2017/2018 Transfer Dönemi ve Kadro Yapılanması

Cok atletik bir takim olduk yahu :)

Renfroe - mehmet yagmur
Dwight hardy - göksenin
Scooty hoopson - emir
Dejuan summers - ege arar - t.j cliene
Rakeem christmas - hendrix

Hendrix çok gereksiz oldu o pota altına. Onun yerine 2.10 post oyunları iyi Iverson gibi bir oyuncu daha iyi tamamlardı. Yine de sezon öncesi tahmin edilen kadrodan daha tatmin edici bir kadro oluştu. Hayırlı olsun.

Ergin Hoca böyle bir kadro kurabilir miydi ? acaba demeden kendimi alamıyorum
şimdi tüm iş Erman hoca da oyuncuları kaynaştırabilirse ne ala yoksa koca sezon çöpe gider

Bir kısa daha lazım takıma. Renfroe ve Hardy ile gitmez koca sezon mutlaka kaliteli 1-2 oynayan adam lazım. O zaman içime siner diyebilirim. Böyle bırakırlarsa bir parçası eksik puzzle gibi olur. Hem de önemli bir parçası. 4-5 rotasyonu diğer pozisyonlara göre biraz kalabalık oldu gibi. Sanki Hendrix veya T.J. Cliene yerine kısa oyuncu daha mantıklı olabilirdi.

Başarılı olur olmaz bilinmez, başarının birçok değişik parametresi vardır.
Fakat bir plan/akıl/strateji çerçevesinde bir takım oluşturuldu. Üstelik de 0.7milyon emir kontratına rağmen.

Ben de bir combo guard alınması taraftarıydım ama 8. yabancı transferinin yapılacağını düşünmüyorum. 7. yabancı olarak gelen T.J. Cline da 100.000 dolarlık bir çaylak zaten. Geçen sezonki 9 yabancılı kadronun kimya sorunları daha aklımızdan çıkmamıştır umarım. Oraya bir hamle yapılsa bile en iyi ihtimalle sezon içinde yapılır. Hoca en son GS TV'de katıldığı programda Emir'e çok güvendiğini söylemişti. Sorulmadan kendisi söyledi bunu. Emir'e güvenmek çok riskli bir iş elbette. Kısa rotasyonundaki muhtemel sorunun çözümü de artık kendisinin koçluk becerisine kalmış bir şey.

Ayrıca ben kendi adıma Erman Kunter'e teşekkür ediyorum. Geldiği gibi çıkan büyük ihtimalle maksatlı veya uydurma Gelabale, Pearson gibi haberlerden sonra hepimiz bir acaba demiştik ama kurduğu kadro -basketbolla yakından ilgilenen- Galatasaray taraftarını öyle veya böyle tatmin etti. Çünkü transferlerin belli bir plan çerçevesinde ve oynatılmak istenen sisteme göre , eldeki imkanlarla olabilecek en iyi şekilde yapıldığı belli. Başarılı olur olmaz o ayrı bir konu ama 4 milyon dolarlık bir takım için kadro gayet iyi. Göze hoş gelen bir basketbol izleyeceğimiz kesin. Umarım başarılı bir sezon olur. Zor da olsa yeni bir Eurocup veya lig zaferi daha yaşarız. Ama benim bu sezon için en büyük çekincem tüm takımın ABD'lilerden kurulmuş olması. 2007-2008 sezonundaki takım da tamamen Amerikalılardan kurulmuş ve kolej takımı havasında, seyir zevki yüksek maçlar izletmiş ama sezon sonunda ULEB CUP'ta dördüncü olup, play-off'larda çeyrek finalde Telekom'a 3-0 ile elenmişti. Tabi bu sefer Murat Özyer'den kat kat daha iyi bir antrenörümüzün olmasını da unutmamak lazım ama insan çekiniyor yine de.

Bir kısa daha lazım takıma. Renfroe ve Hardy ile gitmez koca sezon mutlaka kaliteli 1-2 oynayan adam lazım. O zaman içime siner diyebilirim. Böyle bırakırlarsa bir parçası eksik puzzle gibi olur. Hem de önemli bir parçası. 4-5 rotasyonu diğer pozisyonlara göre biraz kalabalık oldu gibi. Sanki Hendrix veya T.J. Cliene yerine kısa oyuncu daha mantıklı olabilirdi.

Mehmet Yağmur'u unutmayalım.Bu sene , kariyerinin en başrolde olacağı yıl olarak görmekteyim.

