2018-2019 BSL Takımlarının Transferleri ve Hazırlık Dönemi

Değerli Medya ve Kamuoyunun Bilgisine,
DEVIN WILLIAMS BÜYÜKÇEKMECE' DE
Büyükçekmece Basketbol Kenny Hayes ve Osiris Eldridge ile yeniden anlaşıp Deniz Kılıçlı'yla sözleşme uzatırken son transferi 5 numara mevkisine yaptı.
Hoşgeldin Devin Williams
BÜYÜKÇEKMECE BASKETBOL KULÜBÜ https://t.co/ilrIGYumYB

TBF ile TÜBAD arasında bir süredir süren görüşmeler sonrası Türkiye Basketbol Federasyonu, yeni sezon için yabancı koçların görevi getirilmesi için yeni kriterler getirdi. İşte bugün yayınlanan talimata göre ligimizdeki yabancı koçlar için getirilen kriterler;

1- Yabancı uyruklu antrenörler sadece Erkekler ve Kadınlar Süper Liglerinde görev yapabilirler. Kariyer kriterleri uysa dahi diğer liglerde ve altyapılarda çalışamazlar.

2- Bir sezonda takımların en fazla 1 yardımcı koçu yabancı uyruklu olabilir.Sözleşmesi devam eden koçların sözleşme bitimine kadar kariyer yeterliliği aranmaz. Bu durumdaki koçların sözleşme süreleri görev yaptıkları kulüpte sözleşmelerini uzatıp göreve devam ettikleri takdirde aynı – haktan yararlanırlar. Ancak başka bir kulüp ile sözleşme yapmaları durumunda kariyer yeterliliklerini sağlamaları gereklidir.

3- A Milli Takım seviyesinde son 3 Avrupa veya Dünya Şampiyonaları ile Olimpiyat Oyunları’nda yer alan ve ilk 8 arasında yer almış erkek takımlarında başantrenör veya ilk 4 arasında yer almış erkek takımlarında birinci yardımcı antrenör olarak görev yapmış olmak.

5- Son 5 sezonda Euroleague’de yer alan takımlarda başantrenör veya bu takımlardan birinde birinci yardımcı antrenör olarak görev yapmış olmak.

6- Son 5 sezonda İspanya, Fransa, Litvanya, Yunanistan, İtalya veya Almanya’nın en üst erkekler veya VTB Ligi’nde en az 1 kez play-off yarı final oynamış veya Adriyatik Ligi’nde en az 1 kez play-off finali oynamış takımlardan birinde başantrenör olarak görev yapmış olmak.

6- NBA’de yer alan takımlarda en az 5 sezonda en az 1 kez başantrenör veya yardımcı antrenör olarak görev yapmış veya antrenörlük kariyerinde bu takımlarda en az 1 kez başantrenör olarak şampiyonluk kazanmış olmak.

7- NCAA takımlarından son*** 5 sezonda en az 1 kere NCAA turnuvasında son 8 arasına kalma başarısını göstermiş takımda başantrenör olarak görev yapmış olmak veya antrenörlük kariyerinde en az 1 kez NCAA takımıyla şampiyon olmak.

Galiba işsiz kalan arkadaşlarına yer açmak için yaptılar. Ayıp yahu bu ne biçim bir karar. Şartlar gelmiyorum bile onlar bambaşka saçmalık. Biz yabancı sayısı serbest olsun diyoruz bunlar yabancı antrenörü bile yasaklıyor.

Arkadaş sevin sevmeyin Obradovic denen adam doymuyor her seferinde yeni bir şey ekliyor takımlarının oyununa bizimkiler ise mota mot tek planda hareket ediyor ki çoğu onu da yapamıyor ve sen yabancıya kısıtlama getiriyorsun.

Dopingçi bir saray yalakasından federasyon başkanı olursa böyle olur. Son dönem koç olarak takımlara isim önerip baskı da yapıyorlardı. Kendi jenerasyonunu zengin etmek için kolları sıvamış çapsız dopingçi hido!

ÖZEL HABER: Demir İnşaat Büyükçekmece, son olarak Eskişehir Basket forması giyen Berkay Candan ile el sıkıştı. https://t.co/syNGX5F7El

Kaptılar bile Furkan ��
Mahmudinin listesinde yerli 4 olarak ikinci siradaki isimdi. Onu bile almayi becerememisiz hemide dipceke kaptirmisiz demek. Yaziklar olsun. Insalah dipcekle resmiyete dokulmeden iknaedip getirmeyi akil ederler.

Son düzenleme:
Zipser boşa çıkıyormuş.Efes için çok iyi bir fırsat olabilir.Gerekirse 4 numara olarak da kullanılır ve Efesin 3 rotasyonu Anderson-Zipser ile muhteşem olur.

Anderson, muhteşem ??
Nasıl oluyor anlamadım, Anderson sınıf mı atladı bu yaz? Zipser de Bayern de iken öyle fark yaratan birisi değildi.

Anderson-Zipser ikilisi için muhteşem ifadesini kullandım.Anderson yerin dibine sokuluyor ama piyasadaki oyuncuları düşününce gayet iyi transfer oldu.Zipser Bayern kariyerinin ardından 2 yıl Nba yaptı,basketbolda oyuncular sabit kalmıyorlar elbette gelişim saglıyorlar.Zipser begendigim bir oyuncu,Nba de çıkardıgı iyi maçlar da var.Büyük ihtimal Bayern forması giyicek tekrardan ama Efes'in yerinde olsam bu fırsatı kaçırmazdım.

