2018-2019 BSL Takımlarının Transferleri ve Hazırlık Dönemi

Burakcan ve Emir'i bende isterim ama eski oyuncularına borcu olan, basketbola önem vermeyen bir yönetim zihniyeti bulunan, düzensizlik ve kaosun hakim olduğu bir kulübe neden gelmek istesinler ki ?
İşimiz çok ama çok zor.
Umarım önümüzde ki hafta içinde koçumuz belli olur ve artık bizde bir an önce transfer ve kadro yapılanmasıni konuşabiliriz...

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'ne katılım hakkı kazandıktan sonra transfer çalışmalarına hızlı bir başlangıç yapan Bahçeşehir Koleji, edindiğimiz bilgiye göre, son olarak Lokomotiv Kuban forması giyen Birleşik Amerikalı skorer guard Chris Babb transferi için de mesaide.

2013-14 sezonunda kısa bir süreliğine Boston Celtics forması da giyen 28 yaşındaki ve 1.96 boyundaki Babb, daha sonra iki sezon ratiopharm Ulm forması giydikten sonra geçtiğimiz sezon başında Rus ekibi Lokomotiv Kuban Krasnodar ile 2 yıllık sözleşme imzalamıştı.

Geçtiğimiz günlerde Lokomotiv ile karşılıklı olarak anlaşarak yollarını ayıran Chris Babb, geride kalan sezonda Rus ekibinin formasıyla VTB United League'de çıktığı 15 maçta ortalama 23 dakika parkede kalarak; 8.3 sayı, 2.1 ribaund ve 1 asist ortalamaları yakalarken, 7DAYS EuroCup'ta görev yaptığı 20 maçta ise 8.3 sayı, 2.4 ribaund ve 1.2 asist ortalamaları tutturmuştu.

(via@sportando)

Bahçeşehire bak sen :)

Nihat Bey nicin bu kadar sasirdigini anlayamiyorum, Turkiyenin en cok para kazanan ozel okulunun bu hamleleri yapmasi kadar daha dogal birsey olamaz. Bizim yonetilerimizde ne yapsam da kulube fatura kesip yolumu bulsam diye dusunuyorlar ! Bakiniz oteli olan otelden, otobusu olan otobusen kitliyor hesabi!

Nihat Bey nicin bu kadar sasirdigini anlayamiyorum, Turkiyenin en cok para kazanan ozel okulunun bu hamleleri yapmasi kadar daha dogal birsey olamaz. Bizim yonetilerimizde ne yapsam da kulube fatura kesip yolumu bulsam diye dusunuyorlar ! Bakiniz oteli olan otelden, otobusu olan otobusen kitliyor hesabi!

Ne kadar iyi bütçeye sahip olduklarını biliyorum.
1-2 günde böyle kaliteli yabancılar ile anlaşmalarına şaşırdım.
Slaughter, Babb..
Bakalım daha kimleri getirecekler :)

Ne yalan söyleyeyim Emir'in nihayet bizden ayrıldığını görmek beni mutlu etti. Yerli yokluğunda iş yapar düşüncesine de saygım var ama hakikaten bizden uzak olsun şu numune adam...

Ne kadar iyi bütçeye sahip olduklarını biliyorum.
1-2 günde böyle kaliteli yabancılar ile anlaşmalarına şaşırdım.
Slaughter, Babb..
Bakalım daha kimleri getirecekler :)

Dahasi bu transferlerin oyle 1-2 gunde oldugunu da dusunme bence. Eskisehir Basketin ligden cekilme durumunu bilen ve hizlandirmalari icin 1.5 m usd Eskisehir Baskete para odeyen ve sonra da burokratik islemleri hizlandirmalari icin 6 Temmuz cuma gunu Basket federasyonuyla gorustuklerini de biliyorum.

Yani attiklari her adim planliydi, ve kendi sahsi dusuncem, basketbol felan umurlarinda degil, butun dertleri reklam reklam reklam!

Delaney-Beaubois ikilisi çok can yakar. Bu arada Maccabi'nin Wilbekin için 1.750 milyon dolar bonservis verdiği yazıyordu biryerlerde. Akılalır gibi değil. Dışarda Larkin ve Delaney varken Wilbekin'e 3 yıllık 4.5 milyon dolar ve 1.750 milyon dolar bonservis vermek ilginç

Sportando kaynaklarına gelen bilgiye göre Basketbol Süper Ligi ekibi Bahçeşehir Koleji, Jordan Theodore ile anlaştı. Birkaç ufuk pürüzün giderilmesinin ardından resmi imzaların atılması bekleniyor. Geride bıraktığımız sezonu İtalyan ekibi Olimpia Milano'da geçiren ve toplam 44 maça çıkan 28 yaşındaki Birleşik Amerikalı guard Jordan Theodore; 11.16 sayı, 2.55 ribaund, 3.70 asist, 1.05 top çalma ortalamaları tutturdu.

