2017/2018 Transfer Dönemi ve Kadro Yapılanması

Tolga Geçim, Muhammed Baygül yerlileri genç dinamik kuruyoruz. 2 sezondur top oynamayan Sinan'ın yerine hem daha iyi oyuncular aldık hem de karakterini de görmüş olduk. Yabancıları iyi seçmemiz lazım. Gelabale falan gelecekse hiç sezona başlamayalım bile.

Gamaspor da yazmış Tolga ile ilgilendiğimizi ama o da herhangi bir detay vermemiş. Tolga Geçim ve Emircan Koşut oldu da transferi gerçekleşirse çok iyi iş yapmış oluruz. Kişisel olarak özellikle Tolga'nın da Emircan'ın da gelmesini çok isterim.

Can Topsakal, Ataman'ın gitmesiyle ilgili bahaneler sıralarken bize koç değil genç oyuncuları oynatacak bir antrenör lazım gibi bir söz söylemişti. İnşallah ne söylediğini hatırlıyordur da kaliteli gençlerden 2-3 tanesini alma şansımız olur.

Son düzenleme:
Yönetimin vizyonsuzluğu taraftarımıza da bulaşmaya başlamış ne yazik ki.

Neden böyle düşündün ki? Bu haberler doğru mu bilmiyorum ama bence gayet güzel hamleler olur. Tolga Geçim, Muhammed Baygül, Göksenin Köksal, Ege Arar gibi yerlilere sahip olmak gayet iyi olur. Bu oyuncuları Erman Kunter bu sene belli rollere oturtabilirse seneye, eğer Can Topsakal yanıltıcı beyanlarda bulunmadıysa, artacak bütçeyle daha iyi tamamlarlar alacağımız iyi yabancıları. Duşan Cantekin, İzzet Türkyılmaz, Orhan Hacıyeva transferleri ile taban tabana zıt transferler. Bu oyuncular bench ısıtmaktan çok, belli katkılar verebilecek oyuncular. Can Maxim, Birkan Batuk, Melih Mahmutoğlu gibi çok iyi şutör denilip o şutları sokmaları gereken zamanlarda ortada olamayan oyunculardansa, bu tarz oyunculara yatırım yapılmasını tercih ederim.

Bahsedilen isimler bütçemize göre gayet iyi isimler. Beğenmeyenler Cedi'yi falan mı düşünüyor takıma? Asım Pars, Mutlu Demir gibi oyuncular gelmiyor en azından.

Tolga Geçim ve Emircan Koşut gibi ülkedeki parmakla sayılacak kadar az olan genç yeteneklerle ilgilenilmesini vizyonsuzluk olarak görmek de değişik bir düşünce...! Yönetim eğer bu transferleri başarabilirse belki de kendilerinden beklenmeyen derecede olumlu bir iş yapmış olurlar...

Vizyonlu olmak haziran ayinda elalemin sakatlarini toplamak, bize karsi iyi oynayani almak, kariyer kontrati verdigim adami 6 ay sonra cin 2.liginde bulmaksa ben vizyonsuz olmayi tercih ederim sahsen

Oyuncu isimleri üzerinden bir tartışmaya girmeye niyetim yok arkadaşlar ancak GS'nin hedefi her zaman en tepe olmalıdır. Bu ligin 1 numarası da şu an suyun karşı tarafı.
Onlarla rekabet edemeyecek olmamız beni üzen noktadır. Çok naif yorumlar görüyorum. Bu bütçeyle kurulabilecek iyi takımlar yazılmış. Söylenen Türk oyuncuların bazıları belirli bir kalitede haklısınız. Bu
oyuncuların ciddi süreler aldığı bir takım ne kadar rekabetçi olabilir. ,
Biz yetiştirici kulüp mü oluyoruz ?
Takımın bu duruma düşmesi kabullenilmiş ve bu durum benim içime hiç sinmiyor. Taraftardan daha çok tepki beklerdim bu yönde. Gran Canaria veya Strasbourg bütçeleri falan yazılmış arkadaşlar GS markası bu takımların seviyesin de mi ?
Biz Barça,Olympiakos,Pana,Cska,Real,Fener seviyesinde ve hedeflerin de olmamız gerekiyor. Yönetimin de bu şekilde davranması ve çözüm üretmesi gerekiyor.
Ancak dediğim gibi durum kabullenilmiş ve kendini fotoshopla postere aldıran adamın sözleri doğrultusunda bu sezonu geçiş sezonu gibi görülmüş olması beni geren nokta aslında.

