Almanya Bundesliga (Futbol)

Enes Kömürcü' Alıntı:
[quote="Tugay Aktepe":t49ezuft]Stuttgart 1 - 3 Borussia Dortmund

Deplasmandan 3 gollü galibiyetle dönüyoruz...

Güzel.[/quote:t49ezuft]

İlgi artmalı. Dortmund'u hep beraber yukarıya taşıyacağız.

Şampiyonluk inandırıcı bir hedef olmayabilir ama geçen sene kılpayı kaçırdığımız Şampiyonlar Ligi'ni hedefleyebiliriz bu yıl için.

Avrupa Ligi'nde de mutlaka gruptan çıkmalıyız.

Borussia Dortmund 2 - 0 Wolfsburg

Freiburg 2 - 1 Stuttgart

Hamburger SV 1 - 1 Nurnberg

Hannover 2 - 2 Bayer Leverkusen

Monchengladbach 0 - 4 Eintracht Frankfurt

Kerem Seçer' Alıntı:
Nuri güzel bir gol attı bugün. Oğuz Çetin izliyor mu acaba?

Aynı şeyi ben düşündüm abi...

Nuri gibi bir yetenek var ve kullanamıyoruz. Bu bir futbol ayıbıdır.

Bu arada evimizde 2-0 kazandık. Misimovic'i gönderdiğine bin pişmandır Wolfsburg ama nafile...

Misimovic gibi bir adam varken elinde ve 4 4lük verim aliyorken nasil böyle bir salaklik yapilip da Misimovic'in satildigi paranin 2 misli fiyatina Diego alinir gercekten akil kari is degil. Demekki Fener tek degilmis :)

TRT 3'te Frankfurt - Freiburg macinda Frankfurt'ta Ochs diye bir oyuncu var, Almanca'da Oks (Ox) diye okunuyor ismi, spiker resmen Oguz diyor :)

Bu hafta Bundesliga'da Nehir Derbisi var; Schalke 04 - Borussia Dortmund

Almanya'daki en ünlü derbilerden biri Ruhr bölgesinde gerçekleşmektedir. Nehir derbisi, genel olarak Almanya'nın Ruhr bölgesinin Kuzey Ren-Vestfalya coğrafyasında yer alan takımlar arası maçlar için kullanılan bir ifadedir. Ancak bu ifade aslında BVB Dortmund ve FC Schalke 04 futbol takımları arasında oynanan maçlar için kullanılmakta bölgenin diğer takımları arasında yapılan maçlar için ise "küçük nehir derbisi" ifadesi tercih edilmektedir.

-------------------------------------------------------------------

Derbi maçı Pazar günü 18:30'da Gelsenkirchen Veltins-Arena'da oynanacak.

Metrobüsle Geliyoruz... 8)

dakika 77 schalke 0-2 dortmund yürüyedur dortmund! güzel günler çok yakın :)

Metrobüsle geldik uçakla dönüyoruz. :)

Nehir Derbisi'nin galibi biz olduk.

Schalke 1 - 3 Borussia Dortmund

Gollerimiz; Kagawa(2) ve Robert Lewandowski'den geldi...

4 haftada 9 puanla 3. sıradayız. İlginç olanı ise lige flaş transferler ile giren Schalke'nin 4'te 0 yapıp halen puan alamamasıdır. Kuranyi takımın ruhunu da alıp gitti sanırım...

Aha Tugay'la aynı takımı tutuyoruz Türkiye ligi dışında:)

Maçtan önce Schalke 4 te 0 yapmaz diyenlere demiştim "Dortmund'a direk oynayın" diye.

Bu arada Alman liginde fosur maçları verip, böylesine önemli bir derbiyi vermeyen Trt'yi allah bildiği gibi yapsın

bu hafta da tam haftasıymış.. bizde fener-beşiktaş, ingilterede man.utd-liverpool , ispanyada atletico madrid- barcelona, hollanda'da feyonoord-ajax.. ruhr derbisi kuşkusuz bunların en önemlisi idi ama trt nedense bu maçı yayınlamadı.. dünya halter şampiyonası engel oldu herhalde.. dortmundun tribünleri yeter sempati duymak için..

Maci izlemedim ama yaptigi 3 asiste dayanarak yine cok iyi oynadigini düsünüyorum Nuri'nin. Milli takimda oynama vakti geldi artik. Bana kalsa coktan gelmisti o ayri.