2021-2022 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Yabancı transferlerine başlamamız ile yerli transferini askıya aldığımızı ve arta kalan bütçeye göre hareket edeceğimizi düşündüm.

Okben transferi ki imza dışında bütün prosedürlerde anlaşılmış gibi görünüyor, beni yanılttı. Açıkçası şu kısır yerli rotasyonuna hava katacak bir yerli oyuncuyu kadromuza katmaya bu kadar yakın olduğumuz için yanıldığıma sevindim.

Transferde geç kalmamıza rağmen Okben, Ege, Rıdvan ve Göksenin ile lig özelinde idare eder bir yerli rotasyonu oluştu gibi. Yabancı transferleri takımın tavanını belirleyecek. Topa yön verebilen skorer bir kısa ve fizikli bir 3 numara bulursak gelecek seneye dair umut veren beklentilere girebiliriz.

Bu arada Telekom, KSK ve Bahçeşehir hatta Bursa kaliteli kadrolar kurdular. Son 3-4 yılın en keyifli, kaliteli ligi olacakmış gibi. Açıkçası şu an ilk 4 bizim adımıza kolay görünmüyor

Yabancı transferlerine başlamamız ile yerli transferini askıya aldığımızı ve arta kalan bütçeye göre hareket edeceğimizi düşündüm.

Okben transferi ki imza dışında bütün prosedürlerde anlaşılmış gibi görünüyor, beni yanılttı. Açıkçası şu kısır yerli rotasyonuna hava katacak bir yerli oyuncuyu kadromuza katmaya bu kadar yakın olduğumuz için yanıldığıma sevindim.

Transferde geç kalmamıza rağmen Okben, Ege, Rıdvan ve Göksenin ile lig özelinde idare eder bir yerli rotasyonu oluştu gibi. Yabancı transferleri takımın tavanını belirleyecek. Topa yön verebilen skorer bir kısa ve fizikli bir 3 numara bulursak gelecek seneye dair umut veren beklentilere girebiliriz.

Bu arada Telekom, KSK ve Bahçeşehir hatta Bursa kaliteli kadrolar kurdular. Son 3-4 yılın en keyifli, kaliteli ligi olacakmış gibi. Açıkçası şu an ilk 4 bizim adımıza kolay görünmüyor

Dee-X-Eray
Okben-Rıdvan
X-Göksenin
X-Canberk
Kravish-Ege

2 numarayı Okben ve Rıdvan ile geçmek çok mu riskli olur bilmiyorum ama Kravish gibi oyuncun varsa onu besleyecek olan Dee olamayacağı için organizasyonu iyi olan bir guard olması gerektiğinden 1 numaraya X yazdım. Bu yüzden 2 numaraya yabancı oyuncu yazmayıp sadece Okben ve Rıdvanı yazdım.
4 numarada ki X inşAllah Motum olmaz.
6.yabancı oyuncuyu 4,5'a yapmak lazım Şampiyonlar Ligi için.

Canberk'ten 4 olmaz 3 olur. Okben 3 fiziğine sahip olsa da sg gibi oynuyor. Yerli 4 almazsak işimiz yine çok zor. Alın şu Mert Celep'i işte.

Alsak bile gerçekçi hedef playoff kovalamak olur. Telekom Bahçeşehir Tofaş Bursa Karşıyaka hatta yabancıları iyi çıkarsa ve oyuncu kaybetmezse Beşiktaş, her zaman iyi takımlar kuran Antep sıkı takımlar.

Harrison'u mental özellikleri nedeni ile tercih etmedi ise demek Ekrem hoca bu durumda Roll hayırlı olsun 😬. TT ile birleşme olmaz da bari Motum'u da alsa giden Kanadalı arkadasın fakir adam versiyonu işte. Şu yabancılar belli olsa da çapımızı bir görsek ilk 2 seçimden sonra ben de ihtiyatlı bir iyimserlik var ama bakalım

Telekom bunu istiyor mu acaba?

Sanmam. O yüzden başaran diye ekledim oraya. Önce bizimkiler isteyecek sonra da karşı tarafı ikna etmeye çalışacak. Çok zor olduğu için de zaten en mübarek başkan olur benim için dedim.

