2022-2023 Euroleague

bu nasıl bir maç sonu oldu ya o karambolde nasıl faul kararı çıkmadı valla çok acayip. 82-80 kazanıyor Real, seride durum 2-1.

Basketboldaki bazi koclarin verdigi en sacma karar herhalde 2-3 sayi ondeyken macin bitimine 3-4 saniye kala aldiklari molalar.Bir de salak salak topu rakip yari sahaya tasiyip oyuna sokmaya calismalari tam akil tutulmasi.Yahu hic alma mola falan kendi potanin altindan sok topu oyuna.Rakip her turlu faul yapacak zaten.Nicin mola alip hele bir de rakip sahaya topu tasiyip risk alirsin ki ?

Bugun ayni sacmaligi Real Madrid kocu yapti ve topu oyuna sokamadi.Nunally ayakta kalabilse ya da faul alabilse Partizan maci kazanacak belki de.Neden yani neden ? Cidden anlamiyorum su olayi.

Bu arada soylemeden gecemeyecegim.S Sport’ta maclari anlatan Ugur Ozan ve Orkun Colakoglu gibi isimler son derece basarililar ama yanlarinda maclari yorumlayan Ahmet Caki ve Erman Kunter tam facia ya.Hele Ahmet Caki..Bir insan yillarini basketbola verip bu spordan bu kadar mi anlamaz ya ? Yigiter Ulug’u ayri tutuyorum bu ikisinden.Spormax doneminden beri begendigim bir yorumcudur kendisi.

Son düzenleme:
Ben Obradovic’in bir şekilde F4’e kapak atacağını düşünüyorum lâkin ceza konusunda EL yönetimi bariz kayırdı Madrid’i. Tam kadro olsalar muhtemelen seri bugün 3-0 ile bitebilirdi Partizan lehine.

Punter olsa kesin yenerlerdi, alışmışlar Punterın krizden çıkarmasına son 3-4 hücum fena saçmaladılar. Eğer seri buradan dönerse büyük mevzu çıkması lazım resmen harcadılar partizanı.

Bu arada soylemeden gecemeyecegim.S Sport’ta maclari anlatan Ugur Ozan ve Orkun Colakoglu gibi isimler son derece basarililar ama yanlarinda maclari yorumlayan Ahmet Caki ve Erman Kunter tam facia ya.Hele Ahmet Caki..Bir insan yillarini basketbola verip bu spordan bu kadar mi anlamaz ya ? Yigiter Ulug’u ayri tutuyorum bu ikisinden.Spormax doneminden beri begendigim bir yorumcudur kendisi.
anlamadığını iddia ettiğin adam efes'i bile çalıştırmış bir basketbol koçu yahu:)) Erman Kunter'in ise zaten anlamama ihtimali yok hem koç, hem de üst düzey basketbolcuydu. Yani yorumculuklarını belki beğenmeyebilirsin ama basketboldan anlamadıklarını iddia etmek fazla iddialı:)

anlamadığını iddia ettiğin adam efes'i bile çalıştırmış bir basketbol koçu yahu:)) Erman Kunter'in ise zaten anlamama ihtimali yok hem koç, hem de üst düzey basketbolcuydu. Yani yorumculuklarını belki beğenmeyebilirsin ama basketboldan anlamadıklarını iddia etmek fazla iddialı:)
Yahu abarttim herhalde ben de.Yani o kadar gerceklikten uzak yorumlar ve analizler yapiyor ki sanki hic basketboldan anlamiyormus gibi.Yorumculuklarini begenmedigimi acik acik ifade edebilmek icin mubalaga yaptim yani.Yoksa Ahmet Caki’nin Efes’e gelene kadar Tofas’ta yaptiklari da az buz isler degildi.Keza Erman Kunter’in oyunculuguna yetisemesem de ne kadar efsane bir basketbolcu oldugunu biliyorum ve hic kocluk yapmasa bile oyunculugu yeter.

Ama yorumculuk yapabilme kabiliyeti baska bir olaydir.O an sicagi sicagina sahadaki oyunu degerlendirdiklerinde soylediklerinin yuzde doksaninin tersinin cikmasi veya oyun ve oyuncu analizleri ikisinin de basketboldan hic anlamadiklari izlenimini veriyor bana acikcasi.Bu yuzden de o sekilde bir mubalaga da bulundum eger sizin de musadeniz varsa :)

İnsan kafasından başka bir şeyin görülemediği, bir koltukta iki kişinin olduğu tribünlerde tribün performansından çok kalabalık tat veriyor. Bomba edasıyla patlayan yükselişler ve topluca keskin düşüşler yaşanıyor. Dünü ve olası şekilde yarını böyle yorumlayalım derim. :)

fener fena oynuyor ya. Oly'nin Fall'a top indirmekten başka taktiği yok gibi. çok pişman olacaklar evlerinde maç verdiklerine.

Fenerbahçe çok garip bir takım,camia olarakta öyle.Camia olarak garipliği futbol ve basketbolda son yıllarda taraftarı opera gösterisi izlemeye gelmiş gibi takılıyor.Takım olarak ise bugün kazanır veya kaybederler ilk yarıyı +10 ile önde bile kapatabilecekken geride kapatıyorlar.Son yıllarda özellikle içeride bunu kaç kez yaşadılar,kaç kez deplasman takımları bir anda vurup kırıp ezerek yendiler.

Guduric'in 1e1 leri zorlamayıp sürekli boşu bulmaya çalışması,Edwards'ın üzerinde savunma varken bile atmaya çalışması,Pierre'in saçma top kayıpları sonrasında Sloukas'ın havaya girmesi,Pierre ile Hayes'in aynı anda benchte olması,Tarığın faul hakkı dolmuşken sırtı dönük oyunculara 2 kez faul yapması.
Savunmanın dışarıda Sloukas'a dikkat etmesi gerekirken edememesi.

Oyun duruyor,mola oluyor,faul oluyor bilmem ne oluyor Oly aynı oyunu oynamaya devam ediyor.Motley tepeye çıkıyor,Oly'de pota altında kim kalmışsa ona indiriyorlar sayıyı veya faulü çıkarıyorlar.Yapamadıklarındada Sloukas insiyatif kullanıyor.

Kazansın veya kaybetsinler Fenerbahçeli olsam koça net şekilde saydırırdım.80 kere aynı oyunu oynadılar.Şaka mısın lan sen ?

1-Guduric
2-Edwards
3-Motley

Bu 3 oyuncu bugün maçı vermek için her şeyi yapmış.Sürekli eksi yazıp durmuşlar.Oynatma ya.Kaybedeceksende oynatmayarak kaybet.

Mesela normalde skor eşitken son hücum Olympiakos'un ve hücum edip belki de kazanacaklar AMA ; rakip bu loserlar olunca, önce Oly topu saçma şekilde kaybetti kader tarafından. Sonra Fener sayı bulup maçı alma noktasına geldi , sonra top son saniye rakip oyuncuda kaldı ve en acı şekilde maç bitti. İşte Fener'in kaderi...