerin birçok farklı değişkeni var. Yalnızca kariyer değil yani.
İşin acıklı kısmı da burası aslında biraz Ataman başarılarının çoğu mazi olsa bile kariyer olarak önde olduğu koçlardan daha geride görülüyorsa toplamda, işte tam da bu yüzden kendini sorgulamalı ve ben nerede yanlış yapıyorum demelidir. Bunu demediği için başarısız ve başarısız olmaya da devam edecek.
Bartzokas barçayı rezil etti, Blatt efesi rezil etmişti bilmem ne böyleydi şu böyleydi.. Herkes kötü.. Ataman iyi.. Yersen.. Olaylara böyle bakmam da böyle bakacak olursak da Ataman son iki eurolig sezonunda hem bizi hem efesi rezil etti. Ayrıca ulu Ataman daha bu sezon eurolig tarihini en çok maç kaybeden koçu olmadı mı..? En çok maça çıkan koçu olduğunu da sanmıyorum ayrıca
Herkes kötü, Ataman süper. neyse dağılabiliriz gençler..