2024-2025 Kadın Voleybol Takımı (Galatasaray Daikin)

Yankış biliyor olabilirim ama Eczacı Yaprak Ebrar Meliha Plummer olarak smaçör hattını kurdu.Czyrnianska Bahçelievler de yine diye biliyorum.Logan zaten zor bende geleceğini düşünmüyorum.

Czyrnianska, 2023 sonrası transfer edildiğinde, karın kası sakatlığı nedeniyle sezonu boş geçti ve sezon sonunda Bahçelievler'e 1 yıllığına kiralandı. Bu sezon sonunda, bu kiralık sözleşmesi uzatılır'mı bilmiyorum ama henüz öyle bir girişim olmadığına göre, muhtemelen Eczacıya geri dönecek. Kulüp (Eczacı) herzamanki gibi geniş kadro yapılanmasında ise, bu kuvvetle muhtemel...

Bir kişi, bu kadar'mı isabetli, güzel, akıcı, bilgilendirici ve daha da önemlisi tarafsız yorumlar yapabilir? Kim olduğunu bilmiyorum. Tek bildiğim, kendisinin önceki programlarında açıkladığı Eczacıbaşı taraftarı olduğu... Ancak öylesine isabetli gözlem ve yorumlar yapıyor ki, ben yorumlayacak olsam, daha azını yada fazlasını yapamam. Bazı küçük istisnalar dışında, tüm yorumlarına imzamı atarım. Bu hafta, yine çok güzel yorumlar ve tespitleri oldu.

İkisi birden gelecek haberleri çıktı şimdi de acaba Fedusio iptal mi. Lukasik bu sezon kötü oynasa da İmoco da normal Lukasik çok iyi oyuncu bence doğru hamle. Bujs geçmişte çok iyiydi şuan eskisi kadar iyi değil ama bize karşı devleşti daha 2 hafta önce.Lukasik’e güzel yedek olur yönetime hiç güvenmiyordum piyasa da oyuncu kalmadı diye ama bence çok da fena hamleler değil.

X'de (Twitter) Galatasaray'ın Voleybol haberlerine ne zaman baksam ArzuBLGS adını kullanan birinin bozuk plak gibi sağa sola laf attığını görüyorum. Voleyboldan gerçekten anlamam ondan takım yöneticisine söylediklerinde ne kadar doğruluk payı vardır bilmem ama insan İlkin Aydın'a torpilli der mi yahu? Takıma ayak bağı olan oyuncu der mi? İlkin Aydın olmasa , onun geçen sezonki isyanı, ateşi ve vurdumduymaz başkanı ve yönetimi uyandıran insan üstü çabası olmasa Galatasaray Kadın Voleybol Takımı bu sezon olduğu yere gelemezdi. Seneye daha büyük hedefler koyamazdı. Ve belki geçen sezon küme düşerdi. Fenerbahçelilerle tamamen aynı üslupla her maç sonu İlkin Aydın'a laf atması gerçekten inanılmaz. Bunu X'den def etmenin bir yolunu bulalım. Aklı Selim , umutlu ve belki Voleybol taktiğine dayalı bir kaç yorum okuyacağım diye bunun hezeyanlarına maruz kalmak çok yorucu.

Son düzenleme:
Zaten Fenerliler bu sezon Galatasaraylı gibi çok yorum yapıyor. Voleybol da taraftar çoğunluğu onlarda bunu da kullanıyorlar. Bende iki gün önce Galatasaray küme düşer seneye yorumları gördüm voleybol bilmeyen biri ciddiye alacak. Tamamen manipüle etme amaçlı saçma sapan kendilerine zevk yaratıyorlar.

İkisi birden gelecek haberleri çıktı şimdi de acaba Fedusio iptal mi. Lukasik bu sezon kötü oynasa da İmoco da normal Lukasik çok iyi oyuncu bence doğru hamle. Bujs geçmişte çok iyiydi şuan eskisi kadar iyi değil ama bize karşı devleşti daha 2 hafta önce.Lukasik’e güzel yedek olur yönetime hiç güvenmiyordum piyasa da oyuncu kalmadı diye ama bence çok da fena hamleler değil.
Bujs ve Carol her ülkeye beraber gidiyorlar ayrılmıyorlar yanında Carol da gelirse tadından yenmez.
Cansu Fener de libero oynadı bir sezon falan. Belki de Eylül’e yedek olarak alındı.
X'de (Twitter) Galatasaray'ın Voleybol haberlerine ne zaman baksam ArzuBLGS adını kullanan birinin bozuk plak gibi sağa sola laf attığını görüyorum. Voleyboldan gerçekten anlamam ondan takım yöneticisine söylediklerinde ne kadar doğruluk payı vardır bilmem ama insan İlkin Aydın'a torpilli der mi yahu? Takıma ayak bağı olan oyuncu der mi? İlkin Aydın olmasa , onun geçen sezonki isyanı, ateşi ve vurdumduymaz başkanı ve yönetimi uyandıran insan üstü çabası olmasa Galatasaray Kadın Voleybol Takımı bu sezon olduğu yere gelemezdi. Seneye daha büyük hedefler koyamazdı. Ve belki geçen sezon küme düşerdi. Fenerbahçelilerle tamamen aynı üslupla her maç sonu İlkin Aydın'a laf atması gerçekten inanılmaz. Bunu X'den def etmenin bir yolunu bulalım. Aklı Selim , umutlu ve belki Voleybol taktiğine dayalı bir kaç yorum okuyacağım diye bunun hezeyanlarına maruz kalmak çok yorucu.
Fedusio ve Cansu ismlerinin, hala Galatasaray'ımızla anılmasından çok ciddi rahatsızlık duyuyorum. Bu noktaya gelmiş takımımızın, çıta yükseltmek yerine çıtayı düşürmesi anlamına geliyor. Şu an 4.sırada yer almamızın, Lukasik, Buijs ve hatta olası Carol transferine yeşil ışık yakmasında önemli katkısı olacağına inanıyorum. Bu oyuncular, özellikle Avrupa kupalarında mücadele hedefi olan oyunculardır ve ilk 4'ü garantilersek, bu oyuncular olmasa bile, iyi isimler duyacağımıza inanıyorum.