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Bahçeşehir Koleji, EuroLeague patentli Marcus Slaughter’ın transferini bitirdi. https://t.co/ZjvkSuUnLX

Bahçeşehir şaha kalktı Furkan :)

Can benim beğendiğim isimlerden biri.
Şahsen takımda görmek isterdim.
Ama sen daha iyi bilirsin tabi kardeşim :)

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Bahçeşehir Koleji, EuroLeague patentli Marcus Slaughter’ın transferini bitirdi. https://t.co/ZjvkSuUnLX

Bahçeşehir şaha kalktı Furkan :)

Can benim beğendiğim isimlerden biri.
Şahsen takımda görmek isterdim.
Ama sen daha iyi bilirsin tabi kardeşim :)

Est. abi :) İlk Karşıyaka zamanında iyi ivme yakaladı ama Fenerbahçe'den itibaren düşüşe geçti misal ihtimal varsa ben Emir Gökalp'i tercih ederim.

Bahçeşehir konusunda lige çıkmadan önce konuşuyorduk sezona yabancı guardsız başlayacaklar nasıl olacak acaba diye adamlar bir anda birinci ligde buldu kendini.
Mike Dixon'u tutarlarsa çekirdek iyi ligin standart yerlileri var kadroda. Slaughter iyi hamle ama ben en çok DJ White'ı merak ediyorum direnç konusunda. Antep'te pek iş yapmadı.

Finans olarak güçlü durumdalar kaynakları nerden bilmiyorum ama geçen seneden belliydi. Kadro Dedas'ın Antep'te yarattığı iyi hücum,kötü savunma üzerine kurulacaksa yine problem yaşarlar ama biraz ders alabilmişse keyifli bir takım olabilirler. Ben Afyon'u merak ediyorum daha çok.

Est. abi :) Ä°lk Karşıyaka zamanında iyi ivme yakaladı ama Fenerbahçe'den itibaren düÅŸüÅŸe geçti misal ihtimal varsa ben Emir Gökalp'i tercih ederim.

BahçeÅŸehir konusunda lige çıkmadan önce konuÅŸuyorduk sezona yabancı guardsız baÅŸlayacaklar nasıl olacak acaba diye adamlar bir anda birinci ligde buldu kendini.
Mike Dixon'u tutarlarsa çekirdek iyi ligin standart yerlileri var kadroda. Slaughter iyi hamle ama ben en çok DJ White'ı merak ediyorum direnç konusunda. Antep'te pek iÅŸ yapmadı.

Finans olarak güçlü durumdalar kaynakları nerden bilmiyorum ama geçen seneden belliydi. Kadro Dedas'ın Antep'te yarattığı iyi hücum,kötü savunma üzerine kurulacaksa yine problem yaÅŸarlar ama biraz ders alabilmiÅŸse keyifli bir takım olabilirler. Ben Afyon'u merak ediyorum daha çok.

Rautins'i almışlardı 2 3 hafta önce.
Dedas ın eski öğrencisi.
İyi işler yapacaklardır..

Emir'i de almışlar. Bence ortaya çorba bi takım çıkacak. Hadi Özdemir, Can Altıntığ, Fatih Cantitiz, Emir Preldzic, Yiğitcan Turna, Hakan Yapar yerli rotasyonu oldu.

Est. abi :) Ä°lk Karşıyaka zamanında iyi ivme yakaladı ama Fenerbahçe'den itibaren düÅŸüÅŸe geçti misal ihtimal varsa ben Emir Gökalp'i tercih ederim.

BahçeÅŸehir konusunda lige çıkmadan önce konuÅŸuyorduk sezona yabancı guardsız baÅŸlayacaklar nasıl olacak acaba diye adamlar bir anda birinci ligde buldu kendini.
Mike Dixon'u tutarlarsa çekirdek iyi ligin standart yerlileri var kadroda. Slaughter iyi hamle ama ben en çok DJ White'ı merak ediyorum direnç konusunda. Antep'te pek iÅŸ yapmadı.

Finans olarak güçlü durumdalar kaynakları nerden bilmiyorum ama geçen seneden belliydi. Kadro Dedas'ın Antep'te yarattığı iyi hücum,kötü savunma üzerine kurulacaksa yine problem yaÅŸarlar ama biraz ders alabilmiÅŸse keyifli bir takım olabilirler. Ben Afyon'u merak ediyorum daha çok.
Emir Gökalp'i bize yazmışlardı birkaç gün önce galatasaray sözlükte ama ne olur bilemem tabi, bizimkiler anlaştıysa bile kaçırabilir elinden.

Emir Gökalp bize gelmek ister mi ki?
Ya da neden bize gelsin?

Bahçeşehir de bodoslama girdi. Yavaş mübarekler bize de bırakın :)

Hasan Emir Gökalp in bu sezon istatistikleri: 38 maç,34.6 dakika,14.9 sayı,4.5 asist,3.8 ribaund.
Bence şu dönemde zaten kısıtlı olan yerli rotasyonunda bize katkı sağlayabilir.

Ben artık her şeyi boşverdim. İçi geçmiş Ege'yi izlemektense Burakcan'ı, Erol Can'ı, Emir'i izlemeyi tercih ederim. Zaten küme düşersek camianın yarısı iyi masraftan kurtulduk diye sevinir. Lig o kadar kötü durumda ki 3 tane takım oyuncusuz başlar, şansa kümede kalırız. Öyle bir durumdayız.