2021-2022 Euroleague

Fenerbahçe iyi dönüş yaptı aslında ama kaç kez en kaçırılmayacak adamlardan biri olan Beauboıs'ı kaçırdılar.Larkin'inde şans üçlüğü Efes'e +1 galibiyet yazdırmış oldu.

Çok saçma ve ilginç bir paradoks yarattı Fener kendi kendine. Yani Avrupa'nın en iyi 3-4 oyun kurucusundan birini devre dışı bırakıp çöpe atamazsın ki. E ne olacak bu adam o zaman ? Sen tutup Larkin takımı bozuyor diye kadro dışı bırakır mısın ? De Colo'yu alıyorsan takımı ona göre dizayn edeceksin. E şimdi De Colo ile kötü diyorsun; onu çıkarınca da takım sıradan bir takıma evriliyor. Yani ya De Colo ile yapamayacaksın ya da onu çıkarıp takımın tavanını düşüreceksin. Kangren yaratıp kol kesmek arasında saçma bir denklem oluşturdular.
Fener'in buraya kadar gelmesi iyi oynamasından değil ki. Efes erkenden 20-30 farka gelince, geçen seneki huyuna dönüp maçı dans ederek götürmeye kalktı. Ha yok öyle değil diyorsanız açın geçen seneki maçları. Madrid'i, CSKA'yı, Barça'yı 30 dakika paramparça edip 10 dakikada maça ortak ettiler. Misal bugün Efes yerine Olympiakos olsa Fener daha erken kaybederdi maçı belki de.
Fener cephesinden bakarsak; şu De Colo olayını çözmedikçe daha çok maç kaybederler. Kadro kaliteleri gerçekten yetersiz. E Floyd falan diyorduk, bugün patates ettiler onu da. 1 ve 5 numaran Eurolig'in en iyilerinden; bi zahmet güzel bir kadro yelpazesi oluştur. Daha ne istiyorsunuz anlamadım. Oyunları da zaten o geçiş dönemi sonrası tekrar dibe vurdu. Buna ihtimal veriyordum zaten ama bu kadar yüksek ihtimal vermiyordum.

Efes hala gecen sezonun uzaginda bana gore.Bu aksam ilk yariyi cok iyi oynasalar da ikinci yariyi tamamen oyuncu kaliteleriyle kazandilar.Bobua genel olarak cok iyi bir ikinci yari oynadi ve Larkin bana gore cok iyi bir mac cikarmasa da mac topunda imkansizi sokarak Efes’e arti bir galibiyet daha yazdirdi.5 numara bolgesi bana gore buyuk soru isareti Efes’te.Pleiss bana gore o bolgenin en net ismi.Kisalarda zaten hic bir sorunlari yok.Bu takimin 3 numarasina Caner Topaloglu’nu da koysan siritmaz.Ama gecen sezonun sampiyonunun en net 5 numarasi Pleiss ise bence orada bir sikinti var demektir.Yanlis anlasilmasin Pleiss’i bugun 3 4 takim disinda kimse koysan fark yaratir ama benim anlatmak istedigim baska bir sey.
Yine de ben Efes’in her seye ragmen kendini F4’e atacagini dusunuyorum.Ergin Ataman/Micic/Larkin/Bobua..Boyle bir voltran kimsede yok Euroleague’de.

Milan'ın salak hallerine tahammül edemiyorum artık. Yıllardır hep üst düzey kadrolar kurdular. Özellikle son 2 senedir alternatifi bol, derin ve çok kaliteli isimler aldılar. Belki de başka bir takım yok bu kadar backuplı. Messina da bir haltı beceremiyorsa gitsin emekli olsun artık. Ergin Ataman olsa çoktan 2 kupa yazdırmıştı Milan'a. Bunların bu salak saçma gidişleri dengeleri de bozuyor. Yok yere yer işgal ediyorlar.

