2017/2018 Transfer Dönemi ve Kadro Yapılanması

Hala Ergin Ataman eleştirisi yapıyorsun gitti artık yıllardır söyledik söyleyeceğimizi :) 900 vermesi hata tamam buna itiraz eden varmı bu forumda bilmiyorum.

Anlatamıyorum B.Paul 275e oynamış olabilir, sizin verdiğiniz düşük bütçeli başarılı takım örneklerinizin kadro rakamları hakkında konuştum.

Elimiz hala güçsüz Furkancığm keşke güçlü olsa hepimiz isteriz..

Abi söylediğin şey futbol bağlamında geçerli ama basketbolda daha fazla parayı seçen TR'ye geliyor muhabbeti bence çok fazla değil. Mesela Malaga'da o parayı kazanan adam sana da o paraya imza atar ama biz Malaga'da ki topçuyu isterken Malaga'da başarılı olduktan sonra istiyoruz. Aynı paraya imza atmasını beklemek bana göre oyuncuya haksızlık olur. Tibor Pleiss 700 bin dolar mesela bütçesi 5-6 milyon olan takım bile rahatlıkla Pleiss'i kadrosuna katabiliyor ki biz EC'yi aldığımız yıl 600 bin dolara Joey Dorsey aldık.

Amerikalı oyuncular birçok ligde komik paralara oynuyor, ama sen o oyuncuları başka yerlerde parladıktan sonra istersen haliyle sana daha fazla fiyat çekiyorlar. Patric Young bizden Aralık-Haziran ayı için 300 bin aldı mesela direkt olarak kolejden çektik adamı. Sonraki kontratı 2 yıl 1,8 milyon dolar. Zaman zaman biz başka takımlarda sıçramış oyuncuları alıyorken başka takımlar da bizden aldıkları oyunculara zamlı kontrat veriyorlar haliyle.

Oyuncu yetiştirmeyi kulüp geleneği haline getirmiş bazı takımlar, bazı oyuncuları 100 bin 50 bin dolar daha az'a alıyorlar bazen ama bu da oyuncunun büyük ihtimalle 1-2 sene sonrasına yatırım olarak geri dönüyor.

1 milyonu kabul etmeyip 400e gitti mi dedim ben ? Orda oynadıkları fiyatın iki katına bize gelirler diyorum. Malaga 4 milyon bütçeyle başarılı diyoruz o kadroyu 7 milyona ancak kurarız.

Erman Kunter yazımın içinde geçti diye Erman Kunter yazısı değil o yüzden o sayfada paylaşmak zorunda değilim diye düşünüyorum. Bende saygılarımı sunuyorum.

En azından iki buçuk kattan iki kata düşmüşüz Weemsin BJK'den Strasburgdan aldığının iki katını aldığını sanmıyorum ama asıl mesele bu değil strasburg o kadroyu baska takımlardan oyuncu alarak 2,5 milyon dolara kurdu demek ki 2,5 milyon dolara o kadro kurulabılıyor zaten strasburg 2,5 milyonluk takımla final oynamayı başarabildiği için yıllık ücret toplamı 2,5 milyon eden oyuncuların değeri artı ve bir sonraki sezon yıllık ücret toplamları 2,5 milyonu gectı doğrudur ama bu o takımın 2,5 milyona kurulduğu gerceğini değiştirmiyor. Bu mantıkla düşük bütçe ile basarılı olmuş hiç bir takım bir sonraki sezon aynı bütçe ile aynı oyuncularla kurulamacağı yada o oyuncullardan basarıda pay sahibi olanlar baska takımlara aynı rakamla imza atmayacakları için düşük bütçe ile başarılı olmak diye bir kavram olmazdı.Zaten basarılı olan takımların oyuncularının değeri artar çünki.Mesela Strasburg bu sene basarılı bir sezın geçirmedi ve bu yüzden Walker Strasburgdan kazandığının iki katı bir tarafa daha azı ile Çekmecede oynayacak.

Ben forumda yönetici değilim o yüzden neyi nerde yazmanız gerektiği ile ilgili bağlayıcı birşey söyleme durumum yok yazının verdiği temel mesaj Erman Kunterle başarı hayal olduğuna göre (asıl mesele bütçe değil bütçenin kime verildiği dediğiniz için) Erman Kunter başlığında defalarca söylenenden farklı ve yeni birşey söylemediğinizi ifade ettim

Son düzenleme:
Abi söylediğin şey futbol bağlamında geçerli ama basketbolda daha fazla parayı seçen TR'ye geliyor muhabbeti bence çok fazla değil. Mesela Malaga'da o parayı kazanan adam sana da o paraya imza atar ama biz Malaga'da ki topçuyu isterken Malaga'da başarılı olduktan sonra istiyoruz. Aynı paraya imza atmasını beklemek bana göre oyuncuya haksızlık olur. Tibor Pleiss 700 bin dolar mesela bütçesi 5-6 milyon olan takım bile rahatlıkla Pleiss'i kadrosuna katabiliyor ki biz EC'yi aldığımız yıl 600 bin dolara Joey Dorsey aldık.

