#6 Joey Dorsey

Dusana bel bağlayan arkadaşlar hiç boşuna ümitlenmesin,çocuk zaten epey bir sakattı üstüne Dusan en iyi döneminde olsa bile Eurocupta istediklerimiz veremez şu an. Davis hatta Green kullanılır ama Dusan ihtimali %1 2 dir. Koç en ufak hatada kenara alıyor zaten

SM-A500F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Joey Dorsey'nin gidişini lig ve Eurocup olmak üzere iki parametrede değerlendirmek gerekir. Lig için piyasada alınabilecek 4-5 tane iyi atlet uzun var. Lig için bir kayıp olduğunu düşünmüyorum ama Eurocup'ta sancılı süreç geçirme riski var.10 gün önce bıraksaydık 160k buyout alamamış olacaktık ama Eurocup için hamle yapabiliyor olacaktık. 160k mı, Eurocup için transfer mi? Hangisi değerli ?


Artık takımlar elimizde net 5 olarak sadece Lasme'nin kaldığının farkında ve bunun üzerine oynamak isteyeceklerdir. Şimdi eşleşme ağacımıza baktığımızda finale kadar giden yolun aşağı yukarı (KSK,Münih ve Kazan) olduğunu görüyoruz. KSK-Colton, Münih-Bryant, Kazan-Parakhouski... Rakiplere göz attığımızda özellikle maç başında topu içeri indirip bu oyunculardan sırtı dönük oyun isteyebilirler. Bu tamamen Lasme'ye faul aldırmak ve onun kalan dakikalarda yeterli reaksiyon-agresivite vermesini engellemek amaçlı bir seçim olur. Ben Galatasaray'ın rakibi olsam mutlaka yapardım

Peki biz ne yapabiliriz buna karşı ?

-Şimdi rakiplerin Lasme'yi yıpratmak,ona faul yaptırmak istediğini anladığımız dakikalarda Lasme'yi kenara getirebiliriz. Mesela bu yıl Panathinaikos maçlarına bakarsanız ilk olarak Kuzmic ile başladılar ve 5-6 dakika sonra Raduljica'yı aldılar oyuna hep. Radu'nun oyuna girişiyle PAO kesintisiz olarak topu ona geçiriyor ve Radu mutlaka faulu yaptırıyor. Koçlar bunun farkına vardı ve Cedevita-Bilan'ı kenara aldı bu ilk anda, Efes de Dunston yerine Ahmet'i aldı oyuna. Bu tamamen Radu fırtınıasından takımın savunma sigortasını 2-3 dakikalığına sakınmak için yapılmış bir tercih.

Peki neden maç başı ? Maç başlangıcı uzun oyuncuların faul problemine girmesi halinde takımlar için felaket senaryosuna dönüşebiliyor ve bundan sonraki psikoloji yönetimi zorlaşıyor. Yani rakip Lasme üzerine oynarsa onu 2-3 dakika soluklandırmak,sakınmak iyi bir tercih olabilir. Ama kesinlikle ezbere olmamalı eğer Lasme iyi başladıysa aynen devam etmeli ve ritmini bozmamalı.


-Topu içeriye geçirip Lasme'nin yıpratılmasının önüne geçecek diğer bir tercih, savunma mekanizması. Topa baskıyı artırıp, ön alanda göstermelik de olsa baskı yaparsanız rakibin bizim sahamıza yerleşme süresi uzar ve top içeri geçtiğinde rakip hücum süresini epey yemiş olur. Uzunların süre bitiyor hücumu kullanmalıyım gibi akıllarında soru işaretleri oluşur ve bu onların rahat rahat yüklenmesini ilave olarak pas açılarını kovalamasını engeller.


-Bir de Chuck tabi ki. O eğer sağlam durabilirse o zaman yukarıdaki 2 maddeye bir tık daha az konsantre olabiliriz. En önemlisi Chuck Davis'in 5 numaradan alacağı süreler. Eğer formda olursa 8-10 dakika orada oynadığında dezavantajımız kadar avantajımız da oluyor. Eğer "isolation" oyununu eskiye yakın yapabilirse bu da rakip uzuna ters gelir.

*Eurocup'ı Lasme'ye bağladık. Allah korusun bir sakatlık olursa Gabonlu'da bizim için olay biter. Keşke 10 gün önce 160k değil de 60-70k'ya elden çıkarıp uzun alabilseydik Eurocup'a.

*Lig için atlet uzundan devam. Hiç öyle farklı tarz birisi olsun demeye gerek yok çünkü kısalarımız perdeye çok takılıyor.Schilb 2 oynarken hareketli 2'leri takip etmekte zorlanıyor. Atlet,P&R bitiricisi, sert uzundan devam.Lig için Dorsey'in gidişi iyi oldu.

Maç başında Duşan'la ya da Davis ile başlayıp Lasme'yi kenardan getirmek Lasme'nin faul problemine girmesini(ya da sinmesini) engellemek için bir çözüm olabilir mi sence?


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Maç başında Duşan'la ya da Davis ile başlayıp Lasme'yi kenardan getirmek Lasme'nin faul problemine girmesini(ya da sinmesini) engellemek için bir çözüm olabilir mi sence?


Sent from my iPhone using Tapatalk

Olabilir tabi ama bunları ezbere yapmamak gerekiyor. Yani rakip koç maça nasıl başlayacak bunu da görmek gerek. Bir de oturan bir düzenimiz var yani burada Lasme'yi sakınmak için olması gerekenden fazla detaycı olursak Lasme'nin verimini düşürme riski ortaya çıkar. Karşıyaka serisinde çok ciddi sorun olacağını düşünmüyorum çünkü o maç Lasme'ya fazla ihtiyaç olacak . Bence Karşıyaka maçına Lasme ile başlamak gerekir, Karşıyaka'nın hücum düzenleri sete sette belirli şeyler. Buradan sonraki turlarda düşünülebilir rakibin tutumuna göre.
 

Üst