2018-2019 BSL Takımlarının Transferleri ve Hazırlık Dönemi

Ben de aynı şeyi düşündüm. Ergin hoca ile Delaney anlaşabilecek mi en büyük soru işareti bu.

Eğer Arroyo da ki gibi bir ikili olurlarsa da çok can yakarlar.
Ama 4 numarada atletizm sorunu yaşarlar.
Motum yerine atletik bir işim bulmaları onları hedefe götürmede kolaylik sağlayacaktır.
Ayrıca Dunston'u yedeklemek için de bir 5 numara daha şart bence. Koca sene Dunston ve Sertaç ikilisi ile geçmez çünkü.
Oraya da bir hamle bekliyorum açıkçası.

Delaney-Doğuş
Micic-Beabouis-Buğra
Anderson-Simon-Birkan
Moerman-Motum-Metecan
Dunston-Sertaç

Gibi bir kadro oluştu.

Delaney, Avrupa'da Llull ve Rodrigues'ten sonra bana göre en önemli oyuncu kurucudur. Bu anlamda Efes'i ciddi şekilde f8 adayı yapar. Efes 1-2 hamleyi daha iyi yapabilseydi bu senenin F4 için sürpriz yapabilecek takımları arasında olurdu.

Mesela Thompkins'i ellerinden kaçırmayıp, 3 numara rotasyonunu Weems-Toupane şeklinde yapsalardı ciddi bir sürpriz bekleyebilirdim.

Delaney, Avrupa'da Llull ve Rodrigues'ten sonra bana göre en önemli oyuncu kurucudur. Bu anlamda Efes'i ciddi şekilde f8 adayı yapar. Efes 1-2 hamleyi daha iyi yapabilseydi bu senenin F4 için sürpriz yapabilecek takımları arasında olurdu.

Mesela Thompkins'i ellerinden kaçırmayıp, 3 numara rotasyonunu Weems-Toupane şeklinde yapsalardı ciddi bir sürpriz bekleyebilirdim.

Gerçekten onlar için çok iyi hamleler olurdu.
Birde 5 numaraya Pleiss olsaydı F4 adayı olurdu.

Delaney-Beabouis ikilisini izlemek için sabirsizlaniyorum.
Mike James-Darius Adams'in yaptığı etkiye yakın bir etki bekliyorum Delaney-Beabouis ikilisinden...

Delaney Twitter adresinden yalanladı transferi :(
Sportando, Theodore'den sonra yine yanlış haber yaptı.
Fersuh'tan beter hale geldiler :) :)

Eurohoops
HomepageTR (Turkish)NBA news
| NBA news
BOMBA! Bjelica, Sixers’la Hala İmzalamadı ve Avrupa’ya Dönebilir!

By Nikos Varlas/ varlas@eurohoops.net

Birçok NBA muhabiri Philadelphia 76ers ile Nemanja Bjelica’nın anlaşmaya vardığını belirtmişti ancak iki taraf henüz resmi bir sözleşmeye imza atmadı. Birçok kaynaktan gelen haberlere göre EuroLeague ekipleri Bjelica’yı eski kıtaya geri getirme şansına hala sahip.

Nemanja Bjelica’nın önceliğinin NBA olduğu açık ancak yıldız oyuncu Philadelphia 76ers’ın bir yıllık teklifi yerine daha uzun süreli bir kontrat bekliyordu.

Bu nedenle Avrupa, 2015 EuroLeague MVP’si için bir alternatif olabilir. Elbette çok az takım Bjelica transferinin yükünü karşılayabilir ancak imzalama şansı bile EuroLeague devlerinin ilgisini çekecektir.

(via@ Eurohoops)

İşte bu bomba haber!

Beşiktaş Sompo Japan‘da koç Ufuk Sarıca‘yla yolların ayrılması beklenirken yeni koçun kim olacağı ise merak konusu olmaya başladı.Kulislerde dolaşan bilgilere göre geçtiğimiz sezon İstanbul BBSK’yı çalıştıran Ertuğrul Erdoğan ve Serkan Erdoğan gündemdeki isimler. Bir başka iddia ise geçtiğimiz günlerde Galatasaray Odeabank’la yolları ayrılan Oktay Mahmuti’ye teklif götürebilir. Ancak Mahmuti’nin özellikle bütçe konusunda belirli bir garanti isteyecek olması Beşiktaş’ı zorlayan konuların başında geliyor.Beşiktaş’ta bir dönem görev yapan ve başkan Fikret Orman’a yakınlığıyla bilinen Burak Bıyıktay ise listedeki isimlere göre en makul aday konumunda.(via@basketballcomtr)

Eurohoops'un haberine göre Fenerbahçe, serbest oyuncu konumunda olan 23 yaşındaki Kanadalı guard Tyler Ennis ile anlaşmaya yakın. Kolejde 1 sezon Syracuse forması giydikten sonra 2014 Draft'ında 18. sırada Phoenix Suns tarafından seçilen Tyler Ennis, 4 sezonluk NBA kariyerinden Phoenix Suns, Milwaukee Bucks, Houston Rockets ve Los Angeles Lakers formalarıyla toplam 187 maça çıktı.

Geride bıraktığımız sezonda Los Angeles Lakers formasıyla 54 maça çıkan Tyler Ennis; 4.15 sayı, 1.76 ribaund, 1.94 asist ortalamaları tutturdu. Tyler Ennis, profesyonel olarak henüz NBA dışında basketbol oynamadı.

Tyler Ennis, dönem dönem Kanada Milli Takımı'nı çağrılan bir oyuncu.

