2018-2019 Galatasaray Futbol Takımı

Gençlerin Porto maçını izleyen var mı? Çok iyi top oynuyor çocuklar. Belki şanssız bir penaltı golüyle yenik durumdayız ancak son 20 dakika top oynatmadı onlara bizimkiler. Gerçekten çok yetenekli oyuncularımız var. Mustafa Kapı daha 16 yaşında olmasına rağmen kendinden 3 yaş büyük takıma karşı oynuyor. Atalay, Abdussamed, Gökay hepsi çok iyi oynadı. Seneye mutlaka A takıma çıkarılmalılar. 35 yaşındaki ölü Selçuk oynayacağına genç dinamik oyuncular oynasın.

Korkarım ki yeni sözleşmeyi kaptı.
O kadar da rezillik yapılmaz herhalde senelerdir sözleşmesi bitsin diye beklenen oyuncuya yeni bir sözleşme önereceklerini sanmıyorum. İlla uzatılacaksa 1 yıllık 1 m'ya kalabilir. Ama onun haricindeki bir sözleşmede çok fena olaylar olur. Engelsiz Aslanlar'ı maddi sebeplerden ötürü Avrupa'ya göndermeyen yönetimin zaten bardağı her geçen gün dolarken böyle bir riske kalkışamazlar.

1-2 geride kapadık ilk yarıyı. Baskılı oynadığımız zaman iyi oynadık, pozisyonlar bulduk. zaten yediğimiz golleri de baskı yapmadığımız zaman, saldım çayıra mevlam kayıra oynanan dakikalarda yedik. Maçın ilk dakikalarında Eren'in attığı gol olsa bambaşka bir maç izleyebilirdik.

Umarım maçı çevirebiliriz. Maddi manevi yönden bir de moral olarak kazanım olur.

2-3 yenildik ama 3. olarak Avrupa Ligi'ne kaldık. Skordan memnun olmasam da oyun bir nebze umut verdi. Forvetsizliğin gazabına uğradık. Bugün Eren yerine Gomis olsaydı bu maçı kazanırdık. Schalke'ye de teşekkür etmek lazım Moskova'ya yatmadılar. Gerçi yatmadıkları için teşekkür etmek garip ancak Türk düşmanlığı için bilerek kaybedebilirlerdi.

Şimdi Şubat'a kadar Avrupa maçı yok. Kafamız rahat olacak. Umarım bu oyunu Başakşehir maçında da oynarız ve kazanırız.

Bu sezon 2 Porto maçı en iyi oyunumuzu oynadık. Dün gece maçın büyük bir bölümünü tek kale oynadık. Mücadeleden, oyundan gayet memnunum, skor elbet bir şekilde gelir, bu maç gelmezse sonraki maç gelir. Böyle devam. Bu maç özelinde bir çıkarımım var; maç boyu Porto'nun solunu Mariano ve Feghouli sağ kanadıyla otoban yaptık. Mariano ve Feghouli bundan sonra beraber sağ kanatta oynamalı. Penaltı kaçırmasına rağmen sahanın en iyi oyuncusu Feghouli. Bu kendisi için bir milat olsun.

Fatih Hoca dün maçtan sonra yine değişim sinyalleri verdi. Dünkü oyun belki yanıltıyor olabilir ama hem fiziksel hem de zihinsel yenilenip bu kadroya bir ya da iki forvet eklersek, iyi forvet, her sonucu alabilecek bir kadromuz var.

Başakşehir maçı çok önemli. Dün oynayanlardan sadece Donk cezalı, Emre sakat. Uzun zaman sonra tam kadroya yakınız. Dünkü futbolu oynarsak Başakşehir'i yeneriz. Aldıkları sonuçlar kimseyi yanıltmasın geçen senenin gerisinde bir Başakşehir var.

Sürekli değişim diyen, her mecraa da bunu deklare edip taraftardan destek bekleyen Fatih Hoca sözünün eriyse -eri olduğunu biliyoruz.- Selçuk ile sözleşme yenilememeli.

Dün sahada farklı bir şeyler vardı. Yenilgiye rağmen herkes takımı alkışladı. Başakşehir'i yenip yola devam edeceğiz.