Özellikle 2016/2017 sezonunda Banvit formasıyla harika bir sezon geçiren Jordan Theodore, takımını Türkiye Kupası'nda şampiyonluğa ulaştırırken FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde finale ulaştırmıştı.

Çok fena bir ekip oluyor.
4 numaraya bakalım kimi alacaklar?

Son düzenleme:
Banvit, Ahmet Gürgen'i koç olarak takımın başına getirdiğini açıkladı.

Tabi o yabancı koç sınırlaması olunca haliyle yeni Filipovskisini bulamadı.

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde takviye harekatına başlayıp iç transferde Berk Uğurlu ve Egemen Güven, dış transferde ise Demir İnşaat Büyükçekmece'den Erving Walker ile İlkan Karaman, Uşak Sportif'ten Tayfun Erülkü ile sözleşme imzalayan Pınar Karşıyaka, 2 yıldıza kanca attı.

Karşıyaka, ülkemizde 3 sezon Trabzonspor, geçen yıl ise Galatasaray forması giyen 31 yaşındaki şutör guard Dwight Hardy ve Maccabi Ashdod'da geçtiğimiz sezon İsrail Ligi'nin en değerli oyuncusu seçilen aynı mevkideki Sek Henry ile görüşüyor. Yeşil-kırmızılıların listesinde Gaziantep Basketbol'dan uzun forvet Robert Carter da var.

31 yaşındaki Hardy, geçtiğimiz sezon Galatasaray Odeabank formasıyla EuroCup'ta 13.5 sayı, 1.9 asist ortalamaları ile mücadele etti. Ligde ise 12.6 sayı, 2.4 ribaund ve 2 asist ortalamaları tutturdu. Maccabi Ashdod'da geçtiğimiz sezon İsrail Ligi'nin en değerli oyuncusu seçilen aynı mevkideki Sek Henry ise ligde 17.3 sayı, 6.2 asist ortalamaları ile ligin sayı lideri ve asist sıralamasında 2. konumdaydı.

Sek Henry'i izlemek çok güzel olacak.
Umarım onu ikna ederler...

TBF'nin getirdiği yabancı hoca kriterleri rezalet. Resmen yerli lobisi iş başında, tek vasıfları T.C. vatandaşı olmak olan vasıfsız herifleri koç diye iteleyecekler klüplere. Yabancı isen en üst düzey koç oalcaksın, ama yerliysen kaliteli olmana gerek yok. Çöp bile olsan olur.

Nefret ediyorum şu yerli lobisinden. Hiç bir zaman rekabet edeyim, daha iyi olayım söke söke alayım diye düşünmeyip yasaklar koyarak konum elde etmeye çalışıyorlar. Sonra milli maçlarda rezil edip gönderiyorlar bizi. Geçen seneki basketbol şampiyonasında en iyi yerlimiz Melih falandı, düştüğümüz seviyeye bak.

Tofaş yağmalandı resmen. Bütçesi küçük takımların kaderi bu. Çok iyi bir oyuncu ekibi oluştursan bile kontratlarını iki senelik yapamıyorsun, adamlar burada parlayıp daha yüksek kontratlar için ayrılıyorlar.

Euroligin A lisans uygulamasının temelinde bu sorun yatıyor. Tofaş normal şartlar altında bu sezon Efes'in yerine euroligde olmalıydı. Ancak geçen yıl başarılı olmuş takımın önemli parçaları takımdan ayrıldılar. Takım gücünün %60-70'ini kaybetti. Ligde başarılı olmuş takımın ertesi sezon euroligde oynaması güzel bir şey olurdu ama başarılı olmuş takım bir arada kalmadığı için eurolig takım kalitesi güç kaybetmiş oluyor

Efes Delaney ile anlaştı.Muhteşem bir hamle oldu.Kendi takımımızdan yüzümüz gülmüyor bari canımız Ergin Hocanın oldugu takım başarılı olsun onları destekleyelim.

Ergin hoca Delaney ilişkisini çok merak ediyorum. İki baskın karakter. Bakalım anlaşabilecekler mi ? Eğer uyum sağlanırsa Arroyo etkisi gösterebilir bu adam.