Aslantepe'ye Basketbol Salonu Projesi

3 sene cok iyi bir sure.2 seneden once salon insaati bitmez cunku.Arsa alimi gerekli izinler proje 3 sene cok normal.Karsiyakanin insaati eger biterse 2 yilda bitmis olacak.Salonun yerini almak icin 2 sene ugrastilar.4 senede yapmis olacaklar salonu.

Selim Terli,

Sinan Erdem iyi bir salon değil. Zaten çok amaçlı olarak yapılmış, Turgay Demirel Federasyonu yeni salon yapmakta gecikince ve Maçka projesini iptal etmek zorunda kalınca apar topar basketbol salonu yapılan bir salon. Asıl amacı kapalı atletizm şampiyonlarına ev sahipliği yapmak olan bir salondu. Bu yüzden tavanı çok yüksektir. Seyirci sahaya uzaktır. Öyle senin dediğin gibi değil yani dostum. Ben hep iddia ederim ki eğer Türkiye Dünya şampiyonası finalini İpekçi'de oynasa şampiyon olurdu. Ama Sinan Erdemde rakibe baskı kuramazsın. Bakın senelerdir deplasmanda FBÜ'ye karşı baskı kuramayan GS bile bu sene en iyi maçını oynadı orada. Yani Sİnan Erdem'i alternatif olmaktan çıakrın.

Salon apılana kadar GS yönetimi Abdi İpekçi'nin haklarını almalı bence. Engelsiz aslanlar dahil tüm takımlarımız maçlarını İpekçi'de oynamalı. Ama ne olursa olsun salon yapılmalı. Aslantepe'de salonun yapılacak arazisi de mevcut salon için gereken paranın büyük kısmı da ama siyaset şu an zorluk çıakrıyor. GS yönetimi geldiği gibi o salonu oraya yapabilmek içni çalışma yapmalı.

Salon Aslantepe'ye yapılırsa, Amatör branşlarımızdan habersiz olan GS'lılar bile bu konu hakkında bilgi sahibi oalcaktır. Ülkede bir amatör spor hamlesinin başlamasına yardımcı olur bu. Ayrıca aslantepe bölgesini 7/24 kullanılır hale getirmek her açıdan gelir sağlar. O bölge ne olursa olsun aktifleştirlmek zorunda. Futbol maçı ile aynı gün olmasına gerek yok bile. İnsanların ayağının alışması yeter. Tabi salon yapıldığında sadece salon olmamalı. İçinde alışveriş merkezlerinin sinema tiyatroların olduğu hatta en azından 200-300 kişilik ufak bir otelin de olduğu (gelen rakiplerin konaklaması için düşünülebilir her branşda) bir komplex olmalı. O bölgede Canaydın zamanından öğrendiğime göre 3 tepe var (hastane yapılacak arazi dışında) 120 ,90 ve 80 dönümlük bu araziler. 120 dönümlük tepeye Aslantepe yapıldı salonda bu iki tepeden birine yapılabilir. Bunun dışında daha bu son maç baktım Aslanlı yolun altına salon çok da güzel oturtulabilir. Bunun çalışması da yapılabilir bence. Ülkeyi yöneten güçler spor aşkı yaratmak isteseler, GS'a o araziyi verirler ve şart koşarlar şu zamana kadar bunları bitireceksin diye. Böylelikle oraya havuz Jİmnastik-box-güreş salonu da yapılabilir.

Eğer orası Ali Sami Yen Spor Kompleksi ise ve bu sözde değilse, oraya bu tesislerin kurulması şarttır. Ben şahsen orasının kompleks olabilmesi için Kalamış'tan vazgeçilse önemsemem (gerçi orası yelkencilerimiz için iyi bir tesis)

Kalamistan vazgecilirmi.Kalamis bizim tapulu arazimiz.Ve GS icin kritik bir oneme sahiptir o yer.Psikolojik etkisi cok buyuktur.Polat yonetimi salonu yapmak istemedi yeni yonetimde rahatca izinler alinip yapilir.Biz hicbir arsada geri adim atmamaliyiz.Bugunlere Ali Samiyenden geri adim atarak geldik.Sonuclari ortada.

Kalamistan vazgecilir mi.Kalamis bizim tapulu arazimiz.Ve GS icin kritik bir oneme sahiptir o yer. Psikolojik etkisi cok buyuktur. Polat yonetimi salonu yapmak istemedi yeni yonetimde rahatca izinler alinip yapilir.Biz hicbir arsada geri adim atmamaliyiz.Bugunlere Ali Samiyenden geri adim atarak geldik.Sonuclari ortada.

Kalamış'tan tabii ki vazgeçilmez :) Ben olayı maksimize etmek için bunu söyledim.

12500 iyidir hem o zaman:)

Tam kararındadır.Gerçekten bu sene Abdi İpekçi havasını soluduktan sonra tamamen bize ait rahat rahat sahipleneceğimiz, tamamı bizim isteklerimize göre şekillenmiş bir salon en büyük hayallerimden biridir.

