#33 Ender Arslan

Muhteşem oynadı.Sahanın yıldızıydı,izlerken büyük keyif aldım.Tam konsantre olduğunda Avrupa'nın sayılı guardlarından.Oyun zekası çok yüksek.Emeğine ve kalitesine yazık oldu.
 
Ah be hakem son topu basket verse Ercegle beraber maçın kahramanı olacaktı. Her zaman yazıyorum Ender en az Arroyo kadar kaliteli bir isim. Alba maçında o olsa kazanırdık o maçı. Dün de son ana kadar savaştı
 
20 sayı atınca iyi oynamış mı oluyor? Benim anlamadığım nokta Ender 40'ta atsa ne kadar fazla süre alırsa o kadar zarar. Her hücumda son 3-4 saniyeye kadar boş boş takılıp şut deneyen Ender dün 10 sayı farkı yakaladığımız anlarda 14-15 saniye varken şut deniyordu. Maccabi'ye karşı tempoyu zaten düşük tutmak lazım. Farkı yakalamışken böyle tercih yapıyorsa bir oyuncu o takımın maçı kazanması sürpriz. Dün salonda iken bizi yakalayacaklarına emindim. O şutlar girse 20 değil 30 olduğunda süper yıldız olacaktı demek ki.Tercihleri çok yanlış.
 
İki maçtır gereken yerlerde sorumluluktan kaçıp arkadaşlarının emeğine ihanet ediyor.

Hiç gereği yok yeni sezon devam etmeyelim. Ender'in maaşına adam akıllı bir combo alırsın. İBB'den Zack Wright Ender'in yarı parasına oynamıyosa ben de noliyim. Ya da Jamont'u geri getirirsin falan.
 
Ender ile ilgili benim düşüncem 2 yıldır aynı. 2 maç iyi oynasada kalan maçlarda telafi eder. Bir defa o yaşta o tecrübede bir gard için oyun zekası inanılmaz düşük. Top 15 saniye elinde kalsın Young'ı perdelemeye çağırsın o gelmeden üçlük yollasın Ender bu. Hedef eurolige ise, hedef şampiyonluk ise en fazla 3. gard olur Ender bir takımda. Oda maksimum 7-8 dk oynayarak. Yazıktır günahtır ama kime? ne yönetime, ne oyunculara, ne teknik ekibe... Bize yazık, bu armayı koşulsuz, şartsız seven, bir beklentisi olmadan peşinden koşa taraftarlara BİZLERE YAZIK....
 
arkadaşlar ender 20 sayı attığında da kötüydü. bunu görmek gerek. oyun kurucu adı üstünde , oyunu kuran takımı oynatan adamdır (örnek Carlos AROYO). Her topu alıp süreyi bitirip saçma sapan atış yapıp, girerse kahraman girmezse zaten süre bitiyordu dedirten adam değil. lütfen artık bu sene ayrılalım artık. her maç saç baş yolmaktan bıktım.
 
Yetersiz bulduğum veya oynamaması gerektiğini düşündüğüm oyuncuları genelde iyi istatistik yaptıklarında eleştiririm. Ender benim nazarımda iyi istatistik yaptığında da iyi oynamış olmuyor. Yerli guardların en iyisi filan diye de savunulması bence çok gereksiz. Belli pozisyonlarda yerli havuzu yoksa orada fazladan yabancı alır yerli havuzunun işine yaradığı bir pozisyonda yerlilere fazladan süre verirsin, takım planlaması böyle birşey sonuçta.

Maric ile ikili oyun oynarken Maric daha içeri devrilmeye tam başlamışken üçlük çizgisi üzerinde topu ona atabilen bir guard Ender, üstelik bu pozisyonda spiker ve yorumcu pastan dolayı Ender i değil stepsten dolayı Maric i konuşuyor! Bu zihniyetle Ender büyük guard elbette. Oyun kurma yok, şutu güvenilmez, son dakikalarda mutlaka saçmalıyor. Sadece iyi top getiriyor ve iyi kötü içeri girip turnike bırakabiliyor diye bir oyuncu bu takımda oynamamalı. Kişi ve karakter olarak seviyorum ama bu takımda bu paraya oynayacak özellikleri yok ne yazık ki! Şimdi iki maç skor yapar kral olur, Wv nin tok kapı sesi gibi adam Ender, daha iyi yerli guard yokmuş ne de olsa!
 
Kim ne derse desin türkiyenin en iyi guardı. Elimizdekilerin kıymetini bilelim. 30 yıl sonra gelen şampiyonlukta son saniye uclugunu kim attı hatırlatırım.
 
Başarısız olmasını tabi ki istemiyorum ama Erceg gibi 20 attığı maçlarda bile takıma zarar veren adam olduğunu herkesin görmesi sevindirici. Gerçi Steph Curry takıma gelse Ender daha iyi diyebilecek biri kalmış.
 
Ender, oyun kurucu vasfı ile maalesef son derece kifayetsiz bir oyuncu olarak gözlemliyorum. Lig ya da Şampiyonlar Ligi'ndeki hangi maçı takip etsem, Young perde yapıp içeriye devriliyor lakin Ender, ya şut atıyor ya da ikili oyun organizasyonunu israf ediyor. Benim bildiğim 1 numara, hususen oynatır lakin bizim ki, oynatacak ne meleke sahibi ne de saha görüşü yetisi mevcut!
 
Halil Umut bey; belirttiğiniz 1 numaralı pozisyon için Carter'ı daha makul görüyorum çünkü sabık müsabakalarda o pozisyonun hakkını, hem Young'u beslemesiyle hem daha fazla mes'uliyet alması hem de topu elinde öldürmeyerek, verdiğini düşünüyorum. Sinan müteaddit maçlarda, dış atışı zayıf olmasına rağmen, eline ihtimat edebileceğimiz Erceg, Pocius, Ender ve Micov'dan daha fazla teşebbüste bulunduğuna şehadet ettim. Hocanın yerinde olsam, 1 numarayı; Carter ve Nikolov arasında, 2 numarayı; Sinan ve Göktürk, 3 numarayı da; Micov ve Pocius arasında taksim ederdim efendim.
 

Üst