2018-2019 BSL Takımlarının Transferleri ve Hazırlık Dönemi

Basketfaul'ün haberine göre Afyon Belediyesi SK, 34 yaşındaki Birleşik Amerikalı oyun kurucu Earl Calloway'i kadrosuna katıyor. Geçen sezon Muratbey Uşak formasıyla Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde 26 maça çıkan Earl Calloway; 9.38 sayı, 3.58 ribaund, 5.27 asist, 1.35 top çalma ortalamaları tutturdu. 2014/2015 sezonunun başından beri ülkemizde boy gösteren Earl Calloway, Gaziantep Basketbol/İstanbul BBSK/Muratbey Uşak formaları giydi.

Cevher Özer/Altan Erol/Serkan Menteşe/Cemal Nalga/Kerem Gülmez gibi yerli oyunculara sahip olan Afyon Belediyesi SK, yabancı oyuncu olarak Tyrus McGee/Marcos Knight/Edgaras Zelionis/Jamelle Hagins dörtlüsüne sahip şu an.

Beşiktaş'taki başantrenör belirsizliği devam ediyor. Beşiktaş yönetimi, Ufuk Sarıca'nın hem Beşiktaş'ı hem de milli takımı çalıştırmasını istemiyor. Dolayısıyla Beşiktaş'ta hala koç işi belirsiz. Ancak Beşiktaş'ta yeni sezonun kadrosu için çalışmalar başladı.

Sportando kaynaklarına gelen bilgiye göre Beşiktaş Sompo Japan, son olarak Trento forması giyen Birleşik Amerikalı forvet Dominique Sutton ve son olarak Pınar Karşıyaka forması giyen DJ Kennedy ile ilgileniyor. Ancak henüz taraflar arasında resmiyet kazanmış bir anlaşma yok. Ayrıca Darüşşafaka Basketbol'un yüksek kontratı sebebiyle takımdan ayrılmasına sıcak baktığı Furkan Aldemir, Sertaç Şanlı ve Semih Erden yolları ayrılan Beşiktaş Sompo Japan'a önerildi. Ancak maliyeti konusunda Darüşşafaka'yla ortak bir çözüm bulunamazsa, mevcut şartlarla Furkan Aldemir transferinin gerçekleşme olasılığı düşük görünüyor.

Daha önce İtalyan basınının da yazdığı gibi Beşiktaş Sompo Japan, Birleşik Amerikalı forvet Dominique Sutton'ı kadrosuna katmak istiyor. Beşiktaş Sompo Japan'ın Dominique Sutton ile 1+1 yıllık sözleşme imzalama konusunda istekli ve şu an görüşmeler olumlu ilerliyor. Geride bıraktığımız sezonda Trento formasıyla toplam 59 maça çıkan Dominique Sutton; 13.76 sayı, 6.90 ribaund, 1.85 asist, 1.46 top çalma ortalamaları tutturdu.

Beşiktaş Sompo Japan, şu an ABD'de özel bir turnuvada mücadele eden DJ Kennedy ile de ilgileniyor. Ancak bu konuda henüz somut bir gelişme yok. Geçen sezon Pınar Karşıyaka formasıyla 47 maça çıkan DJ Kennedy; 16.94 sayı, 7.26 ribaund, 4.38 asist, 1.53 top çalma ortalamaları tutturdu.

2018-2019 Afyon Belediye

Jamelle Hagins-Cemal Nalga
Cevher Özer- Edgaras Zelionis
Andrew White-Altan Erol
Marcos Knight-Kerem-Tyrus McGee
Serkan Menteşe-Earl Calloway

Anadolu Efes, Tibor Pleiss'ı kadrosuna kattığını açıkladı.
Anadolu Efes transferde son hamlesini Tibor Pleiss ile gerçekleştirdi. Lacivert-Beyazlılar, Alman pivot ile sözleşme imzaladığını duyurdu. Pleiss ile 1+1 yıllık sözleşme imzalandı.

