2018-2019 BSL Takımlarının Transferleri ve Hazırlık Dönemi

Anadolu Efes Tibor Pleiss transferinde sona yaklaştı!
Transfer piyasasının aktif takımlarından olan Anadolu Efes Tibor Pleiss transferini de bitirmeye yaklaştı. İspanyol medyasında çıkan haberlere göre Lacivert-Beyazlı temsilcimiz Alman pivotun transferinde sona yaklaştı.
Valencia ile yolları ayıran Tibor Pleiss serbest oyuncu statüsünde bulunuyordu. Alman pivot, Ergin Ataman ile Galatasaray’da da birlikte çalışmıştı.
Tibor Pleiss bu sezon Valencia formasıyla İspanya Ligi’nde 24 maçta ortalama 18.8 dakika süre alıp 9.8 sayı ve 6.2 ribaund, Turkish Airlines Euroleague’de ise 29 karşılaşmada ortalama 18.9 dakika süre alıp 10.1 sayı, 5.2 ribaund ve 1.1 blok istatistikleriyle mücadele etti.

(via@hizlihücum)

Sportando'da girdi haberi.
Haberi İspanya kaynaklı site Encestado.es'den almışlar...

David Pick de girdi haberi.
Yanlış anlamadıysam senelik 800 bin dolarlık 2 senelik sözleşme imzalandığını duyurdu...

Son düzenleme:
[FONT=&]Anadolu Efes Tibor Pleiss transferinde sona yaklaştı![/FONT]
[FONT=&]Transfer piyasasının aktif takımlarından olan Anadolu Efes Tibor Pleiss transferini de bitirmeye yaklaştı. İspanyol medyasında çıkan haberlere göre Lacivert-Beyazlı temsilcimiz Alman pivotun transferinde sona yaklaştı.[/FONT]
[FONT=&]Valencia ile yolları ayıran Tibor Pleiss serbest oyuncu statüsünde bulunuyordu. Alman pivot, Ergin Ataman ile Galatasaray’da da birlikte çalışmıştı.[/FONT]
[FONT=&]Tibor Pleiss bu sezon Valencia formasıyla İspanya Ligi’nde 24 maçta ortalama 18.8 dakika süre alıp 9.8 sayı ve 6.2 ribaund, Turkish Airlines Euroleague’de ise 29 karşılaşmada ortalama 18.9 dakika süre alıp 10.1 sayı, 5.2 ribaund ve 1.1 blok istatistikleriyle mücadele etti.

(via@hizlihücum)

Sportando'da girdi haberi.
Haberi İspanya kaynaklı site Encestado.es'den almışlar...[/FONT]

David Pick de girdi haberi.
Yanlış anlamadıysam senelik 800 bin dolarlık 2 senelik sözleşme imzalandığını duyurdu...

Kesinlikle olumlu bir transfer, Efes için.

David Pick'in haberine göre Sakarya'lı Fall, Lokomotif Kuban'a transfer oldu...

Transfer dönemini epey hareketli geçiren Lokomotiv Kuban; JaJuan Johnson, Jamel McLean, Dorell Wright, Mateusz Ponitka ve Vitaly Fridzon'u kadrosuna kattı. Lokomotiv Kuban, 7Days EuroCup'ta temsilcilerimzden TOFAŞ ile aynı grupta yer alıyor.

(X)-Doğuş
Beaubois--Micic-Buğrahan
Simon-Anderson-Birkan
Moerman-Motum(?)-Metecan
Dunston- Pleiss-Sertaç

(X) Delaney olursa müthiş bir kadro olmuş olur.
Final four'un en büyük adaylarından biri olur Efes.
(?) Motum bu kadroda ki en büyük soru işareti olur.
Anadolu Efes keşke onun yerine atletik bir 4 bulabilseydi.
Ben onların yerinde olsa Türk Telekomun aldığı Kenny Gabriel'i alırdım. Moermann ve Gabriel ikilisi 4 numara da iyi ikili olurlardı.

Ergin Ataman artık kendini kanıtlamalı.
Bakalım neler olacak...

Anadolu Efes'te Pleis olursa güzel hamle olur, şu an için en kritik hamle guard gibi duruyor, eğer üst düzey bir guard alınırsa Euroleague'de önemli işlere imza atabilirler.

Transfer - Micic - Doğuş

Beaubois - Buğrahan - Birkan

Simon - Anderson - Metecan

Moerman - Motum - Yiğitcan

Dunston - Pleiss - Sertaç

Umarım alınacak guard Delaney ya da o seviyede biri olur. Derrick Brown kalıyor mu onuda anlamadım, hâlâ ayrılık açıklaması gelmedi. Wilbekin'i alsalardı ligde favori olabilirlerdi, şu an yerli kadro gayet iyi. James Anderson yerine Weems'ı tutup, Motum yerinede atlet dört numara almaları daha iyi olurdu. Zoran Dragic'in durumuda merak konusu, bir ihtimal sadece Euroleague için takımda kalabilir diye düşünüyorum.

