2018-2019 BSL Takımlarının Transferleri ve Hazırlık Dönemi

Bem hala yabancı sayısını kısıtlamanın yerlilerin gelişimine bir katkı sağlayacağına inanmıyorum. Ama alacakları kontratlara ciddi bir katkısı olacağına da şüphem yok..

Farmar amerkadan geldi avrupada bir sure zaman gecirmeden sadece para icin gelmisti, Kristic geldiginde sonmeye baslayan bir yildizdi.Tomic gibi eskiden fenerin aldigi Batiste gibi. Hetkesin gozdesi olabilecek bir yildiz degdi. Rako zaten hicbir zamN en ust seviyenin oyuncusu olmadi. Iyi skorerdi ama en ust seviyenin altinda bir oyuncuydu. Bu tip oyunculara en ust seviye maasi verirseniz gelecegjni soyemistim zaten Nicholas da Efese gelene kadar parlamis bir oyuncu degildi Efeste parladi ardindan Panaya gitti.

Barcanin verebileegi 2 milyon vergiler haric rakamlar zaten vergileri isin icine katmadan o parayi verebilirler. Singleton en az 3-4 yerden bu parayi alabilir ve efesi tercih etmez.

Koclari getirmek ile oyuncu getirmek farkli. Her takimda bir tane koc var Real Barca hatta cogu zaman Pao ve Oly gibiler de kendi kulturlerinden adam getirince geriye iki uc klup kaliyor kaliteli koclar icin. Dacka yuksek btce ile Blatti getirdi ama oyuncu olarak getirdikleri en ust oyuncu Wanamakerdi. Kaldi ki Wana geldigindesu anki seviyesinin altinda bir oyuncuydu . 20-25 milyon butce ile Blatti getiren Dacka oyyncu olarak Moermann Clyburn Slughter ile oynadi

Farmar para için geldi diyorsun da benim de söylediğim zaten bu. Gerekli parayı verip, ortaya yüksek bir hedef koyarsan tavlayamayacağın oyuncu yoktur. Rakocevic dedigin adam gelmeden önce Euroleague'nin en onemli skorerlerinden birisiydi. Kristic ise Avrupa'nin en çok kazanan uzunu, en önemli 2-3 pivotundan birisiydi. Zaten en formda olduğu donem yolu Avrupa'ya düşmezdi adamın. Daha neyi getirmesi gerekiyormuş Efes'in anlamadim.

Darüşafaka örnegini vermişsin ancak Efes ile uzaktan yakindan ilgisi olmayan bir kulüp.Darüşafaka bahsettiğin sezon Avrupa'da ilk kez Euroleague oynadı. Bilinilirligi Efes'in çeyreği kadar. Yine de iyi bir bütçeyle kendilerini Top8'e atacak kadroyu kurdular. Ayrıca getirdikleri Wanamaker ve J.Anderson, son finalist ve en önemli şampiyonluk adayı olan Fb tarafindan istenmelerine ragmen daha iyi kontrat öneren Dacka'ya gitti. Verdiğin örnek olan Daçka'nin sıfır bilinirligine ragmen Avrupa transfer piyasasının en gözde oyuncularından ikisini kapması fazlasıyla beni destekleyici argümanlar.

Shved gibi bir örnek var önumüzde. Adam Khimki yerine Cska'yı, Real'i seçse Euroleague şampiyonu olacak ama o kendisine en yüksek kontrat öneren Khimkiyi tercih ediyor. Hadi Khimki'yi de gectim, Avrupa'da her takimda çok önemli işler yapabilecek oyuncular 500-600 bin dolar fazla para alabilmek için Çin'e gidiyorlar, Efes'e mi gelmeyecekler, daha neler...

Barcelona vergiler hariç 2 milyon verebilir diyorsun. Anlamadığın nokta, Efes ve Barca'nın bütçesini eşit farzederek yorum yapıyoruz. Yani Barca vergiler hariç bir oyuncuya 2 milyon veriyorsa kasasından çikan para 3 milyondur. Denk butçedeki Efes ise kasasından 3 milyon çikardığında bunun tamamına yakınını oyuncuya verir.

Son düzenleme:
2016-2017 sezonunda Darüşşafaka daha fazla para vererek Fenerbahçe'nın istediği Wanamaker, James Anderson ve Mindaugas Kuzminskas'ı transfer ettiği ortamda, buna benzer bir çok örneğin olduğu Avrupa basketbolunda Anadolu Efes'in yüksek kontrat verse bile gözde oyuncuları alamayacağını iddia etmek komik oluyor. Olimpia Milano mesela her yıl en gözde oyuncuları süper başarılı bir takım olduğu için almıyor, daha yüksek kontrat verdiği için alıyor.

