Alper Yılmaz: Efes için farklı bir sezon olacak
Anadolu Efes, Türk Basketbolu'nun bugünlere gelmesinde lokomotif görevi yapmıştı ancak son yıllarda beklentilerin çok gerisinde kaldı. İki sezon önce Euroleague'de F4'ü son maça kadar kovalamaları ve 2009'daki son lig şampiyonluğundan sonra gözlerimiz hep eski Efes'i aradı. Arada kazanılan Cumhurbaşkanlığı ve Türkiye Kupaları ise çok fazla önem verilmeyen organizasyonlar olarak ancak teselli ikramiyesi oldu.
Ülke Basketbolu özellikle ekonomik açıdan zor bir dönemden geçerken, döviz tavan yapmışken Anadolu Efes bütçesini yüzde 25 artırdı ve önemli isimleri kadrosuna kattı.
BUGÜN İTİBARİYLE KADROSU:
GELENLER: Metecan Birsen (Sakarya BŞB), Buğrahan Tuncer (Eskişehir Basket), Sertaç Şanlı (Beşiktaş Sompo Japan), Vasilije Micic (Zalgiris), Rodrigue Beaubois (Baskonia), Adrien Moerman (Barcelona), James Anderson (Khimki), Shane Larkin (Boston Celtics), bir yabancı uzun daha alınacak (büyük olasılıkla Tibor Pleiss)
KALANLAR: Bryant Dunston, Derrick Brown, Birkan Batuk, Yiğitcan Saybir, Doğuş Balbay, Brock Motum, Krunoslav Simon, Onuralp Bitim
Genel Direktör Alper Yılmaz'a 2018-19 sezondan neler beklediklerini sorduk ve şu yanıtları aldık...
* Geçen sene Türkiye Kupası'nı aldık. İki sene önce Fnal Four'u son maçta kaçırdık. Tabii ki hedefimiz Euroleague'de F4, ligde 2009'dan bu yana kazanamadığımız şampiyonluğa ulaşmak.
* Bugünkü ekonomik zorluklara karşın bütçesini artıran tek takım olarak gözüküyoruz. Umuyorum bunun karşılığını sahada alırız. Yönetimimiz çok ciddi fedakarlıklar yaparak geçen yılın bütçesinin üzerine yüzde 25 koydu ve biz de daha iyi bir kadro kurduk.
* İlk hedefimiz Cumhurbaşakanlığı Kupası olacak, ardından da Euroleague ve BSL'de iddialı konuma gelmeye çalışacağız.
* İyi bir staffımız ve iyi bir kadromuz var ama en büyük eksiğimiz seyirci. Yönetim bu şartlarda elinden geleni yaptı, taraftarımızdan da salonu doldurmasını bekliyoruz. Bir başarıyı ancak onlarla birlikte elde edebiliriz.
* Scottie Wilbekin için Darüşşafaka 1 milyon dolar bonservis beledi istedi. Oyuncunun alacağıyla birlikte bu rakam 2.5 milyon dolara çıkacaktı. Larkin daha ucuz, Delaney de ondan daha ucuzdu.