2022-2023 Euroleague

Şunu o kadar çok gördük ki hem içeride hem deplasmandayken son pozisyonda çılgınca sevinip kaybetmelerine.O kadar çok gördük ki son pozisyonda kendi evlerinde kaybetmelerine.

Walkup topu elden verdi balına sayıyı attınız.Öncesindeki hücum ne öyle çemberi göremeden hücum ediyorsun.Son çeyrek 7-8 sayı civarı öndesin Edwards'ın Guduric'in eline bakıyorsun.Yakalanana dek 80 kere topu pota altına indirdiler,yapamadıklarında çok kolay geçildin Sloukas gitti turnikeyi attı durdu.

69-66 a öne geçtiğin anda üçlüğü atan adam Calathes.Boşu bulduğun adam Calathes.Kaçırsa yerden yere vuracaksınız Calathes'e mi pozisyon hazırladık diye.

Fenerbahçe'nin lider oyuncusu yok,en önemli sorunları bu.Wilbekin sakat olmasa dahi lider değil.İyi veya kötü oyuncuları var sadece o kadar.Yinede Oly hiç öyle ahım şahım takım değil.Zaten o yüzden seri bu şekilde gidiyor.Final four'a hangi takım kalırsa boşuna kalmış olacak.

Olympiakos bence son yillarin en vasat lideri.Ama burada sorun Olympiakos’ta degil.Olympiakos normal sezonu gayet iyi oynadi.Butcelerinin de 12m Dolar’dan fazla oldugunu sanmiyorum.En azindan diger takimlardan iyi oynadi ve hak ettiler.

Burada sorun diger takimlarda.Bir tane bile oyun olarak,kadro olarak,koc performansi olarak domine eden takim olmadi.Oly’de bu takimlarin biraz ustune cikarak bence bugun Final Four biletini de aldi.

Su an Barcelona garantiledi Final Four’u.Olympiakos’ta cikacaktir oraya.Maccabi-Monaco hala ortada bence.Partizan-Madrid eslesmesinde Lessort donuyor.Kesinlikle etki edecektir.Ama karsisindaki takim Dunya Sporu’nun en winner takimi olunca birsey diyemiyorum valla.Ama kim cikarsa ciksin su takim sampiyon olur diyebilecegimiz bir takim olmamasi bu sezonun ozeti herhalde.

Bu arada Final Four’da izleyecegimiz hic bir mac Partizan-Real Madrid eslesmesinde izledigimiz maclar kadar guzel olmayacak.Tabi ki burada da aslan payi benim sezon icinde cok elestirdigim Obradovic’te.

Son olarak at-avrat-Yunan guard diyerek Sloukas’a selamlarimi iletiyorum :)

at avrat Yunan guard... Ertuğrul hocanın son sezonu yazın bir haber düşmüştü, fenere son saniye üçlük atıp pana'ya maç çözen Nikos Pappas Galatasaray'da demişlerdi de gaza gelip her yere pp yapmıştım herifi. şöyle Yunan ve mümkünse şeref haysiyet yoksunu, kudurtucu bir guard alıp etrafına dizeceksin kadroyu. olay budur ya

doğrusu epey uzun zaman sonra Fenerbahçe tribünleri (tribün demeye de bin şahit ama neyse) en azından el titretecek düzeyde iyiydi ama bu travmatik maç sonu onların da hevesini kırmıştır diye düşünüyorum. Oly'nin bu maçı kazanması çok ama çok kritikti. 4. maçta işi bitirip yarı finale çıkacaklarını düşünüyorum.

Bartzokas A planını mükemmel kullanan bir coach takımından genel performans olarak maksimum verimi alabilen bir antrenör. Ancak B planı yok ya da A planına obsesiyon derecesinde sadık.

+, - istatistiklerine bakmadım ancak çembere bakmayan Walkup sahadayken Fb'nin farkı açtığını, Sloukas direksiyona geçtiğinde Oly'nin farkı kapatıp öne geçtiğini görmek için çok da istatistik incelemeye gerek yok. Ancak Bartzokas inatla haddinden fazla Walkup'ı sahada tuttu.

Bir başka detaysa Canaan'ın sürekli Walkup sahadayken oyunda olması. Walkup oyundayken Fb perdeleri alttan geçiyor ve Oly hücumda adam eksiltemiyor. Haliyle Canaan'a bir tane bile boş şut gelmiyor. Ancak Sloukas oyundayken set hücumlarında Fb savunmasının dengesini bozuyor. Bu seferde oyunda Canaan yerine boş şutlarda tuğla atan Papanikalou var.

