2021-2022 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Melo Trimble ve Kerry Blackshear'dan gayet umutluyum. Bizi bu sene iyi yerlere getirebilecek oyuncular ikisi de. David Kravish hakkinda simdilik pek yorum yapma niyetinde degilim. Ilk maclarini gormem gerek. Istatistikleri kotu durmuyor. Oyuncu hakkinda, sosyal medyada gordugum yorumlarda, az miktari olumsuz olmak kaydiyla, genelde iyi yorumlar.

Dee Boost transferine karsi dusuncem olumsuz. Daha iyisi bulunabilirdi. Kisa Forvet pozisyonuna ise iyi bir oyuncu alabilirsek gayet iyi bir takim olabiliriz. Aldigimiz oyuncular kendi oynadiklari liglerde hep iyi istatistiklere sahip. En azindan standartlarin ustundeler hep. Galatasaray'dan her zamanki gibi en ust duzey basariyi bekliyorum yaristigi kulvarlarda. Play-off hedefi bilmem ne saka niyetine yaziliyor diye okuyorum. Ciddiye alamiyorum.

Sezon icinde de elbet ekleme yapilir kanaatindeyim. Kasim ayina dogru, takimin asagi yukari ne seviyede oldugunu goruruz.

Ben sezona mutlaka 6. yabancı ile başlamak gerek diyorum. Lig ve BCL yorucu oluyor. BCL'de başarıyı daha çok önemsiyorum. Olabildiğince en avantajlı eşleşmeler için erkenden diş göstermek gerek. Gruptan bi şekil çıkıp, güçlü bir takıma denk geldiğimizde apar topar oyuncu aramaktansa sezon başından bakmak lazım bence oyuncu.
Kesinlikle katılıyorum. Avrupa sahnesinde 5 yabancı az kalır. 6 yabancı daha çok tercih şansı verir takima. NBA yaz ligi bitmiş. Eğer para yoksa oradan oyuncu almak lazım bence. Ama öyle yada böyle 5 yabancı lazım. Mesela Allah korusun birisi sakatlansa ne yapacaksın ? İşini garantiye alman lazım.

Kesinlikle katılıyorum. Avrupa sahnesinde 5 yabancı az kalır. 6 yabancı daha çok tercih şansı verir takima. NBA yaz ligi bitmiş. Eğer para yoksa oradan oyuncu almak lazım bence. Ama öyle yada böyle 5 yabancı lazım. Mesela Allah korusun birisi sakatlansa ne yapacaksın ? İşini garantiye alman lazım.

Off-Season kısmı henüz bitmedi 10 günlük kontratlar, kamp kontratları vs. derken Ekim ayına sarkabilir tabi ama bizim sezon başına denk geliyor aşağı yukarı.

Son düzenleme:
Merhaba renkdaşlar.