Kendimce birşeyler yazdım. Sevgi ve saygıyla.

Oyuncu isimleri üzerinden bir tartışmaya girmeye niyetim yok arkadaşlar ancak GS'nin hedefi her zaman en tepe olmalıdır. Bu ligin 1 numarası da şu an suyun karşı tarafı.
Onlarla rekabet edemeyecek olmamız beni üzen noktadır. Çok naif yorumlar görüyorum. Bu bütçeyle kurulabilecek iyi takımlar yazılmış. Söylenen Türk oyuncuların bazıları belirli bir kalitede haklısınız. Bu
Takımın bu duruma düşmesi kabullenilmiş ve bu durum benim içime hiç sinmiyor. Taraftardan daha çok tepki beklerdim bu yönde. Gran Canaria veya Strasbourg bütçeleri falan yazılmış arkadaşlar GS markası bu takımların seviyesin de mi ?
Biz Barça,Olympiakos,Pana,Cska,Real,Fener seviyesinde ve hedeflerin de olmamız gerekiyor. Yönetimin de bu şekilde davranması ve çözüm üretmesi gerekiyor.
Ancak dediğim gibi durum kabullenilmiş ve kendini fotoshopla postere aldıran adamın sözleri doğrultusunda bu sezonu geçiş sezonu gibi görülmüş olması beni geren nokta aslında.

Abi, Olympiakos'un 12 milyon dolarla final oynadığı yerde biz çeyrek finale bile kalamadık. Bi şekilde bi geçiş sezonu gerekiyordu ben bunu sezon devam ederken de dile getirdim. FB kadar başarılı olmayacak belki de ama FB'nin yaşadığı bir değişim sezonu vardı bize de o tarzda bir duraklama sezonu şart. Bu tüketim kültürü başka türlü bitmeyecek yoksa.

Emircan transferine çok olumlu bakamıyorum ama Baygül ve Tolga Geçim iyi transferler olur. Hatta Tolga çok iyi transfer olur. Ligin en potansiyelli genç yerli oyuncusu üstelik Banvitte önemli bir rolü de var. Yani potansiyeli olan ama henüz gösterme fırsatı olmayan bir oyuncu da değil. Ligde hangi takım olursa olsun kadrosunda ister. Bence Emirin kontratından çıkabiliyorsak Tolga Göksenin Ege Baygül rotasyonu kötü değil. Erman Kunter Ergin Ataman gibi dar rotasyon kullanan bir koç değil seyrettiğim kadarıyla onu da düşünmekte fayda var. Yani 7 8 kişi+ kadroyu doldurmak için oynatmayacağı oyuncuları alacağını düşünmüyorum. Yerli piyasasında doğru isimlerin peşindeyiz

SM-J710FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Tolga ve Baygül transferli olursa öpüp başımıza koymamız gerekir..Açıkçası Sinan yerine böyle isimleri almak lazım..

Son düzenleme:
Abi, Olympiakos'un 12 milyon dolarla final oynadığı yerde biz çeyrek finale bile kalamadık. Bi şekilde bi geçiş sezonu gerekiyordu ben bunu sezon devam ederken de dile getirdim. FB kadar başarılı olmayacak belki de ama FB'nin yaşadığı bir değişim sezonu vardı bize de o tarzda bir duraklama sezonu şart. Bu tüketim kültürü başka türlü bitmeyecek yoksa.

Neye göre Olympiakos'la bizi kıyaslıyorsun merak ediyorum?

Kaç kez Euroleague'de oynadık? Kaç kez Euroleague'de çeyrek final oynadık? Bu işler bu kadar basit mi? 10 milyon dolar harcayalım hop finaldeyiz.