Eğer son çeyreği Sloukas ile birlikte K-Pap yerine Canaan ile oynasaydı maçı çoktan kırardı. Bartzokas'ın bu sene Oly'i getirdiği yer fazlasıyla saygıyı hakkediyor. Ancak oyun ezberine bu kadar bağlı kalması sebebiyle Sloukas'ın mucize 3'lüğü olmasa 1-8 eşleşmesinde elenerek tarihe geçecekti

Görmek istediğim; Madrid’in bu gece kazanıp son düelloda Partizan’ın rezil ispanyol lobisine rağmen çirkef ispanyollara hak ettikleri dersi vererek turu geçmesi ve F4 yapması.

Görmek istediğim; Madrid’in bu gece kazanıp son düelloda Partizan’ın rezil ispanyol lobisine rağmen çirkef ispanyollara hak ettikleri dersi vererek turu geçmesi ve F4 yapması.
Partizan'da gerek oyuncular gerekse salonda ki taraftarlar maçtan önce yaşanmış olaydan etkilenmiş gözüküyorlar. Tabi birde eksikler.

Euroleague yönetimi eserinden mutlulardır.
2.mac sonunda verilen cezalar ile Madrid i işin içine aldılar. 5. Maça uzadı seri

Ben Obradovic ve Partizan yönetimi yerinde olsam; cezaların açıklanmasından sonra tepki olarak ya takımı çeker, maça çıkmazdım ya da ne yapar eder, son maçı kafalarına vura vura deplasmanda kazanıp cevabı sahada verirdim. Onlar zor olanı seçti, umarım başarırlar. Şimdiden o karşılaşmayı izlemek için sabırsızlanıyorum. Fakat sonuç ne olursa olsun; hakemler ve EL yönetimi Madrid holiganlığı yaparak Partizan’ı doğradılar, bu gerçek değişmeyecek.

Ben Obradovic ve Partizan yönetimi yerinde olsam; cezaların açıklanmasından sonra tepki olarak ya takımı çeker, maça çıkmazdım ya da ne yapar eder, son maçı kafalarına vura vura deplasmanda kazanıp cevabı sahada verirdim. Onlar zor olanı seçti, umarım başarırlar. Şimdiden o karşılaşmayı izlemek için sabırsızlanıyorum. Fakat sonuç ne olursa olsun; hakemler ve EL yönetimi Madrid holiganlığı yaparak Partizan’ı doğradılar, bu gerçek değişmeyecek.
Son maçta Partizan'da ki oyuncuların cezası bitiyor dimi.

Dun soylemistim bugun de soyluyorum.Final Four’da izleyecegimiz hic bir mac Partizan-Real Madrid eslesmesindeki maclar kadar keyifli ve hikayesi bol olmayacak bence.

Ucuncu macin yildizlarindan olan Goss bugun son dakikalarda baya ugrasti maci Partizan’a vermek icin ama Tavares diye bir adam var iste Real Madrid’de.O ne isterse o oluyor.Sahanin patronu.Iceriden sayi attirmam size diyor ve attirmiyor.Hucumda ziplamadan pota altinda bitirebiliyor.Faul cizgisinde bile istikrari var.Bugun 8’de 7 atti mesela.Macin en kritik aninda hucum ribaundunu alip yine ziplamadan basket faulu aldi.Gercekten cok baska seviyenin oyuncusu.

Tabi El Chacho’yu da unutmamak lazim.Eski gunlerinden esintiler sunup bizi 2010’lu yillara goturdu.Her zaman cok buyuk ustaydi,bugun o ustaligini hatirladi.

Son mac herseye gebe.Ama ben sevindim acikcasi serinin 2-2’ye gelmesine.Keske seri 4’te bitse mesela ve bu iki takimin daha fazla macini izlesek.Punter donecek son macta.Kim kazanirsa sasirmayacagimiz bir mac olacak.

2.maç bitime 1dk var real 15 sayı geride seri 2-0 olmuş ama hafif bir kargaşa çıkarıp 2 adama ceza aldırmaları ve serinin 3.maçında Štark Arena gibi yerde 15 sayıdan dönmeleri Real turu atlar ise 2 kırılma anı bunlar gibi.
Harika seri oluyor dün kendi potasına sayı atanı da gördüğümüz seride bakalım 5.maçda neler göreceğiz :D