Amerikalı oyuncular birçok ligde komik paralara oynuyor, ama sen o oyuncuları başka yerlerde parladıktan sonra istersen haliyle sana daha fazla fiyat çekiyorlar. Patric Young bizden Aralık-Haziran ayı için 300 bin aldı mesela direkt olarak kolejden çektik adamı. Sonraki kontratı 2 yıl 1,8 milyon dolar. Zaman zaman biz başka takımlarda sıçramış oyuncuları alıyorken başka takımlar da bizden aldıkları oyunculara zamlı kontrat veriyorlar haliyle.

Oyuncu yetiştirmeyi kulüp geleneği haline getirmiş bazı takımlar, bazı oyuncuları 100 bin 50 bin dolar daha az'a alıyorlar bazen ama bu da oyuncunun büyük ihtimalle 1-2 sene sonrasına yatırım olarak geri dönüyor.

Evet haklısın ben o takımlarda oynadıklara paralara gelmez dedim, senin dediğin gibi oyuncuyu keşfedip bulursan o bütçeye kurabilirsin iyi seçimler yaparsan. Farklı anlamışım yazdığını haklısın.

Ama Erman Kunter hakkında ısrarcıyım :)

Son düzenleme:
En azından iki buçuk kattan iki kata düşmüşüz Weemsin BJK'den Strasburgdan aldığının iki katını aldığını sanmıyorum ama asıl mesele bu değil strasburg o kadroyu baska takımlardan oyuncu alarak 2,5 milyon dolara kurdu demek ki 2,5 milyon dolara o kadro kurulabılıyor zaten strasburg 2,5 milyonluk takımla final oynamayı başarabildiği için yıllık ücret toplamı 2,5 milyon eden oyuncuların değeri artı ve bir sonraki sezon yıllık ücret toplamları 2,5 milyonu gectı doğrudur ama bu o takımın 2,5 milyona kurulduğu gerceğini değiştirmiyor. Bu mantıkla düşük bütçe ile basarılı olmuş hiç bir takım bir sonraki sezon aynı bütçe ile aynı oyuncularla kurulamacağı yada o oyuncullardan basarıda pay sahibi olanlar baska takımlara aynı rakamla imza atmayacakları için düşük bütçe ile başarılı olmak diye bir kavram olmazdı.Zaten basarılı olan takımların oyuncularının değeri artar çünki.Mesela Strasburg bu sene basarılı bir sezın geçirmedi ve bu yüzden Walker Strasburgdan kazandığının iki katı bir tarafa daha azı ile Çekmecede oynayacak.

Ben forumda yönetici değilim o yüzden neyi nerde yazmanız gerektiği ile ilgili bağlayıcı birşey söyleme durumum yok yazının verdiği temel mesaj Erman Kunterle başarı hayal olduğuna göre (asıl mesele bütçe değil bütçenin kime verildiği dediğiniz için) Erman Kunter başlığında defalarca söylenenden farklı ve yeni birşey söylemediğinizi ifade ettim

"- En azından iki buçuktan iki kata inmişsin" İĞNELEMESİ (!) 8-/ hakkında yeterli bilgiyi verdi bana.. iyi geceler..

Gentile hala bu kıtanın en yetenekli adamlarından. Böyle bir durum oluşursa tabi ki denenmeli sanki Erman kunter ile EC şampiyonu olacağız.Gentile bizim risk değil şans olur keşke gelse .

Gentile hala bu kıtanın en yetenekli adamlarından. Böyle bir durum oluşursa tabi ki denenmeli sanki Erman kunter ile EC şampiyonu olacağız.Gentile bizim risk değil şans olur keşke gelse .

Belki olacağız, bunu kimse bilemez. Bu kadar ön yargılı olmaya gerek yok. Önce takım kurulsun, sahaya çıksın, oynanan oyunu görelim. Sonra eleştirilecek birşey varsa hep beraber eleştiririz.

Ayrıca Gentile net sorunlu bir oyuncu (bu böyle olmasa Milano, Panathinaikos ve Hapoel Jerusalem göndermezdi, bunlar 1 sezon içinde oldu) ve zaten kontratı yüksek, bizim alabileceğimiz bir oyuncu değil.

Son düzenleme:
Geçen sene de sanki biraz geç kalmış ve başarısız transferler yapmıştık, bu sene de geç kalıyoruz gibi geliyor. Koç Erman Kunter ve ekibinin planını merak ediyorum. Ömer Yalçınkaya taraftarımız rahat olsunlar diyor fakat şu an ki tabloda gergin bir bekleyiş var. Bir an önce doğru şekilde hamle yapmak lazım.