Herbots olsa iyi olacaktı ama görüşmelerdeki şartlar da önemli tabii ki... Carol konusunu, yabancı forumlarda son 1 aydan beridir takip ediyorum. Pek tabii Timmerman ve Yasemin Güveli konusunun da netleşmesi lazım. Sanki Yasemin kalacak gibi görünüyor. Timmerman hala soru işareti....

Santarelli, Lukasik'i pek kullanmadı. Beklediğini alamadı veya formsuz gibi yorumlar var ama bilinen Lukasik, alev aldığında durdurulması zor bir oyuncu. Son durumu ile ilgili net bir bilgim yok ama İlkin ile birlikte 2023 VNL'in, en iyi smaçörlerinden birisi idi. Olursa, Galatasaray camiası, onu kendisine getirir. Yabancı forumlarda da bu isimler takımımızla anılmaya başladı. Olur yada olmaz, kısa sürede, en azından sezon sonunda netleşir diye düşünüyorum.

Sevgili Erdal Avcı,
Sizi de rahatsız eden sözkonusu kişi ve onun uzantıları ile, bu forumda ben ve benim gibi arkadaşlar, mücadele ettik. Gizli olanlar da ifşa oldu. Aktif katılan bütün arkadaşlar da buna şahittir. Siz hiç canınızı sıkmayın. Ben de Galatasaray X hesapları ve medya yöneticilerine, bu tür hesapları en azından engelleme çağrısında bulundum ama o mecralar ne yazık ki kontrolsüz ve freni boşalmış kamyon gibi. Önüne gelen, bilen bilmeyen ergen kılıklılar, çoğunlukla da kişisel husumetle öncelikle yöneticilere ve devamında da takımımızı başarıya taşıyacak oyunculara saldırmayı, hakaret etmeyi bir marifet sanıyor. Gözleri o kadar dönmüş ki, son THY maçında, THY'yi desteklediklerini açıkça yazmışlar.... Bu güruh, başarılı sonuçlara üzülen, başarısızlıklarda bayram eden bir güruh ve artık kendi kendilerini ifşa etmiş durumdalar. Bu nedenle artık gerçek Galatasaray'lılar, bu kırıklara gülüp geçiyor. Bence siz de öyle yapın ama medya yöneticilerinin, bu hakaretlere karşı da önlem alması şart. Bizler İlkin'in, Alexia'nın, Eylül'ün, Ayçin'in ve tüm diğer oyuncularımızın ne olduğunu biliyor, seviyor ve en azından saygı duyuyoruz.

Hiç kimse dokunulmaz yada eleştirilmez değildir. Bizler de bu forumda, maçlık performansları yada dönemsel performansları eleştiriyoruz, sırasında da övüyoruz, bazen fikir ayrılığına da düşüyoruz ama herşeyi sevgi, saygı ve takımımızın başarı beklentisi çerçevesinde yapıyoruz. Bazen buna çomak sokmak isteyenler de olmuyor değil ama takımımız başarılı olduğu sürece ortadan kayboluyor ve bu şekilde yeni bir başarısızlık kollayıp ortaya çıkmaya çalışıyorlar. Bunlar da zaten biliniyor...

