2021-2022 Euroleague

Efes'in formaları aşırı beğendim. Nostalji tadında; sanki 20-30 yıl öncesinden fırlamış gibilerdi. Umarım bu tarz kalın beyaz şeritli ve parlament maviye yakın özel ton kullanırlar seneye.
Madrid'in deli dehşet 3'lük attığı maçtan sağ salim çıkmak zor işti. Hanga, Deck falan bir daha böyle atamazlar zaten. Dunston da her ne kadar yaşlansa da bu tarz maçlarda hala fark yaratıyor.
Hepsi bir kenara; Moerman inanılmaz üstüne koydu bu sezon. Geçen sezonlar çok parlamıyordu ama bu sezon yeni bir seviyeye geçti. Tek başına maça yumruğunu koymalar falan. Topun ağzında Singleton kaldı. Sene sonu postalanır, Moerman'ın yanına da skorer bir 4 numara alınırsa defolar kapanır.

Milano ile ilgili ağır yorumlarım devam edecek. Zira kendileri de salak saçma hallerine devam ediyorlar. Messina CV'sinde bir adamın loser olmasını kabul edemiyorum. Yine salağa bağladılar. Benim fikrim ; Punter'ın gidişi onları etkiledi. Punter yerine Delaney gitseydi o kadar koymazdı mesela. Gerçi buna rağmen Serrod, Delaney, Melli, Hines, Datome gibi kalbur üstü isimlere sahipler. Lamı cimi yok, şu kadroyla bütçeyle ; şu sonuçlar net hüsrandır, hezimettir.

Madem nostalji dedik. Formanin hakki efes pilsendir.
Her actigim sise kendimce basketbol gururdur nedense.

Milano ile ilgili ağır yorumlarım devam edecek. Zira kendileri de salak saçma hallerine devam ediyorlar. Messina CV'sinde bir adamın loser olmasını kabul edemiyorum. Yine salağa bağladılar. Benim fikrim ; Punter'ın gidişi onları etkiledi. Punter yerine Delaney gitseydi o kadar koymazdı mesela. Gerçi buna rağmen Serrod, Delaney, Melli, Hines, Datome gibi kalbur üstü isimlere sahipler. Lamı cimi yok, şu kadroyla bütçeyle ; şu sonuçlar net hüsrandır, hezimettir.
Punter gibi ust duzey saf bir skorer nasil olur da Eurocup’a duser,sezon basindan beri en anlam veremedigim transfer bu herhalde.

Bu saydığın isimler, Melli yi çık, bizim ligde bile zor playoff yapar bence.. Hepsinin dönemi geçmiş.. Datome sakat, iki senedir 5 tane sağlam maçı yok. Delaney bu sene oynadı mı hatırlamıyorum. Serrod da aynı şekilde, adı kalmış kendisi olmayan oyunculardan. Hines da yaş ilerledikçe boyunun dezavantajlarını yaşamaya başlıyor.

2.yarıyı izleyemedim Fenerbahçe nasıl geriye düşüp üstüne birde farklı kaybetti ? Şaka gibiler ya.İlk yarı neredeyse sadece üçlük atan bir Baskonia vardı.

Eksikler birer birer dönmeye başlarken Fenerbahçe üst üste 3 maçı kaybetmiş oldu.Fenerbahçe ciddi derecede şanssız,De Colo-Vesely'i sakatlığa kurban ver,sonra iyi mücadele eden takım yarat,ardından Henry'i kaybet,Rus takımları ihraç edilsin ve galibiyetlerin silinsin.Sonrada play off dışı kal.

Fb ikinci yari hic hucum edemedi,neredeyse hic kolay sayi bulamadilar.Topu yonlendirme isi tamamen Guduric’e kaldi De Colo cikinca ve o da bu yuku kaldiramadi normal olarak.Henry,Sehmus ve Shayok’tan hic katki alamadilar.
Baskonia’da ise Wade Baldwin adeta damga vurdu.Bir ara alev aldi ve inanilmaz bir 2. yari oynadi.Fontecchio ve Alec Peters’ta cok iyiydi.
Baskonia muthis keyif veriyor.Gec form tutmalari uzucu.Ozellikle kisalari ve forvetleri muthis.

Polonara çok iyi bir performansla çok iyi bir çıkış yaptı ve doğal olarak kulüpler almak istedi. Anormal olan ; bu sene Göksenin'e bağlaması. Nasıl böyle oldu çözemedi kimse.
Fenerbahçe için 2 ay önceden yazdığım kehanet yine gerçek oldu ; tıpkı geçen seneki senaryo gibi. Kısa süreli harika bir sekans yaşadılar. Geleni geçeni ezerek yendiler. Fakat bu sadece bir reaksiyondu. Kalıcı bir plan yahut kalıcı bir kalite değildi. Kokoskov dönemi de 10 maç boyunda herkesi süpürdüler ama sonra da 30-40 yemeye başladılar.
2 haftadır ağlıyorlardı galibiyetlerimiz gitti diye ; e aynı durumdaki Monaco da çıkıp herkesi ezmeye başladı. Hem de ezdikleri Efes ve Olympiakos gibi kalburüstü takımlar. Sen Baskonia'yı yenemiyorsan zaten ağlama. Twitter'da salak salak ''Fener şu kadroyla gidemedi, Allah'ın Maccabi'si falan mı gidecek, yazıklar olsun EL'ye'' yazmışlar. Maccabi dediğinin kadrosu da Reynolds, Nunnaly , Williams falan yani düşün. Tabii bunların kafada bütün dünya bunlara düşman.

Bu arada kimse yazmamış ; CSKA'nın yardımcı antrenörü bize geldikten sonra , onlar yardımcı antrenör olarak Dedas'ı getirmişler Itoudis'in yanına. Ligimizden de tanıdığımız iyi bir isim.

Fb ikinci yari hic hucum edemedi,neredeyse hic kolay sayi bulamadilar.Topu yonlendirme isi tamamen Guduric’e kaldi De Colo cikinca ve o da bu yuku kaldiramadi normal olarak.Henry,Sehmus ve Shayok’tan hic katki alamadilar.
Baskonia’da ise Wade Baldwin adeta damga vurdu.Bir ara alev aldi ve inanilmaz bir 2. yari oynadi.Fontecchio ve Alec Peters’ta cok iyiydi.
Baskonia muthis keyif veriyor.Gec form tutmalari uzucu.Ozellikle kisalari ve forvetleri muthis.
Geçen sene Bayern"in çok maçını seyrettim bu Boldwin bazı maçlarda o kadar saçmaladı ki hocaları kenarda şoka giriyordu.Ama dün ilk yarıyı seyrettim faydali oynadı

Geçen sene Bayern"in çok maçını seyrettim bu Boldwin bazı maçlarda o kadar saçmaladı ki hocaları kenarda şoka giriyordu.Ama dün ilk yarıyı seyrettim faydali oynadı
Aslinda gecen sezon Bayern’de cok iyi sezon gecirmisti.Bu sezon ortalarina kadar Baskonia’da bekleneni tam veremedi.Ancak son maclarda Baskonia’nin yaptigi cikista basrolde olan isim Baldwin.Sutunu da gecen sezona gore bir tik daha gelistirmis gibi.Eger boyle devam ederse gelecek sezon daha yuksek butceli bir takimda goruruz kendisini.