2018-2019 BSL Takımlarının Transferleri ve Hazırlık Dönemi

motum simon. dunston da kaldı ama perasovic'in oyuncusu deÄŸil etti 3. zaten 6 yabancı alacağın yerde kafadan 3 tane yazmışsın zaten. Moermann,Beabouis,Micic. Moermann en geç sene ortası gider ya da kadro dışı kalır gibi görünüyor :)

Ee sen kendin diyorsun Dunston, Persovic'in transferi değil diye. Yani şimdi 2 tane yabancıyı tutunca ki bunlardan Motum ana parça değil de rotasyon oyuncusu olacak Pera'nın iskeletinin üzerine mi kurulmuş oldu 12 kişilik kadro bu durumda?

Ee sen kendin diyorsun Dunston, Persovic'in transferi değil diye. Yani şimdi 2 tane yabancıyı tutunca ki bunlardan Motum ana parça değil de rotasyon oyuncusu olacak Pera'nın iskeletinin üzerine mi kurulmuş oldu 12 kişilik kadro bu durumda?

Abi kendi getirdiğin iki oyuncuyu da beğenmeyip yolluyorsun, Mccollum desen zaten senin transferin(!) onu da yollamışsın. Kendi tercih edebileceğin oyuncuların hepsini yollayıp var olan bir yapıya yine kendi eklemelerinle rotasyon yapıyorsun. Bahsettiğim şey o :/

Fatih Altayli

"Hakeminden oyuncusuna, koçundan yöneticisine kadar basketbol tam bir yolsuzluk yuvası. Türk basketbolu, Sırp mafyası tarafından yönetiliyor. Eski oyunculardan, menajerlerden oluşan bir Sırp grup var... Türkiye'ye ABD'li de gelse bunlar üzerinden geliyor, Avrupalı da gelse bunlar üzerinden geliyor. Koç kim olacak falan bütün bu tezgahı bunlar kurmuşlar, hakemleri bile bunlar yönetiyorlar.
Kim basketbolda nereye gidecek, kim şampiyon olacak, kim aşağı gidecek... Eğer Türkiye'de gerçekten bir basketbol federasyonu varsa, önce bu mafyayı ortadan kaldırsın. Basketbolda da büyük paralar dönüyor, ama Türkiye'de futbol hakemlerin her şeyi, ileri al geri al inceleniyor. Basketbolda böyle bir şey yok, ne yaptıysan yanına kar. Hakemler basketbolda neler yapıyorlar, bir kasti faul bitirir işi. Bir centilmenlik dışı faul bitirir işi.
"

Sizce bu nekadar dogru?

Fatih Altayli

"Hakeminden oyuncusuna, koçundan yöneticisine kadar basketbol tam bir yolsuzluk yuvası. Türk basketbolu, Sırp mafyası tarafından yönetiliyor. Eski oyunculardan, menajerlerden oluşan bir Sırp grup var... Türkiye'ye ABD'li de gelse bunlar üzerinden geliyor, Avrupalı da gelse bunlar üzerinden geliyor. Koç kim olacak falan bütün bu tezgahı bunlar kurmuşlar, hakemleri bile bunlar yönetiyorlar.
Kim basketbolda nereye gidecek, kim şampiyon olacak, kim aşağı gidecek... Eğer Türkiye'de gerçekten bir basketbol federasyonu varsa, önce bu mafyayı ortadan kaldırsın. Basketbolda da büyük paralar dönüyor, ama Türkiye'de futbol hakemlerin her şeyi, ileri al geri al inceleniyor. Basketbolda böyle bir şey yok, ne yaptıysan yanına kar. Hakemler basketbolda neler yapıyorlar, bir kasti faul bitirir işi. Bir centilmenlik dışı faul bitirir işi.
"

Sizce bu nekadar dogru?

Kastettikleri Misko ve Raskovic. Kısmen doğru da olsa fantastik yerler var. Her ABD'li oyuncunun menajeri değil bunlar ama piyasanın ciddi bölümü Misko ve Raskovic'in elinde olduğu doğru ve futbola göre daha etkinler. Oyuncuları yönlendirebiliyorlar zaman zaman.

Ergin Ataman'ın transferde bazı yanlış hamleler yaptığını düşünüyorum ama geçen sezonki takımla devam ettiğini söylemekte komik gerçekten.

Geçen sezon kurulan kadroda yerli oyuncu yoktu, hatta 2 yıldır yerli uzun yoktu, sırf bu yüzden ligde Dunston'ın pestili çıkıyordu. Bu sezon yerli rotasyonuna çok doğru hamleler yaptılar, Buğrahan, Metecan ve Sertaç gibi ligin formda olan yerlilerini alarak başladılar. Yabancı sayısıda beşe inmişken çok değerli hamleydi, eğer Anadolu Efes Wilbekin'i alabilseydi yerli rotasyonunda ligin en iyisi olacaktı.

Geçtiğimiz sezon hocanın yaptığı iki transfer vardı, Douglas tutmadı gönderilmesi doğru karardı, Weems bence takımın en iyilerindendi gönderilmesinin yanlış olduğunu düşünüyorum. Wilbekin'e bonservis vermemek için almadılar, umarım Delaney ya da Larkin'den birini alabilirler.

