2023-2024 Erkek Voleybol Takımı (Galatasaray HDI Sigorta)

Hafta sonu fenerle maçın var,salon dolu degil,takım cok iyi değil belki ama fenerle kafa kafaya oynayabilecek kadar iyi, yine de seyirci gitmiyor.

Fenerle kafa kafaya oynamamızın sebebi çok iyi oynuyor olmamız değil. Onların 2010’ların başından farklı ekstra kötü olmaları ile alakalı. Yine de yabancı konusunda geçmiş yıllara göre daha iyi noktadayız. Salondaki kalabalık da salonun enerjisi de yerindeydi gayet ama kendi kendimize maç kaybetmiş olduk. Luburic’e destek olduk birazcık.

Bu takım şampiyonluk adayı bir takım değil sadece ortalama üstü bir takım. 90'lardan kalma voleybol oynayan Burak'ın ve libero demeye bin şahit isteyen Beytullah'ın oynadığı bir takım şampiyonluk adayı zaten olamaz, biz bir de kendisini kaptan yapmışız Türk erkek millî takımının mental seviyesi ne ki herhangi bir oyuncusu bir takımda kaptan olsun.

Servis, Arnavutluk, Makedonya ligi seviyesinde bir servis atıldığı halde tonlarca servis hatası yapılıyor. Pasör çaprazı hiçbir kritik topu geçemiyor. İki sıfır önde olan takım kendi evinde maç veriyor hem de kime baş antrenörü Kerem Eryılmaz olan takıma beni en çok üzen noktalardan biri de budur. Bugün sahada iki Sırp voleybolcu vardı ikisinin mental seviyesi iki takımdaki tüm oyunculardan yüksekti. Yazık yazık da değil beceriksizlik en kötü 3-1 kazanılacak maç kaybedildi yerli pasöre dönülüp Burak yerine kaliteli yabancı bir smaçör alınmazsa bu sezon ancak romantik bir sezon olarak kalır.

Öncelikle bir yanılgıyı düzeltmek istiyorum. Burhan Felek'te bu sezon muhtelif takımların önem verdiği maçlarda üstüne düşülecek olan saha içi koltuk uygulamasını kulüp o kadar bihaber yorumlamış ki oraya bilet dahi alınamıyordu muhtemelen. Bilet satışı varsa da bilgilendirme yoktu. Sonucunda televizyondan izleyen Galatasaraylılarda salon boştu algısı doğmuş ki, değildi. Boş koltuk olmasın vurgusu yapılıyorsa vurguyu yapan bireyin önünde saygıyla eğilirim fakat Murat Bey'in yukarıda vurguladığı erkek voleybolun ülkedeki ederi ve Avrupa'ya kıyasla seviyesi doğrultusunda doluluk bence zirvedeydi.

Yapıcı bağlamlardan gidelim. Furkan Dillice'yle birlikte maçı izlediğimiz file arkasında sol tarafımızda görsel hafızam beni yanıltmıyorsa yüzde 99 Ultras Fener'den olan iki Fenerbahçeliyle hayli yakın şekilde izledik maçı. Gizli, sessiz Truva'nın zorluğunu biliyor olduğumuzdan Ahmet Tümer içeriğinde tribün raconunu, buldukları alanı suistimal ettikleri halde bizler tribüncüye yaraşır bir tavırla hiç zorlamadık. Yoksa en basitinden eski oyuncumuz Vahit Emre Savaş'ın Ankara'da yarı yarıya derbiyle Süper Kupa kazandığı maç üzerinden kafalarında boza pişirmemiz işten değildi. Bana WhatsApp'tan tribüncülerimiz salonda değil eleştrileri geliyorken bu haliyle dahi maça ''Milyonlarca''yla giren bir Galatasaray tribünü izlediler. Bu efsane besteye dair hem nüfuz etmemiz, hem de nüfusa geçirmemiz üzerinden duydukları rahatsızlığı ilk bağlam ölçüsünde anlıyor ve tepkilerini de bir parça buna yoruyorum. Günün birinde biz de kendilerinden böyle Akdeniz-Balkan-Latin Amerika formu bir tribün görebiliriz umarım. Zira hem Ülker Arena'daki hem de Burhan Felek'teki tişört var tribün yok, Almanya formu var içerik yok halleri sadece boşluk hissinden ibaret oluyor.