Euroleague pandemiden sonra yine bir kriz anında çok kötü bir karar vermiş. Kararı takımlara bırakmak ayrı bir saçmalık nasıl tarafsız bir oylama beklenebilir ki böyle bir durumda. Real ve özellikle fb için acayip motivasyon düşürücü bir olay bu saatten sonra fb maçlarına ne için çıkacak yani. Aynı şekilde sezon boyu sallantıda olan efes bir anda ev sahibi avantajını alabilme konusunda favori duruma geldi. Yüzdelere bakılsa çok daha adaletli olurdu.

Kesinlikle saçma bir karar.. Eurolig yönetimi suçu kendi üstünden atmak için oylama sistemi ile kulüpleri işin içine sokmuş.. İşin ironik tarafı da Cska da oy kullanmış..

Son düzenleme:
Euroleague pandemiden sonra yine bir kriz anında çok kötü bir karar vermiş. Kararı takımlara bırakmak ayrı bir saçmalık nasıl tarafsız bir oylama beklenebilir ki böyle bir durumda. Real ve özellikle fb için acayip motivasyon düşürücü bir olay bu saatten sonra fb maçlarına ne için çıkacak yani. Aynı şekilde sezon boyu sallantıda olan efes bir anda ev sahibi avantajını alabilme konusunda favori duruma geldi. Yüzdelere bakılsa çok daha adaletli olurdu.

Ben adaleti tek bir takım açısından okumak yerine genelde uygulanması mantıklı kararın alınmasından yanayım. Kararın alınış şekli kesinlikle saçma ama karar doğru. EL gibi bir organizasyon ligden ihraç gibi -her ne kadar bugüne kadar olmamışsa da- yaşanması hiç de ütopik bir durumu öngöremeyip yönetmeliklerine eklememesi saçmalık. Üstüne oylama yapıyorsun hissedarlarım aynı zamanda bunlar diye ve herkes kendi çıkarına göre oyluyor. Ama Avrupa'da ligden ihraç olduğunda örneğin 2 hükmen yenilgi durumunda tüm maçlar oynanmamış kabul ediliyor(Covid-19 istisnaydı). İhraç edilmiş bir takımı puan durumuna yansıtamazsın. İhraç ettiğin takım fikstürde yer alamaz. NBA olsa oynanan maç sayılarının eşit olmasına bile gerek yok çünkü orada yüzdeye bakılıyor ve zaten herkes herkesle eşit sayıda oynamıyor ama Avrupa böyle değil. Burada lig bittikten sonra olsa dereceler değişmesin diye sadece sıralamadan çıkarılır ama lig devam ederken tamamen tüm maçları iptal olur.

Ayrıca adalet konularına gireceksek o zaman kim daha çok haketti oylaması yapsalardı. Kime yarar kime yaramaz diye bakmadan adalet getirmediğine inansak bile doğru olan kararı almak lazım.Ama emin olun fener medyası fenere yarasa tersi durum ve yine ters karar alınsa yine bağırırdı. Adaletten ziyade kendine yarayıp yaramadığına bakılıyor. Adaletse mevzu Fener maçında Kazan 50'yi bulamadığı maçtan sonra ligin en formda takımlarından biri olup geleni geçeni yendiğinde bu Fenere artı yazmış olmuyor muydu? Bu işlerde şans faktörü de var inkar edilmek istense de ve rus takımlarının ihricaı da böyle değerlendirilmeli. Ancak bir kahramanlık hikayesi çıkartılıp sorunlar görünmeden masada kaybettik düşüncesiyle gelecek sezona başlanırsa yine kaybedilen sezonları olur.