Geçtiğimiz sezondan kalan 3 oyuncu var, Dunston'ın zaten kalmaması saçma olur, Simon'un Türkiye Kupası performansı ve hocanın sevdiği tarz oyuncu olmasından dolayı kalmasına şaşırmadım ama Motum'un rotasyon oyuncusu olarak bile kalması bana göre yanlış, savunması zaten iyi değil, fizik olarakta yetersiz, ayrıca hucumda da istikrarsız, Ergin hoca geldikten sonra iyi performans gösterdigi bir dönem oldu büyük ihtimal kalmasının sebebide bu oldu.

Şu an takımda bir tane yıldız kısa eksikliği var, bunun dışında Euroleague için bir tane daha uzun alınmalı ve birde 3 numara düşünülüyor bence Weems takımda tutulmalı, Anderson umarım transfer edilmez.

Son düzenleme:
Abi kendi getirdiğin iki oyuncuyu da beğenmeyip yolluyorsun, Mccollum desen zaten senin transferin(!) onu da yollamışsın. Kendi tercih edebileceğin oyuncuların hepsini yollayıp var olan bir yapıya yine kendi eklemelerinle rotasyon yapıyorsun. Bahsettiğim şey o :/

Ya sezon ortası transfer havuzu dar. Ya tutarsa transferleri yapıyorsun. Tutabilir de tutmayabilir de. Bunları göndermekten daha doğal ne olabilir? Avrupa'nın en kariyerli antrenörü Obra, sezon ortası getirdiği hangi yabancının kontratını uzattı? Bunlar gayet de doğal durumlar.

8 yabancıdan 2'si Pera'nın transferi diye, üzerine yerli rotasyonu neredeyse komple değişmişken Pera'nın iskeleti falan dersen ''Nasıl yani'' derim ben de haliyle. Yok kurduğu kadroyu eleştiriyorsan benim de eleştirdiğim tarafları var tabi. Mesela ben, Simon ve Motum'u da tutmazdım. Simon yerine Weems'i tercih ederdim. Ama onların kontrat durumlarını bilmediğim için gerçekçi yorum da yapamıyorum.

Fatih Altayli

"

Sizce bu nekadar dogru?

%100 doğru bakınız 3 temmuz tapeleri. Arkadaşlar federasyon başkanı, federasyonun kurallarına göre aday olma ehliyetine bile sahip değil ama aday olduruldu ve seçilindi.
Basketbol futbolun 10 katı kirli. Medyada futbol kadar yer bulmadıkları için yapılan pisliklerin üstü örtülüyor.

Galatasaray'ın özeline gelince Murat Özyer'in eşi Derya Özyer'i kadın takımına yönetici yapması ve hatta maaşına zam yapması bile yeter.

%100 doğru bakınız 3 temmuz tapeleri. Arkadaşlar federasyon başkanı, federasyonun kurallarına göre aday olma ehliyetine bile sahip değil ama aday olduruldu ve seçilindi.
Basketbol futbolun 10 katı kirli. Medyada futbol kadar yer bulmadıkları için yapılan pisliklerin üstü örtülüyor.

Galatasaray'ın özeline gelince Murat Özyer'in eşi Derya Özyer'i kadın takımına yönetici yapması ve hatta maaşına zam yapması bile yeter.

Ülkemizde bundan çok daha vahim örnekler var malesef...

Anadolu Efes'ten ayrılan Vladimir Stimac, Türk Telekom ile 1+1 yıllık anlaşmaya imza attı.

Bir önceki sezon Beşiktaş Sompo Japan forması giyen 31 yaşındaki Sırp oyuncu, 2017-18 sezonunu EuroLeague'de 9.4 sayı, 5.8 ribaund ortalamaları ile tamamlarken, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde 11.6 sayı, 8.2 ribaund ortalamaları ile mücadele etti.

(via@sportando)

Beklediğimiz bir hamleydi.
Guard transferi kaldı sadece sanırım.

Amerikalı oyun kurucu James Anderson ile 1+1 yıllık sözleşme imzaladık! Hoş geldin James! #GücünüOrtayaKoy

James Anderson oyun kurucu muydu :)

KAMUOYUNA DUYURU
Bu akşam yapılan Eskişehir Basket SK yönetim kurulu toplantısında alınan karara göre; Takımımızın 2018-2019 Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'ne ve Basketbol Şampiyonlar Ligi'ne katılmayacağı kararı alınmıştır. Detaylı açıklama en yakın zamanda yapılacaktır.

Çok ilginç...

Anadolu Efes'te bu işlerle kim ilgileniyorsa basketbolu ile alakası olmadığı kesin :) Ya da oyun kurucu beklentisi varya o yüzden her geleni oyun kurucu sanıyordur :)

Larkin de gelirse iyi kadro oluşmuş olacak Efes de.
Ama ben hala Dunston'un yanına bir isim eklenmesi taraftarıyım.
Çünkü tüm sezon Dunston ve Sertaç ile geçmez.
Simon da kalacak sanırım.
Motum da kalacak ama onun yerine atletik bir isim gerekiyordu bence.
Bakalım Anadolu Efes yeni sezon da neler yapacak?