Efes'in mevcut başarısızlığı ile ilgili birkaç kelam etmek gerekirse, Ergin Ataman elbette ki kadroyu kendisi kurmadı ama Weems'i aldı, Toney Douglas'ı aldı, Krunoslav Simon daha önce Galatasarayda iken de istediği bir oyuncuydu. McCollum zaten kendi oyuncusuydu. Brock Motum tam olarak tarzına uygun bir oyuncu. Dunston herkesin kadrosunda isteyeceği bir oyuncu
) Kadro kurmuş kadar olmuş zaten
) Bir Stimac onun tarzı bir oyuncu değil, onu da bırakır zaten muhtemelen, bir de belki Derrick Brown'ı istemeyebilir. Ergin Hocamın kuracağı kadroyu merak ediyorum diyenler olmuş, Ergin Ataman her zaman nasıl kurduysa öyle bir kadro kuracaktır. Evet kendi kurduğu bir kadro değildi bu sezonki ama ona uzak bir kadro olduğunu da düşünmüyorum.
Ergin Ataman kendini geliştirmeye ve bahanelerden uzak durmaya odaklanmalı genel olarak. Bu sezonki başarısızlığı da umarım McCollum'a fatura etmez, zira hem büyük hata hem de büyük haksızlık yapmış olur. Ortada bir başarısızlık varsa ki var, bunun baş sorumlusu kendisidir, başkaları değil.
Ergin Ataman gelince her şey düzelecek, ortalık güllük gülistanlık olacak şeklinde algı yaratan yerli koç lobisini ve bu konuda başı çeken isimlerden biri olan Nejat Sayman'ı da tebrik ediyorum. Herhalde geç de olsa görmüşlerdir bir şeyleri). Perasovic'e haksızlık yapıldığını ben o gün de söylüyordum.
Ayrıca Ergin Hocam Barcelona'ya gider, Milano'ya gider. Euroleague'de zaferden zafere koşar tarzı yorumlar yapan arkadaşlar da gerçeği görmüştür diye tahmin ediyorum. Ben o gün de şunu söylüyordum. Ergin Ataman kendini geliştirmediği, yenilemediği sürece kısa vadede Efes'ten başka hiçbir Euroleague takımını çalıştıramaz diyordum. Zira sezon ortasında Efes'i aldı. Ergin Ataman ile kişisel olarak bir problemim yok, zaman zaman kendisini eğlenceli ve sempatik de bulurum, Galatasaraylılığı da hoşuma gider ama kendisini Avrupa'nın en iyi koçlarından biri olarak görmekten vazgeçmesi lazım, iyi bir koç elbette ama kendini gördüğü kadar büyük bir koç olduğunu düşünmüyorum.