#6 Joey Dorsey

5 ay=325 bin euro maaşı. 165 bin euro da bonservis. Can Topsakalın söylediği rakamlar bunlar. Toplayınca 490 bin euro oluyor çok iyi para

SM-A500F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Yararı yoktu somut soyut zararı vardı .Ayrıca kurtardığımız ve aldığımız para ile kalan borçları biraz daha eritebiliriz (inşallah bu amaçla kullanılır) .Bu sene yakalacak sportif başarı kadar onunuzdekı seson basındakı malı tablonun ne olacagı da önemli.
 
4-5 rotasyonumuz..

4-- Green(25)-Davis(10)-Micov(5)
5-- Lasme(25)-Davis (10)-Duşan(5)

Allah yardımcımız olsun.
Barcelona ne yapacak Dorsey'i onu merak ettim.
Zaten Tomic-Lawal ve Samuels var 5 numara da.
Turşusunu mu kuracaklar ?
 
Bu işten kar ettik diyebiliriz. EC'de şampiyonluk için Dorsey'in somut katkısı yoktu zaten, ortada sadece beklentiler vardı. Hatta katkı bir tarafa olumsuz etkisi bile oluyordu. Yani Dorsey'in hemen toparlayamayacağı varsayımından hareketle KSK serisini kaybettirme ihtimali şampiyon yapma ihtimalinden daha fazla. Bu şartlarda 250 bin (ya da 165bin) bonservis ve maaşıyla birlikte 500 bin iyi para. Barcelona da Doellman hariç istikrarlı uzun yok bu sene ki Doellman da 3 maç var 3 maç yok gibi. Bu şartlarda uzun almaları mantıksız değil ama istikrar sorunu çeken bir takımın istikrar sorunu olan Dorsey'i alması mantıksız.
 
Barca nın da başka çaresi yoktu. Yılana sarıldılar. Orada oynama ihtimali çok daha yüksek ama 1 ay mı sürer 2 ay mı sürer bu istek belli olmaz.
Bizim için iyi oldu açıkcası. Duygusal olarak kalsa , iyi olsa vs diye istiyorduk ama takımda olumsuz etki yapıyordu. Antremanları bilmiyoruz ama maç sırasında ki tavırlar, maçtan sonra ki sevinmelere bikle katılmaması , takım içinde nasıl bir etki yapıyordur siz düşünün. Bu haliyle Dvasi ligde süre alır , sakatlanmazsa play offlara daha hazır hale gelir ve katkı yapabilir takıma.
Arda Ezer in dediği gibi , bu takımda sezon başından Semih Erden olaydı, yanına birde Huertas ta olaydı, ne takım olurduk :(
 
Defolsun gitsin! Ergen triplerine İspanya'da devam etsin. Fiziği ile iş ahlâkı ters orantılı olan sporcu müsveddesi..

250 bin euro bonservis de iyi. Ataman lig için bir pivot takviyesi yapacaktır. Duşan'la, Chuck'la falan olmaz o iş.
 
Bu zamana kadar bu noktaya gelmemizde Dorsey'nin hiçbir katkısı olduğunu düşünmüyorum. Faydası hiç olmadı ama daha önce de söylediğim bir şey var adam o kadar kafa olarak çocuk ki kendisinin çok iyi olduğunu zannediyor. Bu yaptığı bize değil kendisine eksi yazacak. Zaten zamanla da göreceğiz. Yazılan yorumlarda olduğu gibi bir kazanımımız varsa da ne ala. Tek üzücü nokta yeni gelecek oyuncunun Eurocup'ta oynayamaması olacak. Netice olarak hayırlısı olsun doğru hamle.
 
Tamam dorsey cogu mac iyi oynamiyordu ama en azindan lasmeyi 10 dakikada olsa dinlendirebiliyorduk. ribound katkisi veriyordu.eurocup cok zora girdi. insallah lasmeye birsey olmaz.
 
Hayırlı olsun demekten başka çare yok, ama Dorsey yerine alacağımız oyuncuyu Eurocup'ta kullanamayacağımızı da düşününce, bu ayrılık benim hiç içime sinmedi. Evet, Joey'den istediğimiz verimi alamıyorduk, ancak yüksek bir potansiyele sahipti. Bu potansiyeli ortaya çıkartabildiği maçlarda double-double yaptığına şahit olduk. Şimdi Green ve Davis'in rtim bulmasını beklemek zorundayız. Avrupa'da çok kritik iki KSK maçı var. Umarım bu maçlara kadar bu iki oyuncu da istenilen seviyeye yaklaşabilir.
 
Joey benim çok sevdiğim oyunculardandı gitmesine cidden üzüldüm. Lakin dikiş tutmamıştı hem buyout almamız da önemli...
 
Bu adamın yerine Ege Arar'a 7-8 dakika süre verelim,transfere gerek yok bu saatten sonra,Dusan süre alsın Ege süre alsın

Ege Arar bu şut stiliyle ve teknik yetersizliğiyle gitsin Caddebostan Sahil' de oynasın.
Aynı şekilde Dusan Cantekin' in de eğer kendini geliştirip istenilen seviyeye gelme niyeti yoksa hiç heveslenmeyelim.

Onun fiziğindeki Walter Tavares, Boban Marjanovic, Kyrylo Fesenko gibi oyunculardan feyz alıp çok çalışması gerekir.
 
Dorsey gitti diye karalar bağlamanın alemi yok. Zaten verim alamıyorduk. Ben yinede gitmesini istemezdim ama kafası bizde ve maçta olmayan biriyle de çalışması zor gerçekten. Sadece zamanlaması çok kötü oldu. Chuck'ın artık ciddi manada verim vermesi gerekiyor Eurcup için..
 
