2017/2018 Transfer Dönemi ve Kadro Yapılanması

Eyüp Yildiz'a ne kadar güvenilir size birakiyorum ama Erman Kunter'in Listedeki 3 isimleri yazmis.
Norvel Pelle , Maurice N'Dour ve Joel Bolomboy.

Bunlarin icindeki en güclü aday Pelle. Boyuna göre cok atletik ve üst düzey shot bloker.
Degisik takimlarda oynamis ve dogru düzün bir istikrar yakalayamadi bence. Biraz simarik bir tipe beziyor.
Yaptigi sayilardan sonraki hareketler cok hosuma gitmesede baya eglenceli.

Maurice Ndour gecen sezonu Knicks'de gecirdi. Fazla oynama sansi bulamadi ve buldugu zamani'da cok iyi degerlendiremedi.
Daha cok 4 numara olarak görebiliriz cünkü 2.06 boyuyla biraz undersize. New York'da ve ondan önce Real Madrid'de sanirim 4 oynamisti.

Joel Bolomboy'da ayni Maurice NDour gibi 4-4.5 numara olarak oynuyordu Jazz ve D-Leauge'de. Boyu'da 2.06.
NBA'de cok az zaman aldigi icin Jazz'in D-League takimina gitti ve orda basarili oldu. Kendisini Ndour yerine tercih ederim.

Gercekten bu 3 oyuncu arasinda karar vereceklerse Bolomboy'u alsinlar. Pelle belki daha atletik ve eglenceli ama ayni zamanda simarik yapisi onu tehlikeli yapiyor.
Bolomboy sanki daha Allround birisi.

Bu bahsedilen oyuncular arasında benim tercihim sırasıyla bolomboy- ndour ve norvell pelle olurdu. O yüzden de umarım joel bolomboy gelir.

Pelle'nin youtube videoları blok ve smaçtan ibaret... Orta mesafe, sırtı dönük oyun gibi konularda nasıldır?

Ndour, Real geçmişi sebebiyle Erman hocanın bahsettiği Avrupa basketbolunu tanıyan oyuncu profiline daha çok uyuyor gibi... Videolardan savunması da fena durmuyor.

Bolomboy ise henüz çok genç ve tecrübesiz. Onun son seçenek olduğunu düşünüyorum.

Son düzenleme:
Yıllarca Hassan Whiteside yazdım şurada. Adam Lübnan-Çin filan derken sonunda NBA yaptı. Pelle yi de Lübnan da oynarken yazmıştım Avrupa ya gelmeden. Hücum repertuarı çok gelişmiş değil ama gün geçtikçe iyiye gidiyor. Yazılan oyuncular herhangi bir özelliğiyle sivrilecekse aralarından en sivrilen açık ara Pelle olur. İtalya da çok takip edemedim ama iyi bir sezon geçirdiği söyleniyor.

Diğer beşimiz undersized Hendrix iken atletizm konusunda sınıf atlatacak bir oyuncu gerekir diye düşünüyorum. Stepheson, Pelle iyi tercihler. 2.22 kulaç genişliği ve atletizmiyle pota altını karartır.

Eyüp Yildiz'a ne kadar güvenilir size birakiyorum ama Erman Kunter'in Listedeki 3 isimleri yazmis.
Norvel Pelle , Maurice N'Dour ve Joel Bolomboy.

Bunlarin icindeki en güclü aday Pelle. Boyuna göre cok atletik ve üst düzey shot bloker.
Degisik takimlarda oynamis ve dogru düzün bir istikrar yakalayamadi bence. Biraz simarik bir tipe beziyor.
Yaptigi sayilardan sonraki hareketler cok hosuma gitmesede baya eglenceli.

Maurice Ndour gecen sezonu Knicks'de gecirdi. Fazla oynama sansi bulamadi ve buldugu zamani'da cok iyi degerlendiremedi.
Daha cok 4 numara olarak görebiliriz cünkü 2.06 boyuyla biraz undersize. New York'da ve ondan önce Real Madrid'de sanirim 4 oynamisti.

Joel Bolomboy'da ayni Maurice NDour gibi 4-4.5 numara olarak oynuyordu Jazz ve D-Leauge'de. Boyu'da 2.06.
NBA'de cok az zaman aldigi icin Jazz'in D-League takimina gitti ve orda basarili oldu. Kendisini Ndour yerine tercih ederim.

Gercekten bu 3 oyuncu arasinda karar vereceklerse Bolomboy'u alsinlar. Pelle belki daha atletik ve eglenceli ama ayni zamanda simarik yapisi onu tehlikeli yapiyor.
Bolomboy sanki daha Allround birisi.

Norvel havada ki her topa dokunmaya çalışan bir oyuncu mu yoksa akıllı bir savunmacı mı biliyor musunuz. Eğer iyi bir çember savunucu ise net bir sayı katkısı olmasa da bence olur. Skor yükünü çekmesini beklediğimiz kısalar var. Norvel'da uzun bir oyuncu ve atletik birisine benziyor. Perdeden devrilip kabul edilebilir miktarda bitirebilirse bence sorun olmaz.