Efes'in bilhassa geçmişi basketbol dünyasında çok ciddi bir marka. Bir çok takım yokken efes vardı diyebiliriz. Efes'in parasını bastırdığı takdirde avrupada alamayacağı çok oyuncu olduğunu düşünmüyorum. Formda dönemlerinde Spanoulis'i alamazlardı belki Navarro'yu ama bir elin parmaklarını çok geçmez.

Farmar amerkadan geldi avrupada bir sure zaman gecirmeden sadece para icin gelmisti, Kristic geldiginde sonmeye baslayan bir yildizdi.Tomic gibi eskiden fenerin aldigi Batiste gibi. Hetkesin gozdesi olabilecek bir yildiz degdi. Rako zaten hicbir zamN en ust seviyenin oyuncusu olmadi. Iyi skorerdi ama en ust seviyenin altinda bir oyuncuydu. Bu tip oyunculara en ust seviye maasi verirseniz gelecegjni soyemistim zaten Nicholas da Efese gelene kadar parlamis bir oyuncu degildi Efeste parladi ardindan Panaya gitti.

Barcanin verebileegi 2 milyon vergiler haric rakamlar zaten vergileri isin icine katmadan o parayi verebilirler. Singleton en az 3-4 yerden bu parayi alabilir ve efesi tercih etmez.

Koclari getirmek ile oyuncu getirmek farkli. Her takimda bir tane koc var Real Barca hatta cogu zaman Pao ve Oly gibiler de kendi kulturlerinden adam getirince geriye iki uc klup kaliyor kaliteli koclar icin. Dacka yuksek butce ile Blatti getirdi ama oyuncu olarak getirdikleri en ust oyuncu Wanamakerdi. Kaldi ki Wana geldigindesu anki seviyesinin altinda bir oyuncuydu . 20-25 milyon butce ile Blatti getiren Dacka oyyncu olarak Moermann Clyburn Slughter ile oynadi

Her şeye bir cevap bulmak yerine açık açık "kimsenin efes'e gelmesini istemiyorum, fb doğuşa gelecek hepsi, uçalım kaçalım vesely, obra kobra oley" yazsanıza ne geveleyip duruyorsunuz? Çok göze batıyorsunuz..

Amerikalılar, avrupa'ya para kazanmaya gelirler. Avrupalılar için takım, ülke ve kariyer vb. etkenler takım seçiminde etkili olur ama amerikalılar için olmaz. Onlar için kariyer NBA'dir. Parayı bastırın evinizin önünde de oynarlar.

2016-2017 sezonunda Darüşşafaka daha fazla para vererek Fenerbahçe'nın istediği Wanamaker, James Anderson ve Mindaugas Kuzminskas'ı transfer ettiği ortamda, buna benzer bir çok örneğin olduğu Avrupa basketbolunda Anadolu Efes'in yüksek kontrat verse bile gözde oyuncuları alamayacağını iddia etmek komik oluyor. Olimpia Milano mesela her yıl en gözde oyuncuları süper başarılı bir takım olduğu için almıyor, daha yüksek kontrat verdiği için alıyor.

Kuzminskas ı ne zaman transfer etti Daçka?

Patlama yaptığı dönemde Olympiakos’tan Dunston , EL şampiyonluğu sonrası Tyus, Khimki’den Honeycutt, D.Brown gibi isimler geldi neyi tartışıyorsunuz hala ? Kaldı ki Farmar, Vujacic gibi isimler de varken..

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Her şeye bir cevap bulmak yerine açık açık "kimsenin efes'e gelmesini istemiyorum, fb doğuşa gelecek hepsi, uçalım kaçalım vesely, obra kobra oley" yazsanıza ne geveleyip duruyorsunuz? Çok göze batıyorsunuz..

Bi bitmedi su goze batma. Souron musun her sey gozune batiyor. Oyuncularin efese gelmesini neden istemiyeyim. Keske Ataman tam istedigi kadroyu kursa hicbir mazereti olmasa da herkes ne kadar vasat oldugunu anlasa.

Oyuncu tercihi konusunda sozumun arkasindayim. Sadece parayla bir anda en gozde adamlari alamiyorsunuz. Fener uc sene boyunca avrupanin en gozde adamlarini isteyip alamadi Teo Calathes Ser-Rod gibi adamlari iskaladi. Dacka avrupanin bana gore en iyi ikinci kocunu getirebilmesine ragmen takima buyuk yildizlar koyamadi. Direk nba'den kaliteli yabanci alabiliyorsun Farmar Datome Vesely geldiler ama avruoada bir sure oynamislar arasinda en tepe adamlari sadece parayla getiremiyorsun.