Doğru yada yanlış düşüncesine kapılmadan, takımımızla ilgili her türlü samimi düşünceyi paylaşabilir, iyi niyet ve saygı çerçevesinde her türlü fikri konuşabilir, tartışabilir, birlikte sevinip birlikte üzülebiliriz. Forum, bu çerçevede tüm gerçek Galatasaylılara açıktır ve bu forumun sade bir üyesi olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Önerimi yineliyorum ve Halil bey kardeşime katılıyorum. X'deki kriptolara fazla takılmayın... Hatta bazı voleybol yorumcularına bile takılmayın (geçmiş paylaşımlarıma bakarak konu ile ilgili ne demek istediğimi daha iyi anlayabilirsiniz)... Nedense hasetlerinden tüm takımımıza ve hatta camiamıza diş biliyor ve sürekli görmezden gelmeye yada küçümseyici hatta aşağılayıcı yorumlar yapmaya çalışıyorlar ama ne yaparlarsa yapsınlar... Güneş balçıkla sıvanmaz... Özellikle de bu nedenle, yöneticilere sürekli seslenme ihtiyacı hissediyoruz...Voleybol'u tekeline almaya çalışan birkaç kulübe karşı, el'mi yaman, bey'mi yaman gösterin ve iyi transferler ve devamında başarılı sonuçlarla tümünün sesini kesin....İyiler kazansın....

Son düzenleme:
Şuan’a kadar çıkan haberler doğruysa muhtemel kadromuz:
Pasör:Bongaerts,Naz
Pç:Alexia,Groblena
Smaçör:İlkin,Lukasik,Bujs,Fedusio
Orta:Yasemin,Ayçin,Ceylan,?
Libero:Eylül,Cansu
Yabancı orta hakkımızda da Timmerman ile devam haberi vardı ama Bujs ve Carol aynı ülke de oynamak zorunda gibi bir şey onlar için oyüzden ligimde olur Carol da bu transfer biterse ya Vakıf ya Galatasaray’a gelir gelirse.

Forum'a katıldığım ilk günden beri, sürekli vurguladığım konu, takım oyunlarında, özellikle de voleybol'un, psikolojik faktörlerin en etkili olduğu, bunun sonucunda da beklenmedik sonuçların alınabileceği, beklenmedik anlarda oyunun bir anda dönebileceği bir sportif dal olduğudur. Bu nedenledir ki, son haftalarda sürekli olarak vurguladığım konu motivasyon, konsantrasyon ve son düdüğe kadar kan ter içinde, hedefe ulaşmak için mücadele ve galibiyeti kovalamak olmalıdır.

Şimdi nasıl yani!' bu da nereden çıktı diyenleri duyar gibiyim :)

Hemen söyleyeyim... Şu Challenge Cup var ya....Yarı finalde Roma Potsdam'ı eleyip finale çıkarken, biz evimizde 3-1 kaybettiğimiz Chieri maçının rövanşında Chieri'yi evinde 3-1 yenmemize rağmen (ki bu her babyiğidin harcı değil), altın sette burun farkı ile 15-13 kaybederek finale çıkamadık... Buraya kadar zaten herkesin malumu büyük üzüntü yaşadık...

Asıl önemlisi, bundan sonrası... Bugün ne olmuş? Kendi liginde küme düşmesi kesinleşmiş ve oyuncuları sağa sola dağılmış Roma, finalin ilk maçında, Chieri'yi deplasmanda 3-2 yenerek ilk maçı kazanmış. İkinci maç Roma'da. Tam bir 'gülermisin ağlarmısın senaryosu'. Şimdi gel de daha fazla yanma... Ama olan olmuş.

O nedenle hep ihtiyatlı yaklaşmaya çalışarak, vururuz kırarız'dan öte, aman kızlar dikkat diyorum.... Artık neredeyse sezon sonuna geldik... Avantajlıyız ve 1-4 playoff'larına ulaşmaya az kaldı... Zayıf yada güçlü rakip yok...Her maç artık final havasında...İkinci bir hayal kırıklığını, ne sizin ne de bizim kaldıracak gücümüz yok... Beşiktaş maçından başlayarak, oynayacağınız ilk iki maçı da alarak işi son haftaya bırakmadan, bu sezonun en azından playoff öncesi keyfini birlikte yaşayalım. Sizlere inanıyor ve güveniyoruz...

Lukasik bence tam aradığımız kıvamda oyuncu. O iş olursa çok sevinirim ama Bujs işine forumun geneli kadar sevinemedim. Genel olarak İlkin ve Lukasik oynar oda tecrübesiyle iyi bir yedek olur kağıt olabilir gibi gözüküyor kağıt üzerinde ama ben gelip burada çoğu maç yedek oturmayı kabul edecek bir profil olduğunu düşünmüyorum. Sürekli oynadığı senaryoda da düşüşte olan bir oyuncu olması nedeniyle soru işaretlerim var.

Pasör: Bongaerts, Naz
Pç: Alexia, Groblena
Smaçör: İlkin, Lukasik, Bujs, Fedusio
Orta:Yasemin, Ayçin, Ceylan, (Carol?)
Libero: Eylül, Cansu
Bu olursa kagit üzerinde bu seneye göre biraz daha iyi oluyoruz ama yeter mi bu ligde sanmıyorum...
Şampiyonluk getirmez ama ilk 3 zorlar bence bu kadro.Eczacı dağıldı seneye toparlayamazsa ilk 3 yaparız ama Vakıf Fener geçemez bu kadro geri kalan her takımı yenebilir bence.