2017/2018 Transfer Dönemi ve Kadro Yapılanması

Bütçe konuşulurken " oyuncu tercihi " faktörünü unutmamak gerekir.Aynı oyuncuyu Euroleague oynarken daha düşük , Eurocup oynarken daha yüksek fiyata getirmek durumunda kalırsınız.Bütçeniz tamamen sabit kalsa bile Euroleague'den Eurocup'a düşerseniz önemli oyuncuların Euroleague'de oynama tercihi nedeniyle Euroleague oynadığınız sezondaki kadro kalitenizi korumak çok ama çok zordur.

Kaldı ki pivot transferinde bariz bir hata yapmazsak ( en azından Joel Bolomboy'u alırsak ) geçen seneden kalite olarak düştüğümüzü söylemem.Ve hatta geçen seneki kadronun Eurocup'ta yarı final oynaması bile zorken bu yıl ki kadroyla en az yarı final yapabiliriz.Son transferde hata yapmazsak tabi.

Final Four hedeflediğin(m)iz sezon ilk 8'e giremedik. Ergin Ataman 4 milyon dolar bütçeyle 0-30 yapsa, bütçesi 4 milyon dolar olur ama Erman Kunter yapsa "bu ne ya bunu mu getirdiniz" olur. Ben bütçe edebiyatı yapmıyorum ama Galatasaray'ın bu yıl kısıtlı bütçeyle kadro kurmasına rağmen önünde 1 milyon dolarlık zarar yazan Ergin Ataman engeli var. Hala yok Maccabi'yi yenmişiz de deplasmanda Olympikaos'u yenmişiz. Ee final four yapacaktık nerde?

Şimdi arkadaşım, konuyu başka noktalara çekmenin anlamı yok. Attığın mesaj arka sayfada duruyor. Bu seneki kadronun geçen seneki kadrodan daha iyi olduğunu söylemişsin. Geçen seneki kadronun iskeleti format itibariyle bu seneye göre çok daha zor olan Eurocup'u aldı. Madem bu seneki kadro daha iyimiş, o zaman senin mantığına göre bu sene de Eurocup'u alacağız ya da küçük şansızlıklarla ucundan döneceğiz diyelim.

Ben de göreceğiz diyorum bakalım senin dediğin gibi mi olacak ya da Eurocup'un yanından bile geçemeyecek miyiz.

Bu sene kağıt üzerinde iyi takım kurduk ama hâlâ eksiklikleri var. Renfroe özellikle beni hiç tatmin etmedi. 2 senedir bitik bir adamı aldık. Benim bildiğim oyun kurucu için garanti bir isim seçersin ama kumar oynanılacak en son bölgede öyle bir oyuncu almak pek güzel bir olay gibi durmuyor.

Dwight Hardy'nin yerine çok daha iyi oyuncular alınabilirdi. Bu adam 3 senedir TS'de oynuyor da ne katmış o takıma ve biz ne artısını görerek aldık o da soru işareti.

Scotty Hopson net iyi transfer. Efes'teyken de beğenirdim. Çok yetenekli bir oyuncu. Bu sezon yapılan en iyi yabancı transfer diyebilirim.

DeJuan Summers, TJ Cline hücum gücü yüksek, atletik oyuncular ama savunmaları sıfır. Daha önce bu tür oyunculardan çok çektik. Umarım akıbetleri onlar gibi olmaz.

Richard Hendrix'i Malaga dönemindeyken iyi hatırladığım bir oyuncuydu. Sonra giderek düşüşe geçti. Hücum repertuarı geniş değil, ayakları yavaşlamış. Hiç tutmadım bu transferi. Umarım hayırlı olur.

Norvel Pelle kesin değil ama o tip bir oyuncu alacağız büyük ihtimalle. Oyuncu profili olarak istediğimiz tarzda olur ama ne kadar katkı sağlar o da soru işareti.

İyi transferler; Scotty Hopson, Norvel Pelle
Daha iyisi alınabilirdi; Richard Hendrix, DaJuan Summers
Denemeye değer; T.J Cline
Hiç içime sinmeyenler; Alex Renfroe, Dwight Hardy

Kıyaslama yapacaksak, Ataman GS'deki ilk senesinde 13-14 milyonluk bütçe ile Eurocup'ta gruplarda elendi.

