2018-2019 Galatasaray Futbol Takımı

İleride tempolu çoğalabilsek hücumda süper olacak ama bi türlü ritim yapamıyoruz üçüncü bölgede. Final paslarında Henry,Ndiaye,Feghouli de biraz ağır kalınca üretemedik gol. Penaltı pozisyonunda Feghouli’nin açtığı orta çok güzeldi. Başakşehirde de bir şey yok. Dediğim gibi ileride biraz daha akıllı ve seri oynasak alırız. Ayrıca Serdar’ın sarı kart gördüğü pozisyon verilmese de olurdu. Ben o pozisyonların çoğunda ve mantıken faul verilmediğini de gördüm. Dokunmayla kendini yere atması bir oldu oyuncunun hiç şarj almadan.
Bu arada Emre’ye edilen küfürler de rahatlattı biraz.

1 puan fena değil. Kazanmaya çalışıp puan farkının 11 olması da vardı işin ucunda. Disiplini bozmadan oynadık, pozisyonlar da bulduk. Belki bu hafta Porto maçı olmasaydı maçı kazanabilirdik. Artık Sivas'ı yenip galibiyet orucumuzu bozmamız gerekiyor. Bundan sonraki 2 maçımızı içeride oynamamız avantaj. Umarım devre arasında adam gibi birkaç oyuncu alırız. Yoksa zor bu kadroyla 2 kulvarı götürmek.

Ben kazanamadık diye üzüldüm. Son vuruşlarda biraz etkili olsaydık Başakşehir’i rahat yenecektik. Maalesef Feghouli yalnız kaldı biraz. Sneijder’den sonra böyle harika top dağıtan biri gelmemişti. Milimetrik paslarla ortalarla harika pozisyonlar yarattı. Takımın beyni olarak oynamalı. Tabi diğer futbolcular da ona eşlik etmeli hücum hattında.
Başakşehir gerçekten çok sıkıcı ve düz oynuyor. Hiç bir renk yok oyunlarında. Sağlam bir fener ve Galatasaray’ın olduğu ligde kesinlikle lider falan olamazlar. Bu sene en büyük tehditleri Kasımpaşa olunca rahat rahat ilerliyorlar.

Ben kazanamadık diye üzüldüm. Son vuruşlarda biraz etkili olsaydık Başakşehir’i rahat yenecektik. Maalesef Feghouli yalnız kaldı biraz. Sneijder’den sonra böyle harika top dağıtan biri gelmemişti. Milimetrik paslarla ortalarla harika pozisyonlar yarattı. Takımın beyni olarak oynamalı. Tabi diğer futbolcular da ona eşlik etmeli hücum hattında.
Başakşehir gerçekten çok sıkıcı ve düz oynuyor. Hiç bir renk yok oyunlarında. Sağlam bir fener ve Galatasaray’ın olduğu ligde kesinlikle lider falan olamazlar. Bu sene en büyük tehditleri Kasımpaşa olunca rahat rahat ilerliyorlar.
Fegouli'yi böyle oynarken görünce, sezon başı neden oynatılmadı diye düşünmeden edemiyorum. Üstelik takımın en pahalı oyuncusu...

Yenilmemek önemliydi. Klasik olarak ikinci yarıda takımın pili bitti. Devre arasında ciddi çalıştırılmalı oyuncular. Fatih hoca görmeli atık bu büyük eksiği.

Devre arası çok fazla abartılıyor. Sezon başı olsa anlayacağım lâkin sihirli değnek bekleyenler yanılıyor. Zaten her hafta puan kaybeden takım 50 devre arası geçirse ne olur? Ki bu beceriksiz yönetim, formsuz teknik heyet ve kazma oyuncularla büyük başarılar ümit etmek, fazla iyimserlik gibi geliyor bana.

Yavaş yavaş transfer dönemi yaklaşırken tahminlerimizi yapalım.

Linnes, Feghouli, Nagatomo dışında herkes gidebilir yabancılardan. Onyekuru ve Ndiaye zaten kiralık oyuncular devre arasında gitmezler. Muslera da kaleci olduğu için göndermezler. Donk'un da zaten sezon sonu sözleşmesi bitiyor.

Geriye Maicon, Mariano, Fernando, Belhanda, Rodrigues, kalıyor gönderilebilecek. Ben olsam 5'ini de satardım. Çünkü hiçbiri Galatasaray'da oynayabilecek seviyede değil ne fizik olarak ne mental olarak. Özellikle bugün oynanan maçta Mariano, Fernando ve Rodrigues maçta hiç görünmediler bile. Göründüklerinde de ya çalım yiyorlardı ya da topu dağlara taşlara atıyorlardı.

