2020-2021 Euroleague

Fenerbahçe Beko, birkaç hafta önce transfer etmek istediği fakat sonuç alamadığı ABD'li pivot Frank Kaminsky ile, oyuncu Sacramento tarafından serbest bırakılınca yeniden masaya oturacak. (Uğur Ozan Sulak)

Euroleague için çok iyi 4 numara. Fark oluşturacaktır. Ama bu kötü kadro da ne kadar iş yapar orası ayrı.

Bence guard rotasyonu içinde Guduric, Kaminsky gibi NBA'den düşmüş birini bulacaklardır. Ne de olsa para çok...

@webEncestando kaynaklı habere göre Fenerbahçe Beko, Thomas Heurtel'i takasla kadrosuna katarken, karşılığında bir diğer Fransız guard Leo Westermann ise Katalan ekibinin yolunu tutacak.

Fener'in laçka düzeninde iyi kötü istatistik kasar kendini kurtarır Heurtel. Westermann'dan belki Saras başka bir şekilde katkı almayı başarabilir. Bu arada konuyla biraz alakasız ama az önce İsmail Şenol'un twitini gördüm; Datome'yi paylaşıp ''bu ara çok formda'' yazmış. Baya şaşırdım, hatta girip istatistiklere baktım adam resmen yerlerde sürünüyor. İstatistiği geçtim, adam son 2-3 sezondur çok az maçta iyi oynadı. Komik buldum twitini.

Dunston şu gözlükten umarım vazgeçer. El - göz koordinasyonunu çok bozuyor o meret. Potaya çok yakın iki pozisyonu bitiremedi. Normalde çok rahat bitirdiği pozisyonlardı.

Efes nihayet sağlam bir galibiyet aldı. Özellikle üçüncü çeyrek geçen seneden esintiler vardı. Larkin de bu sene ilk defa böyle ağırlık koydu maça. Çok iyi galibiyet, müthiş ihtiyaçları vardı. Şu Cska biraz farklı duruyor Euroleague’de onun dışında Efes’in bu haliyle bile yenemeyeceği takım yok. Yani f4 şansı aynen devam ediyor.

Barça maçı ölçü olur mu bilmiyorum. Zira son dönemde bir hayli zorlanıyorlar ve form düşüklüğü yaşıyorlar. Yani formsuz Barça'yı yenip diğer hafta formda bi orta seviye takıma kaybedip aynı teraneye bağlayacaklarsa çok da önemi yok. Tabi yine de sezonu berbat yaşayan bir Efes için çok çok önemli bir galibiyet.

Efes'te Larkin'n dönmesi çok önemliydi. Yani resmen onu bekliyordu Efes. Larkin son 20 günde 10 küsür maça çıkmıştı çok yorgundu, ritmi bozuldu, sene başında sakattı, covid oldu, bir sürü saçma sapan parametre bir araya geldi ve ilk defa bugün geçen seneki Larkin gibi oynadı. Larkin böyle oynarsa herkesi yenebilirler ama Efes'te rotasyon sorunu var gibi duruyor. Hala formda bir takım yok ortada. 4 numaralardan katkı alamadılar bugün. Barca'da epey formsuz gidiyor. Yani hala Efesin ne yapacağını kestiremiyorum. Larkin'e çok bağlılar.

FC Barcelona, takım ile İstanbul'a gelen Thomas Heurtel'i, Barcelona'ya dönüş için uçağa almadı.

Fenerbahçe Beko'ya gidebilmesi için izin verilen Fransız guardın, Sarı-Lacivertliler yerine Real Madrid ile görüştüğü iddiası sonrası kulüp tarafından böyle bir karar alındı.

Sezonun istikrarsız takımı Anadolu Efes, karşısında kendinden daha istikrarsız Barcelona’yı bulunca zaman zaman geçen sezondan enstantaneler sunarak maçı kazandı. Galibiyette Larkin kadar onun arka planda kaldığı anlarda dublörlüğünü kusursuz yapan Simon’un da payı var. Basketbol aklı çok üst düzey gerçekten.

Saras’ı ise Erol Bulut’a benzetmeye başlıyorum. Eline verilen kusursuza yakın geniş kadro, konulan büyük hedefler, sezona iyi başlayınca yükselen beklentiler fakat zaman geçtikçe dengesizleşen performanslar, istikrarsız sonuçlar, takım içinde hâlâ kesinleşemeyen roller vs.

Şu ana kadar en beğendiğim takım ise Real Madrid. En kilit oyuncularından birini Nba’e yollamalarına rağmen güçlerinden pek bir şey kaybetmemiş gibi duruyorlar. Maç içinde öne de geçseler, geriye de düşseler çoğu zaman disiplinden hiç kopmuyorlar ve bir şekilde istediklerini almayı başarıyorlar.

Anadolu Efes, Monaco forması giyen Fransız uzun Mathias Lessort ile ilgileniyor. (SDNA)

Pleiss'ın sakatlığı uzun sürünce beklenilen bir hamle.

Efes'in oyun içi sertliğe ihtiyacı var. Ben kötü bi hamle olarak görmüyorum. Ama hücum kısmında çok tıkanıyorlar, evvela bunu halletmeleri lazım.