Sürekli bahsedilen Fenerbahçe yaklaşık 10 yıldır en yüksek bütçelerle takım kuruyor, Ülker'in altyapısı, bütçesi, A lisansı, herşeyi adamlara geçti , birçok sezonda başarısız oldu. Obradoviç ilk yıl çeyrek finali bile göremedi. Ülker gidiyor Doğuş geliyor.

Bahsettigin Olympiakos yıllarca Avrupa'nın en güçlü kadrolarını kurup başarısız oldu. Cska 40 milyon Euro'ya takım kuruyor, kaç yıl başarılı oldu diyebilirsin?

Başarı emek ister, sabır ister, istikrar ister, düzgün bir yönetim ister, bütçede de istikrar ister, 30 olsun demiyorum ama 10 olsun her yıl olsun. Merdivenleri basamak basamak çıkarsın. Obradovic'le çeyrek finali göremeyen Fenerbahçe hocasını göndermiş olsaydı burada olmazdı. Karşıyaka'ya şampiyonluk verdi diye hocasını göndermiş olsaydı burada olmazdı. Bundan daha büyük başarısızlık mı var. 25-30 milyon euroluk takımla 3 milyon euroluk takıma şampiyonluk verdiler.

Kulübün istikrarı yok, her yıl ne olacağı belli değil, sponsor yok, düzgün yönetim yok, hakkını savunan yok. Olympiakos final oynadı diye kıyaslama yapıyorsun. Biz bu yıl Eurocup'ta şampiyon olsak seneye bütçe yükselir diye emin olamıyorsun daha.

Son düzenleme:

Bu bahsettiklerini düzeltebilmenin tek yolu var, o da Galatasaray'ın spor kulübü olduğunu bilen ve tüm branşlara önem veren bir yönetimin gelmesi.

Fenerbahçe bugün spor kulübü olmasının tek sebebi Aziz Yıldırım ve kulübüne yatırım yapan iş adamları.

Bunların dışında 4 milyon doları geçtim 2 milyon dolarada rekabet edersin, kafa tutacak takım kurabilirsin, bahsettiğin takımlarda ki oyuncular Cska'da, Fenerbahçe'de, Olympiakos'da, Panathinaikos'da, Real Madrid'de vs. parlamıyor. Bu takımlarda yükselmiyor, daha dün Uşak'tan Zachary Auguste Panathinaikos'a gitti, bir analizimde potansiyelinden bahsetmiştim. İyi araştırmalar ve analizler sonucunda çok iyi takım kurulur, her takımlada başa çıkabiliriz. Geçen yıl sorunumuzda buydu, iyi oyuncularımız vardı ama yanlış kadro yapılanması yaptık.

Asıl olaya gelince evet 4 milyon dolara bu takımlarla başedebilirisin ama sürdürülebilir bir başarı elde edemezsin. Ertesi sezon iyi oyuncularını tutamazsın, yeni aldığın oyuncular tutmaz vs. bir çok etken var, Euroleague'de ve ligimizde sürdürülebilir bir başarı istiyorsak istikrarlı iyi bir yönetim, istikrarlı bir bütçe, sponsor, doğru alt yapı organizasyonu, salon vs bunlar lazım.

Bakın bunlara en iyi örnek kadın basketbol takımımız, Taurasi, Prince, Alba, Sancho, Fowles, Tina, Augustus, Tamika gibi büyük yıldızlarla kurulan kadrolarımız oldu, yatırımlarımızın sonucunu Euroleague şampiyonluğu ve üst üste 2 yıl lig şampiyonluğuyla aldık. Ya sonrası!

Değer vermeyen kötü bir yönetimimiz olduğu için her yıl bütçe düştü, sponsor o yıldan beri yok, sponsor arayanda yok, geçtiğimiz yıl ligden düşer, playofa kalamaz denilen bir takım kurmak zorunda kaldık.

