2017/2018 Transfer Dönemi ve Kadro Yapılanması

Yeteneklerinden şüphem yok ama Summers yerine Eylül ayında ancak Kızılyıldız'la imzalamak üzere olan Kevin Jones, daha güzel bir tercih olabilirdi gibime geliyor. Kamp süresi boyunca dış atışlarda sorun yaşadık ama takımdaki en net eksik Renfroe dışında ikinci bir yaratıcı.

Kevin Jones çok iyi oyuncu ama Kuban'ın sözleşmeli oyuncusuydu, ayrılırkende Eurocup ve Vtb takımlarına gitmemesi şartıyla sözleşmesini feshettiler.

Hardy,Hopson ve Summers'ın olduğu takımın dış atış sorunu yaşayacağını sanmıyorum, Renfroe'da ceza şutlarını yüzdeli kullanıyor.

Takımdaki en büyük sorun seninde bahsettiğin gibi Alex Renfroe ve Emir Preldzic( ne kadar istikrarlı oynayacağı önemli, bana güven vermiyor) dışında organizasyonda elimizi rahatlatacak bir kısamız yok.

Son düzenleme:
Neredeyse herkesin ortak görüşü Renfroe'nin yalnız kalacağı, o bölgede bir oyuncunun daha gerekli olduğu. Errick Mccollum bile çok iyi iş yapardı bu takımda. Kadrodan çok umutluyum ama sene içinde de olsa bu eksiğimizi mutlaka gidermemiz gerekiyor. Aksi taktirde özellikle zor maçlarda kitleniriz hücumda.

Renfroe-Mehmet
Hardy-Göksenin
Hopson-Emir
Summers-Ege
Hendrix-X

6 yabancı ile de başlansa 7 yabancı ile de başlansa sadece 1 yabancı uzun daha alınmalı. Hopson ve Emir'i 4 numarada,Ege'yi 5 numarada kullanabiliriz.Semih'e hiç gerek yok.4 yabancılı bir uzun rotasyonu da çok gereksiz olur,o yüzden 7. yabancı alınacaksa bence kısa oyuncu alınmalı. Kısa oyuncu olarak da oyun kurucudan çok,2-3 numara oynayabilen dış şutu iyi bir isim almamız gerekir bana göre. Delicilik ve atletizm konusunda sıkıntı yok,Renfroe-Mehmet ve Emir'e oyun kurdurabilirsin,Hardy'e de topu verebilirsin,ancak dış şutuna güvenebileceğimiz sadece 2 oyuncu var takımda,Hardy ve Mehmet.Small-ball'da Hopson'ı 4'e kaydırdığımız sürelerde 2 ve 3 numara oynayabilen şutör ve savunması fena olmayan bir oyuncu ihtiyacımızı en çok giderebilecek hamle olacaktır diye düşünüyorum. Oyuncu tiplemesi olarak Markoishvili tarzı bir adam müthiş olur oraya.

Bunu 2 ay önce yazmıştım. Şu ana kadar Mehmet de pek yüzdeli atmıyor. Bu sene en büyük sorunumuzun dış atışlar olacağı belli oldu. Hazırlık maçlarındaki yüzdeler cidden felaket. Elimizde güvenilir şutu olan 1-2 oyuncu var sadece. Basketbolun evrildiği bu noktada bu çok büyük bir eksiklik.

Hocanın tespitleri yerinde ancak bu tespitleri zaten biz takım kurulurken burda yazıyorduk. Takımı hiç iyi görmedim özellikle Renfroe ve Hendrix çok kötü durumdalar. Hardy fena sayılmasa da o da daha iyi olmalı. Renfroe dışında yaratıcı ve Hopson dışında ikinci bir skorer problemimiz var.

Bu turnuvadan sonra bence içeride bir uzuna özellikle de yerli bir uzuna ihtiyacımız olduğu aşikar. Bugün uzun oyuncu için arayış var mı diye basketbol sitelerine bakayım dedim. Özellikle istersiniz yada istemezsiniz o ayrı konu, Semih Erden yada Oğuz Savaş için.
Ancak Bulut Altın diye bir oyun kurucu için girişimimiz olduğunu öğrendim. 1993 doğumlu çok da genç sayılmaz. İkinci ligde oynamış. Anladığım kadarıyla ikinci ligde rol oyuncusuymuş. Yeni bir Şuacan mı bilemem ama, bari Can Korkmaz'ı tutsaydık.
Zannedersem benim vizyonum yöneticilerin vizyonunu çok fazla aştı. Bugünden sonra çok fazla bir şey beklemiyorum artık. Hayırlısı ne diyeyim.

Semih Erden eğer gelirse Hendrix'in 2 katından fazla para alacak.Geçen sezonu boş geçirmiş ve bariz şekilde seviye düşmüş birine bu kadar para vermek çok mantıksız.

Oğuz Savaş için yorum yapmaya bile gerek yok.

Semih Erden eğer gelirse Hendrix'in 2 katından fazla para alacak.Geçen sezonu boş geçirmiş ve bariz şekilde seviye düşmüş birine bu kadar para vermek çok mantıksız.

