2017/2018 Transfer Dönemi ve Kadro Yapılanması

Oyun kurucu konusunda Eurocup için en uygununu aldığımızı söyleyebilirim.Norris Cole'a ve Brian Roberts'a paramızın yetmeyeceği (ve onların Euroleague'de oynamak isteyecekleri) , Marcus Denmon'un ise stilinin takıma uymayacağı belliydi.Oyun kurucu piyasası can çekişiyorken Renfroe en azından takımı çekip çevirecek bir performans gösterecektir.Yani 12 sayı 3 asist yerine, 7 sayı 7 asist gibi bir ortalama tutturabilir ki Hardy-Hopson-Summers gibi atıcıların olduğu bir takımda böyle oynaması daha uygun olur.

Eurocup'da oyun kurucu kalitesi gerçekten çok aşağıda.Will Cherry - DeMarcus Nelson - Stefan Jovic - Peyton Siva - Jerome Dyson - Gal Mekel - Nicolas Laprovittola ve Quino Colom en göze çarpan oyun kurucular. Renfroe , Jovic - Laprovittola - Colom üçlüsü dışında ki tüm oyun kuruculardan daha kaliteli bir oyuncu.Diğer üçlüyle arasında büyük bir fark yok.

En üst düzey oyun kurucunun Nicolas Laprovittola olduğu bir yerde kadronun geri kalanının kalitesiyle tabiki şampiyonluk için oynayacağız.Bundan daha doğal bir şey olamaz.

Kurulan kadrodan açıkçası memnunum. En azından sürekli savaşıp, mücadele edecek bir takım kuruldu. Tek kafama yatmayan yer Hendrix-Christmas pota altı oldu. Hendrix için biraz fazla acele ettik gibi. Christmas'ın yanına daha farklı özelliklerde bir oyuncu daha iyi olabilirdi. Tabii olurda Hendrix performans olarak 3-5 sene öncesine dönebilirse fazla sıkıntı olmaz gibi. Ama ben sezon içerisindeki ilk hamlemizin Hendrix yerine bir uzun olacağını düşünüyorum. Daha sonrasında bir combo da eklenebilir takıma.

Şuanda mevcut kadroda ki en önemli nokta Emir'in performansı. Emir eğer kafasını verir ve oynamak isterse bu takım iyi noktalara gelir. Ki vermemesi içinde bir neden yok. Takım insanı tekrardan basketbola sevdirecek cinste bir takım. En kötü at topu havaya biri smaçla tamamlar zaten. Haftanın hareketlerine her hafta en az 3-4 hareketle girmemiz büyük olasılık.

Sanki Erman Kunter'in aciklamalarinda transferlerde hata lüksümüz yok gibi birsey dedi. Yani sezon icinde bir oyuncu ekleme veya kontratini fesh etme gibi bir düsüncesi yok.
Belki'de ben yanlis anladim. Umarim Renfroe bu sezon iyi bir performans sergiler. Size olarak kücük bir takim olduk. Atlet'lerle dolu bir takimiz, yalniz Pota altinda nerdeyse
her takimda 2.10 üzer 1 veya 2 oyuncu var.

1 kısa daha beklerdim ben ama olsun belki de sezon ortasında alınabilir.Sinan ayrılmasaydı gerek yoktu kesinlikle tabii.En azından Russ,Fitipaldo gibi garip tercihlerden binlerce kat iyidir bu tercihler buna da şükür.

Atletik takım daha düşük bütçe ile ligde büyük bütçeli takımlara kafa tutmanın bir yolu. Basketbol zekası yüksek ama hantal oyuncuların yerine koş koş takımı izlemek farklı bir deneyim olacak. Nerede bitiririz ne yaparız bilmem ama bu seneki takımdan keyif alabiliriz.

1 kısa daha beklerdim ben ama olsun belki de sezon ortasında alınabilir.Sinan ayrılmasaydı gerek yoktu kesinlikle tabii.En azından Russ,Fitipaldo gibi garip tercihlerden binlerce kat iyidir bu tercihler buna da şükür.

Russ'ı bende hiç sevmedim. Oyun tarzını ilk başta ama şimdi Çinde sanırım 61,2 sayı ortalamaya oynuyormuş. Şaka gibi gerçekten. Gerçi 40 sayı ortalamanın üstünde atmayanı dövüyorlar.

Bu ulkenin 16 takimindan daha uc ay once avrupanin en buyuk kupasinda 3 ceyrek finalist ve bir F4 sampiyonu cikti.
Butceye gore iyi takim beni kesmez. Avrupaya gore iyi takimi bu yonetim hazirlamak zorunda.
Hayalimiz, hedefimiz ve organizasyonumuz buna gore olmali.

Takim kotu durmuyor ama daha iyi kisa oyunculara ihtiyac oldugu acik. Umarim koc bu eksikligi organizasyon gucu ile kapatir ve basari gelir.

Galatasaray taraftarı geçen seneki hayal kırıklıklarından dolayı takıma biraz kırgın ve ilgisiz olsada, ben bu sene kurulan kadrodan oldukça ümitli olduğumu ve taraftarın yeniden heyecan yakalayıp sezondan keyif alacağını düşünüyorum.

Bu kadro hem atletik, hem de tecrübeli oyunculardan kurulu. Geçen sezon Galatasaray kadro yapısından dolayı tempo arttığında kayboluyordu, bu sene ise çok daha dengeli bir rotasyon var. Erman Kunter ve ekibi görece düşük bütçeyle iyi bir transfer dönemi geçirdi. Ben Galatasaray'ın geçen sezon Beşiktaş'ın yaptığı gibi ligde final oynayabileceğini düşünüyorum ki, bu makul bir hedef. Eurocup'ta ise en kuvvetli 3-4 takımdan biri kadro yapısı itibariyle... Kupa tekrar kazanılır mı? Oyuncu kalitesi buna müsait, çok çalışılırsa, takım-taraftar bütünlüğü yakalanırsa neden olmasın?

Bu kadro hücumda iyi işler yapacaktır, göze güzel gelen basketbol oynayacaktır. Erman Kunter ve ekibinin başarılı olması iyi antrenman yaptırıp savunma sertliğini ve isteğini maksimum seviyede tutmaktan geçiyor.
Bu takım iyi savunma yapacak, arzulu ve agresif oynayacak, taraftaın yüzünü güldürecek.
Beklentimiz ve olması gereken bu.

Semih Erden'e teklifimizi yaptık ve beklemedeyiz. Eurobasket 2017 sonrası daha iyi bir kontrat kapabilirim belki diye düşünüyor olmalı.

Saygılar.

Ben hala Semih'in ciddi fark yaratacağı düşüncesindeyim. Ha tabi ki abartı paralar vermeden. Cüssesi ve bizim yıllardır sıkıntısını çektiğimiz sizelı oyuncu olması ve pota altını iyi karartması elimizde joker bir koz oluşturur.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Semih Erden şu dakikadan sonra çok gereksiz olur.Christmas ,Hendrix ve kısa süreler için 5 oynayabilecek Ege varken Semih'e boşuna parak dökmeye hiç gerek yok. Kaldı ki 1 yıldan uzun süredir adam akıllı basketbol oynamıyor Semih.

Lasme-Mahalbasic olayını yine yaşamayalım kâfi.
Kadro düzenine gelirsek Maccabi o kısalara rağmen İverson-Zirbes almıştı geçen yıl yanılmıyorsam.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Son düzenleme: