Pleiss’ta ısrar etmeleri lazım. Hem sıcak atıyor hem de o ateşledi.
Tamam da benim bahsettiğim kalite değil ki zaten.Takımın toplam kalitesi hakkında şüphem yok.Ancak belli parçalar değişmeliydi.İlla bu adamlarla devam edilecek diye bir şey yok.CSKA falan almadı diye de bu benim söylediğim adamları vasıfsız yapmaz.Ayrıca bu oyuncularin mevkilerinde CSKA’nın asıl oyuncuları belli.Clyburn,Kurbanov,Shengelia,Milutinov gibi topçular var.Efes’te bu bölgelerdeki asıl oyuncular sıkıntılı bana göre zaten.Efes’in belli bölgelerde kabuk değişimine ihtiyacı vardı.Bunun için de saydığım oyuncular buna uygundu.2018’de Ergin Ataman’ın geldiğinde izlediği transfer stratejisiyle şu anki arasında da bir fark olsun bir zahmet.O zamanlar Euroleague’de 15-16 bandında gezen bir Efes varken şu an Avrupa’nın en gözde takımı haline geldi.Tabi ki kariyerini yeniden canlandırmak ihtiyacı olan oyuncular yerine daha hazır oyuncular tercih edecekler.Papapetrou, Spa gibi adamları almak zor. Zamanında adama Oly'nin 2 katı mı ne teklif ettiler yine gitmedi. Yıllardır imkanı varken hiç gitmedi. Yunanlarda farklı bir bağlılık oluyor bazen aşırı sahipleniyorlar takımlarını. Diğer isimlere gelirsek; niye CSKA falan almadı hiç ? Gidip hala Bolomboy'la falan devam ediyorlar. Onlar da salak o zaman. Ha benim şahsi fikrim kesinlikle, mümkünse Dunston yerine bir 5 numara alınmalıydı. Onun dışında 3 numaraya da bir dokunuş olabilirdi.
Efes'in zaten üst düzey isimlere sahip bir kadrosu olmadı ki. Hatta Ergin Ataman'ın ilk devraldığı kadro , şu kadrodan daha etiket bir kadroydu. Misal Sonny Weems, Derrick Brown gibi öne çıkmış isimler vardı. Sonra kurulan kadro: Kaç yaşına gelmiş rotasyon oyuncusu Simon, Banvit'ten başka başarısı olmayan Moerman, idare eder Singleton, pek tercih edilmeyen Pleiss, şapkadan çıkan Micic, Larkin kumarı ve orta hallerde takılan yan parça Beaubois. Şunları o dönem salsan kaç takım almak için yarışırdı ? Ergin Ataman iyi bir kimya tutturdu ve pek de öne çıkmayan bu isimlerden acayip dominant GSW tarzı bir takım yarattı. Bu takım geçen seneye de fiyasko şekilde girdi. Hatta Micic'e az sövmedik burada. Ancak sonra tatil modundan çıkıp mevzuya girmeye başladıklarında kalifiye takımlara 3 maçta 300 sayıdan fazla attıklarını da gördük
Yani özetle; ligin henüz başlarında ben bu maçlardan zaten galibiyet beklemiyordum, bana sürpriz olmadı açıkçası. Hatta Efes şu iki maçtan birini bile kazansa asıl o zaman sürpriz olurdu baya. Muhtemelen kasım ayında toparlanırlar. Aralık ve özellikle yılbaşından sonra da GSW modunu açma ihtimalleri yüksek. Ancak asıl soruyu ve tahlili geçen hafta İhsan Bayülken sormuştu: Efes'in bu sezonki mottosu ne ? Geçen sene yarım kalan hikayeyi tamamlamak hedefiyle başlayınca konsantrasyonları onları ayakta tuttu. Peki bu seneki hedefleri, onları ayakta tutacak olan şey ne ?