Ege Arar bu şut stiliyle ve teknik yetersizliğiyle gitsin Caddebostan Sahil' de oynasın.
Aynı şekilde Dusan Cantekin' in de eğer kendini geliştirip istenilen seviyeye gelme niyeti yoksa hiç heveslenmeyelim.

Onun fiziğindeki Walter Tavares, Boban Marjanovic, Kyrylo Fesenko gibi oyunculardan feyz alıp çok çalışması gerekir.
Hocam yazdıklarına katılıyorum. Ancak Fesenko, Dusan yaşındayken tam bir kazmaydı. Bakmayın draft edildiğine, boyu için draft edildi, zaten hiç oynayamadı. Boban'ın CSKA'daki ilk yıllarını hatırlıyorum, nerden bulmuşlar bunu demiştim. Ancak her ikisi de olgunlaştıkça performansını artırdılar. Dusan gerek Banvit de, gerekse İBB'de zaman zaman ışık verdi. Dusan için tam zamanı, patlama yaparsa şimdi yapar, yoksa bir daha zor...
 
Joey Dorsey'nin gidişini lig ve Eurocup olmak üzere iki parametrede değerlendirmek gerekir. Lig için piyasada alınabilecek 4-5 tane iyi atlet uzun var. Lig için bir kayıp olduğunu düşünmüyorum ama Eurocup'ta sancılı süreç geçirme riski var.10 gün önce bıraksaydık 160k buyout alamamış olacaktık ama Eurocup için hamle yapabiliyor olacaktık. 160k mı, Eurocup için transfer mi? Hangisi değerli ?


Artık takımlar elimizde net 5 olarak sadece Lasme'nin kaldığının farkında ve bunun üzerine oynamak isteyeceklerdir. Şimdi eşleşme ağacımıza baktığımızda finale kadar giden yolun aşağı yukarı (KSK,Münih ve Kazan) olduğunu görüyoruz. KSK-Colton, Münih-Bryant, Kazan-Parakhouski... Rakiplere göz attığımızda özellikle maç başında topu içeri indirip bu oyunculardan sırtı dönük oyun isteyebilirler. Bu tamamen Lasme'ye faul aldırmak ve onun kalan dakikalarda yeterli reaksiyon-agresivite vermesini engellemek amaçlı bir seçim olur. Ben Galatasaray'ın rakibi olsam mutlaka yapardım

Peki biz ne yapabiliriz buna karşı ?

-Şimdi rakiplerin Lasme'yi yıpratmak,ona faul yaptırmak istediğini anladığımız dakikalarda Lasme'yi kenara getirebiliriz. Mesela bu yıl Panathinaikos maçlarına bakarsanız ilk olarak Kuzmic ile başladılar ve 5-6 dakika sonra Raduljica'yı aldılar oyuna hep. Radu'nun oyuna girişiyle PAO kesintisiz olarak topu ona geçiriyor ve Radu mutlaka faulu yaptırıyor. Koçlar bunun farkına vardı ve Cedevita-Bilan'ı kenara aldı bu ilk anda, Efes de Dunston yerine Ahmet'i aldı oyuna. Bu tamamen Radu fırtınıasından takımın savunma sigortasını 2-3 dakikalığına sakınmak için yapılmış bir tercih.

Peki neden maç başı ? Maç başlangıcı uzun oyuncuların faul problemine girmesi halinde takımlar için felaket senaryosuna dönüşebiliyor ve bundan sonraki psikoloji yönetimi zorlaşıyor. Yani rakip Lasme üzerine oynarsa onu 2-3 dakika soluklandırmak,sakınmak iyi bir tercih olabilir. Ama kesinlikle ezbere olmamalı eğer Lasme iyi başladıysa aynen devam etmeli ve ritmini bozmamalı.


-Topu içeriye geçirip Lasme'nin yıpratılmasının önüne geçecek diğer bir tercih, savunma mekanizması. Topa baskıyı artırıp, ön alanda göstermelik de olsa baskı yaparsanız rakibin bizim sahamıza yerleşme süresi uzar ve top içeri geçtiğinde rakip hücum süresini epey yemiş olur. Uzunların süre bitiyor hücumu kullanmalıyım gibi akıllarında soru işaretleri oluşur ve bu onların rahat rahat yüklenmesini ilave olarak pas açılarını kovalamasını engeller.


-Bir de Chuck tabi ki. O eğer sağlam durabilirse o zaman yukarıdaki 2 maddeye bir tık daha az konsantre olabiliriz. En önemlisi Chuck Davis'in 5 numaradan alacağı süreler. Eğer formda olursa 8-10 dakika orada oynadığında dezavantajımız kadar avantajımız da oluyor. Eğer "isolation" oyununu eskiye yakın yapabilirse bu da rakip uzuna ters gelir.

*Eurocup'ı Lasme'ye bağladık. Allah korusun bir sakatlık olursa Gabonlu'da bizim için olay biter. Keşke 10 gün önce 160k değil de 60-70k'ya elden çıkarıp uzun alabilseydik Eurocup'a.

*Lig için atlet uzundan devam. Hiç öyle farklı tarz birisi olsun demeye gerek yok çünkü kısalarımız perdeye çok takılıyor.Schilb 2 oynarken hareketli 2'leri takip etmekte zorlanıyor. Atlet,P&R bitiricisi, sert uzundan devam.Lig için Dorsey'in gidişi iyi oldu.
 
Oğuzhan kardeşim çok güzel ifade etmiş.
Dorsey'in gitmesi lig için iyi oldu ama Avrupa için çok kötü oldu.
Lasme'den sonra Davis ve Duşan'a çok büyük iş düşüyor.
Allah korusun Lasme sakatlanirsa işte o zaman Avrupa hayalde kalacak.
 

Üst