2017/2018 Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi

Gerçekten bizi ciddi rakip mi sayıyorsunuz ? Efes Efes mi bu sezon, hangi maçta iyi oynamış? Beşiktaş çok mu güçlü? Karşıyaka'nın bildiğimiz Karşıyaka olmadığı zaten alenen ortada. Söylediğim gibi lig bu sezon baya güç kaybetti. Benim için esas kıstas fener ile oynayacakları maçta ki performansları olacaktır.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Türkiye ligi bu maalesef. Mal ortada. Eğer bu lig için konuşuyorsak bu ligin üst düzey takımları belli. En başta Fener sonrasında da Efes, Bjk, Daçka, Banvit, Galatasaray ve Karşıyaka'yı sayabiliriz. (Eskişehir'i de ekleyebiliriz elbette) Tofaş da bunların hepsini Fener dışında yendi. Eğer Fener dışındakileri takımdan saymazsanız -ki katılırım size- o zaman zaten Fener dışında zaten karşılaşabileceği ciddi bir rakip yok demektir.

Gerçekten bizi ciddi rakip mi sayıyorsunuz ? Efes Efes mi bu sezon, hangi maçta iyi oynamış? Beşiktaş çok mu güçlü? Karşıyaka'nın bildiğimiz Karşıyaka olmadığı zaten alenen ortada. Söylediğim gibi lig bu sezon baya güç kaybetti. Benim için esas kıstas fener ile oynayacakları maçta ki performansları olacaktır.

Efesi ve Beşiktaş'ı da saymayacaksak kaç takım sayılabilir ki. Geçen yılki kadar iyi olmasa da bu yıl da Efes Avrupa'nın en iyi 20-25 takımından bir tanesi. Beşiktaş her ne kadar fibanin turnuvası tirt olsa da oynadığı kupanın en büyük favorisi. Ayrıca ligimiz Fener haricinde çok iyi bir takım bulundurmasa da her takım belli bir seviyenin üstünde. Yunan Fransiz Alman veya İtalyan orta sıra takımlarından çok üstün konumda bir çoğu. Bu nedenle de Tofaş'ın yaptığı önemli bır iş. En güçlü Eurocup grubunda olmalarına rağmen lig ve Avrupa'yı cok iyi biz çizgide götürüyorlar.

Tofaş'ın fener maçına gelecek olursak bana göre söylediğinin tam tersi, o maç ölçü olacak bir maç değil. Çünkü maçın gidişatını Tofaş değil fenerin konsantrasyonu belirleyecek. Fener maça asılırsa zaten Tofaş maça ortak olamaz ve bunu eleştirmek de haksızlık olur. Avrupa'nın önemli ekol takımlarina deplasmanda 15 fark atıp dönüyorken Tofaş ne yapsın. Tofaş feneri zorlar veya yenerse bunun sebebi de fenerin konsantre olmaması olur ki gene Tofaş'ın gerçek gücünü anlayamayacagiz.

Bana göre Tofaş şu ana kadar çok iyi iş çıkardı. Final oynama hedefi konusunda çok ciddi adaylar. Eurocupta da çeyrek final görürler.

Avrupa'nın 5 büyük liginde ilk 3 dışında hatta ilk 2 dışında bana güçlü olan takımları sayar mısınız? Zaten ilk 20 ye girmek çok kolay. Tofaş tabiki de müthiş bir takım kimyası oluşturmuş, ne olursa olsun namağlup gitmek başarıdır ama bazı gerçekler de gün gibi ortada bunu da atlamamak gerek.

Evet yazdığım gibi Tofaş'ın belki de ilk ciddi sınavını fenere karşı görmüş olduk. Kendi evlerinde fark yediler.

Evet yazdığım gibi Tofaş'ın belki de ilk ciddi sınavını fenere karşı görmüş olduk. Kendi evlerinde fark yediler.

Dacka, Beşiktaş, Banvit, Galatasaray, Efes'i yenen Tofaş'ın ilk ciddi maçı bugündü yani? 2 haftadır formsuz oldukları Eurocup maçından da belliydi zaten de Fb'ye yenilmeleri normal ciddiye aldığında kadro farkı herkesin üstünde bir takım Fb.

Daçka dışında hiç biri isimlerinin seviyesinde değil bunu siz de biliyorsunuz. Efes çok formsuz, biz evlere şenlik, Blatt var ama takımın sınırları belli, Banvit orta sıra takımı. Dediğim gibi performansları etkileyici ve çok iyi kimya oluşturulmuş ama bazı gerçekler de malum. Onların namağlup gitmesinde bu saydıklarımın payı da oldukça ciddi.

Daçka dışında hiç biri isimlerinin seviyesinde değil bunu siz de biliyorsunuz. Efes çok formsuz, biz evlere şenlik, Blatt var ama takımın sınırları belli, Banvit orta sıra takımı. Dediğim gibi performansları etkileyici ve çok iyi kimya oluşturulmuş ama bazı gerçekler de malum. Onların namağlup gitmesinde bu saydıklarımın payı da oldukça ciddi.