Galatasaray Basketbol

Bu Sayfayı Beğen · <a class="_39g5" href="https://www.facebook.com/YenilmezArmada/photos/a.10150655162540269.454417.218864095268/10155208826685269/?type=3&permPage=1" style="color: rgb(144, 148, 156); cursor: pointer; text-decoration-line: none; font-family: inherit;"><abbr title="29 Haziran 2017 Perşembe, 18:47" data-utime="1498751242" data-shorten="1" class="timestamp livetimestamp" style="border-bottom: none; text-decoration-line: none; text-decoration-style: initial;">5 saat</abbr> · Düzenlendi ·

Galatasaray Odeabank Stephan Lasme'yi geri getirmek istiyor.

Via: @Keremovet

Bugün sosyal medyada konuşuldu baya . Buraya düşmedi nedense. Muhtemelen aslıda var bu haberin.

Özellikle geçtiğimiz sezon sorunlu olmayan oyuncularla bile bir sürü sorun yaşadığımız için alıştık böyle durumlara. Gentile riski alınabilir. Tabii burda koçun oyuncu ile iletişimi çok önemli. Kazanılırsa potansiyelini hepimiz biliyoruz.

Lasmeye ilgimiz oldugu dogru. Uzun sure oynamadigindan ucuz olur diye dusunuyoruz. Ama lasme verilen fazla cezadan sonra turkiyeye guveninin kalmadigini gelmesinin cok zor oldugunu iletmis.

Çarşamba pazarı gibi aynı isimler gidiyor, geliyor bu ne vizyonsuzluktur yahu hiç mi bilgi dağarcığınız yok sıkıldım aynı isimleri görmekten.

EC'de şampiyon olma ihtimalimiz yüksek bence. Loko ve Unicks'den sonra en büyük favoriyiz bana kalırsa. Sadece alacağımız oyuncuların hemen hemen hepsinden iyi verim elde etmeliyiz.

Piyasasına gelirsek Raymar Morgan için düşündüklerinizin aynısını Chris Babb için de düşünüyorum NBA olmasa bile Euroleague takımlarında kendine yer bulacaktır.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Egehan kardeşim, Babb konusunu sen benden daha iyi analiz etmişsin. Babb senelik 1m dolara kontrat aldı Kuban'dan. Zaten , bizim bütçemiz dışındaymış. Öngörün için tebrikler..

Son düzenleme:
Lasmeye ilgimiz oldugu dogru. Uzun sure oynamadigindan ucuz olur diye dusunuyoruz. Ama lasme verilen fazla cezadan sonra turkiyeye guveninin kalmadigini gelmesinin cok zor oldugunu iletmis.

Keyif verici madde kullanımı adınıda koyalım "esrar" yüzünden ceza almışken, üstelik en ufak bir pişmanlık emaresi göstermezken Lasme. Değil uyuşturucu kullanan adı aynı cümlede geçen adamın Galatasaray ile birlikte anılması kabul edilemez.
Oynadığı zamanki emeklerine teşekkür eder, gelirse parçalıya hizmet eden herkezin başımızın üstünde yeri vardır deriz ama içimize sindiremeyiz, hep bir kuşku taşırız. Ama mutlaka bilmek gerekir ki: Madde bağımlılarının esrar oldürmez, keyif verir dünya katlanılır bir yere dönüşür vb. savunmaları vardır, diğer maddelere göre masumlaştırır. Ancak, madde bağımlılığı ile mücadele edenler der ki (sakın özendirici olmasın ama anlamak bakımından yazıyorum) diğer maddeler maddeler hızlı bir ölüm getirir ama içeriğinde tetrahidrokanabinol adı verilen ve sinir hücrelerini ağır ağır tahrip eden duygu bozukluğu, öğrenilmiş kurallardan (ahlak, edep, davranış kuralları gibi) aykırı davranışlar sergileten, kalp çalışma hızını aniden arttıran, kan dolaşımı ve basıncını anormal seviyelere çıkaran, fonksion kayıplarından bunamaya kadar ulaşan ve etkileri haftalar boyu devam eden bir maddedir ve ağır ağır gelen geri dönüşü mümkün olmayan ızdırap verici bir ölüm getirir. Esrar tedavisinde psikolojik tedavi ilk sırada gelir yani "bu illetten kurtulmayı istemek gerekir" Lasme ise başta da belirttim bırakın kurtulma istemeyi, en ufak bir pişmanlık emaresi göstermiyor; birde çocuğunun doğum günü kutlaması ile masumlaştırıyor. Lasme transferi parayı sokağa atmak demektir, tekrarlama ihtimali vardır.
...