Başta yönetim anlayışı değişmedigi sürece sürdürülebilir başarı bizim için sadece hayalden öteye gidemez. Biz sadece kişilerin(genelde antrenörlerin) çabalarıyla bir yerlere geliyoruz. Organizasyon yok.

Son düzenleme:
Arkadaşlar resmileşmese de Sinan gitti diyebiliriz. 1 numara pozisyonu için ne düşünüyorsunuz? Muhammed Baygül'ü alırsak orayı pek yedekleyebilecek bir oyuncu değil. Can Korkmaz da ayrıldı sanırım. Bir kere beş pozisyona da birer yabancı alırız. Altıncı yabancı ya bir kısa ya da bir uzun olacak. O da bence bu bir uzun olacaktır. Semih Erden haberleri zaten doğru değildir. Emircan ile falan da olacak iş değil. Oraya iki yabancı lazım. Benim aklıma kimse gelmiyor açıkçası yerli pg olarak. Zaten yok da. Lige oranla Eurocup'ın daha gerçekçi ve daha faydalı bir hedef olduğunu düşünürsek bence sezona 7 yabancıyla başlamalıyız.

Kaç kez Euroleague'de oynadık? Kaç kez Euroleague'de çeyrek final oynadık? Bu işler bu kadar basit mi? 10 milyon dolar harcayalım hop finaldeyiz.

Sürekli bahsedilen Fenerbahçe yaklaşık 10 yıldır en yüksek bütçelerle takım kuruyor, Ülker'in altyapısı, bütçesi, A lisansı, herşeyi adamlara geçti , birçok sezonda başarısız oldu. Obradoviç ilk yıl çeyrek finali bile göremedi. Ülker gidiyor Doğuş geliyor.

Bahsettigin Olympiakos yıllarca Avrupa'nın en güçlü kadrolarını kurup başarısız oldu. Cska 40 milyon Euro'ya takım kuruyor, kaç yıl başarılı oldu diyebilirsin?

Başarı emek ister, sabır ister, istikrar ister, düzgün bir yönetim ister, bütçede de istikrar ister, 30 olsun demiyorum ama 10 olsun her yıl olsun. Merdivenleri basamak basamak çıkarsın. Obradovic'le çeyrek finali göremeyen Fenerbahçe hocasını göndermiş olsaydı burada olmazdı. Karşıyaka'ya şampiyonluk verdi diye hocasını göndermiş olsaydı burada olmazdı. Bundan daha büyük başarısızlık mı var. 25-30 milyon euroluk takımla 3 milyon euroluk takıma şampiyonluk verdiler.

Kulübün istikrarı yok, her yıl ne olacağı belli değil, sponsor yok, düzgün yönetim yok, hakkını savunan yok. Olympiakos final oynadı diye kıyaslama yapıyorsun. Biz bu yıl Eurocup'ta şampiyon olsak seneye bütçe yükselir diye emin olamıyorsun daha.

Zaten alıntı yaptığınız arkadaş da yazısını Galatasaray markasını Strasbourg ve Gran Canaria ile karşılaştırmayın diyen bir başka arkadaşa cevap olarak yazmış. Acı olan durum şu ki evet biz şu an Eurocup ayarında bir takım hüviyetindeyiz. Bir ara Azovmash Mariupol, Khimik filan kara para aklarken parlayıp sönmüştü, bizimki de benzer bir durum. Şu var ki son beş yıla bakıldığında yıllık ortalama 10 milyona yakın bütçemiz vardı, Oktay Hoca nın son senesinde de 6-8 arası vardır herhalde, bu süreçte çeyrek finali filan geçtim sadece EL de kalıcı olsak bana yeter de artardı mesela ama bunu sağlayamadık.

