2018-2019 BSL Takımlarının Transferleri ve Hazırlık Dönemi

Metin Türen de kaçtı. Adamlar transferi bitirecek neredeyse biz daha bir oyuncuda kaldık. Tam da bize uygun adamları alıyorlar sürekli. Şu Telekom'u sponsor olarak bir yanımıza çekemedik, bu da eski-yeni bütün yöneticilerin ayıbı olsun.

Sportando kaynaklarına gelen bilgiye göre San Antonio Spurs'teki oyuncu opsiyonunu kullanmayıp serbest kalması muhtemel olan Joffrey Lauvergne, Fenerbahçe'nin radarında. Bu sezon NBA'de San Antonio Spurs formasıyla 56 maça çıkan 26 yaşındaki Fransız uzun Joffrey Lauvergne; yaklaşık 4.10 sayı, 3.10 ribaund ortalamaları tutturdu.

Beinsports'un son dakika haberine göre Fb, Lauvergne ile anlaşma sağlamış. D.Pick'in haberine göreyse Hunter ve Hines'e 1 milyon doların üzerinde kontrat veren CSKA, Lauvergne ile maddi sebeplerden ilgilenemiyorken FB oyuncuyla anlaşıyor. Kim bilir ne istedi de CSKA geri adım attı.

Sonra Obra'nın imkanları kimsede yok deyince ne var canım bunda ya falan diyorlar, ne diyeyim...

Singleton ile anlaştıkları haberleri de çok yaygındı. Ondan vazgeçip mi aldılar Lauvergne'yi bilmiyorum. Ama eğer ikisiyle de anlaşıldıysa;

Vesely-Melli-Singleton-Lauvergne pota altını düşündüğümüzde Fb'nin mali gücünün CSKA ile yarıştığını söyleyebilirim

Son düzenleme:
Beinsports'un son dakika haberine göre Fb, Lauvergne ile anlaşma sağlamış. D.Pick'in haberine göreyse Hunter ve Hines'e 1 milyon doların üzerinde kontrat veren CSKA, Lauvergne ile maddi sebeplerden ilgilenemiyorken FB oyuncuyla anlaşıyor. Kim bilir ne istedi de CSKA geri adım attı.

Sonra Obra'nın imkanları kimsede yok deyince ne var canım bunda ya falan diyorlar, ne diyeyim...

Singleton ile anlaştıkları haberleri de çok yaygındı. Ondan vazgeçip mi aldılar Lauvergne'yi bilmiyorum. Ama eğer ikisiyle de anlaşıldıysa;

Vesely-Melli-Singleton-Lauvergne pota altını düşündüğümüzde Fb'nin mali gücünün CSKA ile yarıştığını söyleyebilirim

Pickin soylemek istedigi 2 tane milyonluk kontrat verdigi pivotu varken Cska boyle bir masrafi yapmaz. Haklibda Cska iki tane pivota sahip onlarin eksigi 4 numara. Singleton ile ilgileniyorlar, tam aradiklari adam. Fener artik baska uzun eklemesi yapmaz. 4 tane A sinif hem luks hem de gereksiz.

Bu sene uzun piyayasasi tepe takimlar icin epey hareketli ama kisalarda ciddi bir yokluk var. Bakalim fener wanamaker yerine kimi alacak.

Efes. McClean ile ilgileniyormuş. Bence çok iyi transfer olur. Efes'in çok yüksek bütçelere çıkamayacağı belli oldu zaten. McClean de bana göre Avrupa'nın en underrated uzunlarından birisi. O.Hunter'in geldiği noktaya bakıyorum da McClean'in ondan ne eksiği var diye soruyorum kendime.

Alba döneminden beri GS'ye isterdim kendisini. Oly deki kaos ortamında bence kendisini yeterince gösteremedi. Efes için Dunston-McClean ya da Dunston-Pleiss ideal bir ikili olur. Pleiss'i hücuma katacağı çeşitlilik açısından bir adım öne koyarım.

Son düzenleme:
Pleiss avrupa basketbolunda onemi git gide artan ayaklari cabuk uzun proflinin tam tersi bir oyuncu. Kadrosu cok genis bir takimda belki ters eslesmeler icin silah olarak bukundurulabilir ama temel parcalardan biri olamaz. Valencia gibi vasat bir takimda bile hocasi firca ustune firca atiyordu ayaklari rakibe yetisemedigi icin. Zengin bir eurocup takimi olsam direk alirdim. Eurocupta haksiz rekabrt yaratacak profilde

Zalgiris Kaunas, Edgaras Ulanovas ile 1+1 Yıllık Sözleşme Yeniledi.

Anadolu Efes'in gündemindeydi ama Saras takımda kalınca Zalgiris toparlanmaya başladı.

Maccabi Tel Aviv, Türkiye vatandaşlığı alan ve Türkiye A Milli Takımı'nda oynamaya başlayan Scottie Wilbekin ile ilgileniyor. David Pick, Darüşşafaka Basketbol ile Scottie Wilbekin'in bu konuda görüşme içinde olduklarını yazdı. Wilbekin'in Darüşşafaka Basketbol ile 1.3 milyon dolarlık bir sözleşmesi bulunuyor. Darüşşafaka Basketbol'un onayı olmadan Scottie Wilbekin'in bir takıma imza atma imkanı bulunmuyor.

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde sezon öncesi kadrosundaki tüm yabancıları yenileyecek Pınar Karşıyaka, Antrenör Özhan Çıvgın'ın Demir İnşaat Büyükçekmece'den öğrencisi olan guard Erving Walker'ı gündeme aldı.

Pınar Karşıyaka'nın geçtiğimiz sezonlarda da transfer etmek istediği 28 yaşında, 1.72 boyundaki oyun kurucu, kariyerinde Fransa'da Elan Chalon, Dijon, Strasbourg, İtalya'da Veroli ve Polonya'da Stelmet Zielona Gora formalarını da giydi.

Büyükçekmece'de 2015-16'da ve geçen sezon oynayan Walker, ligde 18.5 sayı, 2.9 ribaund, 5.1 asist, FIBA Europe Cup'ta 15.8 sayı, 1.6 ribaund, 3.7 asist ortalamaları tutturdu. Geçen sezon TBL All-Star maçında 30 sayı atarak en skorer oyuncu olan Walker, Karşıyaka deplasmanında ise 34 sayı, 5 ribaund, 10 asistle yıldızlaşmıştı. İç transferde şimdiye kadar Berk Uğurlu, dış transferde ise Muratbey Uşak'tan Tayfun Erülkü'yle anlaşan Pınar Karşıyaka'nın listesinde İlkan Karaman ve Nusret Yıldırım da var.

(via@sportando)

Fenerbahçe Wilbekin'e olan ilgisini kaybetti. Ergin Ataman komutasındaki Anadolu Efes ise Türk pasaportuna sahip olan oyuncuyu kadrosuna katmak için büyük çaba sarf ediyor.(via@sportando)

Anadolu Efes Moermann ile 1+1 yıllık sözleşme imzaladığını resmi sitesinden açıkladı.

Wilbekin'i de alırlarsa çok iyi iş yapmış olurlar.