Hala Ergin Ataman eleştirisi yapıyorsun gitti artık yıllardır söyledik söyleyeceğimizi 900 vermesi hata tamam buna itiraz eden varmı bu forumda bilmiyorum.
Anlatamıyorum B.Paul 275e oynamış olabilir, sizin verdiğiniz düşük bütçeli başarılı takım örneklerinizin kadro rakamları hakkında konuştum.
Elimiz hala güçsüz Furkancığm keşke güçlü olsa hepimiz isteriz..
Abi söylediğin şey futbol bağlamında geçerli ama basketbolda daha fazla parayı seçen TR'ye geliyor muhabbeti bence çok fazla değil. Mesela Malaga'da o parayı kazanan adam sana da o paraya imza atar ama biz Malaga'da ki topçuyu isterken Malaga'da başarılı olduktan sonra istiyoruz. Aynı paraya imza atmasını beklemek bana göre oyuncuya haksızlık olur. Tibor Pleiss 700 bin dolar mesela bütçesi 5-6 milyon olan takım bile rahatlıkla Pleiss'i kadrosuna katabiliyor ki biz EC'yi aldığımız yıl 600 bin dolara Joey Dorsey aldık.
Amerikalı oyuncular birçok ligde komik paralara oynuyor, ama sen o oyuncuları başka yerlerde parladıktan sonra istersen haliyle sana daha fazla fiyat çekiyorlar. Patric Young bizden Aralık-Haziran ayı için 300 bin aldı mesela direkt olarak kolejden çektik adamı. Sonraki kontratı 2 yıl 1,8 milyon dolar. Zaman zaman biz başka takımlarda sıçramış oyuncuları alıyorken başka takımlar da bizden aldıkları oyunculara zamlı kontrat veriyorlar haliyle.
Oyuncu yetiştirmeyi kulüp geleneği haline getirmiş bazı takımlar, bazı oyuncuları 100 bin 50 bin dolar daha az'a alıyorlar bazen ama bu da oyuncunun büyük ihtimalle 1-2 sene sonrasına yatırım olarak geri dönüyor.