Pivot için Rakeem Christmas diyor Gamaspor arkadaşlar. Oyuncuyu ayrıntılı tanıyan var mı?
Bir kısa daha lazım takıma. Renfroe ve Hardy ile gitmez koca sezon mutlaka kaliteli 1-2 oynayan adam lazım. O zaman içime siner diyebilirim. Böyle bırakırlarsa bir parçası eksik puzzle gibi olur. Hem de önemli bir parçası. 4-5 rotasyonu diğer pozisyonlara göre biraz kalabalık oldu gibi. Sanki Hendrix veya T.J. Cliene yerine kısa oyuncu daha mantıklı olabilirdi.
Muhammet Baygül'e girmememizin nedeni Emir Preldiz'in "kol" gibi kontratı. Muhammed'i alsan doğru düzgün süre veremezsin Emir bi şekilde oyuna sokulmalı guard rotasyonu yetersizken mecburuz buna. Samet Geyik ortalama bir 4 numara ona verilecek sürenin Ege'ye verilmesini tercih ederim. Baygül'ün kaçma nedeni Semih değil Emir Preldzic.
Erman Kunter, Cline konusunda "hemen katkı beklemiyorum yavaş yavaş avrupa basketboluna adapte edeceğiz" tarzında bir şeyler söyledi. 100 bin dolarlık bir hamle çok verimli olmazsa gönderilir bir guard alınır. Ben kısa rotasyonu dışında iyi takım kurduğumuzu düşünüyorum. Hendrix de eğer sezon ortasında patlarsa bir hamle yapılabilecek bir kontrattadır büyük ihtimalle.
Tj Cline'ye ayrılan bütçe dediğiniz 100 bin dolar. Vermesen ne kadar değişik bir hamle yapabilirsiniz ki.
Furkan mesaj kutun dolu galiba gönderemedim buraya yazıyorum.
Tj Cline'ın alacağı ücreti biliyordum orda amacım parasal buyuklukten çok 7 yabancı alınacakken (7.yabancı federasyon payı da var önemsiz de olsa) aynı butçeyi 6 yabancıya ayırmanın + getireceğine vurgu yapmaktı.
Bir de Erman hoca Rakeem alınmadan önce bütçe açısından elimizin rahat olduğunu söyledi. Ben burdan şunu çıkarıyorum. Çunku ayrılan bütçe aslında 7.yabancı olacak abdli uzun için değil Semih için ayrılmıştı. Semih olmayınca abdli uzuna göre baya iyi para kaldı anlamında demek istedi gibi geldi bana. Semih olayı netleşmeden TJ Cline'ın açıklanması yani 100bin dolarlık ya tutarsa transferinin açıklanması akıllara bütçenin Semih'e ayrıldığını getirmişti.
Yani şunu diyorum Semih transferi bizim planlamamızı etkilemiş görünüyor. İyi mi oldu kötü mü oldu bilemiyorum. Bildiğim daha doğrusu tahminim Semih için ciddi bir miktarın 2-3 hafta öncesine kadar ayrıldığı bloke edildiği. Yani diğer transferlerde elimizi sıkı tutmamıza neden olduğu. Böyle düşündüğüm için de yerli transferinde bu sebepten dolayı eksik kaldığımızı düşünüyorum.
Emir konusunda haklısın kimse istemez 700bin vermeyi ama orda hatalı olan ne yazık ki Ataman. bari 3 yıla eşit bölseydin maaşı. Bir de tabi sene başında Emir'in maaşı belliydi. Uğraştılar çözemedik ona göre bir planlama yapılabilirdi. 4 yerli bence az.
Samet olayı şöyle ligde 6 yabancı olacağından ve Summers'ın az da olsa zaman zaman 3 gibi oynayabileceğini düşündüğümden ikinci bir rotasyona iyi kötü katkı verebilecek düzeyde yerli uzunun elimizi rahatlatacağı kaynaklıydı ve diğer alternatif yerli uzunlar Samet'ten iyi değildi. Ahmet Düveroğlu'nu alamayız Oğuz Savaş'ın kontratı devam ediyor ve malum durumu. Sertaç'ı açıkca beğenmiyorum potansiyelini de tarzını da. Samet de aşama kaydedemedi çalışkan bir oyuncu değil ama iyi bir ortamda belki bir tık atlama şansı olduğunu düşünüyordum Ufuk hoca bakalım nasıl etki edecek...