Ben adaleti tek bir takım açısından okumak yerine genelde uygulanması mantıklı kararın alınmasından yanayım. Kararın alınış şekli kesinlikle saçma ama karar doğru. EL gibi bir organizasyon ligden ihraç gibi -her ne kadar bugüne kadar olmamışsa da- yaşanması hiç de ütopik bir durumu öngöremeyip yönetmeliklerine eklememesi saçmalık. Üstüne oylama yapıyorsun hissedarlarım aynı zamanda bunlar diye ve herkes kendi çıkarına göre oyluyor. Ama Avrupa'da ligden ihraç olduğunda örneğin 2 hükmen yenilgi durumunda tüm maçlar oynanmamış kabul ediliyor(Covid-19 istisnaydı). İhraç edilmiş bir takımı puan durumuna yansıtamazsın. İhraç ettiğin takım fikstürde yer alamaz. NBA olsa oynanan maç sayılarının eşit olmasına bile gerek yok çünkü orada yüzdeye bakılıyor ve zaten herkes herkesle eşit sayıda oynamıyor ama Avrupa böyle değil. Burada lig bittikten sonra olsa dereceler değişmesin diye sadece sıralamadan çıkarılır ama lig devam ederken tamamen tüm maçları iptal olur.

Ayrıca adalet konularına gireceksek o zaman kim daha çok haketti oylaması yapsalardı. Kime yarar kime yaramaz diye bakmadan adalet getirmediğine inansak bile doğru olan kararı almak lazım.Ama emin olun fener medyası fenere yarasa tersi durum ve yine ters karar alınsa yine bağırırdı. Adaletten ziyade kendine yarayıp yaramadığına bakılıyor. Adaletse mevzu Fener maçında Kazan 50'yi bulamadığı maçtan sonra ligin en formda takımlarından biri olup geleni geçeni yendiğinde bu Fenere artı yazmış olmuyor muydu? Bu işlerde şans faktörü de var inkar edilmek istense de ve rus takımlarının ihricaı da böyle değerlendirilmeli. Ancak bir kahramanlık hikayesi çıkartılıp sorunlar görünmeden masada kaybettik düşüncesiyle gelecek sezona başlanırsa yine kaybedilen sezonları olur.
Ona bakacak olursan Kızılyıldız gitti Oly deplasman da yendi.. Oly o sıra covid vakaları ile sarsılmış ve formsuz idi.. Fener in Kazan ı yenme zamanı örneğin çok saçma olmuş.. Her takım fırsatları değerlendirir.. Zalgiris gitti Real 47 sayı da tutarak yendi..

her sene euroligden degisik bir karar cikacak neredeyse. Dunyada neredeyse bircok lig tamamlanirkene bunlar tatil etmisti. Simdi de lig tablosunu corba ettiler. Ligden atilan takima sizi atinca ne yapalim diye sormak cok ilginc gercekten.

Ona bakacak olursan Kızılyıldız gitti Oly deplasman da yendi.. Oly o sıra covid vakaları ile sarsılmış ve formsuz idi.. Fener in Kazan ı yenme zamanı örneğin çok saçma olmuş.. Her takım fırsatları değerlendirir.. Zalgiris gitti Real 47 sayı da tutarak yendi..

Saçma değil. Evet ben de diyorumki hepsi fikstür şansı. Real'i bu aralar yakalamak da fikstür şansı. Bir ara Armani ve Oly'i ile oynamak da fikstür şansıydı. Benim anlattığım konu biz Kazan'ı farka boğduk denirken eğer Kazan o zamanki gibi son sıralarda olsa kimse bunla hava atmazdı. Ne zamanki Kazan forma girdi sanki Kazan o Kazan'mış gibi hak iddia ediliyor. Yine aynı şekilde bu takımlar ligdeyken play-off dışında olan takım arkadan birileri onu geçti diye tepki gösteriyor. O zaman adalet mi bu diye sorarım! Ligden ihraç edilen takımların maçları sayılamaz nokta.

Saçma değil. Evet ben de diyorumki hepsi fikstür şansı. Real'i bu aralar yakalamak da fikstür şansı. Bir ara Armani ve Oly'i ile oynamak da fikstür şansıydı. Benim anlattığım konu biz Kazan'ı farka boğduk denirken eğer Kazan o zamanki gibi son sıralarda olsa kimse bunla hava atmazdı. Ne zamanki Kazan forma girdi sanki Kazan o Kazan'mış gibi hak iddia ediliyor. Yine aynı şekilde bu takımlar ligdeyken play-off dışında olan takım arkadan birileri onu geçti diye tepki gösteriyor. O zaman adalet mi bu diye sorarım! Ligden ihraç edilen takımların maçları sayılamaz nokta.
Evet ama Zenit ve Cska deplasmanları peki ? iki takımı da iyi oldukları zamanlarda yendik. Kazan en kötü dönemi de olsa bizden sonraki maçta Efes kök söktürmüşlerdi.

