2020-2021 Euroleague

Ben bi takımı umarım başarısız olur diye izlemem abi zaten başarılı olacakları en fazla play off yapmaları olur. Efesle fb arasında benim için bir fark yok iyi bi şeyler görmek istiyorum sadece. Efes için de aynısı geçerli benim için.

Cska Efes'in hep zorlandığı bir takımdı hatta F4 seviyesine çıktıktan sonraki tek zorlandığı takımdı diyebiliriz. Bu sene shengeila ve mulitinov ile geçen yıllara göre daha da uzayıp aynı zamanda kalınlaştılar takım olarak ki zaten Efes'e en ters gelen yönleri buydu. Efes' in psikolojik üstünlüğü de Cska'ya verdiğini düşünürsek çok yüzdeli dış şut sokmadıkları takdirde yenmeleri pek olası durmuyor. Larkin iyi durumda değil şutunu bulur bulmasına da deliciliği sekteye uğramış ki bunu takımda yapabilen iki kişiden biri, geçen yıl ki seviyesine geri dönebilecek mi merak ediyorum. Yine net şutör eksikliğide var forvet pozisyonunda geçen yıl Peters'ten verim alamayıp bıraktılar ihtiyaçları var o tarzda bir oyuncuya. Broekhoff dün serbest kaldı bir teklif yaparlar heralde ona. Herşeye rağmen efes F4 yapacaktır absürt bir sakatlık olmadığı sürece zaten güçlü takım sayısı iyice azaldı belki Cska, Barca, Efes ve Real dörtlüsünü Milano zorlar onun dışında şimdiden belli takımlar.

Fener yine tokatlandı normal olarak, şaşırmadım. Üst üste kaçıncı mağlubiyetleri oldu belli değil. Neredeyse 15 maç yapıldı ve sadece 5'ini kazanabildiler. O 5 maçın 3 ü zaten kendinden altta olan, ligin en berbat ve zayıf takımları, diğeri de hiç forma girememiş Efes.

Efes öyle böyle değil, fena rezil oldu. Yıllar önce Fener Baskonia’ya karşı böyle bir yenilgi almıştı ona benzettim bu maçı. Larkin’in bu formsuzlıktan öte isteksizliği nasıl çözülecek bilmiyorum. Sanki zorla oynatılıyormuş gibi. Önceki hafta yorgun dedik ama bu maça dinlenmiş çıktı. İlk geldiğinde de böyleydi gerçi ama artık bunu aşmış olması lazımdı. Sadece Larkin de değil Singleton da çok kötü. Geçen seneki Singleton nerede bu seneki nerede. Real maçı varmış onu alırlarsa belki kendilerine gelirler.
O sene sonunda biz şampiyon olmuştuk ama haklısın, zaman zaman böyle yenilgiler olabiliyor en iyi dönemlerde bile. Strasbourg yenilgisi de var mesela..

Hakkaten çok rezil bi akşam oluyor 2 takım adına da. Fener daha ilk dakikadan havlu attı baya da astronomik fark olacak gibi görünüyor. Efes zaten bildiğimiz gibi, kafa olarak hiç yoklar.

Ah be Micic e yakışırdı o son atışın girmesi. Efes yine çevirip kazanabileceği maçı verdi. Larkin olayı da artık iyice krize döndü resmen. Bence adam akıllı bir dinlendirilmesi lazım bu adamın. Kendine gelemiyor yoksa.

Basketbol kültürü denilen şey, öyle 3-5 sene F4 yapmakla ya da 1-2 sezon final oynamakla olmuyor. Önemli olan istikrar sağlayabilmek. Bütçe düşse de, koç/kadro değişse de, farklı engeller çıksa da her zaman yukarılara oynayabilmek, rakiplere tehdit oluşturabilmek.

Zalgiris, Olympiakos, Panathinaikos hatta Kızılyıldız gibi takımları buna örnek verebiliriz. Fb Beko ve Efes’in ise daha kat etmesi gereken çok mesafe var.

Basketbol kültürünü söylemiştim geçen gün olay olmuştu burda biraz. Maccabi kadrosu çok mu iyi? Ama bi kültürleri var. Zalgiris her sene önemli oyuncularını satıyor, bütçesi ve oyuncu kalitesi düşük. Peki sonuç ? 20 milyonluk feneri yerin 7 kat dibine soktular. Allah’ın Bayern Münih’i bile şurda 3-5 senede bi kültür yarattı ve o çizgide güzel ilerliyor. Üstelik Williams, Monroe gibi önemli isimlerini göndermesine rağmen.
Fener ile maçı olanlar haftayı bay geçiyor artık. Trajikomik bi durum çıktı ortaya.

Maccabi'nin son 10 yılını biliyoruz bence..Kültür bu kadar basit bir şey değil bence Bayern Trinchieri, Maccabi Sfiroupoulos, Efes Ataman hepsi bir kimya tutturdular. Kültür bence underrated oyuncularla büyük başarılar elde edersen konuşulabilir. Zalgiris F4, Olympiakos'un 2012 şampiyonluğu gibi. Yoksa Efesin 20, Maccabi'nin 7-8 yılı hepimizin malumu.

E o zaman biz de Mahmudi ile kültür değil kimya yakaladık öyle mi :) Fenerin de son 10 yıl malum o zaman. Anlatmak istediğim kısım şu; bi kültür yaratılmadı. Kimya dediğin oyunculardan yaratılır, her sene oyuncu değişiyorsa o kimya olmaz, kültür olur. Kültür ile kimya bambaşka, apayrı şeyler. Kimya kadroyla ilgilidir, takımla ilgilidir, kültür ise basketbolla.