#23 Kelsey Bone

Kelsey'in geri gelmesinde en büyük çabayı Ekrem hoca gösterdi. Sürekli arayıp ikna etmeye çalıştı ve Ural Aküzüm'de ilgilenince ikna ettiler.
 
Bence Ekrem hoca Kelsey'i yeni devşirme olarak da düşünüyor. Oluru var mı bilmiyorum ama olursa işte o zaman bu geri dönüş büyük transfer olur. Hem bizim hem de milli takım için.
 
Galatasaray Odeabank’a geri dönen Kelsey Bone, Sarı – Kırmızılı takımla antrenmanlara başladı. ABD’li yıldız, GS TV’ye değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’ye döndüğü için çok mutlu olduğunu kaydeden Bone, “Ayrı kaldığım zaman çok çalıştım. Amerika’da maçları izledim. Fenerbahçe ile eşleştiğimiz için mutluyum. Biz hala Eurolegue’in son şampiyonuz. Türkiye’de şampiyonluğa çok yakınız. Koç da bizi şampiyonluğa inandırıyor” ifadelerini kullandı. (Basket Dergisi.)
 
Yok önder o farketmiyor. En basiti Emir Preldzic Slovenya genç-ümit takımlarında oynadı. Hatta İzmir'e de gelmişti 2006'da ama sonra bizim milli takım formasını aldı. Kelsey için de sıkıntı olmaz o

Bugün FIBA Regulations'a göz attım, şöyle bir madde var:

3-23 A player who has played in a main official competition of FIBA (see article 2-1) after havingreached his seventeenth (17) birthday may not play for a national team of another country.

Yani 17 yaşından sonra resmi FIBA turnuvalarına katılmışsa, başka bir ülkenin milli takımında oynayamıyor. Bu resmi turnuvalar da 2 numaralı dökümanda şu şekilde listelenmiş:

a. the Olympic Tournaments
b. the World Olympic Qualifying Tournaments for Men and Womenc. the FIBA Basketball World Cup
d. the FIBA World Championship for Women
e. the FIBA U-19 World Championship for Men
f. the FIBA U-19 World Championship for Women
g. the FIBA U-17 World Championship for Men
h. the FIBA U-17 World Championship for Women
i. the FIBA 3x3 World Championship for Men
j. the FIBA 3x3 World Championship for Women
k. the FIBA 3x3 U-18 World Championship for Men
l. the FIBA 3x3 U-18 World Championship for Women
m. the FIBA 3x3 World Tour (Masters and Final)
n. All Zone Championships
o. All qualifying games and tournaments for the above competitions.


Kelsey U19 takımında forma giydiği fibaeurope oyuncu sayfasında yazıyor. Tabii tüm dökümanlara hakim değilim, onu eklemem lazım. İsteyenler aşağıdaki linklerden ulaşabilir:

Official FIBA Regulations | FIBA.COM

http://www.fiba.com/downloads/Regulations/2012/FIBABook2AG.pdf
http://www.fiba.com/downloads/Regulations/2012/FIBABook3AG.pdf
 
Kelsey Bone'un Sağlık Durumu Hakkında Açıklama

Galatasaray Odeabank'ın ABD'li oyuncusu Kelsey Bone'un sağlık durumu hakkında sağlık ekibi bir açıklama yaptı.

Açıklama şöyle:

Kelsey Bone 28.01.2015 tarihinde Prag’da oynanan Avrupa ligi maçında sol diz iç yan bağlarında zorlanmaya bağlı olarak bir sakatlık yaşamış ve tedavisi takım sağlık ekibimizce sürdürülürken Amerika’ya gitmişti. Ülkesinden 26 Şubat 2015 günü dönen sporcumuz sağlık ekibimiz tarafından muayene edilmiş ,daha sonra da eşliğinde kendisine bir takım fonksiyonel saha testleri uygulanmıştır.

Kontroller sonrasında sporcumuzun;

1-Sakatlık yaşadığı diz iç yan bağlarının fizyolojik olarak tamamlanmasa da neredeyse iyileştiği,

2-Aynı dizini destekleyen bacak kas gruplarına ait kuvvetlerinde diğer bacağına göre çok fazla olmasa da zayıflıkların olduğu,

3-Sahadaki hareketleri için ihtiyacı olan kondisyon, denge, koordinasyon ve çabukluk özellikleri açısından ise tamamlanması gereken eksikliklerin bulunduğu tarafımızca saptanmıştır.

Şu anki fiziksel durumu çerçevesinde sporcumuz Kelsey Bone henüz tam performansı ile maç oynayabilecek durumda değildir. Takıma risksiz bir şekilde katılması için oyuncumuzun eksikliklerinin tamamlanması adına gereken planlama yapılmıştır. Süreç baş antrenörümüz Ekrem Memnun ile takip edilip değerlendirilecektir.

Saygılarımızla
Sağlık Ekibi
 
E bu oyuncumuz tedavi amaçlı gitmedi mi Amerika´ya? Ama diğer yönden tedavisi kulübün sağlık ekibi tarafından sürdürülürken oyuncunun ABD´ye gitmesi hiç profesyonelce değil! Ben şube yönetiminin yerinde olsam bu disiplinsiz hareketi karşılıksız bırakmaz hem para hem kadro dışı bırakma cezası veririm.

Kelsey, bir tweet attın ortalık karıştı yahu. Yoksa Sağlık Kurulu´nun yaşanan sürece müdahil olmasına ne gerek vardı değil mi?
 
Kelsey'e bu maç çok kızdım.. Maç sayfasına da yazdım, sanki zoraki oynuyor.. Bu kadar isteksiz olacaksa eğer sürekli, gelmeseydi daha iyiydi.. Hayır mücadele eder, savaşır ama gününde olmaz da şutları girmez anlarım ama elindeki topları bile kaptırdı ya.. İnşallah lige daha iyi odaklanır da kendini affettirir
 

Üst