Almanya Bundesliga (Futbol)

Derbi galibiyetinden sonra evimizde de farklı kazandık.

Borussia Dortmund 5 - 0 Kaiserslautern

Gollerimiz; Lucas Barrios(2),Kevin Grosskreutz,Mats Hummels ve Robert Lewandowski'den geldi. Nuri de yaptığı 3 asistle galibiyete büyük katkıda bulundu.

Lider Mainz'ın ardından 2. sıraya yerleştik.

Geçen hafta deplasmanda St. Pauli takımını 3-1 ile geçtik. Kagawa yazdı yine golünü. :)

Bu hafta evimizde zorlu bir maç var;

Borussia Dortmund v Bayern Munich

Bu arada Mainz takımını tebrik ediyorum. Mağlup ettikleri takımlar hiç de boş değil.

Evinde;Stuttgart,Köln,Kaiserslautern deplasmanda; Werder Bremen,Bayern Munich,Wolfsburg.
Müthiş bir başarı gerçekten...

Mainz 05 fırtınası devam ediyor... 7 maçta 7 galibiyet.

Bu hafta da ligin kalburüstü takımlarından Hoffenheimı 4-2 mağlup ettiler...

Schalkede ise işler kötü gitmeye devam ediyor. Ligin dibine demir attılar ve bu hafta da mağluplar.

Nürnberg 2 - 1 Schalke

Dortmund taraftari degilim ama o taraftarlari bile sempati duymak icin yeterli. Bir de cok formda bir Nuri var tabi bu sene Dortmund'u yakindan takip ediyorum.

Dortmund taraftarlarının her geçen gün arttığını görmek sevindirici bir durum.

Sevindirici durumlar bununla sınırlı kalmıyor. Evimizde Münihi devirdik.

Borussia Dortmund 2 - 0 Bayern Munich

Lucas Barrios ve Türk yıldızımız Nuri Şahinin golleri ile Van Gaalin öğrencilerini maplup ettik.

Burası Westfalen, burası Signal Iduna Park...

1. Mainz 21 puan
2. Dortmund 18 puan
12. Bayern Munich 8 puan
17. Schalke 4 puan

İyiymiş harbiden... :)

Bir dortmund lu olarak Dortmund taraftaralrına bir haber vereyim. Bildiğiniz gibi Mainz 7 de 7 yaparak lige başlayan 3. klüp oldu alman liginde. Daha önce bunu K.Lautern ve B. München başarmış. Ama bu 7de 7 yapılan iki sezonda da şampiyon B. Dortmund olmuş:))

Özellikle sadece seyircisi bile dordmundu tutmak için yeterli sebep.
Üstüne Nuri Şahin'in başarısı ve takımınında iyi gitmesi etkili oluyor bende :D
Bayern Münich hegomanyası en azından ortadan kalkıyor.
Sühan abinin dediği istatistikte bir hayli ilginç :)

Sene 90 falan yanlış olmasın Dortmund gelmişti BJK ile avrupa maçı yapmaya o zaman sevmiştim adamalrı. Ellerinde koca koca muz balonları İnönü de 1000 kişi falandılar susturdular BJK taraftarını (tabi o yıllarda avrupadan gelenlere en iyi tribün verilirdi)