2021-2022 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Orta Çizgi'nin haberine Sadık Emir Kabaca için Beşiktaş'a 250 bin $'lık bir teklif yapmışız.

O kadar para var mı ya 😀

Berkan’ı alsak daha iyi olurdu kısmını bir an için unutursak Sadık ne kadar umut vaad ediyor sizce peki ? 4 numara için henüz epey ham sanırım gerçi yaşı da çok genç

Ben Beşiktaş'ın bütün maçlarını izledim hemen hemen geçen sezon. Sadık için tam olarak 4 numara diyemem, daha çok 4,5 diyebilirim. Sezon başı ilk 5 de çıkıyordu ama yerini kaybetti ve süreleri düştü. Geçen sene o takımda hemen hemen herkes beklentileri aştı ama Sadık tam tersi bir performans verdi. Benim o takımda belki de tek beğenmediğim genç oyuncu oydu.

Hadi boşta olsa denersin, anlarım ama 250 bin dolar vermek aşırı mantıksız geliyor bana. Ki kendisi belki de çok iyi bir oyuncu olabilir ileride ama bunun için net olarak zamana ihtiyacı olduğu açık ve bizde o zamana kadar kalacak mı?

Kısaca ben kendisinden en az 2 yıl pek bir şey beklemezdim. Sonrası da meçhul. Ayberk Olmaz kadar katkı verir bana göre en fazla. Ama benim göremediğim bir şeyler vardır bilemem. Milli takım kadrosuna da çağrılmıştı. Umuyorum da öyledir eğer gelecekse.

Sadık Kabaca , Ayberk Olmaz yeteneksizinden 5 kat fazla katkı verir ama 250 Bin Dolar abartı bir bonservis ücreti. 2 Hafta önce Berk Demir ve Kartal Özmızrak'ı bu paraya takıma katabilirdin. Ya da NBA'den getireceğin bir oyuncu bile 250 Bin Dolar'a gelebilir. Bonservissiz gelecekse Sadık'ın başımın üstünde yeri var ama bu bonservisi hak edecek bir oyuncu değil. Şimdilik. Ligde bu bonservisi hakedecek 3-4 oyuncu var zaten.

Sadık bence potansiyelli oyuncu. Hele Ayberk falan yanında bir şey değil de 1.3 milyon tl buy out verecek gücün varsa geçen hafta berk gitti kartal gitti. vallahi deliricem artık ya bilerek mi yapıyorsunuz her gelen aynı şeyi yapıyor çıldırıcam artık

Galatasaray Sadık Emir Kabaca’yı kadrosuna katmak istiyor. Beşiktaş’tan ayrılacak her Türk genç oyuncu için pazarlık süreci söz konusu. Henüz anlaşma ya da netleşen bir durum yok.

(via@caglartorun)

Beşiktaş, Banvit'ten faydalandı. İyi para kazanacağı kişileri takımda tutup işe yaramayanları bize satacak sanırım 😅 Yeni genel menajerimiz Banvit'te görev yaptığı için eski oyuncularını bize kitleyecek sanırım 😀

Bu arada yanlış anlaşılmasın; Sadık Ayberk kadar katkı verir derken ilk 2 sene için öyle düşünüyorum. Sonrası için bir şey diyemem ama ondan sonra zaten iyi oynarsa da biz tutamayız elimizde. Yine de kendisi ile ilgili benim büyük beklentilerim yok.

2010 yılında genç ve potansiyelli oyuncuları uzun yıllı kontratlarla almıştık. Keşke bu tarz hamleler olsa bu arada. Ama o yıl ligde de finale kalmıştık çünkü diğer parçalar da gayet iyiydi. Bilmiyorum ama çok belirsizlik var ve futboldan pek sıra gelmiyor buraya. Daha hala Ege ve Canberk bile açıklanmadı. Yani yönetim çok yeni, mutlaka hamleler yapacaklar ama bir türlü basketbol için ümitlenemiyoruz. Sonraki seneler çok daha iyi olacaksa bu sene de bir beklentiye girmemeye de okeyim bu arada ama buranın da önemsendiğini görmek istiyorum.

Sembolik bir bonservisten bahsetmiyoruz, 19 haziran gecesi seçildin ve Erden Timur yanar döner bir adam değil bizim gibi basketi seven bir taraftar, öncesinde de konuşulmuştur bütçe. Kisacasi bahanemiz yok aslında.

Para varsa Egemen Mert BurakCan Muhammed Can Korkmaz hatta Yigit vs. bonservissiz yada çok düşük çıkış bedeli olanlar tek tek giderken nerdeydin demezler mi? Canberk Kuş 'u neden bonservis ödeyerek tercih ediyoruz o da garip geliyor.

250 bin dolar gibi abartı bir bonservis ödeyebileceksek Berkan'a niye gitmiyoruz Devin Williams'ı Langston Hall'ı biz niye almadık... 250 bin dolar = 2m TL 4 tane yerliye teklif ettiğin ücrete 500 bin TL 'şer fazla teklif eder istediğin oyuncularla 5 tane sağlam yerli alırdık. Ege bile ilk tercihim olmazdı 5 için, Egemen varken.

Sadık Emir iyi oyuncu Ayberk'le kıyaslamam ama halen ham bir oyuncu, Şehmus Alperen kadar hazır değilken bu kadar yüksek çıkış bedeli vermezdim bu parayı efes fener belki bahçeşehir verebilir sadece.