Evet ama Zenit ve Cska deplasmanları peki ? iki takımı da iyi oldukları zamanlarda yendik. Kazan en kötü dönemi de olsa bizden sonraki maçta Efes kök söktürmüşlerdi.

CSKA ve Zenit'in de 2'şer mağlubiyetlik serileri vardı o maçlara gelene kadar ama ben orasında değilim. 15 takımla bir lig oluşturuyorsan maç sayısı 28 olur ve dışarıdan maç giremez buraya. Hak ederek kazanmışsındır kaybetmişsindir bir önemi yok. Merak ediyorum hükmen yenilgilerle sezondan ihraç yok mu bu ligde? Asıl soru bu; neden böyle bir kriz anında bağlayıcı, kimsenin itiraz edemeyeceği bir karar almaya yarayacak kuralları yok. En doğru kararı da alsalar usul olarak yanlış da değil saçma sapan bir yöntemle karar alınıyor. Takımlardan hakem olması bekleniyor gibi ama hepsi taraf veya bazı takımlara iyi görünmek ya da korkmuyor görünmek gibi kaygıları var.

Bekocular şimdi de Efes’i düşman ilan etmiş kendi aleyhlerinde oy kullandığı için ve mağdur edebiyatına başlamışlar hemen. Sanki kendileri o durumda olsa, aynı şeyi yapmayacaklardı ikiyüzlüler. Gerçekten değişik bir camia.

Bekocular şimdi de Efes’i düşman ilan etmiş kendi aleyhlerinde oy kullandığı için ve mağdur edebiyatına başlamışlar hemen. Sanki kendileri o durumda olsa, aynı şeyi yapmayacaklardı ikiyüzlüler. Gerçekten değişik bir camia.

Sanki tersi durum da Efes'e yarıyormuş gibi üstelik. Şu an 4-6 arası bir yerde bitirmek ve şampiyonluk konusunda iddialı olmak bu kadar yakınken neden 7-8'den öte gidememe tehlikesiyle karşılaşsın. Efes Kulübünün vizyonu Feneri başarılı yapmak üzerine mi kurulu?

Bunlar kıskançlıktan, hasetlerinden Efes’in şampiyonluğunu kutlama nezaketini bile gösteremeyen fanatikler sürüsü. Büyük bölümünün objektifliği Rambo Okan seviyesindedir. Fb, Türk sporunun kanser hücresidir.

Yani devam eden bir ligi nasıl yok saymaya çalışırsın... Oynanmış maçları delete tuşuna tıklayıp mı siliyorsun, anlamadım. Özellikle maçlarda asist, sayı, ribaunt yapmış oyuncuların istatistiklerini silmek de ayrı küfrü hak ediyor. ''Bakın Ruslara yaptırım uyguluyoruz'' diye göstermek için olmadık şekilde dibine vurmuşlar kuralların.
Oy kullanma meselesine gelirsek;
Kimse kimseyi kandırmasın. Aynı durumda FB olsa; 10-15 senedir her fırsatta Ergin Ataman'ın yedi sülalesine küfür edip, neredeyse öldürmek isteyen camia, hiç düşünmeden Efes aleyhine oy kullanırdı. Hatta akşam Twitter'da ''son yıllarda lider bitiren kimse şampiyon olamıyor ki'' diyen bir angut oğlu anguta denk geldim. Efes'in 19-20 sezonu için yazmış kararın doğru olduğunu savunarak. Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi maçlarında rakip takımın bayrağını açıp ; Galatasaray bizi desteklemiyor diyen bir camia. Oy meselesine hiç mi hiç girilmesin bence.