Sebebi ne olursa olsun Galatasaray forması giyen bir oyuncuya küfür edilmesine karşıyım. O formaya saygısı olmalı herkesin, ayrıca küfür etmek tamamen bir acizlik göstergesidir.

Hepimizin "Avrupa Fatihi" diyerek gururlandığı, ne kadar kötü olsa da Avrupada başka oynadığını düşündüğü, "genlerimizde var" muhabbeti yaptığımız Galatasaray, bu özelliklerini de bir bir kaybediyor nihayet..

Tarihin en kolay ŞL grubundan çıkmayı bırakın, çıkmayı garantilemiş vasat Porto'dan kendi evimizde puan bile alamıyoruz. Başka takımlar için bilmem lâkin Galatasaray için bunun izahı yok. Başka söze gerek de yok. Emeği geçenler kına yaksın.

Not : Arada kötü de oynasan 1-2 maç kazanacaksın ki; yenildiğinde "ama iyi oynadık ya" diye teselli bulmaya yüzün olsun.

Porto liderliği garantilediği grupta son maçta deplasmanda rölanti oynaya oynaya kazandı. Senelerce FB'ye hep böyle yenildik. Adamlar bir tane atar geriye yaslanır, çok iyi oynadık sanırız. Fazla da konuşacak şey yok.

Umarım UEFA serüvenimiz iyi geçer.

Son 32 olası rakiplerimiz belli oldu.

Chelsea
Arsenal
B.Leverkusen
Napoli
İnter
Villareal
Valencia
Real Betis
Benfica
Salzburg
Eintracht Frankfurt
Genk
Sevilla
Dinamo Kiev
Zenit
Dinamo Zagreb

İçlerinde istediğim; Dinamo Kiev, Genk, Real Betis, Zenit
Olursa ne iyi ne kötü olur dediklerim; Villarreal, Valencia, Dinamo Zagreb, Benfica
Mümkünse olmasın dediklerim; Chelsea, Arsenal, Leverkusen, Napoli, Inter, Salzburg, Frankfurt, Sevilla

Benim gönlümden Dinamo Kiev geliyor hadi hayırlısı.

Şu takımların hepsinin belli bi oyun şablonu, işleyen bi sistemi düzeni var. Bana kalırsa Napoli kupa için en büyük favori. Çok iyi futbol oynuyorlar. PSG-Liverpool gibi şampiyonlar ligi favorisi olan iki takımın grubunda son anda elendiler. İngilizlerin bu kupaya pek de önem vermediğini düşünüyorum. Chelsea için Premier ligde zirveyi kovalamak daha önemli gibi. Özellikle son City galibiyeti etken.
Yani bize çıkacak rakipten çok bizim ne yapacağımız önemli asıl. En kolay lokma da çıksa çok farkedeceğini düşünmüyorum. Biz önce kendimizi tamamlamalıyız ki sonra rakibe bakalım. Zaten forvet falan alınmayacaksa bu yazdıklarım da çöp, önemsiz bi yorum.

Bu akşam Başakşehir ile maçımız var fakat hiç umutlu değilim. Kamuoyunun geneli Porto maçındaki oyunu beğenmiş ama ben beğenmedim. Porto'ya karşı coşkulu oynadık, iyi oynamadık. Maç baştan sona rakibin kontrolündeydi ve onlar ne istediyse oldu. Teim'in maç sonu söylediği gibi, 2 sefer gelip 3 gol buldular. Portekizliler çok çıkmadığı için biz de maç sonuna kadar oyun içinde kalabildik. Neticede adamlar bizi yorulmadan yendi. Umarım Başakşehir de benzerini yapmaz. Zira yaparsa çözüm üretebilecek bir kadromuz yok.

Belki bi ihtimal cezalılar dönüyor diye saha içinde güç dengesini koruruz ama kilidi açmak için fazlasına ihtiyacımız var.
Şöyle diyim forvetsiz, gol fakiri Galatasaray ve sadece 6 gol yemiş Başakşehir.. Koruyup kollanma olayını söylemiyim dedim ama maalesef öyle bi faktör de devreye girebilir bugün. İnşallah VAR kimseyi yakmaz bu akşam.