Ben bu sefer o modu açabileceklerini sanmıyorum Avrupada bu kadar kısa oyuncu kıtlığı varken elinde Micic-Larkin olması inanılmaz bir olay. Kısa oyuncuda direk rakiplerin zar atıyor real goss ile cska Shvedle. Micic-Larkin ikilisi dışında ise zaten tüm takım 32 üstü ve misyonlarını tamamlamış durumdalar bence. Simondan da vazgeçmezsin tamam ama beabouis, anderson, dunston, pleis, moerman bu isimleri değiştirebilirlerdi. Beabouis yerine melo mesela deneyebilirdi efes moerman yerine luke sikmayı alamazmıydı dunston yerine jekiri falan. Kadro olarakta geçen yılın üzerine çıkmaları gerekiyor bunun içinde yeni oyuncular lazımdı, ciddi bir back to back şansını kaçıracaklar bence.Papapetrou, Spa gibi adamları almak zor. Zamanında adama Oly'nin 2 katı mı ne teklif ettiler yine gitmedi. Yıllardır imkanı varken hiç gitmedi. Yunanlarda farklı bir bağlılık oluyor bazen aşırı sahipleniyorlar takımlarını. Diğer isimlere gelirsek; niye CSKA falan almadı hiç ? Gidip hala Bolomboy'la falan devam ediyorlar. Onlar da salak o zaman. Ha benim şahsi fikrim kesinlikle, mümkünse Dunston yerine bir 5 numara alınmalıydı. Onun dışında 3 numaraya da bir dokunuş olabilirdi.
Efes'in zaten üst düzey isimlere sahip bir kadrosu olmadı ki. Hatta Ergin Ataman'ın ilk devraldığı kadro , şu kadrodan daha etiket bir kadroydu. Misal Sonny Weems, Derrick Brown gibi öne çıkmış isimler vardı. Sonra kurulan kadro: Kaç yaşına gelmiş rotasyon oyuncusu Simon, Banvit'ten başka başarısı olmayan Moerman, idare eder Singleton, pek tercih edilmeyen Pleiss, şapkadan çıkan Micic, Larkin kumarı ve orta hallerde takılan yan parça Beaubois. Şunları o dönem salsan kaç takım almak için yarışırdı ? Ergin Ataman iyi bir kimya tutturdu ve pek de öne çıkmayan bu isimlerden acayip dominant GSW tarzı bir takım yarattı. Bu takım geçen seneye de fiyasko şekilde girdi. Hatta Micic'e az sövmedik burada. Ancak sonra tatil modundan çıkıp mevzuya girmeye başladıklarında kalifiye takımlara 3 maçta 300 sayıdan fazla attıklarını da gördük
Yani özetle; ligin henüz başlarında ben bu maçlardan zaten galibiyet beklemiyordum, bana sürpriz olmadı açıkçası. Hatta Efes şu iki maçtan birini bile kazansa asıl o zaman sürpriz olurdu baya. Muhtemelen kasım ayında toparlanırlar. Aralık ve özellikle yılbaşından sonra da GSW modunu açma ihtimalleri yüksek. Ancak asıl soruyu ve tahlili geçen hafta İhsan Bayülken sormuştu: Efes'in bu sezonki mottosu ne ? Geçen sene yarım kalan hikayeyi tamamlamak hedefiyle başlayınca konsantrasyonları onları ayakta tuttu. Peki bu seneki hedefleri, onları ayakta tutacak olan şey ne ?
Tamam da benim bahsettiğim kalite değil ki zaten.Takımın toplam kalitesi hakkında şüphem yok.Ancak belli parçalar değişmeliydi.İlla bu adamlarla devam edilecek diye bir şey yok.CSKA falan almadı diye de bu benim söylediğim adamları vasıfsız yapmaz.Ayrıca bu oyuncularin mevkilerinde CSKA’nın asıl oyuncuları belli.Clyburn,Kurbanov,Shengelia,Milutinov gibi topçular var.Efes’te bu bölgelerdeki asıl oyuncular sıkıntılı bana göre zaten.Efes’in belli bölgelerde kabuk değişimine ihtiyacı vardı.Bunun için de saydığım oyuncular buna uygundu.2018’de Ergin Ataman’ın geldiğinde izlediği transfer stratejisiyle şu anki arasında da bir fark olsun bir zahmet.O zamanlar Euroleague’de 15-16 bandında gezen bir Efes varken şu an Avrupa’nın en gözde takımı haline geldi.Tabi ki kariyerini yeniden canlandırmak ihtiyacı olan oyuncular yerine daha hazır oyuncular tercih edecekler.