Yeni yapılanma döneminde idari kadro ortalamanın üzerinde kuruldu, ama Teknik ekip hem zayıf hem yetersiz olarak görüyorum, başta koç Ekrem MEMNUN sezonu bitirmek adına tamam da yeni yapılanma için, gelişimi devam eden yada gelişimini tamamlamış bir koç tercihim olurdu. Yerli transferi net olarak pişmanlıktır, yetiştiremiyorsan yapmayacaksın o zaman, baktığımızda Sadık = Ege = Ayberk vs değişik zamanlar da benzer giriş yaptılar önemli olan ne kadar değer ve süre verildikleri, gelişimlerinin sınırları, Sadık geçen sene alabileceği max süreleri aldı, bir kaç gözü okşayan hareket dışında yetersiz kaldı demek sınırlarına geldi yada çalışmıyor bence yanlış yatırım oldu inşallah yanılan ben olurum. Okben benim gözümde hep Cenk AKYOL gibi çıtası çok yükseklere konulup beklenti yüzünden hep ezilen oyuncu, bu oyuncular artık yıldız süperstar alfa olmadıkları belli olunca kabullenince faydaları gerçekten yüksek oluyor, Cenk bize geldiğinde de böyleydi Efes nba her şey denendi ümit kesildi, yan parça olarak geldi işini fazlasıyla yaptı bence en doğru yerli transfer, Melo çok potansiyelli bir isim yapılan en iyi transfer alt seviye takımların düşük bütçeli takımların basamak atlamasını sağlayacak bir oyuncu, KSK dönemi Dixon'ı hatırlatıyor bana, tabi işler yolunda giderse ki her zaman hata payı vermek lazım geçen sezon Hamilton bize gelecek bu şekilde ayrılacak bu şekilde oynayacak biri dese dalga geçerdim çünkü seviyesi, sıçrama yapması tüm Avrupa tarafından bekleniyor EL oyuncusu olduğunu düşünüyordum(isteksiz çekimser mutsuzdu) Melo'da extra bir sıkıntı yaşanmadığı sürece ligin gözde skoreri olacağı bence kesin, sezon sonu başta efes olmak üzere talipleri çıkacağına inanıyorum. Bost'un iyi bir oyuncu olduğunu ama kadro mühendisliği adına yanlış seçim olduğunu düşünüyorum, Bost'u Melo'suz düşünmemek lazım, Melo'yu yedeklemeye alıyorsun kesinlikle bir skorer değil, yanına aldıysan da hangi eksiğini tamamlamaya aldın ? Melo'nun yanına alacağın adam ceza şutu temiz, savunması üst düzey biri olmalıydı, gelelim Kravish'e çok doğru transfer(F/P) öncelikle double-double sezonu yaşamasını bekliyorum, çemberi iyi savunacağını, ribauntları toplayacağını zorlamadan hazırlanan pozisyonları biterebilecek bir uzun olması avantaj, savunmada çemberden uzaklaşmadığı sürece başarılı, boyalı alanın dışına çıkaran takımsa daima karlı çıkar, yanına muhakkak gelecek isim dış savunması ikili oyun savunması iyi olmalı, savunmada aksadığı noktalar buralar ama takım oyunuyla aşılabilir. Ege'nin dönemsine de sevindim, Eray bence Bost'un önüne geçebilecek potansiyeli var yeter ki kendine güvensin, Göksenin'i daha iyi bir sezon bekliyor çünkü elinde top çok kalmaz, topsuz alan ve savunmada ki meziyetlerini daha çok ortaya çıkaraktır. Blackshear çoğu kişinin bahsettiği gibi Chuck Davis klonlarından tek korkum hep dışardan oynaması olur, Kravish içerden Blackshear dışardan oyunu açar iç dış dengesi sağlanır ama Blackshear potansiyeli törpülenir ve silahlarını azaltırız gibi burada koç devreye girmeli tabi ki Ergin Ataman nasıl Lasme ve Chuck'ı min. süre birlikte oynamayı başarıyorsa, Ekrem hocada rotasyonda bu yola başvurmalı ve maç özeli dışında 4-8 dk arasından fazla parkede kalmamalılar. Takımın en büyük eksikliğine gelecek olursak kesinlikle bir keskin şutör lazım, savunma ve ribaunt katkısı da veriyorsa tadından yenmez, J.Anderson muhteşem olurdu, 6. oyuncu olaraksa bence kesinlikle beklenmeli fırsatlar da çıkacak aksayan tutmayan parçalar da görülecektir, hamle şansını çöpe atarsak çok pişman oluruz, Bir süpriz olmazsa takım yapısına bakarak Ocak ayına kadar Bost ile yolları ayırmaya çalışırız, 6. transfer olursa PG olacağını düşünüyorum.