Son transferimiz Rakeem Christmas olmasının ardından oluşan kadromuz:

Alex Renfroe-Mehmet Yağmur
Dwight Hardy-Göksenin Köksal
Scotty Hopson-Emir Preldzic
Dajuan Summers-Tj Cline-Ege Arar
Rakeem Christmas-Richard Hendrix

Genel itibariyle kurulan kadrodan memnunum, Bence Hendrix yerine combo guard alamalıydık, Rakeem Christmas'ın yanına yerli pivot alıp sezona başlamalıydık. Ya da Cline yerine ne vereceği belli bir 4.5 alabilirdik vs...

Erman hoca Emir Preldzic'e çok güveniyor, işin organizasyon kısmında Renfroe ve Emir dışında bir isim yok kadromuzda, o yüzden bir combo alınmalıydı, en geç sezon ortasında bir kısa daha alacağımızı düşünüyorum. Açıkcası Hendrix dışında ki transferlerden memnunum.

Önümüzde ki sezon yüksek tempoda oynayan, poziyon sayısını artıran ve savunmada savaşan bir takım izleyeceğiz, Ligde ve Eurocup'ta iddialı olabilecek bir kadro kurduğumuzu düşünüyorum. Yeni sezon bizim adımıza güzel geçer inşallah.

Son düzenleme:
Rakeem iyi transfer.Galatasaray' ın şu anki kadro yapısına uygun transfer.Özellikle hücum ribaundlarında çok etkili. Hızlı ve atletik bir takım olduk ancak ben hala Renfroe' ye güvenemiyorum bu konuda.Çünkü birkaç istisna maçı hariç hızlı hücumu düşünmeyip set hücumunu tercih eden bir oyuncu. Bu da illaki takım kimyasını bozabilecek bir durum. Bu yüzden bazı arkadaşların ifade ettiği gibi bu kadroya uygun, bir combo guard şart.

7 yabancı olduğu için ligde bir yabancı dışarıda kalacak ve muhtemelen uzunlardan biri olacak. Sanırım başta planımız 6 yerli 6 yabancı gibiydi aslında. Ve Semih-Sinan ikilisinden biriyle anlaşırız diye düşündük. Semih işi bize vakit ve -olası transfer için bütçe ayırarak diğer transferleri (M.Baygül gibi) kaçırmamıza neden oldu- kaybettirdi.

Keşke Semih'ten daha erken vazgeçip Samet Geyik'e yönelseydik. Genç yerli uzunlar içerisinde en uygun seçenekti bana göre 4 numarada.
Yine Semih'i düşünmeseydik daha yüksek bütçe kalacağı için Muhammed Baygül'ü Daçka'ya kaptırmayabilirdik.
Yine doğru profil olan ama son birkaç yıldaki formu ve fiziksel durumu tartışmalı Hendrix ve ümit verici ama kapalı kutu çaylak TJ Cline'a ayrılan bütçe ile iki yerine bir tane daha garanti bir yabancı uzun alabilirdik. Dediğim gibi Semih bize vakit ve olası alabileceğimiz yerli oyuncuları kaybettirdi sanki.

Rotasyon şu haliyle fena değil ancak yerli oyuncu açığı var açıkcası. İşe yarar alınabilecek yerli de kalmadı. Barış Eşlik bile Trabzon'a gitti.

Muhammed Baygül ve Samet Geyik'i kadroda görmek isterdim oyuncularla birlikte (takım oyuncuyu oyuncu takımı) gelişme şansımız olabilirdi. Rakeem Christmas ile birlikte olmazdı ama Kenny Kadji'yi de görmek isterdim madem bütçe 4m euro.

4 yerliyle tıkanabiliriz umarım sakatlık vs yaşamayız.

Muhammet Baygül'e girmememizin nedeni Emir Preldiz'in "kol" gibi kontratı. Muhammed'i alsan doğru düzgün süre veremezsin Emir bi şekilde oyuna sokulmalı guard rotasyonu yetersizken mecburuz buna. Samet Geyik ortalama bir 4 numara ona verilecek sürenin Ege'ye verilmesini tercih ederim. Baygül'ün kaçma nedeni Semih değil Emir Preldzic.

Erman Kunter, Cline konusunda "hemen katkı beklemiyorum yavaş yavaş avrupa basketboluna adapte edeceğiz" tarzında bir şeyler söyledi. 100 bin dolarlık bir hamle çok verimli olmazsa gönderilir bir guard alınır. Ben kısa rotasyonu dışında iyi takım kurduğumuzu düşünüyorum. Hendrix de eğer sezon ortasında patlarsa bir hamle yapılabilecek bir kontrattadır büyük ihtimalle.

Tj Cline'ye ayrılan bütçe dediğiniz 100 bin dolar. Vermesen ne kadar değişik bir hamle yapabilirsiniz ki.