Norvel havada ki her topa dokunmaya çalışan bir oyuncu mu yoksa akıllı bir savunmacı mı biliyor musunuz. Eğer iyi bir çember savunucu ise net bir sayı katkısı olmasa da bence olur. Skor yükünü çekmesini beklediğimiz kısalar var. Norvel'da uzun bir oyuncu ve atletik birisine benziyor. Perdeden devrilip kabul edilebilir miktarda bitirebilirse bence sorun olmaz.

Norvel Pelle' yi Summer League de izleme fırsatım oldu. Hücumu ve savunması dengeli olan bir oyuncu.Benim en çok sevdiğim pota oyuncu tarzı her zaman blok tehdidi olması.Bunu Pelle'de çok sık gördüm.Hücumda da gayet aktif enerjik bir rolde. Aklımdaki tek soru işareti, bu zamana kadar sözleşme bulamaması.Eğer alırsak kefil olan isimlerin başına benim adımı yazın :)

Arkadaşlar A takımda olacağı söylenen Serkan Aydın hakkında bilgisi olan var mı? Geçen yıl arada bir kadroya giren bu arkadaştı sanırım. Şutör gard herhalde. Hiç süre almadığı için hakkında fikrimiz yok. Potansiyeli var mı?

Bu Pelle neden Italya ligi gibi vasat bir ligin ortalama bir takiminda 15 dk civari sure aldi ya da alabildi ?Keza istatistikleri de vasat alti gibi idi

Bu Pelle neden Italya ligi gibi vasat bir ligin ortalama bir takiminda 15 dk civari sure aldi ya da alabildi ?Keza istatistikleri de vasat alti gibi idi

Kutay Bey adam 15-17 dakika süre almış ve hem liginin hem de CL nin blok kralı. CL ve kendi liginde %60-68 saha içi isabeti var. İtayla Ligi de vasat değil, İspanya ve Fransa yla birlikte Avrupa nın en dengeli ligi. Çok öne çıkan takım yok belki ama takımlar arasında fazla fark da yok. Yunanistan gibi iki iyi iki idare eder gerisi çöp değil takımların. Her sene sürpriz şampiyon çıkabiliyor.

Kutay Bey adam 15-17 dakika süre almış ve hem liginin hem de CL nin blok kralı. CL ve kendi liginde %60-68 saha içi isabeti var. İtayla Ligi de vasat değil, İspanya ve Fransa yla birlikte Avrupa nın en dengeli ligi. Çok öne çıkan takım yok belki ama takımlar arasında fazla fark da yok. Yunanistan gibi iki iyi iki idare eder gerisi çöp değil takımların. Her sene sürpriz şampiyon çıkabiliyor.

Kötü ya da alt seviye demedim zaten ,takımların ortalama kalitesini baz alarak vasat dedim neticede bizim ikinci ligde dengeli ve suprize açık bir lig..Endesa,TBl,VTB üst seviye dersek İtalya,Fransa,Almanya orta seviye yani vasat ligler oluyor yani en azından bana göre öyle size göre farklı olabilir tabi.

Saha içi isabetinin yüksek olması normal sayılarının buyuk kısmını cember uzerınde buluyor.Onun dısında Ligi 12. sırada bitiren takımda 15-17 dk arası sahada kalıp 7 sayı,5 r arası istatistikler yapmış.Hani oynadığı takımda da rolu çok buyuk değilmiş gibi(Anosike ortalama 25 süre alıyormuş sanıyorum Pelle onu yedeklıyormuş) oyuncu iyidir kötüdür bilemiyorum istatistik hersey değil sonucta tam maçını da hiç izlemedim ama bu veriler biraz şüphe uyandırdı bende hepsi bu.Blok sayısı ise pek önemli değil bence, blok kovalarken pozisyon kaybetmemesi ya da savunmanın istatistiğe yansımayan kısmında neler yaptığı,oyun zekası-posisyon bilgisi çok daha önemli eğer alacaksak bu alanlar da temenni ederim iyidir ya da en azından kısa sürede gelişme göstermeye açıktır.

Blok sayısı ise pek önemli değil bence, blok kovalarken pozisyon kaybetmemesi ya da savunmanın istatistiğe yansımayan kısmında neler yaptığı,oyun zekası-posisyon bilgisi çok daha önemli eğer alacaksak bu alanlar da temenni ederim iyidir ya da en azından kısa sürede gelişme göstermeye açıktır.

Aynen öyle, Tyus geçen sene Euroleague blok kralıydı ve savunmada çoğu maçta blok kovalarken kaybettiği pozisyonlar nedeniyle eksi yazdı mesela

Russ Smith 71 sayı atmış son maçında.
12 maç, 43.8 dakika, 58.3 sayı (%57.5 ikilik, %35 üçlük), 8.1 rib, 4.3 asist, 58.3 verimlilik

Bilinmedi kıymeti...

Russ Smith 71 sayı atmış son maçında.
12 maç, 43.8 dakika, 58.3 sayı (%57.5 ikilik, %35 üçlük), 8.1 rib, 4.3 asist, 58.3 verimlilik

Bilinmedi kıymeti...

Ne kıymeti ya şu istatistikleri Çin 2 .liginde yapıyor beş para etmez herifin teki basketbol zekası sıfır takımı için oynama sıfır topu eline aldığı gibi şuursuzca içeri dalan bir adamdı imkanı yok EC seviyesinde bile adam olmaz bu Russ Smith den Çin 2.ligine basketbol oynamaya gitmek nedır adam rekabet duygusu da sıfır .