Ama biz başlangıçta patlıyoruz zaten. Mesela Metin Öztürk'e sorulduğunda asla Galatasaray kimse ile birleşmez demişti sanki kötü bir şeymiş gibi. E şimdi Galatasaray Nef olduk mesela. Ne farkı var? En ikna edilebilir kurum da Telekom bence. Bir tek basketbolda da değil, diğer branşlarda da bu tarz birleşmeler aranmalı. Mesela voleybolda bankalarla anlaşmaya gitmeyi deneyebiliriz. Hatta ben Ankara'ya taşınmayı bile göze alabilirdim. İstanbul'da çok fazla taraftar çekemiyoruz salona. Ankara'da daha fazla taraftara oynayabilir takımlarımız.

Böyle bir birleşme de olacaksa bir anda olmaz zaten. Ben gelecekten bahsettim orada. Bunun görüşmeleri atıyorum bugün başlasa en erken seneye olur.

Ben telekomun geçen seneden çok farklı olacağını sanmıyorum kadro kalitesi sorunu yok ki yönetim sorunları var son 30 yılda en fazla galibiyet alan 3 takım var birisi ergin hocanin takımı diğeri 2007 de ki takım bir de geçen sene ki takım hepsi de ortlama 18 galibiyet aldılar ligde öyle farklı zıplama olacağını sanmıyorum bizim ilk 4 de yer almadığımız seneler ligin düzeni bozuk oluyor bizim yerimize aday tofaş gibi takımlar bile atak yapamıyorlar genellikle 4. takimin galibiyet sayısı diğer sezonlarda az oluyor genelde 19 galibiyette kalıyorlar

Ne oldu ya? En son Nef ile yenilmez Armada olup zaferlere koşuyorduk. Yine Telekom birleşmesi vs gündeme gelmiş:)

bu arada şaka bir yana harrisonu tercih etmeyecek durumda olduğumuzu pek sanmıyorum.

Ne oldu ya? En son Nef ile yenilmez Armada olup zaferlere koşuyorduk. Yine Telekom birleşmesi vs gündeme gelmiş:)

bu arada şaka bir yana harrisonu tercih etmeyecek durumda olduğumuzu pek sanmıyorum.

Abartmayı çok seviyorsun yahu 😅 NEF ile güzel bir başlangıç yapacağız. İnşAllah devamı gelecektir. Türk Telekom birleşmesini de bir arkadaşımız söylemiş. Bunun çokta mümkün olmayacağını söyledik. He olursa çok güzel olur. Başarırsa Burak Başkan başarır 😎

Harrison 'ın mental sorunları mi? Oyun bilgisi kararları çoğu siyahi amerikalıdan iyidi bence. Bugün itibarıyla bizde uygun yer yoktu ama sebebin bu olduğunu da sanmıyorum telekom daha iyi teklif sunmuştur muhtemelen.

Haziran başında planımız olduğunu falan sanmıyorum açıkçası. Yoksa ekim ayına geldiğimizde göreceğiz ki takımım maliyeti üstüne 1.5-2 m $ daha koyabilsek karşıyaka bahçeşehir ayarında takım kurabilirdik. Işin acı tarafı camia takımı Galatasaray'ın telekom bahçeşehir karşıyaka kadar güvenilirliliği yok. Geçmişin faturası.

Ekstra 2m $ kaynak yaratamıyorsun ama geçen sezonu sponsorsuz geçiyorsun, futbolda yaşlı oyunculara uzun ve dolgun sözleşmeler önermeye devam ediyorsun. Vizyon vs boş sözler

Harrison 'ın mental sorunları mi? Oyun bilgisi kararları çoğu siyahi amerikalıdan iyidi bence. Bugün itibarıyla bizde uygun yer yoktu ama sebebin bu olduğunu da sanmıyorum telekom daha iyi teklif sunmuştur muhtemelen.

Şaka ile karışık söyledim, ben durumunu sorduktan bence bu tip bir oyuncu gelecek dedikten sonra gittiği için 😬onda bile sorun demedim özellikle ama kötü başladığı ya da üst üste istediğini yapamadığı maçlarda buna takılıp performans kaybı yaşadığını yanlış karalar verdiğimi hatırlıyorum, somut gerekçeler bir tarafa aldığım elektriği de hesaba katınca mental sorunları var diyemesem de en azından mental açıdan yeterince güçlü değil gibi