TOFAŞ, EuroCup'ın en zor grubunda, son iki maçta 1 galibiyet alırlarsa gruptan çıkıyorlar, ligde 10 maç kazandıktan sonra ilk mağlubiyetlerini Euroleague'de CSKA, Barcelona, Baskonia gibi takımları deplasmanda rahat geçen Fenerbahçe Doğuş'tan aldılar.

Üstelik bu maçtan önce Orhun Ene takımın önemli oyuncusu Pierria Henry'i kadro dışı bıraktı, 2 haftadır formsuzlar...

Sezon başından beri ligde Anadolu Efes, Beşiktaş Sompo Japan, Darüşşafaka, Pınar Karşıyaka, Galatasaray Odeabank, BANVİT, EuroCup'ta Gran Canaria, Ratiopharm ULM, ASVEL gibi ekipleri mağlup ettiler, bir çok maçtada üstün oynayarak kazandılar.

Kusura bakmayın ama 30 milyon euroya kurulan, son Euroleague şampiyonu olan takıma kaybedince ilk ciddi maçında katbettiler demek hiç mantıklı değil.

Son düzenleme:
Aynı yere geliyoruz yine. Galatasaray kadrosunun kalitesi Ga harflerinden öteyi doldurmaz işte onu anlatmaya çalışıyorum. Tofaş'a başarısız yahut beleş kazandılar da demiyorum ısrarla altını çizerek, ama anlatamadım sanırım kendimi. Şöyle özetleyeyim o halde kısaca, geçen sezon ki lig seviyesi bu sezon ki seviyeyi 5 e katlardı. Her neyse herkesin kendi görüşü saygı duyarım.

Tofaş bu maça gelene kadar Türkiye'de ve avrupa'da ciddi takımlarla oynadı ve hepsini kazandı. En zor sınavı da bu maçtı ve kaybetti. Zaten bu maçı kaybedeceğini öngörmek için müneccim olmaya gerek yok. Fener iyi bir motivasyonla çıkarsa yenemeyeceği takım yok. Aslında Tofaş için ölçü de değil bu maç aynı klasmanda değiller. Ayrıca Tofaş gayet iyi oynadı maçta, son çeyrek koptu maç. Çok saygı duyulması gereken işler yaptı Tofaş şu ana kadar.

Bizim takımın durumu malum, bari Efes'i destekleyelim dedik onlar da bizden aşağı kalmıyorlar. Nereyi tutsak kurutuyoruz. Bakalım Ergin hoca gelirse ne yapabilir çok merak ediyorum.

Ben açıkcası Ergin hocayı Galatasaray dışında bir takımla ülke sınırlarında izlemeyi çok istiyordum. Şu bölük pörçük Efes kadrosuna rağmen kendi becerisiyle, sadece basketbolla ilgilendiğinden ve direkt bir fiziksel çatışmadan uzak durmasından dolayı başarılı olabileceğine inanıyorum. Aynı şekilde yeniden Euroleague arenasında izlemek de çok hoş olur ve yıllar sonra Özilhan'a rağmen Efes'e sempati beslemek için bir neden oluşur. Ben Muric'ten sonra kendisinin Ledo'yu da gönderip 2 güzel hamle yaptırabileceğini düşünüyorum. Ondan sonra zaten halihazırda iyi atlet olan Efes takımını izlemek de çok keyifli olabilir.

Açıkça söylemek gerekirse kişisel olarak geçen seneki ligimizden daha çok zevk alıyordum. Belki de bizim takımın durumu da beni basketboldan soğutmuş da olabilir. Gerçi bizim takım geçen senede kötüydü ama Ergin hocanın ilginç demeçleri, Eurolig koşturması filan derken olayın daha içindeydik bu seneki gibi basketboldan kopmamıştık :) (!)

Bu sene birkaç maç hariç kendi adıma güzel basketbol pek izlemedim. Tabii bunda ligimizden gidenleri ve gelenleri karşılaştırdığımızda bu farkı görebiliyoruz.
Bazılarını örnek vermek gerekirse beğenirsiniz beğenmezsiniz başarılıdır başarısızdır ama isim olarak şu isimler artık ligimizde yok bu da seyir zevkine yansıyor galiba...
Tuys,Pleiss, Micov, Udoh,Bogdanovic,Honeycutt, Thomas, Granger,Heurtel, Cedi, Furkan, Thedore Zizic, Clyburn, Anderson, Bertans,

Açıkça söylemek gerekirse kişisel olarak geçen seneki ligimizden daha çok zevk alıyordum. Belki de bizim takımın durumu da beni basketboldan soğutmuş da olabilir. Gerçi bizim takım geçen senede kötüydü ama Ergin hocanın ilginç demeçleri, Eurolig koşturması filan derken olayın daha içindeydik bu seneki gibi basketboldan kopmamıştık :) (!)