Vikipedi'ye Altan Tanrıkulu muamelesi yapmıyorum; zira futbol derbilerinin dahi Vikipedi'deki istatistikleriyle popüler medyadaki istatistiklerinin fark ettiğini biliyorum. Bugün kadın futboldaki derbi istatistiğinde öne geçtiğimiz ortamda Fenerbahçe erkek voleyboldaki tarihsel dökümde aradaki farkı 36 maça indirmiş oldu siteyi baz alarak. Gerçekçi bulduğum bir zeminde yaşam sürelerimiz dahilinde geriye düşeceğimizi düşünmüyor, öngörmüyorum. Yakın geçmişte Melih Sıratça'nın İvan Miljkovic'in Türkiye kariyerini bitirdiğini de gördük, müstehzi gülümsemeyle andığımız şekilde Nedim Özbey'in Ülker Arena'nın yan salonunda play-off serisi kazandığını da. Söz gelimi Ziraat Bankkart'ı ya da Halkbank'ı yenebilirsek voleybolun dehlizlerinde yaşayan Savaş Abimiz (Eskigülek) bugünkü olası galibiyete kıyasla daha derin bir haz duyabilir, keza Gsbasket'in eskilerinden Tanju Çiçek bugünkü olası galibiyete kıyasla daha ilgi çekici bir inceleme alanı yakalayabilir saha içine dair. Gel gelelim ki, benim için, Furkan Dillice için, salondaki azımsanmayacak sayıdaki Galatasaraylı için bu sezonun maçı bugün oynandı. Kupada ya da deplasmanda olası bir derbi galibiyetine dek bir Galatasaraylıya dahi salona gel diyebilmem, bir Galatasaraylının dahi kulağına kar suyu kaçırabilmem mümkün değil.

Dünya 3.5 yıldır doğrudan fokurduyordu, bir aydır maskeli baloya ve 1973 sonrası ilk 39 yılın sirk vari görüntüsüne dönüş emareleri var. Bu ortamda kültürel alanın parçası olan sporda Yunanlar Türkiye'de, Türkler ise Yunanistan'da yırtınarak performans verir halde. Hal böyleyken VİP'te eşin dostun bir sıraya Çekya bayrağı yerleştiriyorsa; ülkende de hem fokurdama hem de Dünya adına belirleyici yönelimler varsa Çekya'yı böyle temsil edemezsin Hadrava. 4. sette fişi çekmen gerekiyorken oyun 5. sete taşındıysa en kritik hücumlar tekil biçimde Sırp Kujundzic'in arka ortalarına endeksli olamaz Hadrava. Eşin dostun İstanbul'da kalmayı sürdürürse takıma, salona ses olur.

Son düzenleme:
2012-2013'teki deplasman derbisinde plaseyle aldığı unutulmaz sayıyla galibiyet için altın adımı atan Bojan Janic Partizan'ın erkek voleybol takımının baş antrenörü olmuş. Şampiyonlar Ligi ön elemesini geçememiş olsalar da oyunculuğundaki birinci sınıf savunmacı smaçör kimliğiyle kendisini hatırlamak bizleri gülümsetebilecek yegane bağlam olur. :)

Halkbank gibi takım varken ligde şampiyonluk konuşmak zor ama şampiyonlar ligine gitmek güzel olur. Birde futbola ilgisi olan taraftar şu takımada destek olsa iyi olacak.

Bu tarz seyircilerin nadir geldiği maçları kazanamamak maalesef ters etki yapıyor bu hususta. Herkes hikayeyi tam olarak takip etmediği için insanlara bir şey demek de zor tabi.

Bu takımın en büyük sorunu illa her maç bir orta oyuncumuz katkı vermiyor bu maçıda Oğuzhan 5 sayıyla tamamlamış her maç belli bir çizginin altına düşmiyecek bir orta oyuncumuz olsa bu takım ilk 3 de rahat bitirir bu sezonu

Gün ve saat gözetildiğinde Ankara'da salon yıkılıyor. Geçmişte erkek voleybol takımının Burhan Felek'te sınırlı ve kemik bir kitleyle oynayıp bilhassa Anadolu deplasmanlarında bilfiil iç sahayı yaşaması kimi sezon ve kadrolarda haklı şekilde kafa yorulan bir içerikti. Bu sezonsa hakkaniyet dahilinde yaşanacak diyebiliyorum.