Efes fena kadro kurmadı, oyuncuların çoğu ligimizi tanıyor. BSL'de final oynarlar ama EL'de yine pek bir şey yapacaklarını sanmıyorum en fazla çeyrek final görürler.

Dunston'lu Efes savunması ve Pleiss'lı Efes savunması demek. EuroLeague'de 35 dakika süre alması lazım B.Dunston'ın. Hücumu geçtim savunma yapamazsa bu takım yine ilk 8'e kalamaz.

Anadolu Efes'te Pleis olursa güzel hamle olur, şu an için en kritik hamle guard gibi duruyor, eğer üst düzey bir guard alınırsa Euroleague'de önemli işlere imza atabilirler.

Transfer - Micic - Doğuş

Umarım alınacak guard Delaney ya da o seviyede biri olur. Derrick Brown kalıyor mu onuda anlamadım, hâlâ ayrılık açıklaması gelmedi. Wilbekin'i alsalardı ligde favori olabilirlerdi, şu an yerli kadro gayet iyi. James Anderson yerine Weems'ı tutup, Motum yerinede atlet dört numara almaları daha iyi olurdu. Zoran Dragic'in durumuda merak konusu, bir ihtimal sadece Euroleague için takımda kalabilir diye düşünüyorum.

Larkin - Micic - Doğuş

Larkin - Micic - Doğuş

Efes'in kadro oluştu. Çok merak ediyorum Ergin hoca ne yapacak. Delaney olsa bence daha iyi olurdu. Larkin de iyi ama Delaney daha lider özellikli, sorumluluk alan bir oyuncuydu. Gerçi o da arızaydı hoca ile anlaşır mıydı soru işareti. Larkin uyumlu hiç olmazsa.
Pleiss savunması iyi olmasa da Dunston'un yükünü hafifletir. O yüzden pivot bölgesinde sorun yok ama 3 ve 4 numaralarda soru işareti var gibi. Motum ve anderson yerlerine daha katkı verecek adamlar alınabilirdi. Hatta simon bile dahil edilebilir buna. James Nunnally alsalardı mesela hepsinden daha çok katkı verirdi.

Bakalım bu sene efes'i daha dikkatle izleriz artık.

Efes'in kadro oluştu. Çok merak ediyorum Ergin hoca ne yapacak. Delaney olsa bence daha iyi olurdu. Larkin de iyi ama Delaney daha lider özellikli, sorumluluk alan bir oyuncuydu. Gerçi o da arızaydı hoca ile anlaşır mıydı soru işareti. Larkin uyumlu hiç olmazsa.
Pleiss savunması iyi olmasa da Dunston'un yükünü hafifletir. O yüzden pivot bölgesinde sorun yok ama 3 ve 4 numaralarda soru işareti var gibi. Motum ve anderson yerlerine daha katkı verecek adamlar alınabilirdi. Hatta simon bile dahil edilebilir buna. James Nunnally alsalardı mesela hepsinden daha çok katkı verirdi.

Bakalım bu sene efes'i daha dikkatle izleriz artık.

Aynı fikirdeyim, bende benzeri twit attım transferi görünce, Larkin iyi transfer ama bende Delaney'i tercih ederdim, hatta 1-2 olarak Delaney - Wilbekin olsa daha iyi olurdu, mesela ben olsam Anderson yerine Weems'i tutardım, Simon yerinede 3-4 oyanayacak birini alırdım. Motum yerine savunmada iyi, atlet bir 4 numarayı tercih ederim. Genel itibariyle bakarsa Anadolu Efes eksikleri olsada gayet iyi kadro kurdu.

Son düzenleme:
Weems ile Thompkins takımda olsa Efes cidden F4 için sürpriz adayım olurdu. Ancak bu takımda kendisini f8'e atıp acaba dedirtebilir.

1-2 ve 5 numara rotasyonları çok iyi. Eğer Ergin hoca Anderson ve D.Brown'u eski günlerinde döndürebilirse o zaman çok tehlikeli bir takım izleriz

Larkin - Micic - Doğuş

Kadro için yapılan genel yorumlar 4 numara rotasyonun yeterli olmaması ve hiç katılmasadamda takımdaki herkesin topu elinde istemesi.Basketbol için şu topu elinde isteme sözüne acayip şekilde sinir oluyorum.Sonuç olarak basketbol topsuz oynanan bir oyun degil ve topun paylaşımını saglaması gereken coaching ve takım dengesi.Bu degerleri ayarlayıp oyun neyi gerektiriyorsa onun oynanması gerektigine inanıyorum.