Samet üzerine koyamadı yıllardır bir türlü , Ege var zaten.
Onun dışında 2 yıl önce Kaan Kural'ın en isabetli yorumu yaptığı "Galatasaray fazla cool takım" olgusu da bu seneyle birlikte kalktı. Artık cool değil, mücadele eden takım olacağız görünüyor.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Renfroe ve Hendrix yerine daha iyi isimler alınabilirdi. Evet oyuncu profili olarak aradığımız tarzda oyuncular ama isim olarak istediğimiz tarzda mı bana kalırsa değil. 2 sezondur berbat bir Renfroe var kaldı ki bu sezona da Bosna formasıyla kötü başladı. 1 numarayı tamamen bu oyuncuya emanet etmek ne kadar sağlıklı düşündürücü. Hendrix yerine 2.10 ve üstü bir pivot hücum opsiyonu olarak daha iyi olurdu. Pota altında atletik olsak da, undersized bir rotasyon kurmuş olacağız. Bu da sıkıntı yaratacaktır aynı 15/16 sezonundaki gibi.

Bu 2 transfer dışında yapılan kadrodan memnunum. Sonuçta 4 m $ gibi bir bütçe var ve Eurocup'da oynuyoruz. O yüzden fena kadro kurulmadı. Ama Eurocup kazanmalık bir kadro mu? Bana kalırsa değil. Sezon içinde daha iyi bir oyun kurucu ve savunmacı pivot ile favori olabiliriz.

Muhammet Baygül'e girmememizin nedeni Emir Preldiz'in "kol" gibi kontratı. Muhammed'i alsan doğru düzgün süre veremezsin Emir bi şekilde oyuna sokulmalı guard rotasyonu yetersizken mecburuz buna. Samet Geyik ortalama bir 4 numara ona verilecek sürenin Ege'ye verilmesini tercih ederim. Baygül'ün kaçma nedeni Semih değil Emir Preldzic.

Erman Kunter, Cline konusunda "hemen katkı beklemiyorum yavaş yavaş avrupa basketboluna adapte edeceğiz" tarzında bir şeyler söyledi. 100 bin dolarlık bir hamle çok verimli olmazsa gönderilir bir guard alınır. Ben kısa rotasyonu dışında iyi takım kurduğumuzu düşünüyorum. Hendrix de eğer sezon ortasında patlarsa bir hamle yapılabilecek bir kontrattadır büyük ihtimalle.

Tj Cline'ye ayrılan bütçe dediğiniz 100 bin dolar. Vermesen ne kadar değişik bir hamle yapabilirsiniz ki.

Furkan mesaj kutun dolu galiba gönderemedim buraya yazıyorum.

Tj Cline'ın alacağı ücreti biliyordum orda amacım parasal buyuklukten çok 7 yabancı alınacakken (7.yabancı federasyon payı da var önemsiz de olsa) aynı butçeyi 6 yabancıya ayırmanın + getireceğine vurgu yapmaktı.

Bir de Erman hoca Rakeem alınmadan önce bütçe açısından elimizin rahat olduğunu söyledi. Ben burdan şunu çıkarıyorum. Çunku ayrılan bütçe aslında 7.yabancı olacak abdli uzun için değil Semih için ayrılmıştı. Semih olmayınca abdli uzuna göre baya iyi para kaldı anlamında demek istedi gibi geldi bana. Semih olayı netleşmeden TJ Cline'ın açıklanması yani 100bin dolarlık ya tutarsa transferinin açıklanması akıllara bütçenin Semih'e ayrıldığını getirmişti.

Yani şunu diyorum Semih transferi bizim planlamamızı etkilemiş görünüyor. İyi mi oldu kötü mü oldu bilemiyorum. Bildiğim daha doğrusu tahminim Semih için ciddi bir miktarın 2-3 hafta öncesine kadar ayrıldığı bloke edildiği. Yani diğer transferlerde elimizi sıkı tutmamıza neden olduğu. Böyle düşündüğüm için de yerli transferinde bu sebepten dolayı eksik kaldığımızı düşünüyorum.

Emir konusunda haklısın kimse istemez 700bin vermeyi ama orda hatalı olan ne yazık ki Ataman. bari 3 yıla eşit bölseydin maaşı. Bir de tabi sene başında Emir'in maaşı belliydi. Uğraştılar çözemedik ona göre bir planlama yapılabilirdi. 4 yerli bence az.

Samet olayı şöyle ligde 6 yabancı olacağından ve Summers'ın az da olsa zaman zaman 3 gibi oynayabileceğini düşündüğümden ikinci bir rotasyona iyi kötü katkı verebilecek düzeyde yerli uzunun elimizi rahatlatacağı kaynaklıydı ve diğer alternatif yerli uzunlar Samet'ten iyi değildi. Ahmet Düveroğlu'nu alamayız Oğuz Savaş'ın kontratı devam ediyor ve malum durumu. Sertaç'ı açıkca beğenmiyorum potansiyelini de tarzını da. Samet de aşama kaydedemedi çalışkan bir oyuncu değil ama iyi bir ortamda belki bir tık atlama şansı olduğunu düşünüyordum Ufuk hoca bakalım nasıl etki edecek...