Oğuz Savaş için yorum yapmaya bile gerek yok.

Geçen sezon Hendrix'i kaç maçta izlediniz? Hendrix yol yakınken gönderilmeli, ayrıca hiç öyle ucuz bir oyuncuda değil. Bugün Semih'in alacağın ücrete yakın bir maaşla oynuyor kendisi.

Çok geriye gitmenizede gerek yok, EuroBasket2017'de Semih'in performansı ortada. Eğer Combo guard almazsak Eurocup'ta şampiyonluk şansımız olduğunu düşünmüyorum.

Ligde ve Eurocup'ta rakiplerimizin 3,4 hatta 5 tane guardı varken bizim sadece 2 tane guardımız var, Mehmet Yağmur'da organizatör bir guard değil, tüm sezonu Renfroe'nun tek başına taşımasını bekliyorsunuz galiba!

Doğru iki hamleyle bu takım ligde ve Eurocup'ta iddialı olabilir. Combo guard ve yerli pivot almamız gerekiyor.

Her şeyi geçtim, takımın eksikleri belli, biz hâlâ gidip 24 yaşına gelmiş, 2. lig takımlarında bile oynayamayan Bulut Altın isimli oyuncuyu alırsak tek kelimeyle rezillikden başka birşey değil.

Son düzenleme:
Erman Kunter gibi kaşarlanmış, fosilleşmiş hocalar yerine genç, coşkulu, maçı yaşayan bir hoca gelmedikten sonra bu takım daha da geriye gider bunu yazayım da ligin ikinci devresinde hatırlatırım.

[FONT=&quot]GS Basketbolâ€￾ @GSG_Basketbol <small class="time" style="font-size: 14px; color: rgb(101, 119, 134);"> 3 sa.3 saat önce</small><button class="ProfileTweet-actionButton u-textUserColorHover dropdown-toggle js-dropdown-toggle" type="button" aria-haspopup="true" style="color: rgb(101, 119, 134); font-style: inherit; font-variant: inherit; font-weight: inherit; font-stretch: inherit; font-size: 16px; line-height: 1; font-family: inherit; margin: 0px; overflow: visible; cursor: pointer; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; border-width: 0px; border-style: initial; border-color: initial; padding: 2px 9px; transition: box-shadow 0.15s ease-in-out; position: relative;">Daha fazla
</button>

[/FONT]

[FONT=&quot]Erkek basketbol takımımız yeni bir oyun kurucu transferi yapmak istiyor. (Via;@eyupyildizz )
[/FONT]

gs sözlük efsanelerinden quakerboy, Erman Kunter için ; "üst seviyede disiplinsiz maalesef. takımın gidişatı hiç iyi değil." demiş. İçeriden bilgi alabilen birisi diye biliyorum yazanı ben .

Ben çok mesnetsiz bir yorum tarzıyla ifade edilse de bu bilgide bir doğruluk payı olduğuna inanırım. Sonuçta bu adam kariyerinin 15 yıla yakınını Fransa'da geçirmiş. Yetenek ve potansiyel açıdan en aşağısından yukarısını görse de çalıştığı oyuncuların %90'ı yaptığı işe saygı duyan adamlardır. Bu nedenle de klasik bir Türk kafasıyla sürekli oyuncuların üstünde bir hüküm kurma amacında olmadığını tahmin edebilirim. Yani bu disiplinsiz sabah akşam bar pavyon gezmesiyle ilgili değildir büyük ihtimal, oyunculara yaklaşımıyla ilgilidir. Halbuki en doğru yaklaşım da Erman Kunter ve türevlerinin yaptığı yaklaşımdır. En ufağı 20 küsur yaşında olup işini iyi yapanların yılda milyon dolarlar kazandığı sektörde oyuncuya celbi gelmiş asker muamelesi yapıp maçtan 2 gün önce kampa filan almak saçma olandır. NBA'de takımlar sene başında bu kıtanın alıştığı şekilde sezon öncesi fizik kondisyon yüklemesi filan bile yapmaz. Her oyuncu kendi fiziğinden kendi sorumludur. Bireysel antrenmanlarını düzenli yapıp hazır şekilde katılır takıma, yapmayanlar da orada ekmek yiyemez zaten. Hoş bugün bu kıtaya düşen Amerikalıların çoğunun da bu nedenle orada ekmek yiyemediğini düşünürsek yaklaşım ne kadar yanlış tartışılır. Ancak sistem bence günün sporunda çok çağ dışıdır. Bu yüzden de pek çok Avrupalı koç daha katı bir otodisipline yakındır. Ben öyle yorumluyorum ki Erman Kunter de bunun tersine daha profesyonel bir yaklaşım gütmüş antrenman metodlarında. Çok uzun zamanlardır Ali kıran baş kesen profesyonellerle çalıştığımız için bir de bu yolu denemenin bize büyük zarar vereceğini sanmıyorum. Disipline büyük önem veren koçların bu takımın içinde yarattığı ve paçalarına kadar rezillik akan enstanteneleri hatırlarsak daha relax bir tarzın bizi daha dibe indireceğini de sanmıyorum.

Son düzenleme: