Oyuncu isimleri üzerinden bir tartışmaya girmeye niyetim yok arkadaşlar ancak GS'nin hedefi her zaman en tepe olmalıdır. Bu ligin 1 numarası da şu an suyun karşı tarafı.
Onlarla rekabet edemeyecek olmamız beni üzen noktadır. Çok naif yorumlar görüyorum. Bu bütçeyle kurulabilecek iyi takımlar yazılmış. Söylenen Türk oyuncuların bazıları belirli bir kalitede haklısınız. Bu
oyuncuların ciddi süreler aldığı bir takım ne kadar rekabetçi olabilir. ,
Biz yetiştirici kulüp mü oluyoruz ?
Takımın bu duruma düşmesi kabullenilmiş ve bu durum benim içime hiç sinmiyor. Taraftardan daha çok tepki beklerdim bu yönde. Gran Canaria veya Strasbourg bütçeleri falan yazılmış arkadaşlar GS markası bu takımların seviyesin de mi ?
Biz Barça,Olympiakos,Pana,Cska,Real,Fener seviyesinde ve hedeflerin de olmamız gerekiyor. Yönetimin de bu şekilde davranması ve çözüm üretmesi gerekiyor.
Ancak dediğim gibi durum kabullenilmiş ve kendini fotoshopla postere aldıran adamın sözleri doğrultusunda bu sezonu geçiş sezonu gibi görülmüş olması beni geren nokta aslında.
Kendimce birşeyler yazdım. Sevgi ve saygıyla.
Bu bahsettiklerini düzeltebilmenin tek yolu var, o da Galatasaray'ın spor kulübü olduğunu bilen ve tüm branşlara önem veren bir yönetimin gelmesi.
Fenerbahçe bugün spor kulübü olmasının tek sebebi Aziz Yıldırım ve kulübüne yatırım yapan iş adamları.
Bunların dışında 4 milyon doları geçtim 2 milyon dolarada rekabet edersin, kafa tutacak takım kurabilirsin, bahsettiğin takımlarda ki oyuncular Cska'da, Fenerbahçe'de, Olympiakos'da, Panathinaikos'da, Real Madrid'de vs. parlamıyor. Bu takımlarda yükselmiyor, daha dün Uşak'tan Zachary Auguste Panathinaikos'a gitti, bir analizimde potansiyelinden bahsetmiştim. İyi araştırmalar ve analizler sonucunda çok iyi takım kurulur, her takımlada başa çıkabiliriz. Geçen yıl sorunumuzda buydu, iyi oyuncularımız vardı ama yanlış kadro yapılanması yaptık.
Asıl olaya gelince evet 4 milyon dolara bu takımlarla başedebilirisin ama sürdürülebilir bir başarı elde edemezsin. Ertesi sezon iyi oyuncularını tutamazsın, yeni aldığın oyuncular tutmaz vs. bir çok etken var,
Euroleague'de ve ligimizde sürdürülebilir bir başarı istiyorsak istikrarlı iyi bir yönetim, istikrarlı bir bütçe, sponsor, doğru alt yapı organizasyonu, salon vs bunlar lazım.
Bakın bunlara en iyi örnek kadın basketbol takımımız, Taurasi, Prince, Alba, Sancho, Fowles, Tina, Augustus, Tamika gibi büyük yıldızlarla kurulan kadrolarımız oldu, yatırımlarımızın sonucunu Euroleague şampiyonluğu ve üst üste 2 yıl lig şampiyonluğuyla aldık. Ya sonrası!
Değer vermeyen kötü bir yönetimimiz olduğu için her yıl bütçe düştü, sponsor o yıldan beri yok, sponsor arayanda yok, geçtiğimiz yıl ligden düşer, playofa kalamaz denilen bir takım kurmak zorunda kaldık.
Başta yönetim anlayışı değişmedigi sürece sürdürülebilir başarı bizim için sadece hayalden öteye gidemez. Biz sadece kişilerin(genelde antrenörlerin) çabalarıyla bir yerlere geliyoruz. Organizasyon yok.