Varese'de geçen yıl diğer pivot Anosike İtalya Ligi'nde 9.8 sayı 11.1 ribaund ortalamasıyla oynamış 24 dakikada. Neredeyse double double ortalamaları.

Arkadaşlar ayrıca kurulan takımın oyuncu bütçesi realitede Bütçe - Emir kontratı. Yani 4-4.5m - 0.7m. Bunu da düşünmek lazım.
Emir iyi oynarsa ve kontratın hakkını verirse eyvallah ama Erman Hoca kontratı olmasaydı Emir'i düşünür müydü emin değilim

Bir de Erman Hoca koç olarak, herşeyden önce aklı başında konuşan, bir fikri olan, imkanlar dahilinde strateji geliştiren biri. Tamamiyle oyuncunun kendi performansına mahkum, ve işler kötü gittiğinde ateşe benzin döken biri değil.
Taraftar takımı sahiplenir ve arada bir bağ oluşursa fena olmayan bir geçiş sezonu yaşanabilir. İlla kupa/kupalar gelmesi şart değil geçiş sezonunda. Amaç harabeden yeni bir bina inşa etmek bir ortam hazırlamak.

Bu geçen senelerde kurulan takımlarla karşılaştırmak , "o bütçeyle bunu yaptık bununla böyle" olayları saçma geliyor bana. Ha karşılaştırma elbet olur da artık "çok paramız vardı başarılı olamadık-olduk" muhabbetini yapmak gereksiz.
Kurulan kadro gereği herkes son transferi sanırım daha sizelı İverson-Semih ayarlarında biri bekliyordu ben de dahil. Ve de son transfer için elimizde iyi bir para kaldığını söyleyince koçumuz beklenti yükseldi haliyle. Pelle bana Vesely'yi anımsatıyor biraz. Geçiş hücumunda 3 saniyede rakip potaya gidebiliyor, deli atlet ve güçlü bir oyuncu. Hücumda ona nasıl bir set çizilir orası muamma. Biraz gelişme kaydederse Dunston, Young gibi parlayabilir.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Galatasaray Basketâ€￾@GSBasketbol

Kamuoyuna Medyada adı Galatasaray Odeabank ile anılan Norvel Pelle ile ilgili takımımızın herhangi bir transfer çalışması bulunmamaktadır

Pelle yatmıs

Pelle olmadığına göre Ndour'un 5 numara olmadığını düşünürsek Bolomboy ihtimali arttı demek ki. Bir de şu var. Erman hoca 48 saat, en kötü 72 saate pivotumuz belli olur demişti ama NBA'dan gelen isimler olduğunu da eklemişti. Hala açıklanmadığına göre belki de oradan birini getiririz.

Atletik isimler genelde undersize ya da kilo olarak nispeten düşük oluyorlar ve cüsseli oyuncuların sırtı dönük oyunlarında sorun yaşıyorlar. Lasme'nin Mahalbasic'e karşı nasıl zorlandığını hatırlarsınız. Hatta Udoh'un bile en çok zorlandığı nokta buydu.

Atletik kontenjanını Hendrix'ten yana kullandığımız düşünüldüğünde hem hücuma sırtı dönük oyun çeşitliliğini hem de savunmaya size katma boyutunu düşünürsek alınacak pivotun Parakhouski tarzı olmasını tercih ederim. Gerçi Erman Kunter çember savunucusundan bahsetti.Sanki yine atletik alacağız gibi.

Bu arada elimizde iyi para kaldıysa Hardy-J.Smith ya da Cline - Ndour değişikliğini yapamadığımıza çok üzülürüm.

Ben taraftar ve seyirci olarak su adam bu kadar, butce siser, ordan kisalim bunu alalim ile ilgilenmek istemiyorum.

avrupanin ve turkiyenin onde gelen basket takimlari 15-20 milyon euro butceyi bulabiliyorsa galatasaray yonetimi ne yapacak, ne edecek o paralari bulacak. Bulamiyorsa birikacak.
Gidim gidim para ile is yaparsak boyle tikanip kaliriz..

Bosna Hersek'te, Renfroe kadro dışı kalmış. İsveç maçı sonrası idmana çıkmayı reddetmiş. Berbat performansının da kadrodan çıkarılmasında payı vardır

Son düzenleme: