Serena Williams'a yakışmadı
Kim Clijsters'la oynadığı yarı final mücadelesinde ayak hatasını tespit eden çizgi hakemine küfürler sallayan Serena Williams'ın hareketleri tenise hiç yakışmadı...
2001 Amerika Açık'ta Lleyton Hewitt'in, James Blake ile oynadığı maçta ayak hatasını tespit eden siyahi çizgi hakemine ırkçı suçlamalarda bulunup, "Bu hakemi korttan çıkarmanızı istiyorum" sözleri hala hafızalarda.
8 yıl sonra bu kez bayanlar yarı finalinde benzer bir durum tenisseverlerin neredeyse kanını dondurdu.
Serena Williams, ayak hatasını bildiren çizgi hakemini, binlerce seyircinin önünde çocuk gibi azarladı.
11 Grand Slam şampiyonunun, "Benim kim olduğumu biliyor musun? Tanrı şahidim olsun ki bu topu alır, boğazına sokarım" diye bağırması başlı başına bir skandaldı.
Sonuçta soğukkanlılığını kaybedip, çizgi hakemine sürekli küfürler savuran Serena Williams bu davranışının bedelini maçı kaybederek ödedi.
Kortun karşı tarafında olan biteni şaşkınlıkla izleyen Kim Clijsters, maçı kazandığını öğrendiğinde bile sevinemedi ve yaklaşık 4 yıldır başarıya aç tenisçinin hevesi kursağında kaldı.
Oysa ki Serena kariyerinde birçok kez maç puanlarını çevirip üst turlara yükselmişti. Son olarak, Dementieva'yı Wimbledon yarı finalinde maç puanını çevirdikten sonra mağlup etmiş, Rus tenisçi büyük üzüntü duymasına rağmen rakibini centilmence tebrik etmişti.
Yine son dönemde Dinara Safina'nın 1. sırada bulunmasını sorgulayıp, iddialı, bir o kadar da kendinden emin konuşan Serena Williams, bu hareketiyle 1 numara hayallerini de bir başka bahara erteledi.
Kısacası bu sabah, son aylarda yaptıklarıyla gündemden düşmeyen Serena'nın, ablası Venus Williams'tan halen öğreneceği çok şeyin olduğu tüm gerçekliğiyle ortaya çıktı.