2020-2021 Euroleague

E o zaman biz de Mahmudi ile kültür değil kimya yakaladık öyle mi :)

Evet tam olarak öyle oldu. Kavramlar karışıyor bence. Kültür dediğiniz şey oyuncular gider koç gider ama çarklar aynen devam eder. Bunu kavram tartışmasına dökmek anlamsız Fb'nin basketbol kültürü neyse bizim de efesin de fazlası yok. 20 yıldır savurduğu paralarla avrupanın en kötü fiyat/performans takımlarından biri Efes. GS de Mahmuti ile zamanında güzel bir kimya yakaladı ama dereyi geçemedi sana o derede yüzmeyi öğretti sadece. neticede bu da bi şeydir tabi.

Fenerbahçe Beko dünkü rezilliği Guduric transferi ile kapatmış görünüyor 😀
Obradovic gelmeli diyen var. Obradovic bunu gördüğü için ayrıldı zaten farkında değiller 😀

Lorenzo Brown giderse Nigel Williams Goss'a giderler de sene ortasında bu kadar değişiklik yapmak ne kadar mantıklı orası ayrı bir hikaye.

Marko Guduric transferini tamamlayan Fenerbahçe Beko, uzun/forvet rotasyonuna hamle yapmak için üç isimle görüşme hâlinde:

Jeremy Evans
Louis Labeyrie
Eric Mika

Bu üç isimden en çok istenilen Labeyrie; fakat görüşmelerin en olumlu devam ettiği oyuncu Mika.

(via@topabaski)

Jeremy Evans çok kötü iş olur. Eric Mika da Barthel gibi adam hatta onun hiç şut atmayanı Labeyrie biraz daha çember koruyucu bi adam enteresan bi listeymiş

Guduric bomboş bir hamle. Mevcut halet-i ruhiyeye bi dokunuşu olacağını zannetmiyorum. Obra döneminde bile çok tepki çekmişti bu adam. Labeyrie niye gelsin, onu anlamadım. Takımı iyi gidiyor ve takımın önemli parçalarından biri, iyi de katkı veriyor bu sezon. Ki gelse de böyle bi ortamda-takımda çok fark yaratacağını sanmıyorum. Evans zaten Tyus hamlesinden farksız olur, sadece atlet bir oyuncu. Ben şu hamlelere ve isimlere bakınca Erol Bulut ve Ali Koç'un transferlerini görüyorum. Sorun bambaşka, çözüm daha da bambaşka yerlerde aranıyor...

Efes toparlanınca kendisini ilk 8'e atacaktır ama bu gidişle pek yukardan giremeyecekler. Barcelona ya da CSKA ile play offta eşleşirlerse saha dezavantajıyla da f4'ün dışında kalabilirler.

Fb'ye gelince boşa masraf yapıyorlar. Guduric'in ciddi maç eksiği var. Toparlanması bile bir süreç. Adı geçen uzunlardan da Labeyrie dışında iş yapacak isim yok. Evans ve Mika en fazla Vesely'i yedekler

Guduric transferi ile bir tane de 4 numara alacaklarmış. sayfalarına baktığımda bu iki transferle f4 yapacaklarını yazan kitleler var. inanılmazlar cidden !

guduric fenerbahçe'de ne oynadı da nba yaptı hala onu düşünürken geri postalanmış zaten. savunması çok zayıf, izlediğim kadarıyla toplada çok iyi değildi. sadece gününde olduğunda dış şutlarla çok can yakıyordu. oyun kurucusuz bir fenerbahçe'de ne oynacağını da az çok belli. bu transferle gaza geliyorsa fenerbahçe taraftarı sorunu daha görememiş.

Guduric o takımda çok göze çarpmadı ama bence Avrupa'da her takımda olması gereken bir yönlendirici. En azından ileride olmak istedikleri yerde kadroya yazılabilecek adamlardan biri. Ama şu takımda topu alsın yıldız olsun deniyorsa o iş zor.

Ulanovas'tan hiç katkı almadılar. Guduric onun yerine geldi sanırım. Ulanovas'ta dünkü maçtan sonra keşke burda kalsaydım demiştir...

İsmail Şenol da Guduric transferine pek anlam verememiş. O da bizimle aynı şeyleri söyledi. Buraya getiriliş amacının takımın işleyen dişlisi olmak yerine başka bi beklenti ile getirildiğini algıladığını ve sorunun transfer ya da koç değişikliği olmadığını söyledi.

Olympiakos-Real Madrid maçı harika. Kusursuz bir Euroleague mücadelesi. Hırs, mücadele, yüksek adrenalin, her an değişen gidişat ne ararsan var.

Gerçekten harika bir maç oluyor. Şöyle “eurolig” maçlarını görünce ağzı açık izliyor insan nefessiz. Geçmişteki maçlardan birini izliyor gibi tat alıyoruz. Tavares’i iyi kitlediler, Spa önderliğinde iyi de savaşıyorlar. Çok güzel maç.

Sadece 3 üçlük isabetiyle aldılar maçı. Çok süpriz sonuç oldu.
Şu anda CSKA bütün takımlardan bir adım daha önde. Onu Barcelona, Madrid, Milano ve Bayern izliyor.
Hasretle Shane ve Efes'i de bekliyoruz bu grup içerisine 😀