Oktay Mahmuti nerede Ertuğrul Erdoğan nerede
800.000+400.000 doları da ödeyeceğiz ayrıca... Büyük iş dediğimiz şey ligden düşmemeye oynatılacak ve bununla övünülecek bir GS... Bunu mu istiyoruz gerçekten?
Şimdi, en son koç ile TL olarak yapılan sözleşme hangi zamanda acaba ? Bu durum yönetimin bütçe ve mali durum ile ne kadar ilgilendiğini gösteriyor. Sözleşme 145.000 USD de olabilirdi.
Öncelikle giden Oktay Hoca. Onu gönderen yönetim değil. Haklıdır-haksızdır, parasını almıştır - alamamıştır - alacaktır apayrı konu. Gerçekler ise sizler kabullenmeseniz de; klüp mali açıdan zor durumdadır, genel ekonomik durumdan dolayı hiçbir şirket büyük paralara sponsor olmak istememektedir. Çekilen ve bütçe düşüren klüp sayısı bu sene çok fazladır. Yönetim GS'ı düzlüğe çıkarmak için önceliği doğal olarak taraftarın en çok sevdiği spora vermiştir. Ayrıca sözleşmesini tek taraflı fesheden Oktay Mahmudi'dir. Geçen seneden 400.000 USD onun hakkıdır, alması da etiktir. Ancak bu seneki 800.000 USD'yi isterse eğer, yasal olarak hakkıdır ama o zaman paragöz diyenleri de haklı çıkartır. GS zor durumdayken o parasını yattığı yerden alacaktır sonuçta. Oktay Hoca'dan belirli şeyleri beklerim ama o 800.000 USD'yi istemesini beklemiyorum açıkçası.
Oktay Mahmudi nerede, Ertuğrul Erdoğan nerede derken, Oktay Hoca elbet daha kariyerli daha iyi bir koç. Ancak bütçe belli. Oktay Hoca bu paraya kalsaydı gelecek oyuncu kalitesi daha da düşecekti haliyle. GS o zaman ciddi bir küme düşme adayı olurdu. Elinde sihirli değnek olmadığını geçen sene gördük, 10. aldığı takımı yarım sezonda 9. yapabildi. Elinde sihirli değnek olan koçlarda vardır muhakkak ama Oktay Hoca onlardan biri değil, zor koşullarda başarılı olabilecek bir koç hiç değil.
Ben her sene basketbolda yaşanan maddi problemlerden sıkıldım. Sürekli eski oyunculara olan borçlardan sıkıldım. Bozulan imajdan sıkıldım. Artık ne olursa olsun, ilk önce klubün ayakları yere bassın. Gerekiyorsa 1-2 sene düşmemeye oynasın, küçülmesi gerekiyorsa da belirli bir süre küçülsün. Ama bu şube yaşasın, önce kendini toparlasın, sonra ayağa kalksın. Gönül isterse bir an önce olsun, ama tüm pencerelerden rasyonel bir şekilde baktığında hemen olsun istemek, polyanacılık oynamaya benziyor.
Bu arada küme düşmemeye oynayacağımızı hiç zannetmiyorum. İlk 6 içinde olursak başarıdır. 7-8 normal yerimizdir. Ligde hemen her takım bütçe düşürdü...