Tamam Mustafa Cengiz ve seçimi ertelemeye sebep adayların yatacak yeri yok ama dediğim gibi Ekrem hoca kalmış Nef le zaten seçim öncesi açıklama bile yapmışsın yani plânların hazır, menajerle ön görüşmelerin yapılması olması lazımdı. Butce büyüklüğünden bağımsız olarak. Can Korkmaz'a Can Öğüt 'e teklif yaptık yapmadık değil ki, cazip gelmemiş ki gelmediler. Para vardıysa neden kaptirdigimiz oyunculara daha iyi teklif yapılmadı da 250 bin dolar yetenekli ama ham Sadık için ezeli rakibe veriliyor? 250 bin TL olsa eyvallah ama parayı böyle kullanacaksak işimiz var.

Sertaç ve Melih'in 2011 'deki halinden daha hazır ama olmuş takımı istikrarlı şekilde taşıyacak durumda değil. Sertaç gibi Melih gibi çok erken yaşta almanın da mantığı yok. Zaten oturmuş bir takımın şube yönetimin yokken biraz daha hazır gençlere yönelmekte fayda vardı.

Bonservis öderiz 2 yıl pişer sözleşmesi bitip olgunlaşınca efes yada fenere gider. Para varsa ikna edebiliyorsan Berkan'ı almak iş. 250 bin dolar verip Sadık 'ı almak transfer becerisi mi diyeceğiz? Daçka Berke'nin opsiyonu için bize bedel ödedi mi sanmıyorum.

Son düzenleme:
Sembolik bir bonservisten bahsetmiyoruz, 19 haziran gecesi seçildin ve Erden Timur yanar döner bir adam değil bizim gibi basketi seven bir taraftar, öncesinde de konuşulmuştur bütçe. Kisacasi bahanemiz yok aslında.

Para varsa Egemen Mert BurakCan Muhammed Can Korkmaz hatta Yigit vs. bonservissiz yada çok düşük çıkış bedeli olanlar tek tek giderken nerdeydin demezler mi? Canberk Kuş 'u neden bonservis ödeyerek tercih ediyoruz o da garip geliyor.

250 bin dolar gibi abartı bir bonservis ödeyebileceksek Berkan'a niye gitmiyoruz Devin Williams'ı Langston Hall'ı biz niye almadık... 250 bin dolar = 2m TL 4 tane yerliye teklif ettiğin ücrete 500 bin TL 'şer fazla teklif eder istediğin oyuncularla 5 tane sağlam yerli alırdık. Ege bile ilk tercihim olmazdı 5 için, Egemen varken.

Sadık Emir iyi oyuncu Ayberk'le kıyaslamam ama halen ham bir oyuncu, Şehmus Alperen kadar hazır değilken bu kadar yüksek çıkış bedeli vermezdim bu parayı efes fener belki bahçeşehir verebilir sadece.

Tamam Mustafa Cengiz ve seçimi ertelemeye sebep adayların yatacak yeri yok ama dediğim gibi Ekrem hoca kalmış Nef le zaten seçim öncesi açıklama bile yapmışsın yani plânların hazır, menajerle ön görüşmelerin yapılması olması lazımdı. Butce büyüklüğünden bağımsız olarak. Can Korkmaz'a Can Öğüt 'e teklif yaptık yapmadık değil ki, cazip gelmemiş ki gelmediler. Para vardıysa neden kaptirdigimiz oyunculara daha iyi teklif yapılmadı da 250 bin dolar yetenekli ama ham Sadık için ezeli rakibe veriliyor? 250 bin TL olsa eyvallah ama parayı böyle kullanacaksak işimiz var.

Yahu 250 bin dolar gerçek mi onu bile bilmiyoruz?
Neden az daha sakin kalamıyoruz 😀

Berkan’ı alsak daha iyi olurdu kısmını bir an için unutursak Sadık ne kadar umut vaad ediyor sizce peki ? 4 numara için henüz epey ham sanırım gerçi yaşı da çok genç
3-4-5 oynayabilecek yeteneği enerjisi var. Alperen ve Şehmus dan sonra en yetenekli oyuncu. Ancak süre vermen gerek gelişmesi için, Ege zaten bazı konularda iyi olsa da bazı yönleri çok zayıf. 3.yerli uzun hem Ege yi hem Sadık 'ı geri götürür (Berkan hariç 3 gibi oynayabildiği için) en az 5 yabancıyla oynayacaksın zaten.

Madem güçlüsün paran var, Beşiktaş 3 yabancıyla oynayacağını açıklamıştı bırak o zaman Sadık Beşiktaş'ta kalsın. Orda daha rahat bir ortamda süre alacak seneye hazır olduğunda al. Yada takımım çok güçlü olur bir tane çaylak yeteneği kaldırır öyle bir yerli kadromuz yok. Eray Canberk Ege Gökseninin yanına Sadık 'ı alıyoruz.

Sakinim arkadaşlar :)

Anladığım kadarı ile bu Banvitli gençlerin bonservislerine menajeri de ortak.Şehmusla ilgii de sürekli rakamlara sızıyor olay sürekli gündemde kalıyor.O düzeyde değilse de bu Sadık meselesi de epey konuşurlur olmuştu o yetmedi rakam sızdı ,artık ne kadar doğru ise .. Ez cümle belki bir miktar da menejer manipülasyonu vardır işin içinden Daçka da talip deniyordu oyuncuya fiyat yükseltmeye çalışıyorlardır.