Nemanja Bjelica'nın menajeri Alexander Raskovic'in paylaşımı: "Yaşam, gülümsemekten ibaret. Nemanja Bjelica ve koçu..."

Nemanja Bjelica & Obradovic...

Gelirse pota altı efsane bir rotasyon olmuş olacak...

Ben pek bekleneni karşılayacağını düşünmüyorum. Biraz Thompson tadında sezon geçirir gibi his var. Tabi şahsi düşüncem, herşey olabilir.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Thompson gibi kimse olamaz ya pek sanmıyorum. Thompson hakikaten özel bir vaka. Adam basketbola yeni başlamış tarzan gibiydi. Geçmişini bilmeyen basketbola yeni başlamış zannederdi. Fenerde farklı bir durum var, tutmasa bile oyuncu sezon sonuna kadar devam ediyor. Ataman olacak ilk ayına postalamaıştı.

Amerikalı guardların tutup tutmama olayı sadece kendi kaliteleriyle de alakalı değil, oynadığı takım ve takımın yapısı ve kendisinden beklenen rol de çok önemli. Russ Smith mesela felaket bir ortama gelmeyip başka bir takımla çok farklı bir oyuncu olabilirdi. Amerikalı guard alma işi bildiğin kumar

Larkin varken hayatta almazdım. İsmail Şenol, Larkin'in adam değişme savunmasında küçük kaldığı için tercih edilmediğini belirtmiş. Dixon'da küçüktü ancak bu zaafı tolere edilebiliyordu. Ayrıca Ennis, Larkin'e göre daha fizikli olsa ne olacak her halükarda uzunla kaldığında yine yardım gerekecektir.

Yine kumar oynadı Obra, yalnız bu da Thompson gibi çıkarsa bu sefer finali bile görmeyebilir. Pozisyonları itibariyle Thompson yeri doldurulabilir bir konumdaydı. Ancak kısa rotasyonu Sloukas, Guduric, Melih, Sinan, Dixon'dan oluşan Fb'de Ennis'in rolü çok önemli olacak.

Melih, Sinan ve Dixon'dan zaten Euroleague'de pek bir şey alamıyor. Guduric'in topa yön verme husunda yetenekleri kısıtlı. Bütün yük Ennis ve Sloukas'ın omzunda. Geçen sene Wanamaker bile tartışılıyordu orada. Ennis o kadarını da veremez gibi geliyor.

Zeljko Obradovic'in Nba'den getirdiği ABD'liler genelde iyi performans vermedi zaten. Bir tek iyi oynayan Udoh oldu. Anthony Bennett, Pierre Jackson, Jason Thompson gibi örnekler mevcut. Aynı şekilde Fenerbahçe'ye gelmeden Avrupa'da çok daha iyi durumda olan bazı ABD'li basketbolcular Fenerbahçe'de aynı performansı veremedi.

Fenerbahçe'nin 3-4 ve 5 rotasyonu ne kadar iyiyse, 1-2 rotasyonuda o kadar kötü. Üst düzey 1-2 oynayabilen birini almaları gerekiyor.

Zeljko Obradovic'in Nba'den getirdiği ABD'liler genelde iyi performans vermedi zaten. Bir tek iyi oynayan Udoh oldu. Anthony Bennett, Pierre Jackson, Jason Thompson gibi örnekler mevcut. Aynı şekilde Fenerbahçe'ye gelmeden Avrupa'da çok daha iyi durumda olan bazı ABD'li basketbolcular Fenerbahçe'de aynı performansı veremedi.

Fenerbahçe'nin 3-4 ve 5 rotasyonu ne kadar iyiyse, 1-2 rotasyonuda o kadar kötü. Üst düzey 1-2 oynayabilen birini almaları gerekiyor.

Jackson ve Bennett (kanadalı, ennis gibi) sezon ortasında gelmişti. Oran %50 yani :).
Avrupadaki iyi durumda olup bizde aynı performansı vermeyenler kim ?

Jackson ve Bennett (kanadalı, ennis gibi) sezon ortasında gelmişti. Oran %50 yani :).
Avrupadaki iyi durumda olup bizde aynı performansı vermeyenler kim ?

Bennett ve Ennis'in Kanada'lı olduğunu biliyorum ama Nba'den geldiği için yazdım, bu adamlar NCAA çıkışlı zaten.

Avrupa'dan gelenler mesela Hickman ve Wanamaker Fenerbahçe'de kendi seviyesine çıkamadılar. Wanamaker sezonun son bölümüne kadar en çok eleştirilen oyuncuydu. Zaten Obradovic pek fazla ABD'li oyuncu seçmiyor, aldıklarınında çoğunluğu başarısız transfer.

Bence Wanamaker gayet başarılıydı. Memnun olmayan fenerbahçe taraftarının bahanesi de gelmeden önce son ana kadar nba kovalamasıydı. Bizdeki rolü ile Bamberg ve Dackadaki tabiki farklı olacak.
Hickman da sakatlamasa faydalı olabilirdi.
Ama Obradovic in pek amerikalı tercih etmediği de doğru.

Nba’den gelen oyuncularda bence gherardini imzası var. Raptors GM idi sanırım bi dönem.

Sonuçta obradovic de yoğun maç temposundan fırsat bulup düzenli olarak NBA izleyemez. Gherardini tarama yapıp kısa liste oluşturuyordur. Obradovic de orada söz sahibi oluyordur belki. Avrupa içinden yapılan Melli, Kalinic, Bogdanovic vs gibi transferlerde doğrudan fikir belirtiyordur zeljko.