Son düzenleme:
Tam rakamları bilmiyorum ama benim anladığım, Erman hoca sezon ortası olası hamlede yönetimden ek bütçe istememek için, bir miktar da kenara ayırıyor galiba

Furkan mesaj kutun dolu galiba gönderemedim buraya yazıyorum.

Tj Cline'ın alacağı ücreti biliyordum orda amacım parasal buyuklukten çok 7 yabancı alınacakken (7.yabancı federasyon payı da var önemsiz de olsa) aynı butçeyi 6 yabancıya ayırmanın + getireceğine vurgu yapmaktı.

Bir de Erman hoca Rakeem alınmadan önce bütçe açısından elimizin rahat olduğunu söyledi. Ben burdan şunu çıkarıyorum. Çunku ayrılan bütçe aslında 7.yabancı olacak abdli uzun için değil Semih için ayrılmıştı. Semih olmayınca abdli uzuna göre baya iyi para kaldı anlamında demek istedi gibi geldi bana. Semih olayı netleşmeden TJ Cline'ın açıklanması yani 100bin dolarlık ya tutarsa transferinin açıklanması akıllara bütçenin Semih'e ayrıldığını getirmişti.

Yani şunu diyorum Semih transferi bizim planlamamızı etkilemiş görünüyor. İyi mi oldu kötü mü oldu bilemiyorum. Bildiğim daha doğrusu tahminim Semih için ciddi bir miktarın 2-3 hafta öncesine kadar ayrıldığı bloke edildiği. Yani diğer transferlerde elimizi sıkı tutmamıza neden olduğu. Böyle düşündüğüm için de yerli transferinde bu sebepten dolayı eksik kaldığımızı düşünüyorum.

Emir konusunda haklısın kimse istemez 700bin vermeyi ama orda hatalı olan ne yazık ki Ataman. bari 3 yıla eşit bölseydin maaşı. Bir de tabi sene başında Emir'in maaşı belliydi. Uğraştılar çözemedik ona göre bir planlama yapılabilirdi. 4 yerli bence az.

Samet olayı şöyle ligde 6 yabancı olacağından ve Summers'ın az da olsa zaman zaman 3 gibi oynayabileceğini düşündüğümden ikinci bir rotasyona iyi kötü katkı verebilecek düzeyde yerli uzunun elimizi rahatlatacağı kaynaklıydı ve diğer alternatif yerli uzunlar Samet'ten iyi değildi. Ahmet Düveroğlu'nu alamayız Oğuz Savaş'ın kontratı devam ediyor ve malum durumu. Sertaç'ı açıkca beğenmiyorum potansiyelini de tarzını da. Samet de aşama kaydedemedi çalışkan bir oyuncu değil ama iyi bir ortamda belki bir tık atlama şansı olduğunu düşünüyordum Ufuk hoca bakalım nasıl etki edecek...

Elimizdeki ilk uzun Rakeem Christmas olsa Semih Erden riskine girilebilirdi ama Hendrix de Semih gibi "patlama ihtimali yüksek" oyuncu statüsünde olduğu için bence olmaması daha hayırlı olmuş ama katılıyorum abi. Semih'i bekledik hoca da söyledi beklediğimiz rakamlarda çıkmadı diye.

Oyuncu bazında bakacak olursak Panathinaikos'un Denmon'u aldığı yerde Renfroe ile sezona başlamak bence + kabul edilebilir. Hardy ilk transferlerden olduğu için daha iyisi bulunabilirdi. Hopson, hocanın çok fazla övdüğü ve Recep Hoca'nın da referansıyla geliyor. Ben Efes'te de çok beğeniyordum. Summers konusunda daha iyisini bulabilirdik ama hocanın söylediklerinden sonra beklentilerim yükseldi açıkçası. Ama ben Karşıyaka'da ki "do or die" tarzı oyunundan çok hoşlanmıyorum. Daha az sayı atıp daha fazla verimli olabileceği noktaları kullanmamız lazım. TJ Cline videolardan göründüğü kadarıyla 100 bin dolar riskine girilebilecek bir oyuncu. Rakeem Christmas da diğer isimlere göre çok çok iyi bir tercih. Hendrix konusunda biraz şüphelerim olsa da ciddi bir sakatlığı yok son zamanlarda. Onun da verimli olacağını düşünüyorum. 4 oynayabildiğini de düşünürsek.