2017/2018 Transfer Dönemi ve Kadro Yapılanması

Russ Smith bu forma altında gördüğüm en kötü oyunculardan biri. Çin 2. liginde 100 sayı atsa ne olacak oynadığı lige bak. Bizim ligde 3 kişinin arasına girip blok yemesiyle meşhur olmuştu.

Tapatalk kullanılarak gönderildi

Eurocup ı kazanma oranlarına baktım Kuban 4.5 biz 5 Daçka 5.5 şaştım kaldım .Bu oran taraftar etkisinden başka bir sey ile açıklanamaz

Hopson gibi saf yetenek konusunda Avrupa'nın en iyi 3 oyuncusundan biri kadronda, forvetlere baktığında çok iyi bir rotasyon var elimizde, PG de ortalama diyebiliriz, tek sorun 5 numara şuan orayı banko katkı verebilecek birini alsak favori bile gösterilebiliriz, bence biz küçümsüyoruz kendimizi biraz.

Norvel Pelle'yi de alarak ligin bence en kötü kadrolarından birini oluşturmuş bulunmaktayız.Ligin kalite standartını düşürüyoruz kesinlikle.

Russ Smith konusunda Ergin Ataman'ın hatalı olduğunu net olarak söyleyebilmek için Avrupa'da başka bir takımda katkı verdiğini görmemiz lazım.

Çin Ligi'nde 1 maç dahi izlemiş olan varsa bana katılacaktır :)
Savunmada idareten pozisyonunu korursun ama temastan kaçarsın falan ya hani? Çin'de öyle bir şey de yok. Savunmada dış oyuncular kesinlikle savunmuyorlar. "Hadi at da sıra bize geçsin biz de atalım" kafasındalar. Pota altında da savunma yok da, blok için uğraşanlar var. O da bi nebze savunma var gibi gösteriyor ama dış oyuncularda hiç savunma yok.

Russ Smith benim gördüğüm en akılsız oyuncu Thomas Heurtel karar mekanizması kötü diye eleştirilir ama Smith'in mekanizması yok. Yani Smith bizden aldığı 900.000 doların kıymetini bilsin.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Alex Renfroe - Mehmet Yağmur
Dwighty Hardy - Göksenin Köksal
Scotty Hopson - Emir Preldzic
Dejuan Summers - TJ Cline - Ege Arar
Norvel Pelle - Richard Hendrix
Kadro bu oldu Cline ligde dışarıda kalır

Pelle, İtalya Ligi'nde play off yapamayan Varese'de 15 dakika süre alan ve bu aldığı sürede blok dışında dişe dokunur istatistiği olmayan bir oyuncu.

Oyuncunun videoları spektaküler bloklarla ve smaçlarla dolu. Haliyle izlerken tat veriyor. Ancak genel tabloya bakarsak vasat takımda ortalama bir sezon geçirmiş. Blok işine de çok aldanmayın. Blok kovalaycağım diye kim bilir ne fakelere uçuyor ne savunma hataları yapıyordur..

Videolarını ve istatistiklerini birlikte düşündüğumde atlayıp sıçramak dışında özelligi olmayan bir oyuncu olduğunu düşünüyorum. Son transfer için iyi de bir bütçemiz kaldığının da konuşulduğunu düşünürsek tam bir hayal kırıklığı olur.

Varese'nin 2. uzununu takıma 1. uzun diye koyacağız.

Bence kağıt üzerinde Pelle ihtiyacımız karşılayabilecek bir transfere benziyor. Atletik, çemberi savunabilen, genç, yırtıcı... Nasıl katkı vereceğini izleyip görmek lazım. Şimdiden peşin yorum yapmak yanıltıcı olabilir. Semih ile yola çıkmayacak olmamız sevindirici...

Norvel Pelle'yi izlemek isteyen varsa, oyuncu Asya Kupası'nda Lübnan için oynuyor. Bugün 21.00'de Kazakistan ile oynayacaklar. Rakip kötü. Çeyrek finalde İran ile oynayacaklar büyük ihtimalle. Orada Hamed Haddadi'ye karşı izleyebiliriz.

Zaten sorun da İtalya Ligi 12.sinde 15 dakika süre alabilmesi. Önündeki adam da Anosike bu arada.

İtalya Ligi'nde şov yapan Nunnaly ve Daye'nin bile burdaki performansları tartışılır.

2 gün önce Erman Kunter "Son transfer için iyi bir bütçemiz var." diye açıklama yapıyor. Dışarda Iverson ve Parakhouski var. İlgilendiğimiz oyuncuya bak.

Hepsini geçtim, Eskişehir bugün Jeff Ayres'i açıkladı. Azcık vizyon yahu.

Norvel Pelle iyi oyuncu ama mental sıkıntıları var deniliyor. İstikrarsız, takımla sorunları olan bir tipmiş. Oyuncu profili olarak da bize onun tarzında atletik bir oyuncuya ihtiyaç vardı Pelle cuk oturdu diyebilirim ama kendini sahaya ne kadar verebilir orası da muamma. Tek Pelle'ye güvenilmez yalnız. Keşke Hendrix yerine Iverson veya Parakhouski olsaydı o zaman daha iyi olurdu kadro planlaması.