2020-2021 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Olagandışı bir durum olmazsa kışın ortası bugünden daha iyi olmayacaktır pandemi açısından .Sezonun tamamlanamama ya da olağan şekilde tamamlanamama olasılığı da az değil malesef
Aynı fikirdeyim, ligin ikinci yarısında şartların bugünden daha iyi olacağını gösteren hiç bir işaret yok. Ama bu sefer bir şekilde başlayan turnuvaları tamamlayacaklar. Ama nasıl olacağını göreceğiz..

Yani Hamilton daha şimdiden böyle sızlanmaya başladıysa işimiz var demektir. Dünyanın durumu belli, şartlar belli. Bu tip şeylerin olacağı da az çok belliydi.

Ne yazmış tam olarak sonradan silmiş mi ben göremedim de sezon oynanırken pandemi patlasa da sızlansa anlarım da hem sözleşme yapıp hem de sızlanmak hele hele sosyal medya üzerinden sızlanmak epey eksi yazar kalsa bile

Evet bence de ortada birsey yoksa sosyal medyadan bunu yazip silmek neden. Bekleyip birsey olunca sasiralim hep beraber.

Çok muğlak bir ifade olmuş. Bence de bu sezon, en azından Şubat ayı ortalarına kadarki kısım çok kaotik olacak. Basketbolcuların da ailesi, sevdikleri olduğundan işleri zor. Ayrıca her temaslılık durumunda tomografi çekiliyor mu onu da bilmiyorum. Genç ve kronik rahatsızlığı olmayan kişiler için bir yıl içinde iki defa tomografi çektirmek covid 19'dan çok daha tehlikeli. Yüksek oranda false positive sonuç verdiği söylenen pcr testleri de pek güven vermiyor.

Belirtisiz temaslılar BT'ye girmez , kamuda pcr bile bu gruba yapılmıyor şu an, olası vakalarda bile akciğer tutulumunu düşündürecek belirtisi olanlar giriyor sadece(nefes darlığı gibi) , ya da resmi kılavuz öyle en azından,

Hamiltonun da mental açıdan Hunterdan farklı nitelikte sorunları olabileceğini daha önce yazmıştım tabi halen sadece spekülasyon sayılır bu. Süreç herkes için zor. Öte yandan sonuçta genç sağlıklı bir sporcu için ciddi bir sağlık sorunu olma olasılğı gerçekten düşük asıl daha anlaşılabilir korku sevdiklerine bulaştırma olabilir ama muhtemelen yalnız yaşıyordur.Ayrıca belki daha da önemlisi her anlamda kış henüz gelmedi. Şu aşamadaki sıkıntıyı tolere etmekte zorlanıyorsa ileride nasıl tolere edecek. Ayrıca derdini Twitter üzerinden dile getirmesi de ayrı bir sıkıntı ve profesyonellikten oldukça uzak. Sonradan da konuşmak istemiyorum tarzında bir twit daha atmış.O da biraz çocukca geldi. Özetle sonradan silmiş olsa da sezonun henüz başında ben bu işi kaldıramacağım diyen bir insanın gerçekten kaldıramama olasılğı var demektir, hem sezon ortasında takımı yalnız bırakabilir hem de sezon boyunca takımın psikolojini etkileyebilir, ve bu olasılığı analiz edip yol yakınken önlem almak gerekebilir.

Çok muğlak bir ifade olmuş. Bence de bu sezon, en azından Şubat ayı ortalarına kadarki kısım çok kaotik olacak. Basketbolcuların da ailesi, sevdikleri olduğundan işleri zor. Ayrıca her temaslılık durumunda tomografi çekiliyor mu onu da bilmiyorum. Genç ve kronik rahatsızlığı olmayan kişiler için bir yıl içinde iki defa tomografi çektirmek covid 19'dan çok daha tehlikeli. Yüksek oranda false positive sonuç verdiği söylenen pcr testleri de pek güven vermiyor.
Pcr testinin false positive sonuç verdiğini ilk kez duydum. Emin misiniz bundan ? Benim bildiğim, eğer pozitif çıkarsa pozitifsiniz ama negatif çıkarsa yanlış olabilir şeklindeydi, yani pozitif durumu yakalayamayabiliyordu.

Pcr testinin false positive sonuç verdiğini ilk kez duydum. Emin misiniz bundan ? Benim bildiğim, eğer pozitif çıkarsa pozitifsiniz ama negatif çıkarsa yanlış olabilir şeklindeydi, yani pozitif durumu yakalayamayabiliyordu.

Yanlış negatif demek istemiştir sanırım. Yanlış pozitiflik oranı pratik olarak sıfırdır muhtemelen.

Elisa testinin bile yanlış pozitif sonuç verme olasılığı var ama gözardı edilebilecek kadar küçük bir oran. Covid için yapılan pcr testlerinde bir kaç yerde yüksek false positive çıktığını okumuştum ama aylar oldu. Aşağıdaki linkte o kadar da yüksek olmadığı yazıyor. Yani dediğiniz gibi asıl sorun false negative gibi duruyor. Yine de bazı çalışmalarda false positive çıkmanın daha olası olduğu sonucu da alınmıyor değil:

"We screened a total of 444 human colonization and 14 human infection isolates using the A07 or CO1 primer set representing the gene SAPIG2194 or SAPIG2195, respectively. All isolates were also spa typed, and a subset, including all potential false-positive and false-negative isolates, were typed by MLST. Sensitivity was 96.5% and specificity was 98.3% (Table 1). There were three false negatives that were all t571/ST398. The six false positives included two t922/ST1 isolates, one t045/ST1 isolate, one t337/ST9 isolate, one t505/ST45 isolate, and one t002/ST105 isolate (Table 2)."

https://theconversation.com/coronavirus-tests-are-pretty-accurate-but-far-from-perfect-136671

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...