Galatasaray NEF yakışmış. Bizim için güzel bir sezon olması dileğiyle. 10-11-12 biraz sıkıntılı süreç olacak gibi.
Son düzenleme:
Hocam eyvallah ama buna da katılmıyorum. Çünkü seninde dediğin gibi Melo, Arroyo ya da Bobby tarzında bir oyuncu değil. Yani 4-5 asist bandında gezebilir ama öyle takımı alsın set oynatsın, tempoyu ayarlasın, uzunları beslesin bunları tek başına onun sırtına yüklersen geçen sene Macon da olduğu gibi sezon ortası gönderecek yer ararız. Efes neden Larkin'i tek başına kullanmıyor ya da Micic'i? Yetmezmiş gibi yanına bir de Simon. Amaç savunmanın tek oyuncuya odaklanmasını engellemek.
Fazla uzatmadan düşüncemi özetleyeyim: Eğer hedef ligde Efes ve Fener'i arkasına yerleşmek, BCL'de final oynamaksa; Melo alsın bizi götürsünle yola çıkamayız, yetmez. Bunu Afyon yapar, Bursa yapar, Antep yapar. Efes diker Melo'nun başına Beaubois ya da Doğuş'u sonra 30luk olursun. Yeri gelir Melo taşır, yeri gelir Bost taşır.Takımla alakalı bir durum o takımda skor beklentisi ön plandaydı, Melo'yu Goudelock filan olarak görüyorsunuz sanrım, Melo bir takımın net hücum lideri olur olaya Lillard gibi bakmak lazım, topu elinden ne kadar çok alırsan o kadar az katkı alırsın, direksiyonu tamamen verecek etrafına uygun modeller bulacaksın, Melo'yu şutör, bitirici gibi kullanmaya kalkarsan verim alamazsın, Larkin'den gitmişsin bakalım biraz, top elindeyken mi daha başarılı yoksa, bitirici mi ? Larkin delmeye başladığında pas kanallarında ki oyunculara bak Micic Simon Beaubois Anderson vs hepsi nokta şutör, Melo'nun deliciliğini kullandığında Bost Göksenin Rıdvan Canberk, Eray vs hepsi karavana tek Okben ortalama diyebiliriz. Micov Simon çok benzer karakterli oyuncular, bu tarz adam buldun mu tabi ki Melo'nun yanına 10 numara olur, tüm maç kenarda dursun ağzını açmaz, takıma ne lazımsa onu verir, hangi pozisyonu oynanması istenirse elinden geleni yapar.
Anlaşamayacağımızı düşündüğüm konu net olarak şu Melo'yu Bost tamamlamıyor, Bost'u Melo'da tamamlamıyor, Bost'u tanımlayalım mesela her şeyden var ama hiç bir konuda çok iyi değil, ortalama iyi bir oyuncu, Melo'nun yanına daha eksik noktalarına çare olacak isimler bulmalısın, Micov Simon Micic oyun IQ'su yüksek isimler evet ama Bost bu değil, o tarz oyuncu bulamadın pahalı geldi, savaşçı ön alan savunması güçlü Jamont yada ceza şutu yüksek ve ribaunt savunma verebilecek biri.
Geçen sene örneğine gelince Hamilton pandemi yada başka bir sebepten tamamen basketboldan kopmuş şekilde gelmiş ve öyle oynayıp gitti, eğer Hamilton potansiyelini oynasa geçen sene ki takım bu noktalara asla gelmezdi, Macon yalnız kaldı değil, takım diye bir şey yoktu ortada ki tamamen dağıldı mental olarak çöktüler, hoca gitti, kötü sezonlar olur ama bizim bütçelerde ki hiçbir takım bu oyuncu tutmazsa diye bunu da aldık diye, başlamaz lige, bunu efes yapar ama sen yapamazsın, benim kadro mühendisliği bakış açıma göre;
1- Skorer - Yönlendirici - Takım lideri (MELO)
2- Oyun bilgisi yüksek, şutu temiz, savunma da ezilmeyen (????)
3- Nokta şutör - Savunma, ribaunt, atletizm (örn: Anderson)
4-Dış şutör - birebiri olan, savunmada ezilmeyen (Blackshear)
5- Çember savunmacısı, bitirici ve ribauntları toplayan(Kravish)
2-3 pozisyonlarını piyasaya bütçene göre revize edebilirsin, Bost ''BENCE'' yapıya uymuyor, inşallah başarılı olur ben yanılırım, tüm spor oyunların genetiğinde bu var taşıyıcını daima koruyacaksın.
Efesle yarışabilmek için bütçemizin en az 15 milyon eurolarda olması lazım ki geçen sene fenere de 30 sayı fark attılar o bütçe harcansa da o durum garanti değil bizim efesi geçtiğimiz dönemlerde bütçemiz efesle hemen hemen aynı idi hadi supriz bir şekilde efes düşse bile biz en fazla 3 oluruz bcl yerine eurolige gitsek bile play off zorlarız zaman zaman play off yaparız diye düşünüyorum play off bütçelerine ulaşmamız zorFazla uzatmadan düşüncemi özetleyeyim: Eğer hedef ligde Efes ve Fener'i arkasına yerleşmek, BCL'de final oynamaksa; Melo alsın bizi götürsünle yola çıkamayız, yetmez. Bunu Afyon yapar, Bursa yapar, Antep yapar. Efes diker Melo'nun başına Beaubois ya da Doğuş'u sonra 30luk olursun. Yeri gelir Melo taşır, yeri gelir Bost taşır.
Hocam Efes'le yarışmak gibi bir gaye yok zaten, arkalarına yani 3'e yerleşelim. Tatlı tatlı mücadelemizi verip 8-10 sayıyla bitirelim yeter Sonra takımı alkışlar, dağılırızEfesle yarışabilmek için bütçemizin en az 15 milyon eurolarda olması lazım ki geçen sene fenere de 30 sayı fark attılar o bütçe harcansa da o durum garanti değil bizim efesi geçtiğimiz dönemlerde bütçemiz efesle hemen hemen aynı idi hadi supriz bir şekilde efes düşse bile biz en fazla 3 oluruz bcl yerine eurolige gitsek bile play off zorlarız zaman zaman play off yaparız diye düşünüyorum play off bütçelerine ulaşmamız zor
Öyle bir durum olursa müthiş bir hoca başarısı olur diye düşünüyorum kadrodan bağımsız olarak o da 3 sene sonra ancak olur diye düşünüyorum bu sene bunu beklemek hem hocaya hem oyunculara haksızlık olurHocam Efes'le yarışmak gibi bir gaye yok zaten, arkalarına yani 3'e yerleşelim. Tatlı tatlı mücadelemizi verip 8-10 sayıyla bitirelim yeter Sonra takımı alkışlar, dağılırız
Akoon-Purcelldeki sıkıntıyı bilen var mı? Saha dışı bir sıkıntısı olduğu için tercih edilmiyormuş.Cuk oturur şu kadroya.
Hiç birini geçme şansımız yok.Resmî açıklama gelir inş bir an önce, 5. 6. yabancı için fırsat transferleri ve nba den kesilenler bekleniyor herhalde ekime kadar 6. yabancı da alınır muhtemelen. Yine de karsiyaka telekom bahçeşehir tofaş vs. ciddi rakipler
Karşıyaka nin arkasında 4. Oluruz.Hiç birini geçme şansımız yok.