Bu sene birkaç maç hariç kendi adıma güzel basketbol pek izlemedim. Tabii bunda ligimizden gidenleri ve gelenleri karşılaştırdığımızda bu farkı görebiliyoruz.
Bazılarını örnek vermek gerekirse beğenirsiniz beğenmezsiniz başarılıdır başarısızdır ama isim olarak şu isimler artık ligimizde yok bu da seyir zevkine yansıyor galiba...
Tuys,Pleiss, Micov, Udoh,Bogdanovic,Honeycutt, Thomas, Granger,Heurtel, Cedi, Furkan, Thedore Zizic, Clyburn, Anderson, Bertans,

Bence işaretlediklerimin gitmesi hayırlı bile oldu diyebilirim :)
Gidenlere Gill, Auguste, Roll gibi isimlerde eklenebilir. Ama gelenler içinde de iyi isimler var, Ayres, Rudd, Fall gibi isimleri getirdi Anadolu takımları mesela. Üstelik gidenlerin bir kısmı da biz istemediğimiz için gittiler, elde tutamadığımız için değil :)

Geçen sene her takım her takıma problem çıkarıyorken bu sene bence de bi tık düştü gibi seviye. Bunu anlatmaya çalıştım ama nafile..[emoji1]

Geçen sene her takım her takıma problem çıkarıyorken bu sene bence de bi tık düştü gibi seviye. Bunu anlatmaya çalıştım ama nafile..[emoji1]

Geçtiğimiz yıl normal sezonu lider bitiren Fenerbahçe Doğuş, 30 karşılaşmada 28 galibiyet, 2 mağlubiyet aldı. İkinci bitiren Beşiktaş Sompo Japan, 30 karşılaşmada 24 galibiyet, 6 mağlubiyet aldı.

11. Haftasını geride bıraktığımız ligimizde Fenerbahçe Doğuş ve Besiktaş Sompo Japan'ın 2 mağlubiyeti var, Anadolu Efes 4 mağlubiyet aldı, Darüşşafaka 5 mağlubiyet aldı, BANVİT ve Galatasaray Odeabank 6 mağlubiyet aldı.

İstatistiklerde ortada, şimdi hangi sezon her takım her takıma problem çıkarıyor sizce?

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde 11. Haftanın Sonuçları, Puan Durumu ve 12. Haftanın Maç Programı:

11. Haftanın Sonuçları:

Beşiktaş Sompo Japan 80-78 Galatasaray Odeabank

Trabzonspor 105-113 Demir İnşaat Büyükçekmece

Sakarya Basket 79-57 Gaziantep Basketbol

BANVİT 68-64 Darüşşafaka

Muratbey Uşak 86-92 Pınar Karşıyaka

TOFAŞ 71-88 Fenerbahçe Doğuş

Yeşilgiresun Basket 79-87 Eskişehir Basket

İstanbul BŞB 84-58 Anadolu Efes

7y530Y.png

12. Haftanın Maç Programı:

Darüşşafaka - Trabzonspor

Gaziantep Basketbol - İstanbul BŞB

Galatasaray Odeabank - Sakarya Basket

Eskişehir Basket - TOFAŞ

Fenerbahçe Doğuş - Muratbey Uşak

Demir İnşaat Büyükçekmece - Yeşilgiresun Basket

Pınar Karşıyaka - Beşiktaş Sompo Japan

Anadolu Efes - BANVİT

Son düzenleme:
Şu puan tablosu bile Tofaş'ın ne kadar büyük iş yaptığını gösteriyor. Eğer normal sezonu lider bitirebilirlerse ( belki fener takılabilir yoğun avrupa temposunda, arada kaza yapabiliyorlar ) az bir ihtimal olsa da sürpriz yapabilirler ligi kazanmak için. O yüzden normal sezon liderliği çok önemli onlar için.

Ergin hocanın hamlelerini de çok merak ediyorum. Kesin transfer isteyecektir. Keşke Dragic alınmasaydı o bölgede de hamle şansı olurdu hocanın. Mccollum ile arası da sanki geçen sene limoni bir şekilde mi bitmişti ben mi yanlış hatırlıyorum kestiremedim şimdi. Efes'i canlandırması dileği ile.

Sakarya - Antep ve Tofaş - FB maçlarını izledim bu hafta.

Antep hocasının işi çok zor takım başka birşey oynamak istiyor o başka birşey oynatmak istiyor kısa zamanda toparlanacak gibi durmuyorlar. Sakarya beklenen bir galibiyet aldı bence Sakarya tribünün biraz daha destek olması gerekiyor atmosfer yetersiz geldi bana.

Tofaş - FB beklediğimiz bir maçtı ilgi açısından. Maç içinde zaman zaman Tofaş direnç koyabilsede FB istediği gibi oynamayı başardı bence.

Tofaş tabi ki başarılı bu sene gözardı edilemez. FB şu an güç ve kadro açısından FB ve diğerleri olarak ayrılıyor zaten.