Bu 5 oyuncuyu devre arasında 25 milyon € dolaylarında satarsak çok iyi olur. 1 stoper, 1 sağ bek, 1 orta saha, 2 forvet alabilirsek şampiyon oluruz. Hatta Avrupa'da kura yardımıyla yarı finale bile gelebiliriz.

En son ne zaman maç kazandık unuttum açıkası. Oynadığımız bir maçta penaltı kazanmadığımızda gol atma ihtimalimiz yok gibi. Lig tam bir kör dövüşü şeklinde ilerliyor. Feghouli'i satamadık, Fatih Hoca takımdan kesti, şimdi mecburen değerlendiriyor. Oyuncuların kondisyonu zayıf, performansları düşük. Alınan oyuncular da sigorta primini doldurmaya gelmiş gibi, paf takım kalitesini yakalayamayan tipler.

mMzPjV.jpg

AL son 32 turunda Benfica ile eşleştik. Daha kolay takımlarla eşleşebilir miydik evet, ama daha zorlu takımlarla da eşleşebilirdik Chelsea, Napoli gibi. Turun ortada olduğunu düşüyorum. Devre arasında nokta transferler yaparsak favori bile olabiliriz. Ben memnunum kuradan. Özellikle ilk maçın burada olması çok iyi. Burada alınacak 2-0 gibi bir galibiyetle büyük avantajlı gideriz oraya.

Ama mutlaka transferler şart! Alan, Muriel, Mangala gibi takıma direkt katkı verecek isimler lazım.

Defansa; Kenny Lala, Cahill, Mangala
Forvete; Burak, Alan, Muriel, Origi, Seleznyov, Doukara

iddiaları var. Bakalım kimleri alacağız. Gerçi bu çapsız yönetim getire getire Selezynov ve Yalçın Ayhan'ı alır transferi bitirir.

Galatasaray oynadığı son 7 iç saha karşılaşmasında sahadan galibiyetle ayrılamadı; 6 beraberlik - 1 mağlubiyet!

Sonra Fatih Terim Allah kerim len. He he.

AL son 32 turunda Benfica ile eşleştik. Daha kolay takımlarla eşleşebilir miydik evet, ama daha zorlu takımlarla da eşleşebilirdik Chelsea, Napoli gibi. Turun ortada olduğunu düşüyorum. Devre arasında nokta transferler yaparsak favori bile olabiliriz. Ben memnunum kuradan. Özellikle ilk maçın burada olması çok iyi. Burada alınacak 2-0 gibi bir galibiyetle büyük avantajlı gideriz oraya.

Ama mutlaka transferler şart! Alan, Muriel, Mangala gibi takıma direkt katkı verecek isimler lazım.

Benfica portodan güçlü değil. Ben eleme şansımızı yüksek görüyorum. Çok güçlü takımlar var yalnız sevillasından napolisine arsenaline Chelsea'sine üst turlarda iş biter. Gerçekçi olursak.

Benfica portodan güçlü değil. Ben eleme şansımızı yüksek görüyorum. Çok güçlü takımlar var yalnız sevillasından napolisine arsenaline Chelsea'sine üst turlarda iş biter. Gerçekçi olursak.
Katılıyorum. Porto Benfica'dan daha iyi olmasına rağmen 2 maçta da kazanacaktık eksiklikler olmasaydı. Özellikle deplasmanda oynadığımız maçta baya ezmiştik adamları, 1 forvetimiz olsaydı kazanırdık da. Benfica ligde 4. sırada. Bu sezon kötüler. Yapılacak birkaç iyi transferle geçeceğimizi düşünüyorum.

Katılıyorum. Porto Benfica'dan daha iyi olmasına rağmen 2 maçta da kazanacaktık eksiklikler olmasaydı. Özellikle deplasmanda oynadığımız maçta baya ezmiştik adamları, 1 forvetimiz olsaydı kazanırdık da. Benfica ligde 4. sırada. Bu sezon kötüler. Yapılacak birkaç iyi transferle geçeceğimizi düşünüyorum.

Bakalım artık devre arasında neler yapacağız. Doğru düzgün bir hamle olmazsa hele forvet işi yine sürüncemede kalırsa işimiz yaş. Ben bu sezon futboldan uzaklaştım ya belki birşeyler değişir de heyecanımı kazanırım.