Buna ek olarak Sühan Abi'ninde dediği gibi bu salonu AVM-Otel-vs projelerini ile harmanlayıp desteklemek ilk hedefimiz olmalı.

Tam kararındadır.Gerçekten bu sene Abdi İpekçi havasını soluduktan sonra tamamen bize ait rahat rahat sahipleneceğimiz, tamamı bizim isteklerimize göre şekillenmiş bir salon en büyük hayallerimden biridir.

Buna ek olarak Sühan Abi'ninde dediği gibi bu salonu AVM-Otel-vs projelerini ile harmanlayıp desteklemek ilk hedefimiz olmalı.

salonun ekstra gelirleri mutlaka olmalıdır bu iş için geç kalınmıştır lütfen artık kulüp harekete geçsin

Arkadaslar, bir suredir ulkeden de forumdan da uzagim. O yuzden bu haberler ne kadar gercekci, ne kadar degil bilemiyorum ama bildigim birsey var ki, hadi salon yapalim, 10 bin olsun 15 bin olsun diye yapilmaz, yapilamaz.

5 aydir planlanan gibi bir salonda calisiyorum ve ne muazzam bir organizasyon oldugunu gozlemliyorum. Eger boyle bir salon yapilacaksa, ki insallah yapilir, her seyden once spor ve entertainment kulturumuzu degistirmemiz gerekir. Bilmiyorum TTA'da oturma duzeni oturtuldu mu, herkes yerinde oturuyor mu vs. ama bu tarz bir salon yapilirsa, bu salonun ekonomik verim getirmesi icin "biletin" ve "koltugun" degerinin saglanmasi en onemli asamadir.

Hani bir geyik vardir "Yilin her gunu yasayan bir Arena istiyoruz". Bu de Turkiye'de degerini kaybetmis sozlerdendir tipki "Bu adamin vizyonu yok", "Klubun kurumsallasmasi lazim" gibi. Guzelce herkes soyler, ne demek oldugunu yada nasil execute edilcegini bilmeden.

Yilin her gunu yasayan bir salon yapmamiz Turk spor duzeninde cok zor. Bizde NBA ve NHL sezonu bitince, Arena Football ve Lacrosse oynanmaya basliyor, bir suru konser, sirk gibi gosteriler oluyor.

Mayis - Kasim arasi Turkiye'de o salonu kullanmak zor olacaktir ki o sure zarfinda da burada oldugu gibi 41 NBA, 40 + NHL, 10 Villanova maci kadar da mac sayisi yok.

Bir ihtimal UF'teki gibi salonun icine Havuz da yapilabilir ama sanmiyorum ki yuzme ve sutopu subelerimiz operasyonu karsilayacak kadar gelir getirebilsin.

-Bak Ertuğrul!
Sana güzel bir haber vereyim. Daha kimsenin haberi yok.
Maltepe'de ünlü iş adamımız Karamehmet’in çok büyük ve bitmiş bir tesisi var.
Mehmet bey bu yerin kullanım hakkını Galatasaray Kulübüne bıraktı.
Bu Karamehmet'in Galatasaray'a ve Türk sporuna yaptığı büyük bir hizmettir.
Burada Basketbol…Voleybol…Tenis…Yüzme havuzu var
Amatör spor şubelerimiz de bu sayede çok ilerleyecek…

Arkadaşlar alıntı yaptığım bu yazı Ünal başkanın Sözcü ve Fotogol Gazetesi'nden Ertuğrul Akbay'a verdiği röportajdan bir kesit.
Ertuğrul Akbay'ın Ünal Aysal'ın liseden arkadaşı olduğu söyleniyor. Ben de şahsen doğruluğuna inanıyorum bu röportajın ( bu arada bayağı uzun ve güzel bir röportaj olmuş).

Var mıdır Karamehmet'in bu Maltepe'deki tesisi hakkında bilgisi olan?
Bu arada Avrupa yakasındaki Maltepe mi yoksa Anadolu yakasındaki mi çözemedim :).

Ben hala Aslantepe'de yapılacak bir salonun hayalini kuruyorum, ama bu haber hakkındaki yorumlarınızı da merak ediyorum.

rkadaşlar alıntı yaptığım bu yazı Ünal başkanın Sözcü ve Fotogol Gazetesi'nden Ertuğrul Akbay'a verdiği röportajdan bir kesit.
Ertuğrul Akbay'ın Ünal Aysal'ın liseden arkadaşı olduğu söyleniyor. Ben de şahsen doğruluğuna inanıyorum bu röportajın ( bu arada bayağı uzun ve güzel bir röportaj olmuş).

Var mıdır Karamehmet'in bu Maltepe'deki tesisi hakkında bilgisi olan?
Bu arada Avrupa yakasındaki Maltepe mi yoksa Anadolu yakasındaki mi çözemedim .

Maltepe 'de bildiğim kadarı ile Karamehmet'e ait Pamukspor tesisleri var, kullanılmakta.Yer ve konumu itibari ile iyi bir yerde, Maltepe Carrefour yakının da bilgilerinize.