Eray - Bost
Melo - Rıdvan
Göksenin - Okben - Canberk
Blackshear - Sadık
Kravish - Ege

Arkadaşlar gailba 2014lerde falan kalmışlar avrupa da oyuncu kalitesi inanılmaz düştü bizimle birlikte eurocup 'da yari final oynayan oyuncular şu an piyasanın en değerli oyunculari

Dee Bost'un bu kadar hazmedilememesi neden? Sanki son Eurocup şampiyonunun 1 numarasını değil de Hakan Demirel'i aldık.
Ben iyi oyuncu olduğunu ama yanlış transfer olduğunu düşünüyorum, takım kimyasına uymayacağını düşünüyorum, Melo'yu alıyorsan onun üzerine takım kurmalısın, yanına top yönlendirici yerine topu daha az yere vuran ama bitiriciler almak daha mantıklıydı, Arroyo varsa yanına Marko alırsın, Micov alırsın, Gordon, Malik hatta Erceg alırsın, etrafını ona uygun isimlerle süslersin Melo Arroyo değil tabi ki ama mantık aynı, takımın hem skoreri hem yaratıcısı olacak, yanına bir yaratıcı skorer daha almak yerine, bitirici, nokta şutör, ön alan savunması yüksek, atletik vs gibi özellikte adamlar aramak daha faydalı olacaktır, piyasa da yüzlerce isim var hangi takımlara kimler düşer kimler, yukarda verdiğim KSK örneğindeki gibi Dixon'ın etrafına Strawberry, Diebler Gabriel, Palacios gibi isimler bulursan kadro mühendisliğin başarılı olur şampiyon bile olursun, Boby Dixon varken birde Malik Dixon almak gibi bir şey bu benim gözümde, başarılı olsunlar bende istiyorum ama birbirlerinin bahçesine girecekler hep oysaki Melo'nun bahçesine bekçilik yapacak bir isim çok daha faydalı olurdu. Jamont Jamon Gordon'lar gibi isim bakılması doğru tercih olurdu.

Ben iyi oyuncu olduğunu ama yanlış transfer olduğunu düşünüyorum, takım kimyasına uymayacağını düşünüyorum, Melo'yu alıyorsan onun üzerine takım kurmalısın, yanına top yönlendirici yerine topu daha az yere vuran ama bitiriciler almak daha mantıklıydı, Arroyo varsa yanına Marko alırsın, Micov alırsın, Gordon, Malik hatta Erceg alırsın, etrafını ona uygun isimlerle süslersin Melo Arroyo değil tabi ki ama mantık aynı, takımın hem skoreri hem yaratıcısı olacak, yanına bir yaratıcı skorer daha almak yerine, bitirici, nokta şutör, ön alan savunması yüksek, atletik vs gibi özellikte adamlar aramak daha faydalı olacaktır, piyasa da yüzlerce isim var hangi takımlara kimler düşer kimler, yukarda verdiğim KSK örneğindeki gibi Dixon'ın etrafına Strawberry, Diebler Gabriel, Palacios gibi isimler bulursan kadro mühendisliğin başarılı olur şampiyon bile olursun, Boby Dixon varken birde Malik Dixon almak gibi bir şey bu benim gözümde, başarılı olsunlar bende istiyorum ama birbirlerinin bahçesine girecekler hep oysaki Melo'nun bahçesine bekçilik yapacak bir isim çok daha faydalı olurdu. Jamont Jamon Gordon'lar gibi isim bakılması doğru tercih olurdu.
Hocam eyvallah ama buna da katılmıyorum. Çünkü seninde dediğin gibi Melo, Arroyo ya da Bobby tarzında bir oyuncu değil. Yani 4-5 asist bandında gezebilir ama öyle takımı alsın set oynatsın, tempoyu ayarlasın, uzunları beslesin bunları tek başına onun sırtına yüklersen geçen sene Macon da olduğu gibi sezon ortası gönderecek yer ararız. Efes neden Larkin'i tek başına kullanmıyor ya da Micic'i? Yetmezmiş gibi yanına bir de Simon. Amaç savunmanın tek oyuncuya odaklanmasını engellemek.