Dursun değil daha Duygun geldiğinde bunların olacağı belliydi zaten. Dedeler yine takımı ele geçirdi; abi aşağı abi yukarı dolanan kardeşlerine yönettiriyorlar diledikleri gibi. Ben son on senedir belki iki sezon futbol maçlarını takip ettim mesela. Rijkaard-zaten kendi de td olmadığını kabullenip işi bıraktı-, Servet Çetin, Milan Baros gibi hoca ve oyuncular geldiği gibi tavrımı söylemişimdir. Halbuki taraftarımız Belhanda derdinde, tüpçü BJK taraftarını nasıl güttüyse bunlar da aynı şekilde davranıyor. Bu sezon bütçe yine on milyon olsa muhtemelen bu kadar nümayiş olmazdı. Kulübün başındaki adam istiyor ki kulüp geliriyle faiz ödeyip Riva yı satsın ve birazıyla borç öder kalanını abileriyle batırsın. İşte her şey böyle başladı, Ünal a vermeyelim Riva yı, onun yerine aramızdan bir beceriksiz seçelim biz de nasiplenelim.

İyi yanından bakarsak iyi kötü genç oyuncular monte edilecek, bir buçuk-Sinan-Göksenin- oyuncuyla kaç sene idare ettik, iki yerli oyuncumuz olsa fark etmez mi? Üstünberk-Mahmuti onca oyuncuyu takıma bağlamışken-aralarında Baygül de var- bütün bu oyuncuları gönderip kalanını da Furkan bizi sattı, İlkan ihanet etti vesaire şeklinde iyice soğutan ben değilim.

Maalesef bizim kulüpte koçlar başarılı olup kamuoyu oluşturarak yönetimi bütçeyi arttırmaya ikna etmek zorunda. Özyer Gurovic-Zizicli sezonda bunu gerçekleştiremedi, Akdağ kısmen halletti ve onun mirasını devralan Mahmuti de iyi kötü bir yere getirerek bıraktı ama zirve bütçelerle çalışan Ataman sonunda ciddiyetsizliği ve sorumsuzluğuyla-bütçe ve Milli Takım- herkesin korktuğu enkazı bıraktı. Eskiden bütçe düşük olsa da en azından yüzü gözü bir şeye benzeyen yönetimler vardı, biraz olsun basketbol bilen şube sorumluları vardı. Şimdi Allah yardımcımız olsun.

Arkadaşlar resmileşmese de Sinan gitti diyebiliriz. 1 numara pozisyonu için ne düşünüyorsunuz? Muhammed Baygül'ü alırsak orayı pek yedekleyebilecek bir oyuncu değil. Can Korkmaz da ayrıldı sanırım. Bir kere beş pozisyona da birer yabancı alırız. Altıncı yabancı ya bir kısa ya da bir uzun olacak. O da bence bu bir uzun olacaktır. Semih Erden haberleri zaten doğru değildir. Emircan ile falan da olacak iş değil. Oraya iki yabancı lazım. Benim aklıma kimse gelmiyor açıkçası yerli pg olarak. Zaten yok da. Lige oranla Eurocup'ın daha gerçekçi ve daha faydalı bir hedef olduğunu düşünürsek bence sezona 7 yabancıyla başlamalıyız.

Can Maxim ve Muhammed Baygül yerli rotasyonu için gayet yeterli olur, maliyeti yüksek olmamak kaydıyla.

Tolga Geçim en iyi genç oyunculardan biri, sözleşmesi devam ediyor diye hatırlıyorum, sözleşmesi bitmiş bile olsa alabileceğimizi düşünmüyorum, Anadolu Efes veya Fenerbahçe'ye gider.

Emircan Koşut fizik olarak çok yetersiz, bir pivot için fiziği çok zayıf, daha 21 yaşında olmasının da bunda payı var, eğer çalışıp fiziğini geliştirse iyi yerlere gelebilir, 2.16 boyunda şutu olan çok uzun yetişmiyor sonuçta. Onun önünde iki seçenek var, fiziğini ve oyunu geliştirip Tibor Pleis olmak, ya da Duşan Cantekin olmak. Yine maliyetli olmayacaksa alınabilecek bir risk. Yerli oyunculara yüksek kontratlar vermeden iyi bir kadro kurmalıyız.

Son düzenleme:

Final Four yaparız sözünün muhattabı ben değilim maalesef, o sözü söyleyene sormak lazım yoksa benim zaten o takımdan başarı falan beklediğim yoktu.