Ben Efes Dunston Thomkins gibi adamlari alamaz demedim ki Calathes Teo Singleton Shengelia gibi adamlari alamaz dedim. Gecmiste aldigi Dunston Tyus gibi adamlar takimlarinda yildiz diiller takimin rol oyuncularigdilar. Eskiden 500-600 alirken Efes 1- 1'5 verip aldi. Teo Calathes Singletin zaten 2 m civari kazanan adamlar bunlara o parayi versen de gelmezler. Basari hedefini de gosterebilmen lazim.

Son düzenleme:
Bi bitmedi su goze batma. Souron musun her sey gozune batiyor. Oyuncularin efese gelmesini neden istemiyeyim. Keske Ataman tam istedigi kadroyu kursa hicbir mazereti olmasa da herkes ne kadar vasat oldugunu anlasa.

Oyuncu tercihi konusunda sozumun arkasindayim. Sadece parayla bir anda en gozde adamlari alamiyorsunuz. Fener uc sene boyunca avrupanin en gozde adamlarini isteyip alamadi Teo Calathes Ser-Rod gibi adamlari iskaladi. Dacka avrupanin bana gore en iyi ikinci kocunu getirebilmesine ragmen takima buyuk yildizlar koyamadi. Direk nba'den kaliteli yabanci alabiliyorsun Farmar Datome Vesely geldiler ama avruoada bir sure oynamislar arasinda en tepe adamlari sadece parayla getiremiyorsun.

Ben Efes Dunston Thomkins gibi adamlari alamaz demedim ki Calathes Teo Singleton Shengelia gibi adamlari alamaz dedim. Gecmiste aldigi Dunston Tyus gibi adamlar takimlarinda yildiz diiller takimin rol oyuncularigdilar. Eskiden 500-600 alirken Efes 1- 1'5 verip aldi. Teo Calathes Singletin zaten 2 m civari kazanan adamlar bunlara o parayi versen de gelmezler. Basari hedefini de gosterebilmen lazim.

Efes başarısız olsa da Avrupada gayet iyi piyasası var. fb ülker, fb doğuş yokken de vardı Efes. Ve ben bu zamana kadar isteyip de alamadıkları pek oyuncu görmedim.

Dunston, Kristic yıldız değil ama Ayon, Singleton, Shengelia yıldız demek...

Şu an Dunston dediğin adam Avrupa'nin en iyi 5 uzunundan biridir. Post up savunmasi, ikili oyun savunması, atletizm, güç, çember koruma, orta mesafe, patlayacılık, adam da olmayan şey yok

Şu yukarda yıldız dediğin 3'lü de CSKA'dan Efes'e gelen Kristic'e back up olurlardı en fazla.

Son düzenleme:
Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi takımlarından Darüşşafaka’dan yapılan resmi açıklamada Jordan Loyd ile bir yılı opsiyonlu olmak üzere iki yıllığına anlaşma sağlandığı duyuruldu.

27 Temmuz 1993 doğumlu, 1.93 boyunda ve hem 1 hem de 2 numaralı pozisyonlarda görev yapan Jordan Loyd, kariyerinin ilk profesyonel sezonunu geride bıraktı.

Jordan Loyd bu sezon Hapoel Eliat formasıyla İsrail Ligi’nde 17.4 sayı, 5.0 ribaund, 3.6 asist ve 1.7 top çalma ortalamalarıyla mücadele etti.

Bu sezon Turkish Airlines Euroleague’de de mücadele edecek olan ve baş antrenörlük görevine David Blatt’ın yerine Ahmet Çakı’yı getiren Darüşşafaka, daha önce Lietkabelis Panevezys’ten Zanis Peiners’i de renklerine bağlamıştı.

......................................................

Bir önceki sezonu Darüşşafaka'da, geride bıraktığımız sezonu ise Fenerbahçe Doğuş'ta geçiren Birleşik Amerikalı guard Brad Wanamaker, şimdi de NBA yolcusu. Adrian Wojnarowski'nin haberine göre Wanamaker, NBA ekibi Boston Celtics ile anlaşma sağladı.
(via@sportando)

Son düzenleme:
Wanamaker sonunda muradına ermiş. Bakalım Boston'da ne yapacak. Fizik olarak zaten nba standartında bu adam. Fenerdeki senesi pek iyi geçmedi belki nba'de daha başarılı olur.

Anadolu Efes, 2 gün önce Simon'un doğum gününü kutladı. Bence Simon kalacaktır.
Az önce de Toney Douglas'a teşekkür edip yollarını ayırdı.
Yeni bir guard transferi gelebilir her an...

....................................................
Darüşşafaka, Martin Hermansson'u bitirmek üzere.
(via@NeoRock06)

Son düzenleme:
Panathinaikos'un sözleşmedeki çıkış maddesini kullanarak serbest bıraktığı Kenny Gabriel ile Türk Telekom anlaştı.

Telekom gümbür gümbür geliyor.
Müthiş bir transfer, helal olsun...