2020-2021 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Dort numaradan devsirme bir pivot degil de, tam o pozisyonun adami gerekiyor. Uzun bir maraton olacak, bu ciddiyeti bizden once Ertugrul hoca zaten kavramistir. Ben bu kadroya guveniyorum. Son olarak tamamlayici, saglam bir pivot gelirse cok guzel olacak.

Öncelikle izlediğim 2 maçtan sonraki düşüncem; takım gerçekten çok heyecan verici. Yabancılar çok iyi seçilmiş, özellikle elimizden kaçan oyunculardan sonra alternatif oyunculara kalmamıza rağmen, çok güzel seçimler yapılmış. Bu sene eğer ödeme ve sakatlık problemleriyle uğraşmazsak, çok eğlenceli bir sezon bizi bekliyor.

Efes maçını izledikten sonra ilk düşüncem, yapılacak uzun transferleri sahada hiçbir şey yapmayıp, sadece 6-7 ribaund ortalamasıyla oynayacak oyuncular olsa bile yeter idi. Teknik ekip bu düşüncemi görüp, üstüne bir de artırarak Johnathan Williams'ı getirdi. Williams gerçekten eksik olan ribaund ve pota altı atletizmini çok iyi şekilde giderecek bir oyuncu. Planlarımızda 6 yabancı ile başlamak, 2 uzun almak vardı fakat Williams'a kontrat verdikten sonra 6. yabancı hamlesini yapabilir miyiz bilmiyorum, bütçe kalmamış olabilir. Kalmasa bile bence çok iyi 5 yabancımız, Yiğit gibi iyi bir yerli oyuncumuz, Barış gibi tecrübeli bir elimiz ve beni çok şaşırtan Berk gibi bir potansiyelimiz ile 8 oyunculu iyi bir Türkiye Ligi rotasyonumuz var. Göksenin ve Ayberk de 5er dakikalık 9-10. rotasyon oyuncularımız olurlar. Bu takımdan çok ümitliyim,umarım her şey istediğimiz gibi gider sezon boyunca.

Greg Wittinghton da takımda kalsın bitirelim transferi işte. Macon konusunda çok heyecanlıyım. İzleyenler çok olumlu konuşuyor hakkında. Eğer istediklerimizi yaparsa bu takım çok iş yapar. Yeni transferimiz de hayırlı olsun.

Ertuğrul Hoca Basketfaul Youtube kanalına konuk olmuş. Hem pandemi belirsizliği, hem de tam istenen oyuncunun piyasada bulunmaması sebebiyle 6. oyuncu için acele etmiyoruz dedi. Sezon ortasına kalabilir son hamle.

Tahminim Johnathan 5 olarak başlayacak kısa vadede 6.yı da transfer edeceğiz gibi.

tahmin ettiğim gibi. Fibanın kadınlar eurocup ve erkekler europe cup organizasyonları 2021’e sarktı BCL ve El için de kuralar çekildi ama organizasyonun akıbeti belli değil. Sezon ortasına kalacağını zannetmiyorum BCL kesin oynanacaksa gelişim ligi takvimine göre de diğer oyuncu gelir

1 uzun daha almamak baya riskli olur.Bütçeyi bilemiyorum tabi beklemek mecburiyetinde olabiliriz.Bu durum Berke ve Ayberk için kötü olur.Dakikaları artarsa performansları düşebilir.Berke için 8-10,Ayberk için 6-8 dakikalar ideal.

hazırlık döneminde 3 sakatı olan başka takım var mıdır şans mı yani bu ana pivotsuz 4 tane hazırlık maçı yapmamıza girmiyorum bile

Neden çok mu kötü idi bu akşam . Tek taraflı fesih hakkı olduğunu sanmıyorum. Sadece kontratındaki miktar düşük olduğu için karşılıklı anlaşarak kontrattan çıkmak kolay olur. Öte yandan teknik ekibin bunu yapması düşük bir olasılık bence.

Rj Hunter şu anda takımda yeri en garanti adam olabilir. Adam en potansiyelli kanat şutörümüz belki de. Bugün tuğla gibi attı ama her zaman böyle olacak diye bir kaide yok. Formunu bulunca bu kadar delicisi, bu kadar top yönlendiricisi olan takımda çok faydalı olacaktır. Gönülsüzlük, isteksizlik görsem anlarım da şut ritmini bulamamış diye bir adamı kapı dışarı etmenin lüzumu yok. Sabır.

Hunter için ben de günlük performans olarak görüyorum ancak oyuncu rolleri daha belirlenmemiş gibi duruyor.Hunter ve Yiğit üzerinden çok fazla hücum yapıyoruz.Sezon içinde böyle olmaz diye düşünüyorum.Hamilton ın sakatlığı ve Barışın yaşından dolayı sezon öncesi fazla yüklenmek istememiştir hoca.Transferler de gelince kurgu oturmaya başlar ve Hunter ve Yiğit daha çok ceza şutlarını kullanma rolüne dönerler.Ben gayretlerinden oldukça memnunum.Bu takımdan umutluyum umarım kimya tutar ve sakatlıksız bi sezon olur.

Evet Antalya'ya gecip takima katilmis. Zach olayi sonrasi yaklasik 20 gunde bir yabanci eklendi. Aksiyon suresi fena olmadi.
Kadroya ekleme sansimiz var mi acaba, biraz izlesek.

Skor potansiyeli yüksek bir takımız. Göksenin dışındaki 5 kısa da topa yön veren oyuncular. Uzunlarda Motum da yüksek skorlara rahatlıkla çıkabilen bir isim.

Williams takımın temel hücum prensiplerine rahatlıkla ayak uydurabilecek tarzda bir uzun ve rebound problemini de büyük ölçüde çözecektir ancak fazla caydırıcılığı olan bir isim değil gibi. Bu denli skor potansiyeli yüksek bir takımken yapacağımız son hamle net bir kesici olmalı.

Nnoko Kızılyıldız'dan gönderilmiş.Sebebine de sakatlık denmiş. Eğer ciddi bir sorun yoksa bizim takıma cuk oturur.

Son düzenleme:
Beni asıl düşündüren sorun maçların seyircisiz oynanacak olması...Kurduğumuz takım transition basketboluna uygun coşkuyla tempoyla oynamaya uygun oyunculardan kurulu...Seyirciyle yükselip atmosferle yukarılara tırmanabilecek bir ekip...Seyircisiz maçlar antrenman maçı havasında geçiyor...Takıma olumsuz etkisi olacağını düşünüyorum bu durumun...

Ilk yari icerdeki maclar kotu denk geldi. Ust seviye butun takimlarla iceride seyircisiz oynayip, ikinci yari seyircili (ihtimal) deplasmanlara gidecegiz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...