Larkin-Micic-Doğuş
Beaubois-Buğrahan
Simon-Anderson-Birkan
Moermann-Motum-Metecan
Pleiss-Dunston-Sertaç

Son düzenleme:
Pleiss hamlesiyle Dunston'a her maç +35 dk hayırlı olsun.

Bu uzun rotasyonuyla Efes EL'de ne yapacak bakalım..

Bu Pleiss ne zaman Türkiye ye gelse Dusan muamelesi görüyor. Komik gerçekten. Adamların zaten savunmacı ve bitirici bir uzunu var. Hatta o klasmanda belkide Avrupanın en iyisi. Bir tane daha aynı tip uzunu ne yapsınlar? Please burdayken gösterdi ki her maç 20 dakika rahat ve verimli oynuyor...

Uzun yıllar sonra Efes gerçekten beğendiğim bir kadro kurdu.Daha iyi olabilirmiydi ? Olabilirdi ama daha önceki yıllara kıyasla özelliklede geçen sezona kıyasla daha güzel bir kadro kuruldu.Anderson yerine Weems kalsa daha iyi olurdu,atletik bir 4 numara aynı zamanda savunma yönü güçlü daha iyi olurdu ama bunlara rağmen Türkiye'de şu an FB'nin karşısına güçlü bir rakip olarak çıkabilecek tek takım Efes.Keşke Galatasaray ve Bjk'de bu güçte olsalar.Keşke Karşıyaka daha da güçlü olsa,Göztepe güçlü bir kadroyla bu ligde olsa

Efesin kadrosunda icime sinmeyen 2 isim var ikisi de ne yazik ki ayni pozisyondalar, Motum ve Moermann. En azindan birisi iyi olaydi, atletik olaydi bu kadro deli isler yapabilirdi, belki bu ikiliye ragmen yine de yapacaklardir ama oyun tarzlarini hic sevemedim, hantal mi hantallar ve bana gore ikisi de 5 numara gozuken zoraki 4 numaraya evrilmis gibi duruyorlar.

Ergin Hocanin basarili olmasini cok istiyorum.

Bu Pleiss ne zaman Türkiye ye gelse Dusan muamelesi görüyor. Komik gerçekten. Adamların zaten savunmacı ve bitirici bir uzunu var. Hatta o klasmanda belkide Avrupanın en iyisi. Bir tane daha aynı tip uzunu ne yapsınlar? Please burdayken gösterdi ki her maç 20 dakika rahat ve verimli oynuyor...

Duşan ne alâka? 4 numarada zaten sıkıntı yaşayacaklar Motum-Moerman ile. Pota altında yük yine Dunston'a binecek. Pleiss yerine daha garanti ve daha üst düzey bir isme gidilebilirdi Singleton gibi mesela.

Pleiss'ın nesini beğenmiyoruz anlamış değilim.
Dunston gibi bir uzun ile müthiş bir ikili olacaklardır
Harika bir tercih.
Herkesin dediği gibi Anderson yerine Weems kalsa, Motum yerine de atletik bir oyuncu -en kötü ihtimal Kenny Gabriel- gelmiş olsa çok daha güzel bir kadro olurdu.
Ama bu kadro da çok iyi.
Ergin hoca rolleri belirler,Larkin'den de gerekli katkıyı alırsa Efes bu yıl çok iyi işler yapacaktır...

Pleiss modern basketbolun uzaklaştığı isimlerden. Ayakları eurolig seviyesinde oynanan basketbol için oldukça yavaş. Bugün 5 numaraların birincil görevi savunma, Pleiss da zaman zaman blok yapmasına rağmen savunmada çok aksıyor. Getirdiklerinden daha fazlasını götürüyor. Efesin 4 numaraları savunma çabukluk ve atletizm açısından sorunluyken 5 numaralardan birinin de yumuşak seçilmesi bana göre de hata. Muhtemelen Ataman'ın çok sevdiği orta mesafesi olan pivot tanımına uyduğu için seçmiştir. Hücum setlerinde muhakkak var olan bir oyun bu ve Pleiss da iyi bir orta mesafe atıcısı.

Pleiss modern basketbolun uzaklaştığı isimlerden. Ayakları eurolig seviyesinde oynanan basketbol için oldukça yavaş. Bugün 5 numaraların birincil görevi savunma, Pleiss da zaman zaman blok yapmasına rağmen savunmada çok aksıyor. Getirdiklerinden daha fazlasını götürüyor. Efesin 4 numaraları savunma çabukluk ve atletizm açısından sorunluyken 5 numaralardan birinin de yumuşak seçilmesi bana göre de hata. Muhtemelen Ataman'ın çok sevdiği orta mesafesi olan pivot tanımına uyduğu için seçmiştir. Hücum setlerinde muhakkak var olan bir oyun bu ve Pleiss da iyi bir orta mesafe atıcısı.

Mesele burada zaten Avrupa'da öyle ahım şahım bir basketbolcu kaldı mı?

Pleiss’ın abartıldığı kadar kötü savunmacı olduğunu düşünmüyorum. Nba’den bahsediyor olsak neyse ama avrupa ile nba arasında dağlar kadar fark var. Ayakları hızlı olmasa da iyi alan kapatan bir uzun. Sürekli blok kovalayan Tyus’tan filan daha iyi savunmacı benim için. Sırtı dönük oyunu ve iyi kötü orta mesafesi var. Ben olumlu buluyorum bu eklemeyi. Motum’u da severim. Düzen oyuncusu olduğu için geçen sene sudan çıkmış balığa döndü. Efes’in uzun rotasyonundaki asıl problem Moerman. Çok gereksiz hamle oldu o. Moerman’ı getireceğime tecrübesi az ama potansiyeli olan profilde bir oyuncu ile risk alırdım. Bir de hala maaş ödedikleri Derrick Brown var. Onu da tercih ederdim Moerman’a.

Fiziksel avantajlarını bizdeyken çok iyi kullanan hatta birçok maçın yıldızı olan bir oyuncuydu. Tomic’e yeğlerim.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Pleiss ve Sertaç her türlü Dunston'un yükünü azaltacaktır. Hatta Efes'in en iyi rotasyona sahip olduğu bölge beş numara oldu diyebilirim. Çeşitlilik imkanları var orada. Savunmada Dunston öne çıkar, hücumda Pleiss. Sertaç ikisini de yedekler vs. Mesela dört numarada öyle bir imkanları yok. Moermann ve Motum benzer oyuncular ve sertlik açısından çok sıkıntılılar. Tofaş geçen seride Motum'un üzerinden oynayarak kazandı seriyi neredeyse. Efes daha iyi olabilirdi ama özellikle Larkin hamlesiyle yine de iyi takım oldu. Bakalım uyum sağlanırsa başarı gelir diye düşünüyorum.

Mesele burada zaten Avrupa'da öyle ahım şahım bir basketbolcu kaldı mı?

Bir tek Pleiss mı kalmıştı ahış şahım basketbolcu.

Artık eurolig basketbolunda savunma prensipleri adam değişmeli, oyuncuların savunmada her boşluğa yetişmeleri üzerine kurulu. Pleiss bunun çok zıddında bir oyuncu. Bu tip ayakları yavaş, motor denilen oyun içi devamlılığı ve etkileşimi düşük oyuncular verimli olmuyor. Valencia gibi vasat bir takımda bile yeterli yardım savunmasını yapamadığı için hocası tarafından sürekli azarlanıyordu

Hedefi tepe olan takımların hiçbiri savunmada bu tarz defoları olan oyuncuları tercih etmiyor. Kaldı ki defoları minimuma indirecekken yanında Anderson, Motum, Moerman gibi savunma sıkıntısı olan adamlar oynayacak. Ben pek doğru transfer olarak görmedim kadro yapısı itibariyle.